Dagens citat"Att vilja är att kunna"Haha, jag hittade faktiskt det här citatet i skolkalendern ;)

Men jag tyckte ändå att det fastnade.
Jag tror att vilja är det allra viktigaste när man rider - att alltid bli bättre, att alltid vilja utvecklas. Om man tror att man är fullärd så har man nog mycket kvar att lära ;)
Någonting jag brukar tänka på när jag vill uppnå något och bli inspirerad är det här (saxat härifrån):Du kan förändra allt du vill. Du kan börja redan idag. När du listat ut vad som är skillnaden som gör skillnaden på nu och önskad framtid, så är du redan på väg.

1. Tro

2. Agera

3. Lyckas


Låter det löjligt enkelt? Det är det. Tro kan försätta berg. Och faktum är att vare sig du tror att du kan, eller att du inte kan, så har du rätt. Vilket är roligast att tro? Vilket tror du tar dig längst? Och vilket gör vägen fram roligast?

Steg två är egentligen det viktigaste, men det påverkas enormt av hur vi resonerar kring steg ett. Tror vi på oss själva och vår förmåga agerar vi därefter, tar i lite mer eftersom vi ändå tror att det går vägen, och når resultat därefter.
Det enda som krävs för att förändra något är vilja som drivkraft och planering för att genomföra det!


Varm till vintern i 5 steg

Är det något jag hatar så är det att försöka rida seriösa markarbetespass på vintern, ute på ridplanen alltså.
Antingen får man helt enkelt frysa för att man överhuvudtaget ska kunna rida utan att känna sig som en Michelingubbe. Då rider man alltså bättre, men man fryser av sig både fingrar och tår ;)
Eller så slår man på stort och tar skoteroverallen. Tyvärr är det enda jag kan koncentrera mig på då är att inte tappa stigbyglarna och att overallen är i vägen hela tiden.

Men så här brukar jag göra när jag rider på ridplanen vintertid, för då kan i alla fall jag koncentrera mig på min ridning utan att frysa eller känna sig klumpig och otymplig.1. Dra på underställströja och långkalsonger, helst i merinoull som både värmer och andas. Sen ska man ta två par strumpor, ett par riktigt tunnai syntetmaterial, gärna ett par liners som används som innerstrumpa vid fjällvandring.
Sen så tar man ett par härligt tjocka och gosiga strumpor i ull eller kanske ett par raggsockor. Då blir man varm och skön om fossingarna ;)Gärna ett sånt här fint underställ från Kari Traa och ett par mysiga Nowalisockor.
Linerstrumpa från Bridgedale.

2. Sätt på dig ett par ridbyxor som är lätta att få på sig i ett skönt och varmt material och gärna lite stora så att det inte blir som ett korvskinn ;)3. Ta en långärmad tröja, helst stickad och i ett värmande material, typ ull.


Den här från HV Polo är riktigt snygg ;)

4. Ta en scarf om det är snöigt/blåsigt runt halsen och sätt på dig en riktigt tjock dunväst.Mhmm, en helt underbar lyxscarf i från Hermes. Inget emot den ;)
Sen en dunväst i från Hv Polo.

5. När det kommer till händerna så brukar jag vilja rida med tunna handskar även om det är kallt. Men drömmen är ju ett par fodrade Roeckl, varma med ändå smidiga.
Sen är det bara att dra på sig ridstövlarna och ge sig ut!Observera att man bara håller sig varm tills man kanske har nått 15-20 minus med de här grejerna.
Då börjar det vara dags för de hårda grejerna, typ skoteroverallen och då kanske man hellre rider ut :P
Bäst att investera nu innan det har hunnit bli för kallt tycker jag, jag funderar allvarligt på HV Polo västen! ;)


Dagens ridning


Mai

Typ av ridpass: Dressyrträning för Annika, ridplanen, ca 1h.
Betsling: Hackamore (och det gör vi inte om)
Syfte med ridpasset: Få henne i genom riden och träna rakriktning
Mål: Att få henne rak och att jag skulle ha jämnt stöd i handen
Så här gick det:

Jodå!
Haha, men det var ganska omöjligt att rida henne ordentligt på hacket nu. Hon har tydligen vant sig vid det nu, och har kommit på att det är väldans mysigt att lägga att vikt i det och ha matte att bära upp huvudet hennes.
Så det funkade dåligt och det var ganska omöjligt att ställa henne eller vända eftersom hon helt enkelt struntaade i hacket nu och kom på att det inte var så himla mycket värre än en grimma ;)
Men i övrigt gick ridpasset bra, jag hade tappat en hel del i sitsen men jag jobbade på det och det var bättre i slutet av passet. Vi tränade även mycket takt och att hålla koll på bakdelen.Men på torsdag blir det det vanliga bettet igen, och till nästa vecka jag får helt enkelt ta och prova pelhamet på henne i hoppningen och se om det går bättre. Visst, jag tror fortfarande att det blir för skarpt med det skadar ju inte att testa.
I alla fall så var hackamore en hallelujahupplevelse första gången, men sen efter två ridpasss till så hade Mai överlistat det och kommit på ett perfekt sätt att slippa undan.

Annars är livet underbart och allt känns jättekul, till och med hemkunskap ;D


Träningsschema

Jag tänkte göra ett träningsschema för hästarna en månad framåt, låter det bra? ;)
Så här ser det väl ut då, och allt jag gör cirkulerar lite omkring månadsmålen.

Tisdag 30/8
Y: Annika rider dressyr på honom.
M: Jag tränar för Annika, med fokus på jämt stöd i handen och rakriktning.

Onsdag 31/8
Båda vilar

Torsdag 1/9
Y: Hoppträning på WC-banan, hinder nr 1-3. Fokus på rakrikting på hindren med jämnt stöd i handen och att hålla en bra galoppkvalitet.
M: Samma som Yankee. Fokus på samling med lite mer energi och ett högre tempo, att hålla min underskänkel stilla och att jag gör vändningarna med finare hjälper så att hon inte blir störd.

Jag ska se om jag kan få någon att filma! ;)

Fredag 2/9
Y: Skritt ute
M: Skritt ute

Lördag 3/9
Y: LB på Wången. Fokus på en bra galoppkvalitet genom att bryta av, samla traven och fatta ny galopp efter varje hinder.
M: LC-LA på Wången. Fokus på att jag håller trycket i galoppen genom samling, samt har en mjuk och låg hand. Sen ska jag rida på 2 på i alla fall 2 hinder. Om hon känns riktigt riktigt bra så rider jag hela LA, annars så hoppar jag bara 4 hinder och utgår.

Söndag 4/9
Y: Dressyrträning för Cecilia Hansson. Fokus på att hålla eftergiften i sidan, och att sitta mitt över hästen med jämnt stöd.
M: Dressyrträning för Cecilia Hansson. Fokus på att hålla energin i traven och en buren hand.Måndag 5/9
Y: Uteritt. Fokus på att han ska vara elektrisk för skänkeln och träna mycket sidvärtes. Jag ska sitta rakt hela tiden med avslappnad hand.
M: Uteritt. Fokus på att hon bjuder på bettet och har näsan framför lod. Jag ska träna min underskänkel och att inte kräva för mycket av hästen.

Tisdag 6/9
Y: Dressyrträning för Annika. Fokus på att han håller sig lugn i samling och inte stressar upp sig. Jag ska sitta rakt med avslappnad hand och rida i rytm.
M: Annika rider dressyr.

Onsdag 7/9
Båda vilar

Torsdag 8/9
Y: Hoppträning på Wången. Fokus på att han inte lägger sig i handen och länger sig mot hindret. Jag ska känna in honom och rida på två så mycket som det går.
M: Hoppträning på Wången. Fokus på att hon samlar sig ordentligt innan varje hinder och absolut inte blir lång. Jag ska hålla trycket i galoppen i handen och rida de två sista bestämt.

Fredag 9/9
Y: Konditionspass, runt Lugnet ca 2 mil. Fokus på att galoppera och trava långsamt och länge. Jag ska träna upp min sits och underskänkel.
M: Intervaller i backarna, ca 6 st varav 2 i rask trav och 4 i ett högre galopptempo. Fokus på att hålla samma tempo hela backen igenom och att ha handen mjuk.

Lördag 10/9
Inte säker om det blir tävling här, men om det inte blir det så är jag hos pappa.
Så antingen vila för båda eller tävling.

Söndag 11/9
Vila eller ett skrittpass för båda


Haha, och så här ska det då helst inte se ut ;)

Måndag 12/9

Y: Gymnastikhoppning där jag tränar styrka på låga studs och travar över cavalettis. Fokus på att han bär sig själv och håller i gång galoppen. Jag ska fokusera på att vara lätt i handen, och att bara koncentrera mig påd et hela passet.
M: Uteritt, ca 1 mil, då jag tränar tempoväxlingar och lydnad i galoppen. Gör även några snabba galopper. Jag ska fokusera på att sitta mitt över hästen och att inte falla fram för mycket med axlarna i samling och avsaktning.


Tisdag 13/9
Y: Programridning. Fokus på att han ger efter i sidan och lättar av i handen. Jag ska fokusera på att inte bli arg utan abra fortsätta när det blir fel, och att sitta rakt.
M: Dressyrträning för Annika. Fokus på att hon håller takten i traven och inte fuskar med rumpan utan spårar. Jag ska fokusera på att känna vart bakdelen tar vägen och att hålla ett jämnt stöd i handen.

Onsdag 14/9
Vila för båda

Torsdag 15/9
Y: Hoppträning på Wången. Fokus på att han är lydig och lösgjord, kortar sig och länger sig när jag vill och flyttar sidledes. Jag ska fokusera på att sitta mitt över hästen och att ha lika mycket vikt i båda stigbyglarna.
M: Hoppträning på Wången. Fokus på att hon lyssnar på mig efter hindret och byter galopp inte längre än 3 galoppsprång efter hindret. Jag ska fokusera på att vara konsekvent och tydlig med att hon ska stanna efter varje hinder.

Fredag 16/9
Vila för båda eller en skrittur i skogen

Lördag 17/9
Fälttävlan i Åsarna :)
Y: P80, fokus på att han väntar på mig i dressyren och inte bara stövlar i väg. I hoppningen så ska jag träna på att rida på två, i terrängen ska jag ha ett jämnt och lugnt tempo. Jag ska fokusera på att i dressyren sitta rakt över hästen och vara lätt i handen, i hoppningen att rida på två och i terrängen att förbereda inför hindren.

M: P80, fokus på att hon är avspänd men ändå väldigt framme för skänkeln i dressyren, samlad och energisk i hoppningen och i terrängen så ska jag ha kontroll i alla lägen. Jag ska fokusera på att i dressyren komma i håg att runda henne för innerskänkeln och att ha stöd i handen, i hoppningen att rida med tryck i galoppen och i terrängen att skritta ner i vattnet och ha järnkoll på henne.


Söndag 18/9
Skritt för bådaMåndag 19/9
Y: Hoppträning på WC-banan, hinder nr 4a+4b - 5. Fokus på att han samlar sig istället för att dra i väg och att han är lättreglerad så att jag kan välja om jag vill rida på 5 eller 4 språng till trippeln. Jag ska fokusera på att jag håller kontroll över min kropp genom hela linjen och att jag verkligen lägger ner handen framför varje hinder.
M: Hoppträning på WC-banan, hinder nr 4a+4b - 5. Fokus på att hon håller trycket i galoppen och är energisk i galppen utan att springa. Jag ska fokusera på att hålla handen mjuk och följsam så att hon inte knycker med nacken, och att släppa kontrollen och låta känslan agera på avstånden.

Tisdag 20/9
Y: Dressyrträning för Annika. Fokus på att han samlar sig innan och efter varje övergång och att han verkligen ställer igenom till vänster. Jag ska fokusera på att vara lugn och stadig i sitsen och ha lika långa tyglar.
M: Annika rider dressyr

Onsdag 21/9
Vila för båda

Torsdag 22/9
Y: Hoppträning på Wången. Fokus på att han kommer rakt på alla hinder och backar av. Jag ska fokusera på att rakställa ordentligt och komma mitt på hindret.
M: Hoppträning på Wången. Fokus på att hon är stilla i munnen och att jag lätt kan reglera mellan hinder utan att det blir tjafs. Jag ska fokusera på att ha kontakt men ändå vara mjuk och flexibel i handen.

Fredag 23/9
Y: Uteritt, ca 5 km. Fokus på att han bjuder framåt och ändå inte blir springig. Jag ska fokusera på att hålla underskänkeln intill hästen.
M: Klättring i skritt, ca 40 min. Fokus på att hon skrittar och verkligen tar i uppför backarna. Jag ska fokusera på att sträcka på mig och sitta rakt i ryggen.

Lördag 24/9
Hopptävling på Näset :)
Y: LB. Fokus på att han bjuder framåt, inte drar i väg på hindren. Jag ska fokusera på att rida på två och att bryta av och fatta ny galopp efter varje hinder. Mål: Att vi klarar 4 hinder att rida på två
M: LC-LB. Fokus på att hon har en energisk och samlad galopp mot hindren och att hon är ridbar och lugn. Jag ska fokusera på att rida på känsla och att bryta av i tid efter hhindren så att vi hinner med nästa. Jag ska hålla mig till de målen och inte rida fort. Mål: Att jag ska klara 3 hinder att rida galoppen energisk och samlad, och att jag inte hittar på en massa ideér under dagens gång.

Söndag 25/9
Vila eller skrittur för bådaMåndag 26/9
Y: Markarbete då jag checkar av att han kan samla sig ordentligt i traven, han ska nästintill kunna trava på stället. Jag ska fokusera på att hålla mig till uppgiften och inte börja med en massa annat.
M: Hoppträning på WC-banan, hinder nr 6 - 7 - 8. Fokus på att hon är följsam, kvick för hjälperna och reglerbar. Jag ska fokusera på att rida bra vägar och planera min ridning.

Tisdag 27/9
Y: Annika rider dressyr
M: Dressyrträning för Annika. Fokus på att hon håller kvar takten i längningar och att hon spårar. Jag ska fokusera på att hålla stödet i handen jämnt och att ha blicken rakt fram.

Onsdag 28/9
Vila för båda

Torsdag 29/9
Y: Hoppträning på Wången. Fokus på att han är följsam i sidorna och helt enkelt behaglig att rida. Jag sak fokusera på att rida i rytm och helst rida på två också.
M: Hoppträning på Wången. Fokus på att hon verkligen kan samla sig till max innan hindren och ändå behålla energin. Jag ska fokusera på att kunna behålla samlingen avslappnat med låg hand utan att mixtra för mycket

Fredag 30/9
Skritt ute på långa tyglar för båda

Lördag 1/10
Tedträning, hell yeah :D
Y: Fokus på att hålla honom taggad men ändå lugn och så att han väntar på hindret. Jag ska fokusera på att sitta rakt och att rida på två. Sen vill jag också ha en riktigt fin känsla i handen och försöka hålla underskänkeln intill.
M: Fokus på att rida henne kontrollerad, att rida henne mycket rakställd och att byta galopp direkt efter hindret. Jag ska fokusera på att ha en blickstsilla och stadig hand i anridningen, och att jag rider henne med massa tryck i galoppen.

Söndag 2/10
Tedträning, hell yeah :D
Y: Fokus på att rida honom så att han får en bra chans till hindret, och att han håller sig energisk men inte framtung och flack. Jag ska fokusera på att rida bra vägar, galoppera rakt fram efter hindret och att ha en lätt och följsam hand.
M: Fokus på att hon håller mycket tryck i galoppen och är uppmärksam på mina hjälper hela tiden. Gärna hoppa någon bana på 110-120. Jag ska fokusera på att rida på två på så många hinder som möjligt, att ha en jämn och stilla hand och att verkligen använda ridhuset för att skapa mer plats.Efter varje vecka kommer jag tänka efter vad vi har jobbat med och om det har blivit någon förbättring/vilka förbättringar som har hänt sen förra veckan.
Sen är september slut, och då ska jag gå igenom hur bra vi lyckades med månadsmålen och sätta ny mål som jag då tänkte skulle vara något kring styrka, kondition och min sits.
Men i oktber får jag bara 3 veckor på mig, eftersom man faktiskt drar till Irland sen ;)

Ja, nu känns det verkligen som att den här blogggen har blivit en ren träningsdagbok för min del, men jag har inte tid med någon annan uppdatering som inte ens gör någon nytta för ridningen. Så här kan jag jag blogga men att jag ändå jobbar med min ridning.
Men vad tycker ni, är mina mål och min träning bara hur tråkigt som helst att läsa om? Iså fall så skriver jag det på papper i stället ;)Asså, haha?

"asså anna snälla nu börjar jag bli less.
hela tiden lägger du upp inlägg om saker som du ska ha till dig och pärlan och som kostar as mycket pengar. saker som vissa ryttare som rider på sm nivå inte ens har. visst är det kul att ha fina saker men det är väl ändå prestationen som du och din häst gör som räknas. och ska jag vara ärlig så ser jag ingen förbättrad prestation hos dig och pärlan utan bara massa prat om hur ni ska göra men ingen handling sker. hitta motivationen och lägg energin på att träna din häst rätt så ni KAN bli bättre istället för att skaffa nya saker och vara en bortskämd unge."

Asså, Haha! Du vet ju ingenting, bra att du skriver ut namn också. Enda anledningen till att jag svarar på denna patestiska kommentar är för att det är såå fel.
Jag får nästan aldrig någon av mina föräldrar som jag redan har, om det inte är på jul eller födelsedag. Jag har sparat mina pengar någorlunda för att kunna lägga pengar på en ny hjälm, i detta fallet.
Eftersom du nu verkligen måste kommentera hur dålig och självisk jag är, så behöver du inte läsa bloggen inläggen som just råkar handla om mig.
Vad jag vet har ingen kollat varje dag som jag ridit Pärlan, om du nu inte har satt upp hemliga spionkameror så att du kan se vartenda litet steg jag och Pärlan utför.
Alltså, stackare där som är så avundsjuk och måste trycka ner mig för att verka bättre ..
Men vetu? Det funkar inte på mig! ;)Rida världscupen hemma (men nästan då)

Det här en liten idé som har legat och gnagt länge, ellr jag har faktiskt försökt sätta den i verket men aldrig hittat några banskisser.
Jo, det är nämligen så att jag alltid har velat rida en bana från en världscuptävling!
Bara för att se hur svårt det är, tekniskt sett då.

