Helgen

Planen för helgen ser ut så här:

Fredag
Åker till Näset direkt efter skolan med mamma, Yankisen och Mai i bussen. Väl där träffar vi Unni och Ingrid, installerar oss i förläggningen, fixar och kanske kolla rpå lite lektioner.
På kvällen så ska vi rida hästarna, jag ska prova Mulle och Unni Mai. Blir nog bara lite småtrimning, och kanske något skutt då.

Lördag

TEDTRÄNING :D
Rider Yankee i första gruppen  kl 11, och sen rider jag Mulle i den andra.
Efter det blir det Birsta och köpa lite nödvändigheter, så som sadelöverdrag, putsgrejer, lite nya kläder och så.
Om träningarna fortfarande håller på när vi kommer hem så lär vi absolut kolla och hjälpa till nere i ridhuset.

Söndag

Rider tidigare i dag, tror det är runt 8.
Båda hästarna i dag igen, blir med all säkerhet banhoppning så jag tänkte prova någon bana på 110 om Yankee känns bra. Mulle lär jag väl bara fortsätta känna in mig på, ska bli riktigt spännande ;)Sen bär det av hemåt igen, men då utan Mai och med en helt ny ponny i bussen!
Fast jag tror att det blir riktigt bra med Mulle, jag kommer nog att lära mig väldigt mycket.

Men nog kommer jag sakna Maisan lite :P
Förebilder

För mig är inspiration i ridningen något av det allra viktigaste. Personer, träningar, hästar, händelser som helt enkelt gör att man vill kasta sig ut i stallet och träna på allt mellan himmel och jord.
En del som ger mig inspiration har jag berättat om, nämligen musiken. (Och sången där inräknad, jag looovar att ni ska få höra så fort jag har hittat en bra låt som jag kan sjunga någorlunda. Ni får välja mellan Snälla bli min, Samson eller New Soul ;)

Men sen finna det ju också alla dessa otroliga personer som ger mig så mycket mer!
Självklart har jag skrivit om mina "förebilder" förut, men nu menar jag inte bara rent tekniskt ridmässigt, utan mera både mentalt och personligt.
Några som jag ser upp till, litar på och försöker ta efter i det mesta jag gör ;)Ted Nätterqvist
Ted, ted, ted. Mannen, myten, legenden.
Jag vet nog ingen mer inspirerande människa än Ted in person. Hur han kan få en helt vanlig träning bli ett riktigt hallelujahmoment, hur han alltid stöttar men ändå låter en ta ansvar för sin ridning, hur han bara berömmer när det är BRA på riktigt och inte bara bra för att vara "den där flickan från Östersund".
Ärliga, glasklara och allvetande Ted.Ni kanske förstår varför jag tränar för honom? ;)

Systrarna Bäckström

Maria, Maggan, Marianne. Och Madelene då, men eftersom hon inte rider längre så tänkte jag inte just på henne nu ;)
Men alla de tre, är verkligen beundransvärda. Alltid glada och raka, alltid beredda med tips och råd.
Och så Maggan då, världens bästa mentala tränare (SLUTA TJOLA OCH RID!) som alltid får mig att skärpa till mig och sluta gräva ner mig.
Det faktum att alla 3 har ridit i landslaget och tävlat länge på internationell nivå gör dom ju inte mindre bra precis.
Ascoola alla 3 och rider sjukt bra.


Maria på bild :)


Min fina mamma
Återigen måste jag ju faktiskt nämna min mama. Även om hon påstår att jag är sååå bortskämd och otacksam :P
Fina mamma som faktiskt har gjort mig till den ryttare jag är i dag. Hon gjorde så att jag fick börja träna för Ted, hon har valt alla hästar åt mig (Nej, jag har aldrig fått provrida eller bestämma mig för en häst. Det var faktiskt bara Yankee som jag bara behövde skritta ett par steg på innan jag var fast), hon kan allra mest om min ridning och hon vet precis hur jag beter mig när jag rider som bäst.
Så mamma är faktiskt en enorm förebild, även om jag inte riktigt vill erkänna det :P
Mamma är verkligen sig själv, hon står upp för vad hon tycker och försöker alltid hjälpa allt och alla. Ibland lite för mycket kanske, hehe.
Glad att jag slipper ha en normal mamma ändå. För då kan jag lova att mitt liv skulle vara bra mycket händelselösare.Så jag klagar inte!


Och sen tror jag att vi sätter punkt. Självklart har jag en hel del mer folk som inspirerar mig, men det här är mer de allra största förebilderna och "mentorerna".
Helt enkelt de som får mig att ta mig själv i kragen när allt känns som skit och hugga i lite till.


you are a cinema

and I could watch you forever.Skrillex, jag och en kopp te. Rätt så najs.


Dagens ridning

Dressyrträning stod på schemat i dag, det var den sista dressyrträningen på Mai dessutom :/
Men hon var väldigt fin i alla fall, vi tränade mycket förvänd galopp och att hålla koll på bakdel och framdel för att få henne lite mer rakriktad.
Väldigt avslappnad och i en riktigt fin form, så jag var väldigt nöjd!En sak jag är mindre nöjd över är hur jag har följt månadsmålen nu i september. Jag har inte fokuserat på målen den senaste veckan och därmed inte blivit särskilt mycket bättre. Tråkigt men sant, jag hade verkligen inte tillräckligt med energi för att orka fixa med målen. Dessutom så kändes målen lite off, inte riktigt fokuserade på vad jag behövde träna på och inte särsilt relevanta. Alltså blev det bara fel att följa målen.
Men i oktober, eller de 3 veckor tills jag ska till Irland, så ska jag verkligen köra hårt med målen och min träning.

Och då jäklar ska jag hålla ut hela vägen och inte tröttna efter 2,5 vecka ;)
Men jag tänkte nog bara göra mål för mig själv i fortsättningen, annars blir det nog lite väl tidskrävande.
Jaja, hoppas på lite bättre resultat i ridningen i oktober. Hela september har jag varit lite trött och nere i varv, så nu känner jag att det är dags att rycka upp sig :P


Nytt schabrak från Hööks

Känns som att metallictrenden håller i sig.
Hööks kommer nu med detta schabrak, och det är riktigt coolt! :)

Skulle ni kunna tänka er det?