Självklart så kör man inte på 160, haha, men jag tänkte börja med att hoppa det på 40.
Helt enkelt bara tekniska svårigheter och sen får man väl höja gradvis när man börjar klara av det. Sen har ju vi en väldigt liten ridplan, typ 15x30 eller något sånt patetiskt, så jag kommer itne att köra hela banan på en gång.
Nej, jag tänkte göra en 3-4 hinder i taget. Sen när jag har gått i genom hela banan så tänkte jag bygga hela banan fast i ridhuset på Wången.
Det bästa är ju ändå att man kan kolla på hur de bästa ryttarna i världen löser svårigheterna och sen försöka härma. Förhoppningsvis så kanske man till slut kan hoppa banan på den höjd man vanligtvis tävlar på.Vart hittar man banskisserna då?
Jo, på FEI TV:s hemsida så kan man, om man har tur, hitta en och en annan banskiss som inte kostar ett öre.
Men för att få ta del av ALLA banskisser från ALLA stora hopptävlingar - då måste man ha ett abonnemang på FEITV. Det har vi, vilket verkligen rekommenderas förresten, men jag tänkte faktiskt börja med den här banan från en världscuptävling i Helsingfors förra året.
Den såg lagom svår ut ;)

Så här ser den banan ut:1. Oxer

2 - 3. Oxer på långsidan sen en bruten linje på 5-6 galoppsprång fram till 3:an, ett räcke.

4a+4b - 5. Kombination oxer-räcke, ett galoppsprång, sen 4 galoppsprång fram till trippelbarren, nr 5.

6. Räcke ur högersväng.

7 - 8. Oxer och sen 3 galoppsprång fram till räcket, nr 8.

9. Räcke ur vänstersväng.

10 - 11. Två oxrar med 4 galoppsprång emellan.

12a+12b+12c. Trekombination med ett galppsprång mellan varje hinder, räcke-oxer-räcke.

13. Oxer


Så, jag tänkte väl börja med de 3 första hindren på torsdag och sen fortsätta så tills hela banan sitter ;)Kul dag idag

Efter skolan idag var jag med mina fina kompisar, och prova jättefina kläder på HM. *Host*
Här kommer lite bilder lånade utav Sanna.
Jag med rosetten på huve, dom tvingade mig att ha den, för dom tyckte jag var så söt .. ;)
Gillar ni när jag lägger upp lite smått om min vardag såhär, eller ska jag sluta med det? :)

Min finaste outfit!

Haha, hjälmen och västen ♥
Typ stryptes av västen, också fick jag skitont i huvudet av hjälmen xD
Enyoj, ;)

Dagens ridning


Yankee
Typ av pass: Markarbete/dressyr, 30 min på ridplanen.
Betsling: Tränsbett
Syfte med ridpasset: Att rida igenom honom lite men inte hålla på för länge, helt enkelt kolla av att allt funkade.
Mål: Ha ett jämnt stöd i båda tyglarna, tänka på att ha underskänkeln stilla och att få ett par fina galoppfattningar i uppförsbacke.
Så här gick det:

Jag är faktiskt riktigt nöjd, framförallt med honom. Han var lite (!) taggad, som vanligt, och ville mest studsa och galoppera på stället när jag red fram.
Men efter några av Teds övningar, speciellt den helt enkelt fullkomliga med att samla på kortsidorna och öka på långsidorna, så började han lugna sig och kunde samla sig utan att spänna sig. Det gjorde jag i skritt och trav, sen började jag göra galoppfattningar.
För att ge honom en chans att kunna bära sig i galoppen så gjorde jag en öppna just innan galoppfattningen, och då höll han i hop sig riktigt bra och var helt underbart fin de första galoppsprången. Riktig power och lätt i handen.
Sen faller han i sär efter några galoppsårng, men det är bara att nöta på med fattningarna ;)

3 saker jag gjorde bra:


* Var väldigt tydlig och konsekvent med hjälperna

* Höll inte på för länge och slutade när jag hade nått målen

* Hakade inte upp mig på småsaker och höll mig till det vi skulle göra


1 sak jag gjorde mindre bra:

* Har lite olika långa tyglar och rakställer inte ordentligt

Mai
Typ av pass: Markarbete/lydnadshoppning, 40 min på ridplanen
Betsling: Hackamore
Syfte med ridpasset: Att träna på att behålla samling i galoppen lite längre fast med minskade krav på energin och att få prova hur det känns att reglera mellan två hinder på hackamoret
Mål: Tänka på att hålla underskänkeln stilla, att kunna slappna av mer i kroppen och handen i samling
Så här gick det:

Här var jag väl rätt så nöjd, i alla fall med Mai. Hon var riktigt fin och började slappna av mer på hacket och vågade ta ordentligt med stöd.
I galoppen så kunde jag samla och ändå ha handen rätt så låg och mjuk. Körde lite tempoväxlingar mellan samlad och ökad galopp några gånger, sen gjorde jag den här övningen några gånger med fokus på att bara känna in hur hon gick att vända och reglera på hacket.
Det visade sig att det blev väldigt svårt att vända upp mot hindret med hackamoret, nu har vi då en extremt liten ridplan som man i princip har två galoppsprång på sig att vända tills hindret är framför näsan, men ändå. Det blev lite tjafs och hon kunde inte riktigt koncentrera sig på hindret för att hon störde sig på när jag försökte vända henne.
Sen började jag fokusera på min egen sits, att ha underskänkeln stilla och lika mycket vikt i båda stigbyglarna.
Sista gångerna kändes hon väl helt okej - så då klappade jag henne och värmde ner.

3 saker jag gjorde bra:

* Jag gjorde samlingen bra och kunde göra det utan att Mai blev spänd

* Jag red 1-2 de flesta gångerna på hindren, med tanke på hur lite jag har tränat det den senaste månaden, så tyckta jag att jag i alla fall kände in henne hyfsat

* Jag var mjuk och fin i handen när jag red fram

1 sak jag gjorde mindre bra:

* Jag kunde inte fokusera på en sak när jag kom på linjen, för när en sak var bra så var en annan dålig, och jag kunde inte bara släppa det och helt enkelt koncentrera mig på att i alla fall en sak funkade
Det är så himla härligt just nu tycker jag - nu är jag inne i den period då det bara gäller att kämpa varje dag för att nå sina mål. Det går trögt i början, men jag tror att i slutet av september så kommer jag i alla fall ha fått en aha-upplevelse :D
Det är de där små stunderna som gör att man orkar kämpa vidare när det känns tungt!

Men jag tänker faktiskt ändra lite på mina månadsmål. Jag ska byta ut den där biten med att sova ordentligt till att jag ska ha ett jämnt stöd i båda tyglarna och kunna rida hästarna rakt framåt efter hindren utan krusiduller.Fulaste outfiten ever

Jag och Anna kom på en rolig idé för ett tag sen, att vi skulle ta på oss de fulaste grejerna vi hade och ta kort ;)
Och fult blev det!

Haha, jag ansträngde mig verkligen för att göra det så fult som möjligt xD
Det värsta är ändå rosa ridbyxorna och den röda säckiga tröjan, fy fan alltså! Och så Mai som bara står och hänger, med det fulaste ihopplock-tränset världen någonsin skådat ;)Träns: Skabbigt i hopplock av rödbrunt läder, svart hackamore och med ett turkost ludd
Hjälm: Märkeslös hjälm med ventilationshål (som dessutom är 3 storlekar för stor)
Schabrak: Catago, faktiskt det första schabraket jag någonsin haft!
Stövlar: Graninge
Ridbyxor: Börjes
Benskydd: Eurohorse plastskydd

Japp, fulare kan det knappt bli enligt mig...
Nu väntar jag bara på att Anna ska göra det också så jag får se hur ful hon och Pärlan lyckades bli! ;)


Hjälp mig, smarta läsare!

Ska man lägga pengar på den här hjälmen, eller skulle jag se ut som en tomte? xD
Själklart ska jag ju matcha till rätt saker, om den blir min!
Så, Ja eller Nej? Sätt kommentarsrutan i glöd! (a)
edit: majoriteten tyckte att jag skulle köpa en hjälm, så jag är på hjälmjakt nu! ;)

Tretorns Nyheter

Hiss eller diss till Tretorns nyheter? :)


Fin outfit (a)

Är det bara jag eller skulle denna outfit vara galet fin på Pärlan? :) Också ett par svarta stövlar till!

Fråga


Ridövning 3: Räkna galoppsprång igen

I den här övningen så återkommer man lite till det här med att räkna galoppsprång, fast nu har vi lagt upp bommarna till två kryss och kortat avståndet lite.Återigen, kom i håg att det är storhästavstånd och anpassa avståndet efter din egen häst.

Det här är syftet och målet med övningen:Sen är det bara att köra som med övning 1 när man kollar hur hästen och ryttaren ska göra.
Inget komplicerat, utan bara grunder egentligen.

Förlåt för kass bildkvalitet förresten ;)Fanny var snabbast! ;)Haha, jag som tyckte att det skulle vara en utmaning! ;)
Den första som kommenterade hade rätt, nämligen Fanny. Hon har storlek 135 i täcken, vilket många av er också hade kommenterat :P
Så här är en länk, som utlovat!

http://teamlantliga.blogg.se/


Det gick inte att kopiera bilden på er header, så vi kör med en gammal hederlig vanlig länk dådå ;)


Dagens ridning

I dag kom jag hem till mamma igen och jag sitter och förbereder mig för mitt nya liv som börjar i morgon ;)
Men jag och mamma bestämde oss för att rida ut på eftermiddagen och så blev det!
Hade även tänkt införa lite nya saker som jag ska skriva i efter varje ridpass, som en liten checklista.
Så klart ska jag ha bestämt syftet och målet för ridpasset redan innan jag börjar rida, men men :P

Jag red Mai, så jag gör bara till henne den här gången.

Typ av pass: Uteritt, 1 mil ungefär på skogsväg.
Betsling: Hackamore
Syfte med ridpasset: Att få en lite längre uteritt där hon får sträcka på sig och att känna hur hon funkade på hacket.
Mål: Få in fina övergångar, sitta rakt och vara avslappnad i handen.

Så här gick det:
Maisan var faktiskt gööööörfin! :D
Hon var helt underbar på hackamoret, så otroligt fin och avslappnad. I början hade hon lite svårt med att förstå vad jag menade när jag skulle sakta av, men det tog inte länge förrän hon vande sig.
Sen när jag började galoppjobba lite så blev jag bara lite paff alltså ;)
Hästen gick helt plötsligt att verkligen sätta ner på rumpan och SAMLA! På riktigt alltså :O
Det var en riktigt upplevelse alltså, för jag behövde ta mig fan bara hålla henne i handen, smacka i rytm och klämma lite med låren så galopperade hon nästan på stället.

Visst, det var långt i från vackert och jag satt som en hösäck, men det var i alla fall en början!
Det krävs lite (mycket) träning för att vi ska kunna göra det när som helst och helt utan spänningar, men det var riktigt skönt att i alla fall känna att det finns där ;)
Så jag var väldigt väldigt nöjd med ridpasset och jag klarade av målen!3 saker jag gjorde bra:

* Jag kunde samla utan att börja dra i munnen, och använde verkligen hela sitsen och hjälpte till i samlingen

* Jag var mjuk i handen och hyfsat konsekvent med hjälperna

* Jag berömde mycket när hon gjorde rätt och var fokuserad hela ridpasset

1 sak jag gjorde mindre bra:

* Skruvade och spände mig i kroppen och vågade inte lägga ner handen på mankammen i samlingen

Det här att skriva vad man gjorde bra och vad man gjorde dåligt tycker jag är super!
Man får verkligen tänka efter och då blir allt lite bättre även efter ett dåligt ridpass då man faktiskt kan komma på någonting som man gjorde bra i alla fall.
Dessutom är jag himla nöjd att hon gick så sjukt bra på hacket, så jag tänkte prova hoppa med det på torsdag och funkar det bra så får hon ha det på tävlingen.
Nu jäklar ska det bli en massa förbättring här, peppa peppa peppa! :D

Beslutsångest? Ja ..

eller
Hjälp mig!! :)
Alltså, köpa ett schabrak eller spara lite mer till en Ayr8? *Wannabe Sara* :PFunderingar

Ibland undrar jag vad som gör att ni klickar er in här, och varför ni vill ta del av mitt liv.
Ni, fina, trogna & underbara läsare som ger kommentarer, kritik och massa tips. Ständigt rullar beröm in och det värmer, verkligen.
Bloggen växer och växer, ni kommenterar allt mer. Inte en enda elak kommentar har kommit in, vad jag sett. Småpikar är ju dock någon man får räkna med, men oftast är det inget att bry sig om.
Tillbaka till ämnet.
Att ni vill läsa om mig och Pärlan liksom. Jag är en vanlig 14-årig tjej som ridit nästan hela livet, aldrig fått någonting gratis, bara haft en misslyckad b-ponnytid och inte kommit någonstans på två år. Aldrig tävlat "seriöst" på b-ponny, typ 3 lokala.
Nu har jag haft Pärlan i över två år, och vi har inte kommit någonstans i tävlingväg.
Ibland när jag sitter här vid bloggen, känner jag hur jag alltför ofta låter som världens elitryttare, vilket jag absolut inte är, inte alls.
Jag har aldrig tävlat högre än LC, och aldrig en felfri LD, vad tror jag att jag är?
Självklart vill jag bli bättre, och jag kommer aldrig sluta kämpa. Jag kommer kämpa vidare med Pärlan, för att få känslan av att lyckas. Jag vill verkligen lyckas.
Det kommer vara, och det är jäkligt svårt för att hon är så svår, men det kommer inte stoppa mig.
Nu i vinter ska jag kämpa vidare och fortsätta och utveckla det jag har arbetat med nu i sommar. Siktar nu först på en nolla i LD, och i alla fall hoppa första hindret i LC:n ...
Sara ska antagligen rida PM på Näset, blir väldigt, väldigt roligt och spännande!
Glöm inte, all creed till er, att ni tror på oss och vill ta del av vårt liv!Sara & Yankee - Outfit


6 saker ni inte visste om Maibara för att mai är coolast, plus att lucifer är galet söt ;)

* Hon tävlade för första gången när hon var 6, då vi startade en LD på Frösön.

* Hon äter bara riktigt sprött gräs, som timotej, och i bland slinker det ner klöver. Men är det något grässtrå som är lite för grovt eller sticks i munnen så spottas det ut ;)

*  När hon är konvalescent och måste stå på boxvila så blir hon helt galen och nästintill ohanterlig för att hon blir så laddad. Man kan ju bara säga att INGEN vill ta in lilla Maisan från sjukhagen då inte :P

* Hon har saboterat minst 10 grindar när hon har gjort rymningsförsök från hagen.

* Hon är en riktig gris och gillar inte at gosa för länge. Det kan tillåtas en kort stund, men bara när man klappar jätteförsiktigt och man får absolut inte peta på mulen eller ögonen, det tycker hon är äckligt.

* Hon fullkomligt hatar när man ska trimma öronen på henne, smörja in solkräm, ge henne sprutor eller avmaskningsmedel, spruta på flug eller glansspray, sätta på flughuvor och ens komma i närheten med vatten mot huvudet.

Haha, hon är verkligen för rolig den där ponnyn ;)
Gissa storleken!

Bara för att jag inte har ngåot bättre för mig, så gör jag en till sån här, jag tyckte faktiskt att det var riktigt kul att se vad ni trodde ;)
Den här gången blir det lite svårare...Gissa vilken storlek Mai har på sina täcken!

Hade ingen bild där man ser hela täcket, men ni får använda era hjärnceller och försöka fantisera i hop något.

Den som gissar rätt först får en länkning, som förra gången ;)Storhäst

Nu har jag hunnit tänka ett tag på hur det känns att börja rida storhäst och det är en hel del känslor som virvlar runt nu när jag tänker på det.

Det första som kommer upp är hur himla fort allt kan gå. Om Yankee växer över nästa år, då innebär ju det att vi kommer sälja Mai och vips så är min korta ponnytid på 3 år borta med vinden.
I och för sig så har jag ju aldrig riktigt tyckt att ponnytiden är det finaste man har och jag har tagit ganska lätt på att inte rida ponny hela ponnytiden ut, så det känns ju inte ledsamt precis. Men det känns som lite konstigt.
Jag har ju alltid ridit ponny och att helt plötsligt inte åka på de tävlingarna och träffa samma folk känns faktiskt riktigt knäppt.

Fast det jag känner mest är ändå förhoppningar.
Jag kan inte vänta för att se vad Kerrie går för och det kommer att bli riktigt spännande att se hur storhästärlden ser ut.
Och framförallt ska det bli så himla roligt att få börja med något nytt på ett sätt! :DSen känner jag mig lite, lite nervös för att jag inte ska kunna rida Kerrie ordentligt. Att hon bara ska hamna djupare ner i träsket och inte ens gå över en bom, och att jag ska förstöra det där fina hon har i sig.
Det är ändå ett jävla ansvar att få en 5-åring med dåligt självförtroende i händerna som första häst, så på ett sätt önskar jag att jag hade en fin läromästare som bara kunde lära mig hur saker och ting går till.
Men vi har helt enkelt inte tid och pengar för en sån, så jag får göra det bästa jag kan av det jag har.
Hoppas bara att hon inte blir alltför fördärvad i slutändan.