Vilken väljer du?

Vilken av dessa två Kingslandvästar tycker du är snyggast?
Själv skulle jag nog säga den marinblå med pälskrage på, den känns lite roligare och fräschare.

eller 

Regn regn och mer regn

I dag fullkomligt öppnade sig himlen, för att uttrycka sig milt.
Självklart så började det precis när man hade värmt upp Mai och skulle börja jobba.
Mai blev svinigt arg (hon fullkomligt AVSKYR regn x) och envisades med att vända rumpan mot regnet hela tiden. Det blev då liiiite jobbigt när man försöker rida galoppbommar.I alla fall så var hon väldigt fin utöver att vi var fullkomligt plaskblöta och hade regn i ögonen mesta tiden. Hon var väldigt avspänd och jämn i avsprångspunkten.
Tyvärr hade jag inte gjort några mål eftersom jag ända ska göra helt ny planering på söndag, men det gick rätt bra ändå! :)
Kerrie värmde jag först upp ute i skogen, travade i gång henne och lät henne bara ta ett fint stöd på bettet. Sen red jag väl en 10-15 min på ridplanen och tränade lite galoppfattningar. Några galoppbommar blev det också, riktigt fin var on där även om det gick något fort ;)

Men som sagt, det blev en lååååång varm dusch och massage för både mig och Maisan.Galoppbommar

I dag blir det galoppbommar på schemat med alla tre pållarna, inte alls särskilt länge tänkte jag rida utan göra de kort men effektivt.
Gör som vanligt och lägger upp en bombana och tränar att rida 1-2. Såååååå bra träning för både häst och ryttare, man lär verkligen känna hästens galopp och man får en så mycket bättre avståndsbedömning.

Rekommenderas verkligen!
Själv föredrar jag att rida på just bommar, för när man rider på hinder så hjälper hästen till att taxera. Så jag tycker att man får allra bäst träning på bomar, då måste man verkligen RIDA för att få ett bra språng över bommen.


Bild från Google

Därför tycker jag att det är riktigt bra med bombanor, speciellt om man har svårt att känna in avstånd. Men att observera är att det oftast inte funkar på en gång, utan det tar några pass innan det släpper och man börjar få in den rätta känslan.
Det här lilla tipset, eller övningen om man så vill, har jag som vanligt snappat upp på en Tedträning. Själv ÄLSKAR jag hans övningar och tycker att de är jättebra, så då tänkte jag att ni kanske skulle vilja ta del av några övningar eller tips.

Så skulle ni vilja att jag la ut några av övningarna/tipsen vi gör på Tedträningarna här på bloggen?
Tänkte ju att det var en hel del som ville träna för honom, men eftersom det inte blir något på Wången så kan ni ju i alla fall rida några av hans övningar om ni inte pallar åka till Sundsvall.Hellre för nära än för stort

Vad tycker ni är bäst, att komma för nära på ett hinder eller att komma för stort?

Jag tycker absolut att nära är bäst. Jag strävar efter att få en avsprångspunkt som är nära hidnret, inte extremt nära men ändå närmre än de flesta andra skulel se som ett ideal.
varför?
Jo, because Ted says so.Hästen kommer under sig mer, hoppar mer som en fjäder och språnget blir rundare och mer balanserat.
Rider man i väg eller låter hästen gå av stort, så blir det både flackt, svårt att få tillbaka hästen i balans, det blir lätt bakbensfel, det blir svårt att jobba bort och att när hidnren blir högre så får hästen problem med att räcka till över längdhinder och att komma upp över räckena.
Därför, tycker jag att det är bättre att komam nära än för stort.

Visst, det känns ofta som ett bättre språng när man komnmer lite stort än när man kommer lite nära, men egentligen är det ju tvärtom.


Höstens vill ha

Det här är vad jag skulle vilja ha för hösten, något av det kommer absolut att inhandlas! Speciellt den där dunvästen, verkar hur mysig och snygg som helst.
Schabraket är inte alls säkert, jag sitter egenltigen och funderar på några snygga bruna schabrak. Men där kommer ni in, ni får gärna tipsa om snygga bruna schabrak! :)

I alla fall, allt kommer då inte att användas samtidigt som ni kanske förstår x)Synd bara att man inte är sååå rik. Tänkte faktiskt spara på slantarna fram tills SM, då jäklar ska det köpas schabrak och västar och benskydd och gud vet vad :D


Film från Näset

Så här såg det ut i går på tävlingen då!
Jag äer såhääääääär jäkla nöjd med både mig och honom, vi hjälptes åt när det blev knepigt och ja, det blev helt enkelt väldigt samspelt.
Och känslan var på topp, galet vad bra det kändes! :DDet blir lite tungt för honom, han orkar inte riktigt hålla energin i galoppen som ute men han hoppar super tycker jag, tar inte i mer än han behöver och går inte i väg som han brukar.
Och jag rider i rytm, stör honom inte och understödjer.

Lätt den bästa rundan vi har gjort! :DMai

Jag har ju egentligen vetat ett bra tag att Mai ska åka, men jag inte riktigt tänkt efter hur det känns.
Först kändes det ingenting alls, jag tänkte bara att det var bra för Mai att få någon som hade mer tid för henne och som hon kunde få ta det lugnt hos och inte ha så höga krav på sig.

Och det gör jag ju fortfarande, de tär bara det att. Det är ju min fina lilla Maisan! <3
Helt sjukt söta, genomsnälla Maisan.Men den tanken har legat och gnagt, att det är dags att gå vidare nu. Jag har så mycket historia med Mai att min ridning jag hade för 3 år sen kommer tillbaka när jag rider henne. TYvärr tror jag inte att vi har så mycket att lära varandra längre.
Självklart skulle jag kunna rida henne i ett par år till och rida henne bättre för varje år som går, men om det finns någon ryttare som skulle ha så mycket mer glädje av henne än mig, och det är dessutom inte schysst mot Mai om jag hela tiden går runt och tänker på andra hästar med mer kapacitet.