Men på det stora hela så känner jag mest en massa massa glädje, det ska helt enkelt bli en galet rolig tid och jag längtar verkligen ;)
När ska ni gå över på storhäst och vad känner ni inför det?Veredus vs Eskadron

Jag sitter här och funderar på om vad som skulle ha varit bäst till Kerrie, Veredusskydd eller Eskadronskydd?
Antingen så blir det bruna Veredus Olympic, eller bruna Eskadron Air-Easy.
Det känns som att Eskadronskydden är lite ovanligare, mycket mer välventlierade och har ju dessutom en grym knäppning. Men Veredusskydden är ju faktiskt snäppet snyggare och passar bättre till de andra grejerna i färgen!

Haha, vilka problem jag har...

Det blir väl att köpa ett par sen när hon kommer i gång att tävla, för man kan ju inte låta finhästen springa runt i för fula skydd ;)
Men vad tycker ni, Veredus eller Eskadron?


Så här ska jag rida 2012

Det här ska jag kunna 2012!

* Kunna vara avslappnad och mjuk i kroppen och kunna vara stilla utan att bli passiv

* Aldrigaldrigaldrig någonsin rida iväg hästen på ett hinder och ha en bergsäker teknik på hinder där jag inte ens behöver tänka på hur jag rider på hinder

* Vara riktigt noga med markarbetet och inte bara slitrida på planen, alltid kunna ha ett mål och syfte hela ridpasset

* Jag ska vara strukturerad och noggrann med ridningen, där jag har en plan och alltid är fokuserad på vad jag ska göra

* Jag ska vara helt fokuserad på tävling och ha tydliga och låga mål, utan att jag tänker för mycket och att jag rider på känslasån här hand vill jag gärna ha i varenda språng, det hade också varit gött ;)

Jag tror faktiskt att alla de här målen är fullt möjliga, bara jag verkligen tränar på det i vinter. Det kommer inte bli helt lätt, men om jag aldrig slarvar bort ett ridpass genom att bara åka häst, utan att alltid göra det bästa av ett ridpass och träna upp min känsla så kommer det nog att ordna sig till det bästa.
Det man övar på blir man ju bra på, konstigt nog ;P

Och att jag inte tänker så jävla mycket, utan släpper kontrollen och helt enkelt gör det som kroppen vill göra.
Men det känns riktigt kul att ha lite att jobba mot! :DNy tröja

*Icke hästrelaterat*
Idag köpte jag en tröja, som jag gillade skarpt! Tanken är att jag ska ha den på skolfotot :)
Hiss eller diss? :D

Och så det här med uppdatering...

Jag vill bara att ni ska ha klart för er att inte ha för höga förväntningar på uppdatering i höst och vinter, i alla fall från min sida.
För jag kommer att ha 3 hästar att hålla i full kondition, och vissa perioder kommer jag ha 4, och då blir det en jävla disciplin på mig själv bara för att hinna med att rida alla hästarna. Och jag tänker verkligen satsa på hästarna i vinter, det blir all energi och fokus på dom i princip ;)
Jag älskar ju verkligen att blogga, men tyvärr så tror jag att det blir mer än svårt att hinna uppdatera varje dag :/

Tänk bara om det fanns 2 timmar extra på dygnet, då hade det inte ens varit ett problem ju.
Hoppas bara att ni fortsätter följa våran blogg, även om vi inte uppdaterar varje dag!


Heeej!

Ni undrar kanske vad som hände med min uppdatering?
Jo, jag for till fjällen på jaktpremiären och pangade lite fågel. Men nu är jag hemma igen då ;)

FYI, såna här små jävlar kryllar det av på fjället, och dom låter väldigt roligt om dom får syn på en. Stackars satar alltså.Jag har haft det härligt i alla fall och på måndag så är det dags att få pållarna att tycka samma sak som mig igen :D
Dessutom ska det faktiskt bli jättekul att börja skolan igen och få tänka lite.
Man har väl kanske någe fel om man räknar ut sin medelhastighet när man går på fjället och beräknar hur många lämmlar det går på en kvadratkilometer? :P
Jag behöver lite matematik, känner jag...


Bilder

Kommentera gärna :D

Bloggen

Nu när skolan börjat, prioritrar jag inte bloggen, även fast jag vill. Det betyder inte att jag kommer sluta blogga, utan bara några inlägg på kvällen när allt är gjort osv.
Eftersom jag går i stan är det knepigt att ta sig hem tidigt, efter som jag åker med en kompis mamma från hennes jobb liksom.
Har ingen tävling på gång heller, eller något annat kul, så jag har inget att skriva om xD
Min fina ängel står för bilden,

Prova hackamore

Jag har funderat ganska länge på att kanske prova med ett hackamoore på Mai i hoppningen, och kanske när jag rider ut också.
För att när vi hoppar så blir det hela en riktig dragkamp efter hindren. Hon landar och helt enkelt vägrar att sakta av för att byta galopp. Nu kanske ni föreslår att jag ska lära henne galoppombyten, men det skulle ändå inte gå att göra byten med bra kvalitet när hon är sådär. När man rider dressyr och markarbete så är hon jättelydig, men just när det gäller hoppningen så vill hon inte ha några störmoment. Hon ratar helt bettet, kör upp huvdet och springer i väg.Då lyssnar hon ju just inte och det enda sättet att få stopp på henne är att ha en bromssträcka på 10 meter, förböja henne och flytta henne åt sidan tills hon har lugnat ner sig och accepterat bettet.
När jag då hoppar lite högre klasser så är jag ju redan framme vid hindret och har ingen chans att göra ett bra språng, det är även det som händer på tävling när hon blir flack och får stopp/riv.
Jag hinner aldrig börja om anridningen.

Hon är också väldigt känslig i munnen och hatar verkligen om bettet rör sig ens en millimeter i munnen på henne i anridnigen, då slänger hon upp huvudet och blir ofokuserad.
Det påverkar ju då hela språnget, och i bland om jag blir kvar lite i innertygeln i en sväng så nitar hon.
Jag har provat med hack en gång och då var hon jättefin! Jag kunde få stopp på henne utan att behöva dra och hon fokuserade på mig i stället för på bettet.Så här är några anledningar varför jag skulle rida på hack:

* Med hackamooret skulle jag inte behöva dra i munnen på henne för att få stopp, och hon slipper bli irriterad om jag råkar röra på handen i anridningen

* Hon skulle bli lugn i munnen och hon skulle inte heller ha något som hon kan pillra med och lyfta mot tänderna.

* Trycket kommer på nosryggen istället för mungiporna, och jag tror att hon skulle finna sig mycket fortare i det.Jag kan egentligen inte komma på några nackdelar! Jag har ju redan ett svart, men jag tänker nog sy bruna neoprenskydd som jag ska ha både på kedjan och på nosdelen för att hon inte ska få skav. Eller så blir jag väl tvungen att köpa ett sånt där äckligt fårskinn att trä på.
Men allt för maisan :PTuffingTuffing till häst man har alltså! ;)Hästar jag skulle välja

Om jag skulle köpa en häst till så skulle jag välja de här ponnyerna och hästen i varje kategori.
Alla annonser är från hästnet ;)

B-ponny


Bilden är en länk

Rutinerad B-ponny. Placeringar nat. Msv B med föregående ryttare.
Fina rörelser och bra hoppteknik.


C-ponny


Bilden är en länk

C-ponnysto, 136 cm i mkh efter Hedlanda Good Boy-Dago. Tävlad upp till Nat. LA med felfria rundor i grunden. Vinst och placeringar i LB. Tränar banor på 110-120 cm.

D-ponny
Måste jag ju faktiskt säga Amandas superfina ponny Agnes ;)


Bilden är en länk

Sto f-01, tävlar i dagsläget LA-Msv B men har kapacitet för mer.
En väldigt fin och välriden ponny!

Storhäst


Bilden är en länk

Lättriden och rutinerad hopphäst f-98, ca 165 cm. Massor av placeringar upp till 140, även internationellt.Alla är hoppinriktade, så klart ;)
Gud, jag skulle verkligen inte ha något emot den där storhästen...
Helt galet fin och inte såååå fasligt dyr heller!
Ayr8 hjälmen :D

I dag åkte jag in till stan och hämtade världens finaste hjälm, Charles Owen Ayr8 :D
Jag fick köpa en 55:a för riktigt bra pris av världens bästa Linnea, men det blev en annan färg än brun/guld.
Eftersom det var så bra pris och så passar ju faktiskt svart till ALLT, så blev det en i svart/silver.
Dessutom så tävlar ju jag dressyr med jämna mellanrum, och då är det bättre att ha en svart som är lite mer stilren, tycker jag då ;)Galet snygg var den och den satt bra, så jag är jättenöjd ;)
Men jag har bara en fråga då, tycker ni att man "kan" ha svart schabrak fast att man har ljusbrun sadel?
Funderar på en outfit i svart/silver då, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Eller ska man kanske satsa på en lite starkare färg fast med silvriga detaljer?
Bara en liten fundering ;)


Tedträningar?

Mamma hade tänkt lite att eftersom det finns så många lediga tider i ridhuset, så kanske vi skulle kunna ta upp Ted (Nätterqvist dårå :P ) till Wången?
Jag tyckte att det var en jättebra idé, men vi vet ju att det inte finns så mycket ryttare i Jämtland och de flesta rider för andra tränare som kommer hit regelbundet.

Men, då undrar jag, finns det något intresse att rida för Ted?
Det skulle i så fall bli en helgkurs med två pass alá 1,5 timme.
Om inte, ja då fortsätter vi väl med att fara till Sundsvall fram och tillbaka, men det skulle vara såhääär skönt om man slapp åka så långt.
Jag kan ju i alla fall säga att det är verkligen en uppenbarelse att träna för Ted, och jag tycker VERKLIGEN att man i alla fall kan prova en gång ;)

Han lär en verkligen att ta ansvar för sin ridning och han är även en mästare på att förklara saker!
Lite fakta om Ted, saxat från Killigrews hemsida:

Ted har varit verksam inom ridsporten i större delen av sitt liv. Ted har ridit både större mästerskap Nationellt och även tävlat Internationellt. Han har tidigare bedrivit Ridskola, och eget stuteri. År 2003 utsågs han till "Årets Tränare" av svenska ridsportförbundet. Ted har många elever bland ponnyryttare samt han anses vara mycket duktig och träna unghästar.

Ted har stor erfarenhet av olika hästar och hästens fysiologi. Han har som mål att utveckla varje individ på bästa sätt. Träningen går bland annat mycket ut på att analysera sin egen ridning och utveckla sin ryttarkänsla.

Ted har under alla år tränat  systrarna Bäckström och har del i deras framgångar på tävlingsarenorna.


Och, för er som möjligen bryr er om sånt, så är han A-tränare. Han har även tränat Angelica Augustsson sen hon var ponnyryttare :P
Hoppas ni vill vara med, i så fall skicka en kommentar så kanske vi till och med får till en träning :O
Haha, och ingen outfit blev det ;P

Nu är jag lite sådär lagom sur, för jag hade ju gjort väääärldens ambitiösaste outfit i Photoshop som jag tänkte lägga upp, men det hann jag ju inte för då blev jag tvungen att åka tillbaka till pappa igen ;)
Ni får klara er i en vecka till helt enkelt!
Men då har jag en liten minitävling här istället:Den som gör den snyggaste outfiten till Kerrie får en länknning!
Det enda kravet är att det passar i hop med brunt läder och att den innehåller en svart/silvirg Ayr8.
Annars har ni fria händer!

Ni kan kommentera en länk till ett inlägg där ni har lagt upp outfiten så blir jag JÄTTEGLAD :D


Sweet salvation...

Gissa vad jag gjorde i dag?

JAG FICK ÅKA HEM TILL MAMMA OCH RIIIIIIDA :D

Dessutom hälsade vi på fölisarna, dom hade blivit jättestora ;)
Men ponnysarna var väldigt glada att se mig (eller inte). När jag ska ta in Yankee så blir han lite väl glad och vänder sig om och skickar en bakhov på armen min. Satan i gatan vad ont det gjorde, men som tur är blev det inga brutna ben :P
Nu är det bara ett stort jack som blöder sjukt mycket, tack för den Yankee. Han har blivit riktigt kaxig nu när han har vilat, så han behövde verkligen ett pass på planen.

Yankee var GALET pigg, det kändes ungefär som att sitta på ett dynamitpaket. Han var sjukt laddad och tyckte att det var jäteroligt att bli riden. Efter ett tag lugnade han sig lite och då var han riktigt fin. Fick igenom alla skänkelvikningar och tygeltag, sen gjorde han riktigt fina öppnor.
Avslutade med att galoppera över en bom 2-3 gånger. Han exploderade lite när jag skulle vända upp, men efter lite dampanfall så gjorde han det riktigt bra.
Jättenöjd över honom, han behövde verkligen den här vilan att få tänka igenom saker och ting ;)Mai kändes superfräsch, jättefin i munnen och riktigt mjuk i sidorna. Det bästa var att hon hade fått en riktig spänst i steget och hon tyckte att det var görhärligt att få jobba lite ;)
Eftersom hon bara har skrittat och masserats i 3 veckor, så skrittjobabde jag henne bara. Men hon kändes superfin och bjöd på bettet bättre än hon någonsin gjort.
Mai blir faktiskt så häääär mycket fianre när hon har fått sig en vila på en 2-3 veckor, då har hon fått tänka igenom saker och blir väldigt sugen att jobba. Jätteskönt att hon är frisk också, mamma böjde henne för 2 veckor sen och då var hältan helt borta :DSå jag var riktigt glad i dag, förutom det där lilla missödet med armen.
Mamma påpekade att jag såg väldigt glad ut, jag log ju nästan hela ridpassen och det kändes som att ett tredje ridpass inte skulle sitta fel precis ;)
Tyvärr får jag bara rida en gång till, i morgon bitti, och då tänkte jag rida ut på Yankee så att han får galoppera och göra av med lite krut och så tänkte jag klättra med Maisan i backarna.

Oj, vilket rörigt inlägg, men ni klarar er ;)


Ridövning 2: Hålla en jämn rytm

Har ni gjort den första övningen än?
Om inte, gör det. Sen ska man fortsätta på den här, vars syfte är att kunna galoppera över de här små studsen i en lugn och jämn rytm utan att hästen länger eller kortar galoppsprången under seriens gång.
Den här övningen passar alla typer av hästar.
Kom i håg att det är storhästavstånd, så för er med ponnyer:
Korta med några cecimeter beroende på hur stor din ponny är. 10 cm för D, 20 cm för C och 30 cm för B.
Sen får du prova dig fram. Men man börjar ju bara med en liten cavaletti, sen bygger man på eftersom.


Det här ska hästen fokusera på:
Det här ska ryttaren fokusera på:
Själv ska jag ge mig på den här övningen i morgon med Yankisen, blir ju spännande att se  hur det går efter vilan ;)


Ridövning 1: Räkna galoppsprång

Jag publicerar om den här övningen för att det ska bli lite mer sammanhängande, för nu ska jag publicera nästa övning så här har ni övning 1 en gång till ;)


Den första övningen jag tänkte lägga upp är en riktig basövning som de flesta har gjort någon gång, men som alla har användning för, både de på hög nivå och de som är nubörjare.
Nämligen att räkna galoppsprång!I den här övningen är det storhästavstånd, så man kan behöva korta med 1-3 meter om man har ponny.
Men egentligen spelar inte hur många galoppsprång det är någon större roll, bara det är jämnt och hästen inte behöver korta eller länga sig för att komma rätt.

Det här är vad ryttaren ska fokusera på:Det här är vad hästen ska fokusera på:
En riktigt basövning alltså som kan ridas ofta - det sliter ju inte på hästarna mer än vanlig dressyr.
Enligt boken ska denna övning göras tills man kan variera galoppsprången mellan 5 språng till 8 språng, och först då ska man gå vidare till nästa veckas övning ;)


Lovisa var snabbast ;)

Det blev Lovisa som var snabbast med rätt svar, Yankee har storlek full på sina benskydd. Han har extremt grova och långa ben så att ponny är stört omöjligt och cob är lite tajt.

Här är länken då, klicka på bilden så kommer ni till hennes blogg ;)


Höjder

Vad tycker ni om att hoppa högt?

Själv älskar jag det. Det känns verkligen som att man flyger, eller nästintill i alla fall ;)
Och det är ingenting som klår känslan när man får till ett helt perfekt språng och hästen bara kliver över som om det vore en söndagspromenad.Det högsta jag har hoppat är 140, på Maisan. Det var lite läskigt, men hon var enormt fin och studsade över utan några större problem.
Men det språnget jag minns allra bäst, ja, det gjorde jag faktiskt på Yankee. Det var en väldigt dum idé, för jag hade ju bara ridit honom i en vecka och han är ju trots allt bara 5. Men vi hoppade några språng på ridplanen som var lite högre (inte högre än 140, haha, men typ 120 då).
Och vilken känsla! Jag var lite smånervös och red i undertempo, men grym som han är var han fullkomligt stencool, kommer i en väldigt lugn och sansad galopp och galopperar helt enkelt över det. Jag satt allvarligt och gapade, för han gjorde det så himla enkelt, som om det bara var 70.
Sen det språnget har jag ALDRIG varit nervös när jag har styrt på ett hinder med honom, för jag vet att han fixar det på något vis.

Jag har bara hoppat över 120 cm några få gånger, men de gångerna har det varit underbart! <3


Men vad är det högsta ni har hoppat, på vilken häst och när var det?Om du får välja...

Om du fick välja en av mina hästar, vilken skulle du då ta?Mai vs Yankee vs Kerrie

Om jag måste välja bara en, så blir det nog Yankee :P
Förlåt Mai, förlåt Kerrie, men Yankee är helt enkelt the one and only!
Alla svarar, det blir verkligen intressant att veta! ;)Gissa storleken!


Gissa vilken storlek Yankee har på sina benskydd!

Den som gissar rätt får en länkning :P


Foto: Lilly Blomqvist

Jag kommer inte att godkänna några kommentarer förrän det är någon som har svarat rätt ;)

Mountain Horse nyhet

Har ni sett Mountain Horses nya hjälm, Aero Pro?
Själv satt jag och småskrattade lite när jag såg den. Typ en exakt kopia av Lamicell utom att vissa detaljer är i läder och att det är ett MH märke längst fram. Det roliga är ju att Aero Pro kostar 1890 kr - och Lamicell kostar 899 kr!
Så rätt stor skillnad i pris. Riktigt dålig fantasi där Mountain Horse! ;)

5 saker om mig

• Biter på naglarna, fast inte sådär extremmycket, bara det hära vita som växer ut, sjukt fult och jag hatar det.
• Går på Donken varje skoldag. (Köper inte nåt varje gång!!)
• Jag är en riktig Stallet.se nörd, fast mest för att jag gillar webbdesigna. (Som ni kanske märkt xD)
• Hatar personer som säger hur jag ska rida, som aldrig ens sett mig rida mer än några få gånger.
• Hatar folk som hela tiden ser ner på mig, fast det är de som är i underläge, och hittar fel på mig hela tiden.
Det gör mig riktigt arg och jag verkligen kokar när jag tänker på vissa personer. Såna som drar en mask över sig till en början, men när man lär känna dem är de helt idiotiska och vill hela tiden berätta hur mycket bättre den är en mig.

Utrustning till Kerrie

Nu när Kerrie snart ska sättas i gång och tränas så måste hon ju få lite nya och fräscha grejer!
haha, mamma håller itne med, men eftersom Kerrie är hennes lilla gullegris så lär hon väl ge med sig.
De här är de "stora" inköpen som ska göras, de kommer väl kanske nästa år eller i vinter.

Eskadron AirEasy, bruna


Jag är riktigt sugen på dessa, mest för att det verkar vara så praktisk knäppning och så är de välventilerade med bra passform.
Men jag kan också tänka mig ett par Veredus Olympic + Young Jump bakskydd.

Treadstone träns med remont, bruntOch sen de lite mindre inköpen som kanske kommer i höst. Jag har ju en ny outfit på g som kommer bli galet fin på Kerrie ;)

Hv Polo schabrak


eller


eller


Vill bara ha ett brunt schabrak som inte sticker ut allt för mycket. Sen tänkte jag köpa ännu ett Hv Polo schabrak någon gång senare som är lite färggladare!


Catago Metallic bootsSen hade jag faktiskt funderat lite på en lila outfit, som ni ska få se nästa vecka ;)
Den tänkte jag investera i nästa sommar om allt går som planerat.


Alla våra hästar

Jag tänkte räkna upp alla "våra" hästar, eller alla hästar som vi äger, har långtidslånat eller ska låna.
Också lite kort fakta om dom!
Vi kör i den ordning som vi har fått dom, alltså börjas det med Maisan!

Mai Brit

Sto, 8 år
146,3 cm
Imp. Holland
Utbildad LA-Msv hoppning, LB-LA dressyr

Mai köpte vi våren 2007 som 5-åring, då hon var riden i alal gångarter men inte mer. Hon är den vi haft allra längst, och också den som jag känner utan och innan. Men hon hittar alltid på nya hyss och är en riktig diva ;)
Kerrie Ek
Sto, 5 år
160 cm
Orlando - Recruut
Inte tävlad än

Kerrie kom i våran ägo sommaren 2008, och det var väl den enda hästen vi faktiskt har åkt och kollat på som normalt folk.
Då var hon 2 och vi kunde inte låta bli att köpa henne.
Kerrie är en väldigt bestämd och tuff häst med väldigt mycket humör, men väldigt fin tekik och ridbarhet.
Däremot är hon inte den modigaste när det kommer till hinder, men det ska vi altl träna bort. Jag har ridit Kerrie bara oregelbundet som 4-åring, men det är först nu i höst som hon ska börja ridas ordentligt.
Acadia
Sto, 11 år
163 cm
Accord II - Voltaire
Inte inriden

Acadia är våran första lånehäst - hon har vi fått låna av Ingrid Ragnarsson, Northern Jumping.
Hon är aldrig riden eftersom hon har en skada på gaffelbanden, men hon är en väldigt snäll och vacker häst.
En riktig hönsmamma som inte har något annat liv än sina bebisar.
Salsa

Sto, 8 år
Casall - Accord II
Inriden

Salsa är våran andra lånehäst, dock är hon inte hemma hos oss än eftersom hon fortfarande är kvar på betäckning nere hos Susanna Halldén, SMH Avel och semin, som vi ska få låna henne av.
Vi tänkte först betäcka med Nabab de Reve, men det var så bedrövlig sperma så det blev Gaillard de la Pomme istället ;)
Vet inte så mycket om Salsa, men hon har fått en hel del fina föl.Munsboro Yankee

Valack, 5 år
148 cm
Imp. Irland
Utbildad LB hoppning, LC dressyr

Yankee är min älskling :P
Ingrid Ragnarsson och hennes dotter Unni åkte till Irland för att kolla på ponnyer och vi följde med för att "bara titta". Men så blev det ju inte då, för när jag satt upp på ponnyn var jag fast.
Den här ska jag ha. Så efter lite tårar så blev han då min, och det ångrar vi INTE!
Nu har jag haft honom sen maj och vi har tävlat några LB felfritt.


Foto: Lilly Blomqvist


Silver Eclipse
Hingst, 4 mån
Eldorado vd Zeshoek - Orlando

Eclipse är vårat allra första föl, och det var Kerrie som levererade honom i bra tid, nämligen 8 maj.
Han är världens mysigaste och älskar att bli kliad och han är en riktig cooling, precis som mamma ;)
Mycket lugnare och goare än halvsyster Aisha.
Som tur är så får jag ha kvar gullpojken i några år tills vi har sett om han ska säljas.Silver Aisha
Sto, 1 mån
Eldorado vd Zeshoek - Accord II

Aisha är den vackraste fölungen jag vet, och henne SKA jag ha.
Jag blev kär i henne redan från början. Hon har en riktigt utstrålning och en massa energi, det enda hon gör är i princip att studsa fram.
Hon är lite vildare än Eclipse och jag tror att det inte blir en helt lätt uppgift att rida in henne ;)
Henne ska vi självklart behålla.

Jag har bara en bild på henne, då hon är nyfödd :P

Japp, tror det var alla ;)

Vad tänker ni på?

Vad tänker ni på när jag skriver...

RIDSKOLA?


Själv får jag upp en massa bilder av Tanne, där jag red på ridskola i ett år, och de ändlösa varven runt i ridhuset.
Sen tänker jag på ridlärare och massa småbarn som sitter och dunsar på trötta ponnyer som ser nästan halvdöda ut och som bara travar på längs spåret.
Men jag tänker också på Jofahjälmar, dammiga och mörka ridhus, spiltor, rykthinnkar, kaxiga småtjejer som skryter om sin sköthäst, röda fasader, dressyrbokstäver och blåbärshoppningar.

Tyvärr inte särskilt positiva bilder jag får i huvudet, men när jag gick på ridskola var det verkligen INTE kul och tänk vad man läste i Min Häst - jag menar, de målar inte precis upp en jättefin bild av hur ridskolehästar har det.
Fast jag vet inte, det finns säkert jättebra ridskolor därute.

Men vad jag egentligen ville veta, var vad NI tänker när ni hör ordet ridskola?Designupdate

Nu har jag gjort en liten designupdate! :) (Klicka f5 om den inte syns)
Headern får stanna ett tag till, men jag tyckte det blev riktigt bra nu ! :)
Vad tycker ni? Blev det för mycket "Nu är det jul igen? xD"Hur kul? :)

Från Jennie
Asså anna, du är så jävla bra! Jag började läsa eran blogg för att det gick åt skogen med min medryttarhäst, hon var PRECIS som pärlan (vägrade dock inte på hinder) men i övrigt var hon EXAKT som pärlan! Sedan började jag läsa eran blogg, och du skrev att du skulle testa HTB (eller vad det var för ngt) och jag bestämde mig för att prova det och igår (torsdag) så hoppade vi 80 cm utan problem. Visst hon rev tre gånger men va fan spelar det för roll hon HOPPADE iallafall! Anna du ska veta att jag ser upp till dig! Det går så jävla bra nu både för mig och dig med DIN betod HTB! Så jävla grym e du! Jag önskardig all lycka till på lördag, jag håller både tummar & tår och kommer säkert sitta bänkad för att se resultatet här på bloggen! ;')

Svar:
Asså åååh vad glad jag blir! Blir ju nästan tårögd här! ;)
Det är ju sånt här jag vill förmedla på bloggen, att kunna ta emot tips själv, och dela med mig av mina egna tips och idéer.
Gud vad kul att det börjaar fungera mellan er, och du får gärna höra av dig hur det går! :)

Reslutat Matfors

Tänkte skriva lite hur det gick idag. Hon var vääääldigt seg, men efter mycket övergångar på framridningen gick hon faktiskt riktigt okej framåt.
På framhoppningen var hon lika seg men jag fick inte ett enda (!) stopp, otroligt nog. Haha.
Inne på banan fick jag ett stopp på andra hindret, för dålig fart, vilket syns på videon, sen på trean var det för att jag inte drev innan :/ Annars är jag rätt nöjd.
Man ser segheten i början, hon saktar av hela tiden :P

Spola fram till när det gått fem minuter, då rider jag! :)
Här är länken till filmen!
Förresten, var det ngn som fotade, kan ni gärna mejla bilderna till Annapanna.staaf@hotmail.com, eller tagga på FB :)


Heja mig!Gissa vad jag kom på?
Jag ska GÅ, ja ni hörde rätt, GÅ hela långa 8 km till Frösö Hästgård i morgon.
Egentligen mest bara för att jag ska få känna på lite hästgrejer, för jag tänkte inte köpa något.
Men det bästa är ju att man får träning samtidigt som man får göra någonting hästrelaterat.

Fatta, 16 km på en dag, INTE illa!
om jag fortfarande lever hör jag av mig i morgon kväll om hur det gick.

peace out,


Fölvisning Wången

Jag hade helt glömt bort att mina små gullhästar var på fölvisning på Wången i går, och de var hur duktiga som helst! ;DEclipse blev bästa hoppföl med 47 p, 9 på typ och 7-8-8 på gångarter. Visserligen var det bara 3 hoppföl med, men ändå ;P
Guldgossen visar hur det ska gå till, lika snäll och lugn som alltid och sprätte fint med benen.
Och Aisha var helt crazy, så det gick ju som det gick. Lilltjejen bara hoppade, skuttade, skenade och stegrade oavbrutet och sparkade till och med till mamma.
Man kan ju säga att det finns lite go i hästen!
Så henne gick det mindre bra för, hon visade inga andra gångarter än sken och luftsprång så det blev 44 p för henne.


Men om jag får gissa vilken av fölisarna jag tror blir bäst så är det Aisha.
Hon har en enormt balanserad galopp, gör både seriebyten och galopperar på stället. Men framförallt så har hon en sjujävla temperament.
Hon är väldigt sprallig och älskar att springa runt i hagen och hoppa. Inte alls lika lugn som Eclipse, utan hon är mycket hetsigare och blir kanske en sån där känslig och het studsboll.
Jag måste säga att jag längtar sjukt mycket tills jag får rida på de där två vildungarna! ;)


Jacson sadel till salu

Jag har en sadel till salu eftersom den inte passar någon av mina hästar.Den är en brun Jacson sadel i modellen Legano. Köptes förra året då den var ny och nu endast använd nåt år. Väldigt bra skick.
Snygg sadel i mjukt kalvskinn med halvdjupt säte som man sitter skönt i. Fin färg som är lite mer åt det rödbruna hållet.

Vid, 17 tum och passar hästar med något svängd rygg. Har flyttbara stöd för skänkeln.
Pris: 6000 kr

Ring 070-3485944 eller maila silverforsens@gmail.com. Kan skickas.


Älska hästar

Jag älskar verkligen hästar.
Inte på ett sånt där extremt vis då jag har massor av hästaffischer på väggarna, bara tänker på hästar, tycker att de är det enda djuret som är värt något och liksom skriker till så fort jag ser en häst.
Nej, jag älskar dom på något djupare men inte riktigt lika intensivt plan.Man kan säga att jag är liksom beroende av hästar. Jag känner ett oupphörligt sug efter dom, jag vill bara vara nära dom, jag längtar efter de stunder jag spenderar på hästryggen.
Hela mitt liv går i en bana runt just hästar. Hästar är vad som finns i mina minnen, min framtid och min vardag.
Jag tänker inte alltid på hästar och jag får inte hjärtklappning så fort jag ser en häst galoppera, men jag kan helt enkelt inte leva utan dem.

Jag kan spendera ungefär 2 veckor med att bara göra ohästiga saker, inte tänka särskilt mycket på dom och bara chilla.
Men när det 2 veckorna har gått, gör det där berondet sig påminnt. Hallå, vart är hästarna egentligen?
Varför sitter jag inte på hästryggen?

Jag hoppas, önskar, vill att jag aldrig ska bli kvitt det där beroendet.
För den där magin som inträffar mellan häst och människa, den kan varken alkohol, heroin eller cigaretter överträffa.

Inte för att jag har någon erfarenhet av det senare, haha. Men ni fattar vad jag menar ;)


Animo höst/vinter 2012

Om ni inte visste det så kan jag säga att jag ÄLSKAR Animo, jag tycker att de har galet snygga grejer och galet overthetop :D
Extra allt, haha.Kavajen är bara så frän!
Knäppningen är väldigt nytänkande och riktigt cool färg dessutom. Skulle inte ha något emot en sån här i rött, marint eller brunt ;)
Sen var jeansridbyxorna riktigt snygga också.

Det jag gillar med Animo är att de inte hålelr sig i bakgrunden. De kör på i 180 och vågar vara lite för mycket.
Riktigt coolt när märken inte bara kollar sig runt och ser vad alla andra gör, utan litar på sin egen design och kör något som kanske inte alls är vad vi kallar "trendigt".

Vad tycker ni om Animo? Hot or not?


Nytt från De Niro

De här De Niro stövlarna hade kommit ut på Chevals hemsida, såg jag nu.
Jag tycker dom är riktigt snygga! Tycker egentligen bättre om bruna stövlar, men de här var helt okej.
Gillar de ljusa detaljerna, men det hade varit ännu snyggare om de hade varit gulddetaljer ;)
Kostar 4899 kr HÄR och går som vanligt att måttbeställa.

Månadsmål september

Ni som har följt bloggen länge, och även följt min egna blogg jag hade förut, minns kanske att jag hade månadsmål varje månad.
Och det var ett riktigt vinnande koncept, så jag tänkte såklart fortsätta med det även denna höst!

Fokusen i september för hästarna ligger på ridbarhet och disciplin.
Jag ska göra en liten omstart med båda ponnyerna, börja om från början och tillbaka till grunderna.
För det var lite pinsamt ju, Lipton som jag hade ridit i 2 veckor var mer välriden än båda av mina ponnyer.
Kanske inte lika lösgjord och mjuk i sidorna, men alltså han blev väldigt uppmärksam, lydig och så gudomligt fin i munnen.
Så det blir jättemycket uteritter, massor av lydnad med start-stopp och att båda två tar stöd på bettet och inget trams, precis som med Lipton.Det här är målen för ponnyerna då:

* Båda ponnyerna ska vara framme på bettet och ge efter för tryck. De ska ha nosen framme och inte lyfta upp och pilla med bettet

* De ska vara elektriska för skänkeln och svara direkt för skänkeln, båda framåt och åt sidan.

* De ska flytta sig för sporren, och jag ska kunna kontrollera både framdel och bakdel.

* De ska göra bra öppnor och slutor och jag ska börja lära in trampning och börja samla på stället så smått, och verkligen nöta in samling med energi.Det här är mina mål:

* Jag ska ha tränat yoga minst en gång per dag och äta ordentligt.

* Jag ska ha förfinat hjälperna och kunna koordinera de tydligt. Träningspassen ska vara planerade och framförallt så ska jag öva upp min självdisciplin, med prdning och reda i stallet och i ridningen. En hjälp i taget och inget planlöst harvande på ridplanen.

* Jag ska ha en stilla och fast skänkel där jag inte kniper med knäet och underskänkeln ska ligga intill hästen vid sadelgjorden vid alla tillfällen.
Massor av bomträning som vanligt, men fokusen ligger mer på min underskänkel än på systemet.


Ja, det är väl vad jag vill uppnå.

Och har jag inte gjort det så går oktober också åt att jobba på det. Men det viktigaste är just min självdisciplin - att jag har en plan, att jag verkligen kommer ut och rider och ser till att jag orkar.
Visst, det kommer blir rejält körigt med 3 hästar, men jag SKA klara det.

taggataggatagga!


I'm back! :D

Nu är jag tillbaka från Göteborg kära läsare, och tyvärr måste jag meddela att det inte blev några nya hästrelaterade inköp.
Eftersom jag åkte med pappafamiljen var det stört omöjligt att ta sig till Svensk Ridsport, vilket var riktigt synd då jag hade sett fram emot det.
Det värsta var att jag till och med ringde dit och det visade sig att de hade Ayr8 i storlek 54, jag hade ju gärna provat hjälmen så jag kan bestämma mig för om jag ska köpa den.Men det får bli som det blir!
Jag har i alla fall jobbat i hop till en nu så det ska väl beställas en hjälm i helgen.
Jag hoppas verkligen att den passar, annars får vi väl skicka tillbaka den och så får jag väl bestämma mig för en annan ;P
Och jag kan ju tillägga att jag är gaaaalet ridsugen just nu, jag sitter och tänker på hästarna 24/7 och ringer mamma mest hela tiden för att höra hur det är med dom.
Mai är helt frisk i alla fall (YAY! :D) och mamma har skrittat henne några veckor, så hon ska väl sättas i gång på allvar nästa vecka när jag äntligen äntligen får rida igen :D
Yankee är heltokig och är sugen på jobb, meddelar mamma. Och också fullkomligt oriden och behöver nog en rejäl omgång markarbete.