I går på Näset så sa Maggan att ibland får man helt enkelt släppa hästar för att ridningen ska utvecklas, det är lönlöst att harva omkring när både häst och ryttare egenltigen är färdiga med varandra och skulle båda utvecklas mer om dom skiljdes åt.Och så känns det. Jag och Maisan kanske aldrig hoppade Msv och red mästerskapen, men jag har lärt mig så otroligt mycket av henne.
Så på sätt och vis känns det ganska bra, för vi har haft vår tid liksom och jag känner verkligen hur jag behöver ägna all min tid åt Yankee och Kerrie.Hiss eller diss, läsarna?

 Lamicell schabrak "Starlight"
Lamicell "Starlight".
Hiss eller diss?

Orange

Allround schabrak COACH med logga
Diggar verkligen det här Schockemöhle-schabraket! Döfint och orange är så sjukt fränt.
Men skulle det se bra ut på PM, eller skulle det skära sig helt?
Jag tänker, hon är ju nästan orange själv, haha.
Vad tror ni?Ayr8! :D

Igår köpte jag somsagt min hjälm av Felicia, och det var ju såklart en Svart/Silver Ayr8.
Fick den till jättebra pris och den var ju som ny! Jag är himla nöjd asså, den är jättefin! :')
Själv tycker jag att jag passar rätt bra i den, fast det skiftar lite från minut till minut, vissa stunder tycker jag att jag ser jätterolig ut .. x)

Resultat Näset

Nu har man kommit hem efter en låååång tävlingsdag, och det har väl gått både bra och dåligt ;)
Träffade Anna dessutom, det var jättekul att få träffa henne och hon var jättesnäll och hjälpte till med hästarna och filmkameran, tack för det!
Startade även Pärlan i en LC, det gick inte så bra (stannade ut mig på första hindret, yes man) men jag gjorde allt jag kunde, så jag är rätt nöjd ändå x)
Anna rider henne mycket bättre, så mycket kan man ju konstatera!

Mai
LC-LB
Hon var inte så fin idag. eller jo, i LC var hon faktistk riktigt glad och hoppade fint, men jag klantade mig lite och fick ett stopp på 6.an.
Sen i LB ville hon inte ens gå in på banan, vi fick leda in henne och smacka som några tokar. Hon tycker helt enkelt att inomhushoppning är bara riktigt jävla onödigt x)
Så någon vidare framåtbjudning blev det inte, hon kändes orytmisk, tittig och jag fick aldrig riktigt i gång maskineriet.
Därmed inte heller någon strålande ridning. Men hon stannade ut sig i alla fall, på 4:an och 5:an. Och sur var hon ;)

Men det gjorde mig inte så mycket, hon brukar bli sådär sur och tvär de första inomhustävlingarna så det var väl hänt.Yankee
LB
ÄLSKADEUNDERBARA PONNY! <3
Han var helt klockren, så jäkla fin var han. Det var första inomhustävlingen någonsin för honom, och vad gör han?
Jo, han går in lugnt och fint och skuttar runt som om det vore en söndagspromenad. Stjärna eller vad?

Nu när han har hoppat hela sommaren så "flashar" han inte lika mycket över hindren, vilket är väldigt bra. Han slösar ju inte energi på att hoppa 50 cm över hindret varje gång och slänga upp bakbenen, så det är ju egentligen äldigt bra att han känner sig trygg med hindren och framförallt med höjden.
Nu känns LB så där härligt lätt, som om LA inte alls skulle vara några problem.


Snygg han var i engelska flaggan va? ;)
Schabraket for bak lite, som ni ser, men det var väldigt snyggt på honom, tack för lånet Linnea! :)

Och visst kanske man skulle ha debuterat LA, men han är trots allt 5 år och då tycker jag att man ska bara få ha det lätt och roligt, hur bra man än går ;)
Så LA får vänta tills nästa år och då ska det tamigfan se ut som en söndagspromenad!

Ungponny SM! :D

Gissa vad?
Det blir ungponny SM för mig och Yankisen!

Det blev en hel del prat om saken men nu är det bestämt. Nu är det bara att hitta ett boende som inte är så himmelens dyrt...
Helst vill vi hyra en stor 6-7 hästars lastbil där man kan ta ut några mellanväggar och ha som box för honom. Och med bodel då, så har man ju fixat både boende och stallplats ;)En lång resa blir det i alla fall.
Och jag hade tänkt att spara alla mina pengar tills dess, så kan jag shoppa loss där nere :D

Men så här blir väl upplägget då:

Tisdag 8/11
Åker tidigt på morgonen mot Grythyttan (min mormor bor där, minns ni i somras när vi var där nere i 2 veckor och tävlade fälttävlan?). Där ska vi sova en natt.

Onsdag 9/11

Kör vidare ner mot Helsingborg, vet inte om vi kör förbi Laholm och tittar förbi hos Ted. Har ju aldrig varit där, så :)
Sen vill jag att vi ska åka via Göteborg så jag får kolla lite i Svensk Ridspiort, hehe...
Kommer dit på eftermiddagen, då ska väl säkert Yankee ridas lite och göra sig hemmastadd. Sen lär vi väl ränna runt på anläggningen och glo lite, det är ju sjukt fin anläggning som dom haft flera internationella hopptävlingar och mästerskap på så det blir ascoolt  att få rida där! :D

Torsdag 10/11
Tävlingarna börjar, men jag vet inte om jag ska rida just på torsdagen. Kan lika gärna vara på fredagen, eller kanske till och med lördagen. Men vi ska ju kolla på SM-klasserna också.
Invigning och ryttarfest på kvällen, det blir något kul ;)

Fredag 11/11
Ska förmodligen rida omgång 1 den här dagen, en LB.
Ska försöka att ta mig runt, det kommer nog att var amitt mål där nere i alla fall x)
Efter det lär jag väl kolla på de andra klasserna.

Lördag 12/11

Rider omgång 2, också en LB. Sen räknas resultatet från dag 1 och 2 i hop.

Söndag 13/11
Om jag kommer till final, så ska jag rida nu också, finalen. Men det är bara de 10 bästa som får vara med, alltså inte så stor chans.
Och sen är det ju riktig SM-final, vilket vi självklart stannar och tittar på ;)
Sen drar vi i väg upp igen, mot Norrland.


Kommer att bli en GRYMT kul resa tror jag! :D


Hemma

Nu är jag hemma efter en lång dag spenderad på Näset.
Reslutatet är väl inget att jubla över, men jag gjorde mitt bästa och hon hade en dålig dag ..
Sara red i LCn och hon red henne superbra! Dock blev hon tvärtjurig på banan och vägrade ut sig. Sara får gärna skriva mer om vad hon tyckte osv. :D
Sedan åkte mamma, pappa och Pärlan hem och jag stannade kvar med Sara, wiho :) Det var superkul att få prata och lära känna Sara lite mer, också fick jag ju rida Mai, oooh så fin ponny, smått kär .. hehe ;)
Bara skritta och trava, men det var jättekul.
Sen blev jag mer som en hästskötare åt Sara och filmare, haha :)
Jag hade i alla fall jätteroligt idag, och jag gräver inte ner mig allt för mycket för att vi vägrade ut oss.
Juste, mamma och Saras mamma pratade och bestämde att jag ska komma upp till de någon helg eller nåt, vilket gillllas :D

Svar på kommentar

Lotta om Mål till Näset:
Vad menar du med att rida 1-2??
Fattar inte riktigt det...


Jo, då menar jag att jag rider de sista två galoppsprången. Om du kollar på t.ex Marcus Ehning, eller Rolf-Göran, så ser du att de lägger ner handen mer eller mindre de två sista galoppsprången och liksom signalerar till hästen "varsågod".Det gör jag också, eller försöker att lära mig i alla fall. När jag tränar på det så brukar jag räkna högt de två sista, 1-2 för att verkligen känna in rytmen och få den där timingen.

Det är svårt, men det är helt enkelt bara träningträningträning för min del ;)
Så nu vet du! :)Tips på bra tävlingsmat!

Tycker ni att hamburgare som är kladdiga och onyttiga hör hemma på tävlingsplatsen?
Ja, det tycker inte jag i alla fall. Så ganska ofta så tar jag med mig egen mat istället, som jag har lagat hemma (duktig som jag är, hihihihihihi)

Här kommer två recept, eller i alla fall tips på mat man kan slänga i hop, som är grymt goda och lätta att ta med och äta.
Man blir väldigt mycket piggare också och det är faktiskt enormt vikgit att äta ordentligt för att man ska kunna prestera bra, det gäller i alla fall för mig ;)

1. Sallad!

Sallad är fräscht, nyttigt och kan ätas kall, viklet är ett stort plus på tävlingsplatsen då det ofta är svårt att få tag i en micro.
Dessutom är det lätt att göra och man kan helt enkelt he i det man tycker är gott!

Jag brukar köra en salladsmix med olika blad (köps i påse på ICA), fetaost, stekt kycklingbröst som skärs i bitar, macadamianötter, mango skuren i bitar och sen rörs det i hop. Om man vill kan man ringla över en dressing.
Svinigt gott och nyttigt!
Men självklart är det bara att lägga i det som faller en in. Melon istället för mango, makaroner istället för kyckling osv.

Det enda som är jävligt med sallad är att det är ganska sulligt och att man kanske måste äta ganska mycket för att bli mätt, men jag tycker faktiskt att det är värt det.
2. Tortillaklämmor!

Haha, kändes som att det här var rena motsatsen mot salladen x)
Men här kan man ju faktiskt också göra precis hur man vill. De här små tortillaklmmorna går väldigt fort att göra, de tar lite plats och är väldigt enkelt att göra. Och det beror ju på vad man väljer för ingredienser som avgör hur nyttigt och mättande det är! :)

De här ingredienserna har jag använt än så länge:

Fullkornstortillabröd, mellanstora.
Tomatsås med basilika.
Riven ost.
Salami eller skinka.
Oregano som krydda.
Mozzarellaost.
Champinjoner.


Men då lägger jag ju självklart inte allt på samma pizza, haha ;)
Jag lägger helt enkelt på som jag vill ha det. Men nästa gång planerar jag att göra egen tomatsås med fullkornsbröd, lägga på grönsallad och fetaost, stekt kyckling eller älgkött, lite parmesanost och kanske slänga in lite tranbär.
Som sagt, man gör även här som man vill och stoppar i det man tycker verkar gott!


Bild norpad från ICAs hemsida, där har jag även snott idén ;)


Det bästa med de här små pizzaklämmorna, är att de går jättefort att äta och att de är väldigt mättande. Dessutom finnsd et faktiskt möjlighet att göra de riktigt nyttiga!
Om man vill så kan man göra en sallad som på bilden att äta till.
Så klart är klämmorna godast varma, men de går nog att äta kalla också. Vi får väl se i morgon helt enkelt!Känner mig som värsta hemmafrun ju, lagar mat och fixar matlådor och allt vad det heter ;)
Men jag är lite av en hälsomupp då och då, för ibland får jag små ryck av yoga och nyttigmat och så vidare.
Jag tycker i alla fall att det är mycket bättre att ha med sig egen mat, för då är man säker att man får i sig det man vill ;)


Mål till Näset

Haha, kände verkligen hur sämst min uppdatering samt min disciplin har varit de senaste två veckorna.
Jag har varit lite småless och helt sjukt trött, så jag ha rvarken haft lust med skolan, hästarna eller bloggen.
Men nu är jag tillbaka på banan igen, även om jag inte är lika pepp som innan vi började skolan. Haha, skolan har den effekten på en, att suga all livslust och motivation ur en ;)Ni får helt enkelt vänta på bättre tider alltså!
Men här är i alla fall målen för Näset, som faktiskt är min och Maisan sista tävling på bra nog länge :/

Yankee

* Värma upp länge och ha honom mellan hand och skänkel. Få honom framme för skänkeln.

* Ha en stor och rytmisk galopp utan att han blir springig.

* Rida 1-2 på minst 3 hinder.


Mai


* Inte bråka eller försöka rida henne på tygeln. Bara trava fram väldigt länge och ha en mjuk och låg hand.

* Ha en frisk galopp på banan och inte tränga med innerhanden i svängar utan runda henne för skänkeln. Ett fint flyt hela banan runt och inget tjafs.