Men i övrigt så har jag inte ridit på 3 veckor, snyftsnyft, och jag har en känsla av att jag kommer ha tappat hälften av min ridförmåga.
Jag är SJUUUUKT pepp på att få börja träna igen, och jag har redan planerat ut vad fokusen ska ligga på.
Men ni kan förvänta er lite bättre uppdatering från min sida framöver i alla fall ;)


Hopphopp

Var på träning idag, åh, jag tror allt har släppt nu! Hon stannade bara tre gånger denna träning. Vanliga fall brukar det vara typ .. hundra gånger till, haha.
Hon gick med mycket bjudning och var allmänt gullig, haha.
Just nu taggar jag inför lördag, jag ska ju faktiskt gå nolla! :)
Tror att dethär kommer bli ruggigt bra, jag och Pärlan har faktiskt 4 år kvar tillsammans!
Såhär ser vi ut på lördag i alla fall! :) Tror ni det blir bra? :D

Färgbyte?

Ska vi göra färgbyte på designen? :)

Kan inte ladda upp videon :(

Gjorde en video, men jag kan inte ladda upp den, fattar inte vad som är fel >< Aja, får ta det ngn annan gång! Men den kommer :)

Älskade läsare! <3

Statistiken bara stiger och stiger, ni är grymma! :) <3
Imorgon väntar en liten spännande videoblogg från min sida! /Anna

Vad händer?

Jo, det ska jag förklara. Jag heter Anna och jag är galet trött just nu, men jag pallar inte sova. Jag håller på att krypa ur stolen och hoppar med benen för jag inte orkar med.
Haha samtidigt är jag översocial, som alltid när jag är trött, eller om jag har druckit cola. Pratar med Issa på Facebook och har ett jätteroligt liv.
Ville bara säga det! :):):):):):):)Inköpslista

Haha, insåg att det mest blev en "big-wants-list". Aja, skitsamma, sakerna ska i alla fall jag ha inon en snar framtid, tror jag börjar med Eskadronschabraket ...
Äsch, är man utrustningsgalen så är man, right?


Såhär ska jag rida i Matfors

Tänkte lägga in en liten plan över hur jag ska rida i Matfors, jag SKA ha en fin runda med max 4 fel.
Jag ska sitta upp i tid, helst mycket innan så jag kan känna på henne och redan då ta kontrollen över tempo. Jag ska hitta något ställa som jag kan skritta på i olika tempon, kanske trava lite så att hon är superlydig.
På framridningen ska jag arbeta på samma sätt, fast mer i traven och galoppen.
När jag ska hoppa fram så ska jag inte hoppa särskilt mycket, och känna lite mer på henne där.
Inne på banan ska jag vara så avslappnad som möjligt och inte flängrida. Jag ska stå i lätt sits så mycket som möjligt för att få upp lite fart, sedan sätta mig ner innan hindret och trycka på henne.
Vi kommer bli bäst.

Vet att texten och beskrivningen är väldigt basic, så att säga. Me jag skriver detta till hälften åt mig själv för att jag ska komma ihåg det extra bra, haha därför alla självklara detaljer. :)
Bilder från Matfor förra gången ;)

Tekna vs. Hööks

Tekna Carbon
vs.
Gold medal Carbon

Dressyroutfit


Scapa höst/vinter

Visste ni att Scapa Sports är ett vanligt klädmärke också?

Eller ja, kanske kläder för polointresserade då ;)
Jag tycker faktiskt att de är ganska snygga, även om vissa saker inte riktigt faller mig i smaken...
Det här är deras höst/vinter kollektion 2011-2012.

Den där västen var ganska fin faktiskt, men den hade kanske varit ännu snyggare i rött :P
Den där tröjan ser också riktigt fin ut!


Polo är nog den gren som har allra snyggast kläder: De har både Scapa och Hv Polo som rena polomärken!


Sjukt snygga tröjor båda två, men den här gången var faktiskt den på tjejen snyggast tycker jag.
Lagom med detaljer.
Jag tycker att det mesta är jättesnyggt!
Scapa gör faktiskt snygga kläder också, inte bara schabrak ;)


Vad tycker ni?Foto & Videosugen

Jag är just nu väldigt sugen på att fota och göra ngn typ av videobloggning.
Har ni några speciella önskemål?
Porträttbilder, hagbilder, lösbilder på plan, ngn speciell utrustning?

Också får ni gärna ge förslag på vad jag ska göra video om, om ni har några frågor eller om ni har något ni vill jag ska prata om, GE ALLA FÖRSLAG, jag blir jätteglad! :)
Har ni några frågor, kan ni gärna skriva de här, så tar jag det i ett videoinlägg ;)

Undra vad jag kommer hem med då?

Det ska bli galet kul att fara till Svensk Ridsport alltså, för jag är inte dålig på att köpa hästgrejer, kan jag säga er ;P
Och där finns det mesta, så jag kan inte tänka mig att jag lyckas hålla pengarna i styr.
Men här är det som jag helst vill köpa:
Charles Owen Ayr8, fast inte den vanliga på bilden utan det blir troligen leatherlook eftersom den vanliga Ayr8 är väldigt svår att få tag på i just brun/guld.
Kruxet med det här att jag inte riktigt har pengarna i handen än, så att säga ;)
Jag har tjänat i hop halva hjälmen, men har jag tur så kanske jag får låna pengar av pappan.
Det här HV Polo-schabraket tänkte jag kolla på, men om det ser ut som det gör på bilden så blir det nog inget av det.
Färgen måste ju vara RIKTIGT guldig, annars får det va.
Sen vet jag ju inte ens om det finns där, men om det gör det så får vi väl se om jag köper det helt enkelt.
Som sagt, beror precis på hur det ser ut i verkligheten.
Annars tycker jag att de här schabraken också är snygga och om de finns på Svensk Ridsport så köper jag förmodligen ett.
Det bruna högst upp är galet fint :O
Nu blev det mycket Hv Polo kände jag, men det råkar vara mitt favoritmärke xD
Och de här benskydden har jag velat ha sen jag såg dom första gången, och Yankee behöver ett nytt par så!
Men de är rätt dyra, så det blir antingen benskydd eller hjälmen.

Sen blir det nog något helt annat jag kommer hem med, impulsshopping vet ni ;P
Kanske en piké, kanske ett par nya ridbyxor...
Ja, som sagt, alltid lika spännande att gå på hästaffärer!


Kerries igångsättning

Som ni vet ska jag börja sätta i gång Kerrie nu i september.
Men hon har ju inte blivit riden sen i november förra året eller något sånt, så det blir ju att verkligen bygga upp kondition och styrka på henne nu så att jag kanske kan tävla henne så smått nästa sommar.
Så här ser planen ut då! ;P


Augusti
Långa skritturer i skogen ett par gånger i veckan.
Det kommer inte bli jag som rider nu i augusti, eftersom jag är hos pappa, men vi har ju Kajsa som ska börja skritta henne på måndag.
Det blir finemang tror jag ;)

September
Långa skritturer fortfarande men börja sätt ai gång att trava i lågt tempo långa sträckor.
Lägga in dressyrträning på uteritterna - enkla saker som halt och framåt. Sen börja ställa och flytta lite smått.
I slutet av september börja galoppera.

Oktober
Nu börjar jag sätta i gång med grundträningen på riktigt, med lite längre pass där jag rider minst 1-2 mil.
Inga höga tempon alls, utan bara låta henne rulla på långsamt, speciellt i galoppen.
Jag börjar rida något dressyrpass en gång i veckan på ridplanen, där jag bara tränar enkla saker och får in grunderna på henne.

Jag tänkte börja hoppa lite i oktober, men då ska jag sätta upp några stockar ute på ängen och låta henne hoppa i ganska högt tempo och bara låta henne har riktigt roligt.
I slutet av månaden, vara med på en Tedträning där jag bara tar det lugnt och inte hoppar högre än 70.November
Fortfarande väldigt mycket konditionsträning, men lägga in lite mer dressyr och så börja vara med på veckoträningarna.
Allting vi gör ska vara på lek, speciellt i hoppningen. Hon ska lära sig att lita på mig och bygga upp självförtroende.
Hoppa några pay and jumps på låg höjd och vara med på Tedträningarna.

December
En lite längre vila på 3 veckor, då hon ska få smälta allt det nya hon har lärt sig.

Sen efter det så sätter jag i gång henne igen och jag tror att målet för 2012 är att starta 1m och få bra rundor i 90. Men egentligen inga krav som helst på henne, det enda jag vill egentlgen uppnå är att hon ska lita på mig och börja bjuda på hinder.
Det ska bli galet kul i alla fall, för hon är väldigt rolig och hon är en riktigt ängel att rida. Hur snäll och lättriden som helst! :D


Tävla/tränaVad tycker ni är bäst?
När det går bra på träning eller när det går bra på tävling?

Helt ärligt måste jag nog säga träning.
Okej, det är jätteroligt när man får placeringar och riktigt fina rundor på tävling, men för mig så får man alltid dom här underbara aha-upplevelserna just på träning.
När hästen samspelar perfekt med en själv, när man bara sitter och ler hela ridpasset och när man bara leker över hindren!
Men det som är bra med tävling är att det då visar det sig om all träning har gjort resultat.

Men fick jag välja mellan att bara tävla och att bara träna skulle det nog bli att bara träna.
Jag tycker att både jag och mina hästar utvecklas dubbelt så fort då vi är inne i en riktigt hård träningsperiod.
Den här rundan är ett exempel på då jag bara satt och log heöla banan runt. Tyvärr så klantade jag mig ett par gånger, men det gjorde liksom inget, för det kändes så himla lätt och självklart att rida.
Jag visste på en gång vad jag hade gjort fel och ja, allt var perfekt.

Synd bara att det händer så sällan :P

Min musikstil

Oj, vad jag kände att det här inlägget inte hade något med hästar att göra, men ärligt talat, det har det!


För alltså, musiken är liksom något som finns där hela tiden. Den inspirerar mig, gör mig glad när jag är ledsen och får mig att hitta kraft till det som är jobbigt.
Det blir inpräglat i ridnigen, ja i allt!
Så jag tänkte att ni kunde få veta vad som får mig att, för att citera Håkan, "ge hjärtat rakt ut".

Min absoluta favoritartist är självklart Håkan Hellström, och kommer nog alltid att vara det.
Jag kan alla texter utantill och inga konserter är bättre än hans! <3
En låt som bara dryper av sommarminnen:
Timbuktu gillar ja också, han är galet bra. Hans texter träffar alltid mitt i prick, jag menar:
"Ibland är det hårda smällar som gör landningen mjuk."
underbart.
Den här låten får en alltid på bättre humör - så fort att man känenr att den här gången har jag kört till det rejält.Snook, Oskar Linnros, Veronica Maggio och så Lars Winnerbäck, det är lite fler svenska artister. Lykke Li och Säkert! är också bra.
Enormt vacker låt, den är så himla oskyldig på någe vis.
I was a dancer all along.Sen Glasvegas, Oasis, Regina Spektor, Siouxsie and the Banshees, Yeah Yeah Yeah's, Band of Horses, The Postal Service och så Leftover Cuties.
En salig blandning, jajemän.
Game Called Life, här har ni en av mina absoluta favoritlåtar. Så skön.

Och en Glasvegas, It's my own cheating heart that makes me cry.
När man är arg på sig själv, ja då är den här låten perfekt ;)
Everybody's doing it, so why can't I?


Till sist, den enda låten från The Postal Service jag har hört. Den är desutom den låt som har gjort mig sjukt målmedveten och motiverad att rida, konstigt nog.

They will se us waving from such great heights
Come down now, they'll say
But everything looks perefct from far away
Come down now, but we'll stay


Ja, det var nog den musik jag lyssnar på. Jag klarar inte av någon slags schlagerpop eller liknande, då svimmar jag nästan.
Rix FM kan jag inte heller lyssna på :P

Vad lyssnar ni på för musik? ;)
Förlåt om det här var ett totalt ointressant inlägg, men jag ha rlite svårt att skriva om hästiga saker just nu eftersom jag saknar i hjäl mig efter hästarna då :P


Absintensabstinens

Aaah, jag dör snart tror jag.

Har inte ridit på två veckor och det känns vill jag lova. Haha, jag får börja rida igen i september and it will not be pretty.
Jag känner mig som en fläskdoris när jag bara sitter här hemma på kvällarna istället för att rida lite extra hästar.

Men, det blir en riktig rivstart i september då jag kommer ha minst 3 hästar att rida: Yankee, Mai och Kerrie. Sen vet jag inte om jag kanske får ta hem Ellen och rida henne lite.
Ellen är en ponny som skulle ha kommit på tillridning men det blev aldrig av. Så vi tänkte göra ett nytt försök i höst ;)

Jag är galet sugen just nu - så jag sitter och nördar bloggar för att inte börja dunka huvudet i väggen...
lyckligasatfläsksomharfriskahästarochsomintemåstebohospappadärdetintefinnshästarochsomfårhoppahelasommaren.Eclipse på Strömsholm

I dag ringde mamma från Strömsholm medans jag slet på djursjukhuset, och till dig som skrev att man faktiskt inte får jobba 8 timmar om man är 14, sue me then.
Haha, nä men det finns större bekymmer här i världen ;)
I alla fall så hade det gått jättebra, för Eclipse var jätteduktig och visade upp sig och domaren tyckte att han var jättefin verkligen, riktigt snygg och så.
Meeeen han var tyvärr för liten ;(
Och sen så eftersom Kerrie inte är tävlad och Eldorado är rätt ung än, så sa han att om du vill ha bra betalt för honom, så spara honom tills han är 3 så kan du se om du vill sälja honom då istället.
Så det blev ingen filmning, men de tyckte verkligen om honom och hade inget ont att säga utom just att han var för liten.
Så jag får ha kvar min lilla bebishest i 3 år till! :D <3

Och bara så ni vet så åker jag till Göteborg i morgon och stannar där i en vecka, så det blir ingen uppdatering från min sida. Men vi får se om jag kanske kommer hem med både det ena och det andra efter några  rundor i Götebrogs fantastiska hästaffärer :P
Svensk Ridsport blir det nog både ett och två och tre besök till....
Ma höres,

Åh, min fina, fina Pärla ♥

Den där känslan av att allt bara är perfekt, känslan av att man aldrigaldrig vill släppa taget om sin trogne springare.
Så känner jag nu! :D

Livet leker just nu på hästfronten. Pärlan hoppar som aldrig förr, och går galet bra i dressyren. Sen jag började med HTB för en månad sedan, har det blivit en helt annan häst. Både på marken och i ridningen. Hon har blivit mer possitiv och mycket mer kvick för både gas och broms.
Det har hänt mer än vad jag förväntade mig, faktiskt.
På tre ridpass har hon inte stannat en enda gång, och höjderna har varit från 60-90 cm, vilket är helt underbart om ni frågar mig.
Hade aldrig kunnat hända för en månad sedan.
Jag är otroligt glad just nu, men samtidigt vet jag ju inte om världens downperiod kan komma nu också, men jag taggar som bara den till Matfors den 20:e, när jag startar en LD, för att känna på henne också vill jag få en bra runda innan jag klättrar upp en klass. Det blir bäst så, även fast jag är galet sugen att tävla högre.
Två år av slit börrjar ge resultat, äntligen!


Tyckte bilden passade in jättebra på det här inlägget! Eller inte, men hon är så söt :>

Löshoppning

Igår löshoppade jag Pärlan för första gången, gick bättre än väntat. Själv har jag aldrig löshoppat innan, och jag vet inte om hon har gjort det heller.
Hoppade i alla fall 80 som högst, hon blev så jäkla peppad och bara bockade och gjorde tvärnitar vid ingången. Haha knäppis ♥ (observera att hon bara blev busigare ju mer beröm hon fick!)
Blev några bilder i början bara. Bättre än inget alls va ?
Glad häst i början? Nää ...
Mina försök till att få lite avspärrning, så hon inte skulle skena som en tok, vilket inte funkade så jättebra ...
Klad hest. :D


travtrav :)Paket till mig :D


Glaaad tjej idag :DVill haka på Sara, hur jag skriver, och sånt.

Vill fortsätta lägga till lite på set Sara skrev, om hennes sätt att skriva. Sara sätter väldigt ofta orden i munnen på mig, kände även så denna gång.
Ville bara säga, att jag har otroligt svårt att skriva, för det mesta. Jag älskar att skriva av mig, och jag har oftast texter i huvudet hela dagen, sen sätter jag mig vid datan och ska skriva ner det, men det kommer ingenting. Jag börjar skriva, sen tänker jag nä, det är inte så jag vill förmedla det jag har att säga.
Samtidigt vill jag inte låta sur, inte heller verka oseriös, ironisk eller dryg.
Samtidigt får jag dåligt samvete, när ni underbara läsare, sitter och kommenterar vad ni tycker, massa bra tips och mycket mer.
Jag känner en lite press att jag måste blogga, hissa er, för ni är så himla trogna. Vill liksom ge er mer och mer hela tiden, fast inte riktigt tiden finns, och min hjärna alltför ofta är helt tom.

Hoppas ni förstår, det är somsagt väldigt svårt för mig att skriva det jag vill få fram ..