* Rida 1-2 på minst 5 hinder.Jag


* Verkligen fokusera på målen och gå in på toaletten och tänka igenom banan och mål innan jag rider. I varje klass.

* Hålla mig glad, fokuserad och in my happy place hela tävlingsdagen. Jag vet ju att jag inte rider bra när jag är stressad eller okoncentrerad, så det är viktigast av allt.

* Inte bry mig så mycket om min tekniska ridning inte funkar, utan bara rida på känslan och framförallt fokusera på det mentala.
Jag ska klara av att uppfylla minst 5 av målen.Och det var väl det :)
Mest av allt ska jag alltså fokusera på just det här mentala, att bli systematisk och RGB fokuserad innan, under och efter ritterna.
Min ridteknik är ändå helt ur gängorna och har inte riktigt kommit tillbaka till den där fina känslan ännu, så jag struntar i om jag inte riktigt följer systemet och råkar rida i väg eller liknande på ett par hinder.
Huvudsaken är att jag har fokuserat på målen, gjort det jag tänkt mig och ridit med känslan.

Jag är sjukt pepp faktiskt, dels för att Mai gick så sagolikt bra i går och dels för att jag helt enkelt är ganska nöjd med livet just nu! (a)
Ska även ha en lite annorlunda outfit på tävlingen, men den får ni allt se i morgon! :PPackat och klart

Nu är allting packat och pållen är ren och fin. :)
Hinner inte skriva  så mycket, men det blir kul och träffa Sara imorgon, också får jag min hjääälm :D
Uppaterar imorgon, puss.

Vilken outfit?

jAG KAN INTE BESTÄMMA VILKEN OUTFIT JAG SKA HA PÅ NÄSET. GRÖNT SCAPA VS. BLÅTT SCHOCKEMÖHLE. ELLER SÅ BYTER JAG MELLAN KLASSERNA ... :) /ANNA ON MOBILE :D

Snabb update

Hejs, sitter en snabbis vid datorn, ska snart äta sen blir det stallllet :)
Pärlan ska få trava av sig lite och jobba smått, sen gör jag allt fix inför tävlingen imorgon, då ska hon få stå eller skritta :)
Ska bara tillägga att jag tränade i tisdags, jag tyckte att jag red suuperbra (egogirl.se) och det märktes. Bara två stopp, som var helt mina fel. Bjudningen, galoppen och allt satt där.
Jag ska rida exakt samma på lördag, nerverna får inte ta över. :P
Pärlan trivs verkligen att hoppa inne, haha.
Shit vad fin jag vart på skolfotot, haha eller inte.
Har jag gått på droger eller nåt? ._.

Hola

Hejsan allesammans, nu har jag en sekund över ;)

Jag hade faktiskt tänkt blogga i går kväll, men då hade ju såklart datorn, teven, iPaden pajat och bara för att routern inte ville vara utanför så gick den också sönder.
Jippie, missade både Grey's Anatomy och ett antal andra bra teveprogram...Men om ni ville veta så har jag börjat rida Kerrie, och jag ska alldeles strax ut i regnet och låta henne svettas lite.
Duktig och fin är hon i alla fall :D
Hörs kanske kanske kanske lite senare om hur det gick, men högst troligen inte.
Aja, bara så ni vet att jag lever ;)

I morgon så SKA jag uppdatera, det har jag bestämt mig för!


Hiss till Hööks regnställ

I somras fick jag ett regnställ av mamma, och det är kanonbra!
Jättesmidigt, och man blir såklart inte blöt, vilket är ett plus ;)
729:- Kostar det, värt det!

Dåligt med bildmaterial!

Ni har säkert märkt hur sjukt dåligt jag har med bilder nu för tiden?
Alla är antingen från i våras, eller så är det verkligen bara tävlingsbilder, eller så är de tagna med videokamera = sämst kvalité.
Och personligen tycker jag att det är sååååå jobbigt när bilderna är gamla och man har använt dom typ 14783989 gånger och man tittar på dom och det enda man tänker är baaaah.


T.ex den här bilden, hur många gånger har ni inte sett den? :P


Men till problemet - Dans kamera (som jag brukar låna utan lov då och då) har olyckligtvis gått sönder. Har ingenting ALLS med mig att göra! (a)
Så jag har ingen som kan ta kort här hemma längre. Därför kom jag på att gud vad bra om Anna kunde åka hem till mig och ta lite kort på hästarna :D

Hon är sjukt duktig fotograf enligt mg, och det skulle verkligen vara kul om hon kunde vara här någon helg och fota, rida och bara umgås!
Har lite planer på olika "fototeman" jag vill göra, så det skulle bli så himla kul om det kunde kanske gå.
För ni måste erkänna att mina bilder jag har från träningar/hemma börjar bli rätt så gamla nu? ;)

Alla hästarna hemma ;)

Nu har vi tagit hem alla hästarna igen, eller hem och hem, Acadia och Aisha bor ett par kilometer bort på lösdriften hos Annika.
Men Eclipse och kerrie står här hemma och nu ska ÄNTLIGEN Kerrie börja tränas! ;)

Tänkte börja rida i morgon, fast det får väl bli en kort skogstur eftersom vi åker till Wången klockan 7 på dressyrträning och det brukar bli rätt så stressigt i vanliga fall.
Men det är bara så underbart att få börja rida henne, hon är verkligen urmysig och så himla lätt att rida. De första månaderna komemr det nästan bara att vara skogsturer och konditionsträning för att få upp flåset innan hon börjar att få jobba på riktigt.
Alltså, ingen dressyr alls nästan utom kanske varannan vecka och då ute i skogen.Så, jag får alltså inte ens trimma ute i skogen, vilket jag nästan alltid gör.
Brukar ni rida dressyr och arbeta hästarna när ni rider ut eller brukar ni bara låta hästarna flyta på?