Eclipse på väg till fölbedömning!Nu är min lilla (stora) kille Eclipse på väg ner till Strömsholm på fölbedömning!
Han ska visas för földomarna i 5 minuter och då ska de bedöma om han är bra nog för fotografering och filmning. Om han är det, så fotas och filmas han och som avslutning välljer de ut typ 5 eller 10 föl som får åka ner på fölauktionen.
Men jag antar att även om mamma får vända och åka hem igen efter de där 5 minuterna, så är han ändå världens finaste lilla fölis för mig ;)


Nu får ni önska Eclipse lycka till, jag uppdaterar i morgon om hur det gick för honom.
Spännande, va? ;)
3 klassiker

Jag tänkte hissa 3 stycken "klassiker" eftersom jag dissade 3 klassiker i det förrförra inlägget :)
Här är 3 saker jag tycker är galet snygga, men som ändå är långt ifrån ovanliga.


1. GPA hjälm

Älskar GPA-hjälmar, jag tycker att de är sjukt snygga!
Förra året tyckte jag inte att dom var sååååå jävla snygga, men nu så har jag verkligen börjat gilla dom.
Snyggast är nog Tone on Tone, dom känns så stilrena.
Men Speed Air är inte dum den heller ;)2. Scapa schabrak

Haha, vem älskar inte Scapa?
Dom har så sjukt snygga färger, och dessutom älskar jag loggorna. Jag tycker faktiskt att allt dom har gjort är mer eller mindre snyggt :)3. Animokavaj
Seriöst, den snyggaste kavajen som finns, tycker jag fortfarande även om den har varit populär ett bra tag nu.
Även om den börjar bli liiiite tråkig, samma sak som med JW-hjälmen, men den är ändå snygg liksom.
På samma sätt som hjälmen.Så, tre klassiker som ändå håller i sig enligt, även om de har ett flertal år på nacken!
Synd bara att priserna inte precis har sjunkit mmed åren ;)Guldet går till lite guld, haha...

Ni kanske vet att jag jobbar på djursjukhuset just nu, går upp klockan 7 och jobbar i 9 timmar?
Nej, det visste ni nog inte, men det gör jag (a)
Det är rätt så kul faktiskt, med roligast av allt är ju ändå resultatet: PENGAR! (och friska djur, förstås).
Sen det här eländiga dilemmat, vad man ska lägga pengarna på.
HEJ I-LANDSPROBLEM! :D
Meeeeeeeen jag tror det blir en Ayr8. En brun/guldig sådan.
Och, för att matcha den lite, kanske det blir ett guldschabrak från Hv Polo, bara för att dom är asballa och att dom glittrar. Too much, och inte det mest orginella som har tillverkats, men hur ofta får man ha något som glittrar bland hästarna? *.*


Bara så ni vet så tror jag att är bilden väldigt missvisande, färgen är förhoppningsvis väldigt mycket guldigare än vad det ser ut som.
Haha, jag var ett barbiebarn som liten så glitterbehovet är nog bortom all räddning. Guldschabraket ska vara på väg hem till mig så fort jag har köpt hjälmen! :)

Men jag är ganska dålig på att göra outfits, så:
Om någon kände för att göra en brun/guldig outfit innehållande Ayr8 i brun/guld och det guldiga Hv Polo schabraket så är ni välkomna och ni belönas till och med med en länkning om ni gör en sån outfit åt mig! :)

Skriva vad jag menar

Åh, jag blir så less på mig själv i bland.

Jag läser om så många sjukt duktiga ryttare, som rider bra, tar hand om sina hästar jättebra, är duktiga att skriva på sina bloggar, är snälla och ödmjuka och bara helt enkelt bra personer.
Men jag är som så fel på något vis.
Jag vill ju också vara en go och glad människa som är övernoggrann och inte framstår som värsta självgod.
Jag vill ju också kunna skriva precis vad jag menar. Jag vill ju också linda hästarna, kyla, rida helt utan att krångla till det och helt enkelt vara så där normalt och mysigt duktig.Och ju mer jag försöker, desto värre blir det. Sen förösker jag skriva ett sånt här jävla åsiktsinlägg och då blir det helt plötsligt helt fel.
Allt jag skriver blir samma skit, som Veronica säger.
I mina ögon verkar allt jag skriver är som om jag tycker att jag är värsta proffset, som att jag tycker att jag är bättre än alla andra, som att jag inte bryr mig om mina hästar.
Men vad ni ser då är inte den person som jag egentligen är. Självklart är det inte så, eftersom många av er inte ens har träffat mig, och då blir hela eran uppfattning om vem jag är som person baserad på något ni läser i den här bloggen.

Den här bloggen blir som min yttre person, och tyvärr är den personen inte alltid en spegelbild av den jag egentligen är.Men jag vill bara att ni ska veta att jag absolut inte tycker att jag är bättre än någon.
Jag tycker att jag är något under normalförmåga när det gäller ridning, jag känner mig som en nybörjare och jag känner mig som en jävla attentionwhore när jag skriver inlägg om ridtips och så.
För jag kan ju egentligen inget mer än vad jag kan, en unge på 14 år som startat några LA.
Wow, liksom.

Men jag älskar människor, och jag tycker egentligen inte särskilt illa om någon som går på vår jord.
Jag hatar att göra människor ledsna, så att de känner sig nedtryckta och jag får nästan panik när jag känner att jag har gjort någon lite lite upprörd.
Jag kan aldrig bara skaka av mig saker och bara inte bry mig.
förlåt om jag drar förhastade slutsatser, för ni tycker kanske inte alls så som jag tror.
Men om ni tycker det - nu vet ni i alla fall att jag verkligen inte vill vara så och att jag försöker av alla krafter att inte vara så där konstig och knowitall.

Maisan den halta

Jag kom på att jag inte ens skrivit i bloggen än om att Mai är behandlad!

Det brukar hon bli efter sommarsäsongen, eftersom hon har väldigt känsliga leder och kräver lite rundsmörjning då och då.
Vi behandlade för en 2 veckor sen, i båda framkotorna, och nu när vi kollade henne andra gången så var det nästan helt borta. Men vi behandlade henne där igen, för vi vill ju att hon ska bli helt frisk.
Sen var det en ganska kraftig hälta på höger bak på böjt spår, men vi hittade ju inget på böjprov, så då ringde vi hit massören Bodil som fick känna igenom henen som vanligt.


Det visade sig att min lilla tokfia så klart hade sträckt sig i höger sknika, förmodligen har väl det hänt när hon har rännit runt i sommarhagen med Yankee! ;)

Men alltså jag tror att hon ändå njuter mer av att få busa i hagen än av att få stå i stall bara för att jag inte vill att hon ska göra sig illa.
Så den där muskelsträckningen får ta den tid det tar, jag tänkte ju ändå inte täla så mycket mer i år eftersom hon är en så känslig liten häst! ;)

Det som är bra är att hon säger i från så fort att det börjar kännas lite i lederna.

Förlåt om jag är för ärlig

Jag måste bara säga att jag ber om ursäkt om ni tycker att jag är otrevlig eller dissar eran utrustning.
Men alltså, JAG tycker att man ska vara så ärlig som det bara går, om allt, och jag kan ju bara döma utifrån mig själv.

Om det vore jag så skulle jag vilja att man alltid sa vad man tyckte rakt ut, men bara om människan i fråga har frågat rakt ut "tycker du att den här är snygg?" och såklart att det inte är illa ment.
Helt ärligt, läser ni våran blogg är det ju ungefär som att be om att vi ska trycka upp våra åsikter i ansiktet på er.
Jag menar ju såklart inget illa när jag skriver saker, och jag tycker ju inte att någon av våra läsare eller någon som jag vet i nuläget i alla fall är dum i huvudet eller rider jättedåligt eller har jättefula grejer.
Jag älskar ju er!
Det faktum att ni ens läser vad jag skriver, att ni ens bryr er om att kommentera, är ju fantastiskt :)
Men som sagt, jag menar inget illa med mina "åsiktsinlägg" eller vad man nu ska kalla det, för hur skulle jag kunna vilja er, kära vänner, något illa? :) <3
Det är upp till er om ni vill tolka det så, och ja, jag är ganska dålig på att formulera mig, så ni får helt enkelt ta det ni läser med en nypa salt.
Ville bara säga det, och kom i håg att ni är bäst! :D <3Rätt eller fel?

Vad tycker ni? Stämmer det här påståendet?
"Att bestraffa hästen med spö är när man använder spöet när man är känslosam och arg. Att korrigera hästen med spöet är när spöet används utan känslor och bara för att korrigera hästen och tydliggöra vad man menar med sina hjälper".


Bilden har ingenting med texten att göra, jag hittade bilden på Reitsport.
Jag tycker att det stämmer.
För när man är arg på hästen så korrigerar man inte längre, utan då försöker man bara få ur sig frustration och ilska på hästen. När man däremot  korrigerar hästen så använder man spöet, mer eller mindre hårt, för att visa hästen den rätta vägen.
Och jo, jag tror att hästen upplever spöslagen som stressande och som en bestraffning om man använder spöet hårt när man samtidigt är arg.
Och jag tror att om man däremot är lugn och avslappnad när man använder spöet blir hästen också trygg i ryttaren och anstränger sig för att lösa sin uppgift istället för att blockera kroppen och bara bli rädd för ryttaren.
Hästen ska ju inte vara rädd för sin ledare, den ska lita på men ändå respektera ryttaren.
Så tror jag i alla fall att det är, och jag tycker faktiskt att det märks på mina hästar när man korrigerar och när man bestraffar.
Ja, jag har faktiskt bestraffat hästarna några gånger eftersom jag är en människa och jag blir arg i bland, och man kan inte alltid göra rätt.
Man lär sig med tiden att det inte gör någonting bättre att bestraffa hästar.

Att ha en egen stil

En sak som jag tycker märks otroligt mycket är om folk köper grejer för att de tycker att det är snyggt, eller om de bara köper det för att man inte vill sticka ut och man är rädd för att folk ska tycka att man har fula grejer.

Jag anklagar ingen - det ser inte precis "fult" ut när man har exakt likadana grejer som 2000 andra ryttare.
Men om de ändå kunde förstå hur mycket roligare det är när man har sin egen stil och vågar sticka ut och inte riktigt se ut som alla andra.
Alla har ju sin egen lilla smak, även om det inte är så konstigt om många personer tycker om samma sak även fast att man har sin egen stil, för så finns det grejer som är snygga enligt de flesta.
Till exempel Animokavajen - det finns massor av människor som har riktigt annorlunda stil men ändå älskar den, och ja, de flesta tycker väl att Animokavajen är snygg?

Jag själv tycker att min egen utrustning är fin. Annars skulle jag ju inte köpa det jag har köpt, så alltså är jag nöjd med de mesta av det jag har på mina hästar.

Så vi kan ta några exempel på saker jag inte riktigt älskar, bara för att visa er att ni inte alls borde bry er om vad jag tycker om eran utrustning.
Och ja, jag har många kompisar som har just de här grejerna och jag tycker inte alls att de ser konstiga ut på något vis.
Men just på mig så skulle jag inte vilja se dom, eftersom de inte passar min stil eller min personlighet.JW-hjälmen - inte en av mina favoriter. Visst, den är ju ganska snygg egentligen men jag tycker att den är sååå tråkig och den sticker inte ut på något sätt och vis.
Jag skulle säga i en vild gissning att 25% av Sveriges ponnyryttare har eller har haft en.
Alltså, blir den väldigt uttjatad med tiden enligt mig. Helt klart så att jag skulle kunna ha på mig den men jag tycker inte heller att den passar mig.

Helt ärligt så ser jag ut som en svamp i den ;)Tretorn Advance
- Jag har aldrig tyckt om de här stövlarna, utom då en kort period förrförra året, och kommer aldirg att göra det igen heller.
Jag tycker att de har en lite konstig form, och så bara det att de ALLTID går sönder.

Vet dock inte hur de är att rida i, säkert sköna och så men nej, det är läderstövlar som gäller för mig.


En stor del av Kingslandsortimentet
- Kingsland är inte alls ett av mina favoritmärken. Jag tycker att deras kläder är, framförallt de äldre kollektionerna, ganska tråkiga och likadana hela högen.
Bara rött, grått, vitt och blått hela tiden.
De nyare kollektionerna däremot, tycker jag mycket bättre om!


Det jag ville komma till är att man ska inte bry sig så jävla mycket om vad andra tycker.
Folk som ser ner på andra människor och klankar ner på andras ridutrustning är ju bara uppenbart osäkra i sig själva i så fall och tycker kanske inte att deras egna grejer är tillräckligt snygga och så tänker de att de måste klanka ner på andra innan de själv blir klankade på.
Jag har gjort mig skyldig till sånt också, som jag misstänker att de allra flesta har.


Men nu har jag upptäckt att jag skiter ju fullständigt i om andra människor går och viskar: Jag tycker inte att hon matchar snyggt och alltså den där hjälmen är bara så ful.
Att om jag bara försöker lita på min egen stil - det är ju ändå jag som har på mig det och det är jag som använder sakerna, alltså borde det vara JAG och inte ALLA ANDRA som ska vara nöjd med sina saker.


Alltså - SKIT i vad alla andra, inklusive jag, tycker och gå helt enkelt din egen väg!
Köp bara det som du själv tycker är galet snyggt. Och även om folk inte riktigt tycker att det är det snyggaste dom sett så går inte jorden under för det.
Huvudsaken är att DU känner dig nöjd med dina grejer och att DU tycker om din utrustning.

Hissar & Dissar

Behöver jag ens skriva något mer?
Från Hv polos nyheter i alla fall :P
1. De som kommenterar mycket! :D
2. Vi har snart 8000 besökare!!

Diva ♥


Diva.

Lolita, eller Diva som hon kallades, importerades från Holland som 4 åring, till en tjej där som red in henne, men som senare sålde henne sålde till en riskola i Umeå. Det var antagligen där dom knäckte henne. (Förklarar längre ner i inlägget.)

2005 …

… Såldes hon från ridskolan p.g.a. att hon inte passade, vilket jag kan förstå. En jättetrevlig familj köpte henne, och skulle ha henne till tävling, men det fungerade in mellan Sivan och henne.

2007 …

… så åkte jag, en liten sketen 10åring åkte till Matfors för att provrida en liten, vacker B-ponny.

Det första som hände när jag hoppade upp, var att hon kickade till, jag fattade ingenting, men sen berättade de att hon var väldigt känslig. Nog om det, och jag började rida. Första tanken var att hon var pigg, men väldigt ”seg” i munnen. Jag fick hoppa ett litet hinder, och allt kändes perfekt.

Vi diskuterade i bilen hem, mamma tvekade, men jag visste att jag hade bestämt mig, men vilket fall hade vi bestämt att vi skulle hem till denna familjen för att rida en gång till, fast utomhus.

Även då gick allt perfekt, och jag var lyckligast i världen. De sa att dem verkligen såg att Diva gillade mig. Lyckan var på topp. Vi pratade om papper och grejer senare, och vi hade bestämt oss. Anna Staaf skulle bli ponnyägare.

Besiktningen och allt gick som det skulle, förutom att hon hade lite slem i halsen. Papper skrevs på och vi åkte hem med en vit ponny i transporten.

Andra dagen skulle jag rida för första gången, det gick käpprätt åt h*lvete. Hon började bångstyras och skulle bestämma att vi minsann skulle hem. Jag blev jätterädd, och vi fick vända hemmåt. Sedan fortsatte det på detta viset, men för övrigt gick det bra.

Jag började träna på SLRF, och det uppstod ett ytterligare ett problem. Hon var bestämd och skulle bara hoppa när hon behagade. Vissa gånger gick det perfekt och vissa gånger gick hon klockrent.

2008 …

… tävlade vi  några, eller ganska många klubbtävlingar. Ibland fick vi placeringar, ibland blev vi uteslutna. Vi vann faktiskt KM 2008.

Sedan var det dags för lokal tävling på hemmaplan. Jag skulle hoppa LD & lC (60 samt 70 cm). I LD:n vägrade vi ut oss, och i LC:n vann vi. I spöregn och gräsligt. Hua.

Några månader senare skulle jag hoppa samma klasser på Sundsvalls RK. Där vägrade vi ut oss i båda klasserna, och det var där beslutet nästan kom av sig själv.

Inget mer Anna & Diva.

Vi hade haft en sån fruktansvärd resa, som varit fantastisk. Hon hade bara varit bångstyrig, ville aldrig samma saker som mig, vi kunde stå i flera timmar på ett och samma ställe, utan att ponnyn skulle gå. Så många tårar, så många besvikelser.

2009 …

… Tappade jag intresset totalt. Jag ville inte rida mer. Allt var så .. hopplöst. Men i Maj någon gång fick vi hem Pärlan på lån, och vi bestämde oss för att sälja Sivan. Det var inte särskillt lyckat, men vi lånade ut henne, och jag började ett nytt ponnyliv.

2010 …

… Tog vi hem henne igen, på sommaren. Jag red henne ofta, och jag älskade det. Jag hade saknat henne så sjukt mycket.

Vissa trodde att jag inte brydde mig om henne, men det gjorde jag. Det gjorde bara å ont varje gång jag såg henne, varje gång jag träffade henne.

Jag försökte glömma, lite. Liksom inte försöka tänka på det. Jag undvek att träffa henne, det gjorde så jäkla ont varje gång.

22/9 …

… Sista gången jag red ponnyn. Jag red i mjukisbyxor och tygskor. Jag red där hon ville gå. Jag orkade inte bråka med henne. Hon fick välja själv. Jag orkade inte bry mig om hon vände, jag bara grät. Jag kommer alltid att minnas.

På natten var det månljus rakt igenom mitt fönster, jag kunde inte sova. Mitt i natten stog jag vid henne, kramade, grät som aldrig förr. Tänkte på alla minnen. Det var så sjukt jobbigt.

23/9 …

… Dagen du lämnade oss. Du försvann, och lite av mig försvann med dig.

Tänk allt vi lärt oss.

Den ena blå-gula rosetten är från KM:et vi vann, den andra från den Lokala LC:n. Sedan en liten mantuss och plaketten från KM. ♥


Bloggar!

Nu vill jag att alla skriver sina bloggar. Behöver ngt nytt att läsa! :D
Lovar att kommentera på alla bloggar! ((:


Bästa åldern

Vad tycker ni är den bästa åldern för en häst?Jag tycker att den roligaste tiden är när hästen är 4-5 år gammal.
Då är den fortfarande unghäst och har väldigt lätt för att lära, men har ändå hela livet framför sig och man får börja tävla hästen och se lite av hästens kapacitet.
Sen när hästen är runt 8-9, då får man börja gå upp lite högre i klasserna och verkligen se hur bra man lyckades med hästen som unghäst - och allt hårt arbete börjar ge resultat. Det är ju också kul.

Och så klart, när hästen är "färdigutbildad", en rutinerad tävlingshäst som förhoppningsvis är riktigt välutbildad och presterar på toppen av sin kapacitet.
Den tiden har jag själv ännu inte upplevt - så jag kan inte uttala mig om hur det är då.

Men jag tror att det blir amazing! :')


Wow of the day!

Dagens största WOW, det måste jag då tilldela Amanda Gullström.
Hade aldrig sett henne rida, bara hört Ted prata om henne, men nu såg jag henne på Youtube och alltså shit, gud vad hon rider bra! :O

Enormt duktig tjej och jag tror inte att hon är så gammal heller.
Nästa Angelica kanske? ;)

Värt att notera är ju att hon rider på 1 på filmen, inte på 2 som jag försöker lära mig.
Ted säger att det är antingen eller - antingen så väljer man att rida på 1 konsekvent eller så rider man på 2 konsekvent, tills man är tillräckligt duktig så att man kan blanda de två och rida på 1 vid ett räcke där hästen måste vara snabb upp, och kanske på 2 vid en stor oxer då hästen måste ha ett högt och kraftfullt språng.
Det sämsta med att kolla på så här duktiga ryttare är att man blir så galet ridsugen och inspirerad, faan.
Nu vill jag att mai ska friskna till, Yankee ska sluta vara så tjock och att skolan ska börja! :P
Tänk att det är hela 3 veckor kvar, alldeles för länge ju -.-'

Snyggaste Scapat genom åren?

Vilken av Scapaschabraken tycker ni har varit snyggast genom åren?
Observera att jag inte är riktigt säker på att årtalen stämmer och jag orkar inte heller kolla upp det, hihi ;)

2007


2008


2009


2010

Bild lånad av Caroline, hoppas det var okej :P

2011
Ni vet såklart att det finns fler färger av varje modell, men eftersom det inte fanns bild på alla färger samlade så blev det så här istället :)
Men jag tycker nog att 2009, Globe Collection, var snyggast. Är ju ett sånt jag har, så jag kan inte klaga ;)
Sen är 2011 kollektionerna galet fina, skulle verkligen vilja ha ett turkost eller ett oranget.

Men vad tycker ni då?
Vilket av Scapaschabraken är egentligen snyggast?
Mina bästa köp

Alltså, man köper ju väldigt mycket under sin ridkarriär.
Schabrak i hundratal, hjälmar, ridstövlar, ridkläder, träns, sadel, benskydd, ja allt som man behöver, eller vill ha.

Men hur många av alla de där köpen blev man riktigt riktigt nöjd med?
Jag måste faktiskt tänka efter, vad som verkligen var värt pengarna och vad som jag har fått mest användning för.
Det är ganska många saker jag har varit väldigt missnöjd med, några få som jag är riktigt nöjd med och massor av grejer som jag bara inte har tyckt något särskilt bra eller dåligt om.
Fast de här tre sakerna tror jag är de bästa jag har lyckats köpt.


1. Dyon träns English Collection
Det här tränset köpte jag på hästnet - för det enormt bra priset 700 kr.
Nytt kostar det över 2000, och tränset var ju bara provat så det var ett riktigt kap!

Underbar kvalitet, lädret är supermjukt och jag älskar utseendet. Det är riktigt stilrent men ändå inte tråkigt.
Sen är färgen sjukt fin - lite nötbrun sådär, även om tränset har blivit mycket mörkare än vad det var som nytt, men det går ju inte att undvika om man tar hand om tränset på rätt sätt.
Det är samma som på bilden fast i brunt!
2. Raimunda kavaj
Den här kavajen var, enligt Maggan, 1980-talets Animokavaj.
Skräddarsydd och verkligt fin kvalitet.
Och jag hittade den nerslängd i en loppislåda i Maggans beg. shop för 50 kr.
Det var tydligen inte alls Maggan som hade lagt den där - men det var ju tur för mig! :)

Jag behövde ju en marinblå kavaj, och det enda som var lite småsurt var att den korvade sig lite vid knäppningen och att den var lite för stor.
But hey - 50 spänn är ju ingenting! ;DSom sagt, lite stor ;)

3. Scapa Sports schabrak
Scapa schabraket är det snyggaste schabraket i min ägo, enligt mig då.
Passar på de flesta hästar och har en jättefin färg som inte skär sig mot något.

Tjockt, luftigt och bra kvalitet. Dessutom är det ju galet snyggt!
Fick det i julklapp så jag vet inte vad just det kostade - men jag tror det var runt 700.
Vilket är erat bästa köp? :)Charlie idag

Idag ska jag rida Charlie igen, en liten B-ponny som bor här i byn. Han är bara tre år gammal, och jag rida honom lite framöver :)
Jag har ridit honom en gång innan, hav var jätteduktig! Idag blir det mest träning i galoppen, han har aldrig galopperat innan.
Han är förresten Welsh och Shettis, skäck. Grymt gullig!

Citatet
"Allt du önskar att hästen ska ge dig, måste du själv ge den, både till kropp och till själ"

- Dag Nätterqvist


Så här vill jag alltid kunna tänka, det här vill jag att min ridning ska genomsyras av.
Man förväntar sig alltid så mycket av hästen, den ska kunna gå på tygeln, den ska kunna hoppa ur samling osv osv.
Men det enda sättet att få hästen att kunna något är ju att lära den.
Väl värt att tänka på i vardagen när man kör fast i ridningen och blir frustrerad på hästen.

Min klubb

En läsare undrade vad Wångens ridklubb egentligen hette.
Och då kan jag svara att den heter, ganska onödigt långt, Alsenbygdens Kör och Ridklubb.
Förkortas Abkor.
Där har jag ridit i alla år och kommer nog göra det under hela min ponnytid i alla fall.
Vi får väl se om jag byter till Näset sen på storhäst, men nu på ponny skulle jag inte göra det för allt i världen! ;)
Alla är så galet gulliga i Abkor även om vi är en väldigt liten klubb så har vi väldigt kul.
Bara det att vi har regelbundna P&J:s tycker jag är jättebra - man får känna på höjderna och få hoppa en bana även om det inte är så tekniskt svåra banor :)
Här hittar ni våran hemsida!
Bara så ni vet så ska vi ha en hopptävling för ponny och häst 3-4 september, dit får ni jättegärna anmäla er eftersom oftast är vi så himla ensamma där uppe i Jämtland på våra hopptävllingar!
Alltså, kom och ta i från oss våra placeringar, tack.

Nämen :o

Har ni sett mitt nya schabrak? Asfint verkligen! :D

Haha nej, såklart inte ni har, det finns ju inte ;)
men visst skulle Pärlan vara fin i turkos? Är dösugen på detta Scapa faktiskt. Har inte gillat det innan faktiskt :P

Gården :)


Marinblå outfit

Min blivande outfit :D Har allt, eller inte schabraket då, men det kommer väl snart! ;)

Ang. Bloggdesigner/headers.

Jag, Anna, som gjort alla Team MS headrar tänkte klargöra en sak. :)
Jag ger inte ut bloggheadrar/designer! (:
Jag känner mig jätteelak när jag säger detta, usch.

Men detta för att så sjukt många frågar, ständigt. Och jag kan ju inte bara säga ja till en liksom, då måste jag ju ge ut till alla som frågar.
Och min tid räcker inte till, samt att jag inte har en omäsklig superfantasi. Det är svårt nog när jag ska göra en till oss! :)
Så nu vet ni det, men jag har även tänkt ha lite små bloggtävlingar där man kan vinna headers. Som jag gjorde på frågestunden tillexempel. Då vann Isabella, som hade flest frågor i min frågestund. :)
Då vet ni det! :D
Dock vet jag ju inte hur Sara gör, hon kanske gör gratis, men isf får hon skriva ett inlägg om det! ;)Nytt från Hööks

Köpte en ny grej från Hööks idag, inpulköp deluxe typ. Haha nejmen kände att jag behövde nya benskydd till mitt nya schabrak som kommer typ nästa vecka! :)

Tips för omhoppningssvängarEtt litet tips som ger en väldigt stor effekt när man ska svänga riktigt snävt är vad jag brukar kalla Rolf-Göransvängen.


Det är egentligen ingen sväng eller speciell väg, utan det enda man gör att bara att lätta på ytterhanden i landningen.
Eller om man så vill, bara mjuknar lite beroende på hur välriden hästen är.
Är det första gången man provar det så kan man däremot överdriva rätt ordentligt, och en bra sak man kna göra för att verkligen se hur stor effekt det har är att hoppa ett hinder på rakt spår och bara lätta på vänster/höger hand beroende på vart man vill svänga, men utan att vrida kroppen.


Paintskills man har! :D

När övningen ovan funkar åt båda håll så kan man prova att hoppa hinder ur sväng och sedan vända nästan direkt i landningen.
Kom i håg att verkligen överdriva i början, släpp hela kontakten på yttertygeln och kolla i rätt riktning!
Den här lilla detaljen med yttertygeln funkar super på mina pållar. Tokigt att något så litet kans göra så stor skillnad ;)

Men det är en väldigt enkel grej som absolut är värd att prova!
Man sparar en hel del värdefulla sekunder, och har man dessutom en häst med en väldigt bra balans så kan man tjäna ännu mer tid.
Viktigt är bara att inte vrida hela kroppen i landningen, utan bara har blicken dit man ska och ändå sitta rakt över hästen.


-

Låter Håkan uttrycka mina känslor för dagen, tack för det <3

jag hör att du är säker nu, ja jag vaknar med den tanken varje dag

Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta
Jag skäms för att säga att du är kvar i mig

Som ett hjärta som vägrar sluta slå

För kärlek som aldrig kan dö
Men inte heller leva


och jag hatar att jag älskar dig
och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig


Mina träns, just nu.

Typ fintränset med Swarovskipannband & vanligt bett.

Hemmatränset, med remontnosgrimma och vanligt guldbett :)


Pullartränset med clinkers och vanligt bett med plast på :)


Starktränset, haha. Ihopplock med ett pelham på.Skitgöra, bo(x)stavligt.

Haha, nu var jag rolig va? Kände mig asrolig i alla fall. :P Skämt åsido så städade jag och mamma stallet igår med högtryckstvätten. Det var seriöst skit upp över väggarna, usch. Skrubbade i alla fall väggar (boxfrontar) +golv + gummimattor så nu är stallet som nytt igen!
Tog även ett ryck i sadelkammaren, ojojoj. Grejer över hela golvet och en översvämmad låda med grejer bara innanför dörren!
Och alla krokar ovanför lådan är proppade med grimmor, ihopplockade träns, sadelgjordar, grimmor, martingaler och jackor.
Samt kaos på hyllorna och en täckeshög i ena hörnet, och typ alla schabraken på en sadelhängare, för dressyrsadeln ligger på golvet i duschspiltan bland massa schabrak även där.. Jag menar hallå? Hur tänkte jag där? Haha antagligen inget alls ...

Städade typ halva kammaren (innanför dörren), Så mina träns hänger ett och ett på krokarna ovanför lådan, lådan har bara halvfylld med lite olika saker, typ remmar och stigbyglar, och täckena las upp på hyllan, tillsammans med alla andra grejer som låg på golvet.
Mina finschabrak hängdes upp på en schabrakhängare och resten av schabraken tryckte jag in i en hylla. Det blev riktigt bra faktiskt, men hälften är ju kvar, suck.
Bra ordning liksom, haha ;)

Reeent stall :D
Malins Hjälm

Tycker denna hjälmen är galet snygg! :) Det är en Charles Owen i modellen Ayrbrush, som såklart är specialbeställd. Görfin verkligen!
Blir din för 7699:-


Tävlingar framöver

Jag tycker liiite synd om mig själv, för gissa vem som kommer få hantera cp-Mai efter vilan?
Jo, just det, jag.

Det värsta är att hon ska tävla på Wångentävlingen i september och jag kommer ramla av.
Med 100 procents säkerhet.
Men så här ser det ut framöver då, lite tävlingar här och lite tävlingar där. För mig är hösten helt fokuserad på träning, träning, träning - och det är det jag längtar mest till!
Att verkligen få slita lite och få lite rutiner igen.
Åh, tacka vet jag torsdagsträningar när man har sovit 5 timmar och ska rida 3 hästar på raken utan att inta någon form av mat elelr dyrck under de följande 4,5 timmarna <3September

3/9 Wången lok/reg, LB på Y och LB-LA på M.
Snyft, jag vet. LA första tävlingen efter vilan.
Men jag offrar mig och Mai för klubben så att det ska bli någon LA överhuvudtaget.
Suck on that!

11/9 Frösö Sportryttare lok/reg, LB på Y och LC-LB på M.
Jag kanske rider LA på Mai, vi får la se.


17/9 Kramfors Ridklubb lok/reg, LB på Y och LB-LA på M.


24/9 Näsets Ryttarsällskap lok/reg, LC på Y och LC-LB på M.
Jag går ner en klass på båda eftersom det är första inomhustävlingen, och speciellt för Yankee som jag knappt har ridit i ridhus ;)


Sen så ska Mai vila i oktober-november, det är en mycket välbehövllig sådan eftersom hon nästan alltid blir halt om hon får gå för mycket på hösten. Dessutom går hon inte så bra inomhus, därför sparar jag henne till utomhussäsongen.
I oktober-november ska jag istället fokusera på Kerrie och Yankee och få riktigt bra grundkondition på dom två.
Kanske hoppa någon lite tävling med Kerrie, det får vi se hur det går.

Så det är de här tävlingarna vi ska på i september!
Ursäktar för ett luddigt inlägg ;P

Circle of Gentlemen

Bhahaha, jag sitter här och småskrattar lite.
Enormt snygga kläder men hela konceptet är lite småkul, så jävla snobbigt det kan bli.
Bara namnet alltså, "Circle of Gentlemen".
Men men, jag kan ta kavajerna tack!
Galet snygg den där marinblåa med vita kanter och den svarta kavajen med dubbelknäppning.

Och herrkläderna alltså, kan inte alla killar klä sig så snyggt? ;)
Något sofistikerat, haha.
Men det gillar vi, eller hur? ;)Eskadron Air-EasyDom här benskydden från Eskadron tycker jag faktiskt är riktigt snygga.
De ser väldigt high-tech och moderna ut på någe vis, och jag bara älskar pjäxknäppningen!

Skulle helt klart kunna tänka mig ett par, allra helst i vitt, den färgen är bara sååå cool, men brunt skulle nog vara lite mer praktiskt ;)
Vat tycker ni om dom, skulle ni kunna tänka er ett par?


Tedläger och jag får inte vara med -.-


gullig bild jag vet.

Buhuhuhuhu, kom ju nyss på att det är Tedläger hela helgen och jag får inte vara med :'(
Mörda mig någon.

Alla kommer att ha jätteroligt oh lära sig jättemycket och här sitter jag och kommer vara precis lika dum i huvudet oh ofrälst som innan.
Alla andra kommer komma tillbaka med ett leende på läpparna och så kommer de ha ridit jättebra och får höra en massa bra...

helvetesjävlaskitapadase.
Aja, får väl trösta mig med att jag i alla fall red jävligt bra förra gången och fick beröm istället för skäll. Det är ju inte alltid man har haft sån tur!

Pengar i ridsportenJo, flera av er kommenterade ju att det blir väldigt svårt att tävla och träna utan pengar.Men, Angelica Augustsson hade aldrig några pengar att köpa en massa fina hästar för!
Hon red på lånade ponnyer och hon blev ju inte så himla dålig på att rida som sagt ;)
Jag tror att vill man rida tillräckligt mycket så letar man upp en häst som man får låna och rida på.
Sen, ju bättre man rider desto fler hästar får man rida och till slut kanske det är hästägaren som kör på tävling.
Alltså tror jag inte att man är chanslös om man varken har en egen häst eller föräldrar som kör på tävling.

Sen när man har gått ut nian så är det ju bara att söka jobb på en hästamläggning, utomlands kanske, där man förhoppningsvis får rida många hästar när man jobbar sig upp.
Så har jag tänkt - att det man behöver allra mest är just timmar i sadeln!
Att rida mycket och på många olika hästar. Och är man trevlig och bra med folk så är det ju ännu lättare att få hästar att rida.
Men jag håller med om att det verkligen underlättar att ha egna hästar och föräldrar som kör på tävling och träning!

Utan mamma hade jag inte varit bra på att rida alls, för då hade jag inte ens fått åka på några tävlingar och jag hade aldrig någonsin fått träna för Ted.

Jag är otroligt tacksam över att min mamma är så hästintresserad, för det gör det verkligen lättare när man har någon att diskutera med. Och så klart allt det praktiska, som att köra på och betala för tävling och träning.
Så tack mamma! :D


HAHA, Hööks!

Haha Hööks, nu var ni faktiskt lite rolig! ;)
Som ni vet så har ju Hööks detta strasspannbandet med tre rader, och det kostar 199:-
"Svängt pannband med strassstenar."

Sen har dom detta ponnyträns som kostar 229:-
"Ponnyträns med mjuk padding på nosgrimman. Smalt pannband med tre rader vita strasstenar. Komplett med tygel. Silverfärgade spännen."