För mig beror det på syftet, är det för att dom ska bli glada och bara få framåtbjudning så brukar jag bara låta de gå i rätt högt tempo med bara en mjuk kontakt på tygeln helt utan krav.
Är det däremot konditionsträning/styrketräning så rider jag dom alltid på tygeln, precis som ett vanligt ridpass med sidförflyttningar, övergångar och skolor. För jag tycker att när dom jobbar och bygger muskler så ska de gå i balans och vara eftergivna för att sätta musklerna på rätt ställe.
Dödligt snygg kavaj

Kavajen är dödligt fin, och skulle mer än gärna tävla med den på storhäst.
Märker är Equiline. :)

Dagens höjdpunkt

Dagens höjdpunkt var det här mailet ;)
Spännande va? ;)

Isabelloutfits

Två stycken oufits, hopp och dressyr, för en isabell, som jag gjorde för något år sen.
Ändå rätt så okej tycker jag för att vara så gamla! :P


Men som sagt, man hade ju skills x)En sak ni inte visste ;)

En sak ni inte vet om mig är att jag ÄLSKAR att sjunga!
Jag har alltid gjort det och eftersom musik betyder väldigt mycket för mig så har det fallits sig naturligt att sjunga.Jag går också i sång på Kulturskolan där det verkligen är jättebra, man lär sig otroligt mycket.
När det gäller vilken typ av låtar som jag vill sjunga så är det så klart låtar jag tycker om, som har mycket melodi och är ganska hög i tonarten.

Och om fler än 10 kommenterar lovar jag att lägga ut en film där jag sjunger, haha bara för att jag ska få skämmas lite!
Vänta er inte något storslaget precis x)Min utrustning

Tänkte jag kunde visa Yankees och min "basutrustning" så att säga!
Helt enkelt det där som är viktigast.

Sadel
Brun Morris and Nolan - flatback juniormodell 16,5 tum.
Den här sadeln köpte vi i somras när vi var nere i Örebro och då provade vi ut en massa sadlar hos en sadelutprovare ;)
Vi kom hem med den här, och det var jag glad för!
Den är otroligt skön, man sitter stadigt i den utan att känna sig "fastklämd". Underbart läder dessutom och ligger perfekt på Yankee.Träns
Här brukar det variera lite, men för det mesta så rider jag med ett brunt ihopplock av ett Lippoträns med en remontnosgrimma samt ett GG-pannband.
Jag tycker faktiskt att det är riktigt snyggt!Benskydd
Dyon Velcro på tävling, de är de enda någorlunda snygga som passar Yankee mastodonten x)
På träning brukar han få ha ett set med Lamicell Pro.Okej, då kör vi min utrustning då!

Hjälm

Svertsilvrig Ayr8 på tävling, men den anänds ju just bara då - på tävling. Alla andra ridpass har jag min Lamicell Master.


Ridstövlar
Svarta läderstövlar CRW med snörning, används HELA tiden. Stackars stövlar alltså, dom har blivit så misshandlade genom åren. Jag är för snål för att köpa nya, så dom får stå ut ett par år till! ;)
Inte speciellt sköna, alldeles för mjuka och dessutom passar de mig galet dåligt.
Haha, jag kan nästan sticka ner hela handen hela vägen ner till foten för att dom är så vida i vaden. Och sen är dom för tajta vid hälen. Ja, jag har konstiga ben x)Handskar
Ja, handskar är faktiskt superviktigt för mig ;)
Utan handskar känner jag mig naken, exposed. Haha, där var jag rolig. Nädå, men jag använder ALLTID Roeckl, något annat kan jag nästan inte rida i. har ett par svarta som används för det mesta på träning och hemma, sen har jag ett par gröna också som bara används på uteritter och dylikt, så fula är dom!
På tävling använder jag ett par brun/svarta Roeckl av den nya modellen med en 1:a och lycra på.
Och sen är det ju allt "onödigt" som schabrak, spö och sånt ;)


Just because I'm losing

Doesn't mean I'm lost
Mitt liv 10 år framåt

Jag undrar om ni har hört min plan för livet?
Nä, tänkte väl inte det. Men en sån har jag, och den är inte liten vill jag lova :D

Eftersom det är en hel del som jag vill här i livet, så tänkte jag dela upp det i flera inlägg :)
Så först mitt liv om 10 år, sen mitt liv om 20 år osv osv.
Det kommer nog att bli väldigt kul att skriva kan jag ju meddela! :P
Observera att det här självklart inte är något som är stensäkert, det förstår ni väl själva om ni inte har mentala problem, utan det som jag vill och tror kommer att hända.10 år från nu ...

Är jag 24 år gammal. Och självklart, så kommer jag att rida för fullt! :)
Jag kommer att jobba som beridare hos en väldigt känd hoppryttare i antingen Holland, Tyskland eller Frankrike. Men jag kan också se framför mig att jag är tävlingsryttare på något stort stuteri så som Nijhof, Zangersheide, Schockemöhle och vidare.
Vid den här tiden har jag inga stenhårda mål att rida mästerskapsklasser eller liknande, för det beror ju helt på vilka hästar jag får rida. Men ridtekniken ska sitta där den sitter, och jag vill absolut vara på väg upp i eliten i alla fall.
Privatliv lär det ju inte vara särskilt mycket tid för, men det kommer längre fram, i nästa inlägg kanske :P
En egen gård har jag vid det här laget INTE, för den kommer föst senare när jag väl har etablerat mig i toppeliten.
Eftersom jag jobbar hos den här tävlingsryttaren/uppfödaren, så behöver jag ingen annan inkomstkälla. Utan jag harvar på där, sliter och rider en cirka 9-10 hästar per dag.
Allt för att förbättra tekniken till det yttersta.

Sen, det är jag till fullo inställd på, så ska min mentala träning vara stenhård. Varenda dag ska det övas på, för min mentala teknik ska vara överlägsen självaste RGB när jag är som bäst ;)
Men det är nog den här tiden, 10 år framåt, som faktiskt inte alls känns särskilt långt borta. Ett bra jobb och sen är resten fixat om jag får som jag vill ;)
Som jag redan nämnt så har jag ju ett väldigt bra möjlighet på g, och där kanske jag kan skaffa mig ett jobb om jag har tur.
Jag längtar som tusan tills dess och jag försöker jobba varenda dag för att komma lite närmre.

Och får jag som jag vill slipper jag gymnasiet och får börja jobba ännu tidigare. Amazing alltså.
Rösta? ü

Rösta gärna på mitt bidrag här. :D
Skulle göra min superglad!