Vilket betyder att du får ett Strasspannband för 199:- och ett träns med tyglar på köpet, för 30:- extra! ;)


JAAAA :D

Jag vann tävlingen hos Minfux.blogg.se, och vann däremed ett Schockemöhle schabrak! :')
Tacktacktack säger jag bara! Jag vinner aldrig, haha.
Jag valde ett marinblått, eftersom jag inte har ngt blått, också skulle det vara roligt om jag och Sara hade det samtidigt någon gång, hihi.
Så kan ju jag och Sara göra våra huvor, haha ;)

Jag tänker nå toppen!

Jag har länge funderat på det här med att man vill bli bäst. Alla vill ju nå toppen, alla vill ju jobba med hästar. Men vad är det egentligen som gör att man blir bäst?
Så här tror jag i alla fall.Min ridkänsla är inte bättre än genomsnitt, och jag är inte alls någon jättetalang.
Men jag tror ändå att jag kan bli bättre än Rolf-Göran Bengtsson om jag bara vill.
Och hur kommer det sig?

Jo, för jag tror att det som krävs för att bli riktigt bra på något är att våga ta plats, våga gå sin egen väg och våga vara knäpp och konstig för att stå upp för sig själv och sina åsikter!
Jag tror att pengar inte spelar någon roll, inte heller talang, inte heller hur man ser ut eller hur hästintresserad ens famlilj är.
Jag tror att det enda som spelar någon roll är vilja.
Viljan att alltid bli bättre, att vara beredd att jobba varenda dag mot sina mål, att alltid vilja göra framsteg, att vara öppen för nya perspektiv och våga ta risker.

För om inte jag trodde på det här skulle jag aldrig orka hålla på.
Varför i så fall ens försöka nå toppen, eftersom vi aldrig kommer att ha så mycket pengar att jag kan köpa mig till bra ridning, jag kommer inte heller att få någon övermänsklig talang för ridning.
Alltså är det enda som finns kvar - hårt arbete och engagemang.

Att vilja bli.FystränaNu när jag inte kan rida eftersom jag är hos pappa, så tänkte jag att det är värsta tillfället att fysträna!

Jag vill verkligen bli riktigt vältränad och i form tills jag börjar rida igen, för jag har nämligen hört att om man är fysiskt vältränad så blir man mycket bättre på att rida, både koordination, kondition och kroppskontroll.
Så jag tänkte göra ett träningsschema och verkligen tvinga mig själv att träna - varje dag!

Det lär väl blir en del yoga, lite springning, lite styrketräning och så kanske jag solar däremellan.
Ska ändå blir rätt så skönt att ha något att fokusera på så att jag inte får alltför mycket ridabstinens!Uhohnoooo, alla ridövningar jag hade tagit kort på och tänkte ladda upp vecka för vecka är BORTA!
Eller, haha, en liten överdrift kanske. De är rättare sagt hos mamma.

Vilket betyder att det blir 4 veckors fördröjning på nästa ridövning :P


kul liv jag har :D

Frida :) om Fårskinn + hästar?:
Kan jag få fråga vad de är för skillnad om den ligger på soffan elr om den ligger på hästryggen?;)

Men vännen, du tror väl inte att soffan är en häst hoppas jag?
Du vet, soffor är såna man sitter och kollar på TV i, eventuellt myser med en fårskinnspläd, men det skulle bli HIMLA avigt om man satt och mös med sin fårskinnspad :D
don't ya think?


seriöst, alltså, vart är världen på väg.
Pärlans mamma = connemarakorsning?

Om ni minns pärlans stamtavla som jag skrev om för ett tag sedan, så vet ni även att Pärlans mormor är okänd.
Man vet bara att Pärlans mamma Sweet Pea hon är efter ett Fullblod som heter Selko xx och att hon är importerad från Irland.
Som ni ser så är hon ganska kraftig i exteriören, och det har fått mig fundera kring raserna New Forest och Connemara, eftersom de kommer från England respektive Irland.
Sökte upp Connemara Cremello på Google och såg flera hästar som mycket väl liknar Sweet Pea.
Vad tror ni? Tror ni Pärlans mormor kan vara en Connemara? :)

Efterridningsmys

Haha, rubriken...
Jag älskar att ta hand om hästarna och smörja på en massa salvor, haha, ju kladdigare och ju finare förpackning desto roligare :D
Måste vara något konstigt uråldrigt tahandombehov, haha.
I alla fall, jag brukar göra följande saker efter ridning:

1. Skölja och tvätta benen för att få bort all skit som fastnat under ritten
Ta hand om eventuella muggsår med Hibiscrub, salicylsyrevaselin och Aloe Vera spray. (Mai får väldigt lätt sår i karlederna).


2. Om det regnat/varit kallt så sköljer jag först rumpan och ryggen med varmt vatten med mjukstråle, i cirka 10 min eller tills huden är varm igen.

3. Sen svampar jag vid mulen och mungiporna med en fuktig svamp och smörjer in vaselin i mungiporna.


4. Efter det brukar jag kyla benen, oftast med kyllera men ibland när jag har bråttom med kylliniment. Det ger en lite snabbare kyleffekt som inte varar lika länge.


5. För att förhindra eventuella sträckningar och för att hästen ska få lite myspys så brukar jag massera ryggen och rumpan med ett värmande massagliniment. Oftast blir det Emin Arnicagel.6. Som avslutning stretchar jag alla fyra benen samt lägger på ett tjockt BoT täcke om det är kallt ute.


En riktig spabehandling för hästarna alltså!
Fårskinn + hästar?

Vad tycker ni om fårskinn på hästar i ren, ursäkta mig för det påhittade ordet, snygghetssynpunkt?

Enligt mig är det görfult.
Jag tycker att man liksom döljer hästens egna skönhet, lite som att dränka in ansiktet i för mycket foundation.
Visst, behöver hästen det pga av skav så är det ju hänt, men att he på det "för syns skull" förstår jag inte.
Hur kan någonting vara finare än själva hästen?
(Dessutom någonting som tillhör ett annat djur. Tänk om vi gick runt och klädde oss i schimpansskinn. Jag ryser av bara tanken, hörni.)Aaaaw. tänk på de stackars lammen, samma sak FAKTISKT!Jag har ALDRIG padd, fyfan, det har desssutom sadelutprovaren förbjudit med ve och fasa.
Om man då tvunget inte kan köpa en ny sadel och om man då måste ha en padd eftersom hästen måste växa i sadeln, ja då är det väl hänt.
Och ska man tvunget ha en så måste den vara så tunn som det bara går och så osynlig som det bara går. Och effektiv, såklart, annars är det inte så stor idé ;)
MEN ATT SÄTTA PÅ EN GIGANTISK FÅRSKINNSPADD SOM TAMIGFAN SYNS PÅ 300 METERS HÅLL!?

Inte särskilt vackert enligt mig.
Vet att väldigt många har det, och det är ju inte så fult att man störs av det, men det är just det att ta hand om det EFTER ridningen som stör mig.
Jag hatar fårskinn överhuvudtaget. SPECIELLT sånt som inte går att ta av, det klarar jag inte av.
Kladdigt och jävligt och så blir det brunt och all svett och lera fastnar i det.
Uhuhu.
Men jo, fårskinn är bra vid skav och blablabla. Tur då att mina hästar inte är så känsliga i skinnet, för jag får rysningar bara jag tänker på det.Det enda stället det hör hemma på är på soffan och möjligen på fåren!

Ursäkta mig så himla mycket om jag förolämpar era fårskinnsgrimmor, fårskinnsadelgjordar, fårskinnskrubbor och hela konkarongen, men blir dom ledsna kan ni hälsa dom att det är inget personligt!

Men om ni nu då tycker att det är snyggt/gulligt/bra med fårskinn, SNÄLLA ge mig en förklaring.


Haha, lika skeva båda två...

Hahaha, vad fula ponnysar man har xD
bara för att jag har så smickrande bilder på dom - vilken av ponnyerna tycker DU är finast?
Eller charmigast, sötast, knäppast, säga vad man säga vill ;)

Jag måste nog säga Mai, hon har en sån personlighet!
Coolare ponny får man leta efter, jag gapskrattar i princip varje dag åt den där knäppisen.

Hon hittar på allt möjligt, står och puffar på en så fort man gosar med någon annan häst men försöker man gosa med henne så springer hon iväg.
Hon tjurar i hop om hon har fått stå och frysa eller om det har regnat lite på henne, då sparkar hon åt en och man får inte ens klappa henne på halsen.
Hon rymmer ALLTID ur sin box och ser jättebusig ut, men sen blir hon så besviken när hon kommer på att det inte var så himla spännande i de andra boxarna och så lunkar hon besviket in i sin egen box igen.

HAHA, och det bästa är när hon verkligen vet att hon gör fel men hon gör det i alla fall x)3 månader med Yankee

3 månader, ett kvartal, en tredjedels år.

Så länge har jag haft Yankee. Känns som en evighet, älskade älskade ponny.
Kommer aldig att glömma Yankee, han är så speciell och har verkligen en sjujävlars personlighet.
Tack Padraig för att vi fick köpa den här otroliga ponnyn och tack mormor för att du köpte honom åt mig ^^,

Jag har lärt mig massor av saker under dessa 3 månader - och jag vet att jag kommer lära mig en jävla massa mer!

April - provred honom på IrlandSåhär såg jag ut under hela tiden jag satt på hästen, haha :P
och ni skulle ha sett mig på flyget hem, jag satt och storgrinade och sa att JAG SÄLJER ALLA HÄSTAR VI HAR BARA JAG FÅR HONOM MAMMA! D':
Helt förstörd var jag, tårarna bara rann när jag tänkte på Yankee. Så när mamma sa att vi kunde sälja Armani och köpa Yankee så var jag först lite tveksam eftersom jag faktiskt tyckte om Armani - men det var ett lätt val.

Maj - första månaden
Första tävlingen

Minns att jag var lite smårädd för honom de första dagarna, han var så bufflig och stor att man blev lite paff. Däremot räckte det med att visa vart det blåa skåpet skulle stå, sen var han snäll som ett lamm ;)
Jag kunde knappt tro att det var sant riktigt, att han faktiskt var min!
Men det var han ju, och jag kunde inte rida honom för fem öre i början!

Ni ser kanske att jag är lite före honom i språnget?
Ah, jag red han fel på vartenda hinder i princip.

Juni - tävlar lite mer


Foto: Lilly BlomqvistSen började jag tävla och träna på riktigt med honom.
Tycker att det märks på både bild och film att vi var mycket mer samspelta. Kan bero på att vi var med på en Tedträning, haha, brukar ha den effekten då.
Jag tävlade även en hel del fälttävlan med honom, och han vann sina första start och sen har han varit superfin i alla andra :P

Juli - börjar lära känna varandraFilmen är från senaste tävlingen då han var galet fin!
De märks också på resultaten hur mycket bättre vi har blivit i takt med att vi har lärt känna varandra. 2 av 3 LB:er har varit felfria i juli.
Ganska uppenbart att man utvecklas som ekipage, men det är ändå kul att se! :)

Det är först nu som jag börjar veta vart knapparna sitter på Yankee. Visst så kan jag inte alls rida honom lika bra som jag rider Mai än, men jag har ju haft Mai i 4 år och haft Yankee i 3 månader.
Men jag måste bara säga, att tack gode gud att den här ponnyn är min!
Jag tror faktiskt att min ridning hade varit bra mycket sämre om vi inte hade köpt honom. Och alltså, jag hade ont i magen så fort jag tänkte på honom innan vi köpte honom för att jag saknade honom så mycket!
Jag tror att jag nog inte hade stått ut om han hade sålts till någon annan här i Norrland, hehe.
Vi blev helt enkelt tvungna att köpa honom.

Men vad tycker ni om Yankee?Vad ska man lägga pengarna på?

Suck, den eviga frågan: Vad ska man lägga pengarna på?

Det jag verkligen verkligen behöver är foundation, smycken och nagellack. Och så kanske slänga in lite nya kläder, hihi, det tar tar aldirg emot.

Men haha, som vanligt sätter hästintresset in och det slutar oftast med att jag köper något megadyrt som jag knappt behöver, låt säga ett träns, benskydd, en pikétröja, ett schabrak...
U name it.
Fast sen finns ju också den helt knäpppa möjligheten att spara pengarna till något större. En hjälm, ett par De Niro stövlar eller kanske lite festivalbiljetter.

Så hjälp mig, vad ska man göra?

1. Satsa på en ny hjälm2. Spara till De Niro stövlar3. Köpa en repnosgrimma och Sprengerhackamore till Mai4. Lägga undan pengar till Yran och Way out West


5. Köpa massa kläder och smink


6. Eller, spontanhandla på Svensk ridsport! :DSå, nu har ni chansen! Vad ska jag köpa?

i-landsproblem, jo tack jag vet!

Önskeinlägg #1

Detta inlägget ska tillängna Isabella Bergh!
Galet bra blogg med skitfin header! *Muahaha* Nejmen, skämt åsido. Jag lovade att skriva om vad ni ville såatt, här kommer det.
Isabella är seriöst en av sveriges duktigaste 96: or! Har sett henne fleeera gånger med Casse, och en gång med Cricket.
Hon rider i en jättefin sits och hästarna går väldigt fint med henne. Hon får de allra högsta hindren att verka busenkla!
Första gången jag såg Isabella och Casse var på Kungsnäs 2008 tror jag, när jag själv tävlade b-ponny :) Då var jag elva år gammal och verkligen avgudade Issa, haha. Jag tyckte hon var så himla cool och duktig! (Vilket jag fortfarande tycker)

Haha, nudu, blir det den här bilden! C: <3

Kolla in Isabellas & Lindas blogg HÄR!

BLOGGTÖRKA :(

Ja, jag har extreeem bloggtorka, vet inte vad jag ska skriva om alls.


VAD SKA JAG SKRIVA OM?

SKRIVER OM VAD NI VILL!


cpcpcpcpcpcp

Jag vet inte vad för diagnos blogg.se borde tilldelas, men det är något med många bokstäver, sanna mina ord.
Den envisas fortfarande med att göra vartenda ord i ett inlägg till en superfet länk, vilket gör texten grå och svinjobbig att läsa.

just nu är jag så rasande att det enda jag får ur mig är

blogg.se - go and fuck yourself.


Hv Polo dazzlemoment

Aaaaaaaah, jag dör!
Haha, jag fick nästan lite tårar i ögonen och dog lite inombords när jag såg den här fantastiska smygtitten på Hv Polos vinterkollektion på Carolines blogg.
Kan ju säga att det här schabraket i marin och lila är mitt nästa år.
me died a little bit inside

GULDSCHABRAK!
GULDSCHABRAK!
GULDSCHABRAK!
TURKOSA UGGS!
GULDSCHABRAK!
GULDSCHABRAK!
GULDSCHABRAK!
TURKOSA UGGS!
GULDSCHABRAK!
GULDSCHABRAK!
GULDSCHABRAK!
TURKOSA UGGS!
GULDSCHABRAK!
GULDSCHABRAK!
GULDSCHABRAK!'nuff said.
Vem rider bäst?

Vem rider bäst av de här två toppryttarna enligt dig?
Jag måste nog säga RGB, även om jag verkligen gillar Malin Baryards ridning också. Men på det stora hela tycker jag att Rolf-Göran rider bäst, med tanke på att han verkligen har fått jobbat sig hela vägen till toppen och rider olika hästtyper väldigt bra.


Rolf-Göran Bengtsson eller Malin BaryardVem tycker ni är den bästa ryttaren? ;)


Lipton har åkt hem!

Förlåt Louise för att jag inte svarade på din kommentar om vem Lipton var. Det är en ponny som jag har ridit in nu i ett par veckor!

Men nu har han alltså åkt hem. Anna (Hedendahl, för dig som vill veta) hämtade honom i går och jag tror att hon var jättenöjd :)
Det kändes väldigt bra i alla fall, han har utvecklats otroligt mycket och jag förvånas ständigt över hur fantastiskt snabbt han har lärt sig allt när jag bara har varit tydlig med honom.
Ah, nu blir jag sentimental, dom är ju bara för fantastiska. Tänk allt dom gör för oss, och tänk att dom dessutom gör det med glatt humör!
Hur bra är inte hästar egentligen?


matchning ftw, hehe!

Killar i all ära, but seriously, hästar kommer nog alltid att ha en stor del av mitt hjärta oavsett hur awesome min pojkvän kommer att vara.
Jag har sagt det förut och jag säger det igen:

Ridning är ingen hobby, det är en livsstil.Brunt/svart läder?

Vad är snyggast?
Jag tycker brunt är snyggast på alla hästar utom möjligen skimlar och svarta hästar.Vad tycker ni? Brunt/svart?


Emelie Hellberg

Hejhej! Mitt namn är Emelie Hellberg är 15år snart 16. Bor uppe i norr. En stor del av mitt liv ägnas åt hästar. Har en egen D-ponnyvalack född 1996 som Hejhej! Mitt namn är Emelie Hellberg är 15år snart 16. Bor uppe i norr. En stor del av mitt liv ägnas åt hästar. Har en egen D-ponnyvalack född 1996 som heter Fabian. Har haft honom 1,5 år ungefär. Fick honom i Mars 2010*. Vi hann med några tävlingar och många träningar innan han blev halt i slutet på december. Han fick en senskada, så jag fick skritta honom 4 månader. Sedan sätta igång honom. Och nu är han helt frisk och han är tillbaka igen, har bara lite till kvar i hoppningen sen är vi back on track. Nu sattsar vi så högt det går, och hoppas det går sin väg. I bloggen kommer jag skriva om mig och Fabian, framgångar och motgångar,göra egna outfits,skriva om andra ponnys/hästar jag rider ibland,massa videos och bilder m.m. Hoppas ni kikar in på min blogg och stannar där,kanske slänger in en fin kommentar eller så.!♥ / emelie Hellberg

Klicka in på hennes blogg häääär :D
Asgrym och snäll chey med underbart söt ponny! :)RSS 2.0