Med i tävling

Provar igen, förra tävlingen jag var med i, vann jag ju :D
BILDEN ÄR EN LÄNK

/Anna

Resultat Åsarna

Och just det, resultatet från helgen kanske ni ville veta ;)Yankee
Åh, du klockrena fantastiska ponny :')
Han var rent ut sagt impeccable hela helgen igenom.

Dressyr
Han kändes lite smått spänd, kunde bero på att jag var på världshistoriens sämsta humör, fråga mig inte varför, och satt i princip och skrek åt alla. Okej, så illa var det kanske inte, men jag var alltså väldigt sur och less och inte på humör.
Så han var väl lite småspänd, men domaren älskade oss tydligen och jag fick superbra poäng.
46,5 straff, bästa jag någonsin ridit på tror jag :P

Hoppning
Jag var ju fortfarande väldigt arg, men bortsett från det red jag väl ganska okej.
Just då, tyckte jag så klart att jag red huuuuur dåligt som helst och att det var rent ut sagt jättepinsamt att alla fick se hur dåligt jag red.
Men en nolla var det ju! :P

Terrängen
PERFEKT! :D
Han var megamega fin. Flöt på hur bra som helst, jämn i tempot, tvekade inte på något.
En klockren nolla.


Mai
Jag och Mai var inte helt på det klara med varann första dagen, jag var arg på henne och hon var arg på mig. Men resultatet blev ändå riktigt bra faktiskt ;)

Dressyr
Hon kändes hemsk hela programmet igenom, jag bra suckade och det kändes som att jag skulle få typ 75 i straff.
Men tji fick jag,d etblev 53,5 istället :)

Hoppning
Nolla, men jag glömde nästan bort sista hindret och tänkte rida ut från banan när mamma skrek: ETT HINDER TILL!
Ja, sååå trött och ofokuserad var jag.

Terrängen
Här var hon också super!
Jämnare än vad hon brukar vara, jättefin på vattnet. Det behövdes lite övertalning på sina ställen, men en nolla blev det och därmed ett P90 kval, äntligen :D
Så, helgen blev riktigt bra mot förväntan!
Och just det, Yankee var ju faktiskt bäst av allihopa så han vann klassen :D
Galet nöjd är jag i alla fall.ROLFGÖRAN :D <3

ÅÅÅH BÄSTA BÄSTA RGB! :D
Haha, jag och mamma satt och hoppade framför TV:n in i det sista alltså, och jag (extremt tävlingsinriktad jAO) satt och skrek åt Gerco Schröder "RIV DÅ GUBBJÄVEL!"
Haha, då är det rätt illa...Men vann gjorde våran egen Rolf, bäst som han är. Och så Ninja då, don't even get me started.
När vi kollade på prisutdelningen så sa jag till mamma:


Som Rolf-Göran ska jag bli, fast bara dubbelt så bra!Och ja, det tror jag faktiskt själv på.
Varför inte liksom? ;)


Rolig huva?

Är det bara jag, men jag blir helt full i skratt när jag ser den här huvan.
Är den gjort för att sitta på en fotboll med öron eller något? xD
Från HV Polo i alla fall, skulle aldrig sätta den på mina hästar .. :)

Hatar Bortförklaringar

Allt oftare, när jag sitter och kollar bloggar så ser jag de så lägger upp videoklipp, eller flera bilder från dagens ridpass alltid skyller ifrån sig.
Om det tillexempel är en film från den dagen också läser man texten under så står det typ;

Hade jätteont i ryggen idag så jag sitter i jättedålig balans, också suger mina stövlar så jag för inget stöd på benen. Hittade inte mitt fina schbrak så därför tog jag ett jättefult, och min häst har stått två dagar så den var jättepigg och ville inte gå i form. ;)

Asså hallå, tycker inte ens du att du rider fint på den filmen, så tycker nog inte andra det heller, och då får man elaka kommentarer.
Skriver man sådär blir jag bara less och slutar läsa bloggen, haha xD Tycker det är så jäkla patetiskt och löjligt , och jag föröker verkligen inte att skylla ifrån mig.
Känns inte som jag gör det i alla fall :)
Vad tycker ni?
Bra/dåligt - rätt eller fel med bortförklaringar som är 2 mil långa om varför man sitter i lite stolsits på en film?

Vill ha nytt schabrak :(

Har lite pengar över efter jag köpt hjälmen, så då vill jag köpa ett nytt schabrak, behöver ett till att tävla i, har bara Scapat och Schockemöhlet.
Har tänkt på ngt JW, Scapa eller något annat fint.
Kom med gärna med förlag! :D

Lite fina schbrak jag skulle kunna tänka mig;


Ny hjälm

På Lördag för jag min nya hjälm! :)
Vill ni gissa vilken det blir jag får med mig hem? ;)

Mål till Åsarna

Sitter och äter omelett och vi ska alldeles strax åka i väg mot Åsarna!
Men först tänkte jag skriva lite mer "ordentliga" mål.

Yankee


* Att hålla honom eftergiven och hålla takten i dressyren

* Att rida på två och ha honom ganska tillbaka i hoppningen

* Att galoppera lugnt och kontrollerat i terrängen och försöka rida på två


Mai

* Att försöka ha henne eftergiven i sidorna i dressyren, och att se till att hon är framme för skänkeln

* Bara låta henne flyta på i hoppningen och ha en låg och mjuk hand

* I terrängen, hålla stenhård kontroll och skritta ner i vattnet.Jag

* Hålla humöret och fokusen uppe hela tiden även om det inte känns bra

* Fokusera under varje ritt och verkligen ha målen i bakhuvudet

* Rida på känsla och släppa av alla förväntningar och tankar i starten
Så, det var väl det då!
Jag känner mig lite halvt dåligt förberedd, men det löser sig nog.
Så ni får önska oss lycka till, jag återkommer med resultat på söndag ;)Nytt från Hööks

Wannabe Equline? Detta är då inget för mig, eller kanske det gråa eller beiga, som hemmaschabrak. Men det har jag inte råd med nu :)
149:- Kostar det i alla fall. :)

Prova på novabett

Har funderat på att prova Novabett på Pärlan, för hon blir väldigt känslig i galoppen, där jag verkligen behöver "lyfta upp" henne och hon behöver det där stödet, men eftersom hon är så bekväm av sig så kan hon inte fatta varför jag ska hålla på och ta i henne, då ska man väl stanna, right? Det gör hon ju väldigt gärna ..
Hon är ju inte stark, och hon är ju inte så superkänslig så jag tror att Nova kanske skulle funka bra i just galoppen.

Just nu rider jag med ett vanligt bett, eller detta bett. Är det någon som vet om de är ungefär samma påverkan, eller om de är helt olika?
Man vill ju inte lägga 349:- på någon man redan har typ .. ;)

Vad tycker jag om talang då?

Jag frågade ju er om ni trodde att talang var nödvändigt för att nå toppen.
Och de flesta svarade ju att ja, det var ju nödvändigt i någon form.Jag håller med på ett sätt, att man måste kanske ha någon form av begåvning. MEN, begåvningen tror jag kan vara vad som helst.
Det kan vara att man är mentalt stark, att man är väldigt ambitiös och arbetsvilllig, att man är pedantiskt noggrann, att man har en väldigt bra ridkänsla, att man är duktig att känna sina hästar, att man kan rida många olika typer av hästar.
Alla, tror jag i alla fall, har ju någonting inom ridningen som de är bra på. Och vem vet, det kanske är deras talang?

Jag tycker personligen att "ridmässig" talang inte har särskilt stor del i äkta och långvarig framgång. Jag tror att det kommer en bra bit längre ner på listan över egenskaper som krävs för att bli en toppryttare.
Så här tror jag att listan över egenskaper som krävs för framgång ser ut:1. VILJA OCH MOTIVATION!
Jag tror att viljan är det allra viktigaste. Att vilja bli bättre, att ha den där enorma drivkraften att bara fokusera på att bli en bättre ryttare, att brinna för hästarna. Utan det kommer man ingenstans på egen hand. I så fall måste man ha en massa pengar och en massa bra hästar för att ta sig någorlunda högt i klasserna.
Men utan den där inre motivationen, det där som gör att man orkar kämpa när allt går åt helvete, då tror jag att man är chanslös att ta sig till den högsta eliten.

2. TRÄNING, TRÄNING, TRÄNING
Efter det kommer träning. Vilket enligt mig är ganska logiskt.
Det man tränar på blir man bättre på. Att förlita sig på sin ridkänsla som man kanske har medfödd, är nog inget stensäkert kort. Alla måste träna, och när det gäller det så tror jag att de här skillanderna i begåvning jämnar ut sig.
Nu menar jag inte bara just att träna upp sin ridteknik - utan jag menar även allt det andra. Att lära sig utbilda hästarna rätt, att vara mentalt stark, att ta folk, att utfodra och träna sig själv och sina hästar på bästa sätt.
Det där som man bara får genom just träning.

Övning ger färdighet - glasklart.
Har ni någonsin hört talas om 10 000 timmarsteorin? Att man måste ha gjort en sak i 10 000 timmar för att ens ha möjlighet att göra det på den högsta nivån. Där instämmer jag till fullo.


3. HÄSTARNA
Att ha bra hästar är självklart en väldigt stor del av att tävla på elitnivå. MEN, för att komma just dit till den där ridfärdigheten, att kunna rida som en gud, det kan man göra på vilka skithästar som helst. Bara man rider tillräkcligt länge och tillräckligt ihärdigt.
Så, för mig är fina hästar något extra som gör att man dessutom har möjlighet att tävla på en hög nivå.4. TEAMET, TRÄNARE OCH SPONSORER
Efter det så tror jag att ens team är viktigt. Det stöd man får från sin familj, människor runt omkring. Och självklart sin tränare, en coach som kan ge en det där lilla extra. Sponsorer är också väldigt viktigt, att man får möjlighet att träna och tävla tack vare deras sponsorpengar.


Och sen, därefter kommer de små små skillnaderna som kanske kan ge en en extra fördel. Tex sin "talang", vilka kontakter man har, hur mycket pengar och fina hästar man har möjlighet att få rida.
Okej, jag kan hålla med om att utan bra hästar och pengar så är det omöjligt att TÄVLA på högsta nivå. Men att rida med en så finslipad teknik som riktigt bra ryttare, det kan vem som helst som är beredd att lägga tillräckligt med tid och kraft på det.
Enligt mig då.

Så där har ni det, min teori om hur man lyckas. Inte alls bevisad, haha, men det är vad jag kommer köra på. Att försöka rida så mycket hästar per dag som jag bara kan, att få träna upp min mentala styrka, att få hålla den där inre glöden igång.
Jag slår vad om att ingen av er har orkat er igenom denna mur av text, men det sket jag lite i ;)Anna dissar

De Niro Millenium
Har faktiskt gillat dom här stövlarna som de ser ut på produktbilden, men big nono. Vad är det här ..? :O
Euuw säger jag bara, hoppas och tror att de ser bättre ut svart faktiskt. :)

Spooks boots

Spooks har faktiskt gjort ridstövlar. De är idenstiska mot Pioneer och går loss på $599.00 :)
Galet snygga i alla fall! :D

(går) Dagens ridning

Som jag antydde i morse är det omöjligt att blogga på torsdagskvällar, eftersom jag kommer hem 11 från hoppträningen ;)
Men det gick väl skapligt i går!

Yankee
Typ av ridpass: Hoppträning på Wången
Syfte med ridpasset: Att få några bra språng och få honom lydig tills i morgon
Mål: Att få honom lydig och lösgjord, att han kortar och länger sig när jag vill och att han kan flytta sidledes lätt och behagligt. Jag ska fokusera på att sitta mitt över hästen och ha ett jämnt stöd i båda stigbyglarna.
Så här gick det:

Bra!
Han var lite studsig i uppvärmningen, men när vi börjad ehoppa släppte det en hel del. Jag var såååå nöjd med min ridning där i början, jag red jättemjukt och rytmiskt.
Sne började vi hoppa lite studs, galoppbommar på volt och en massa annat jobbigt enligt Yankee ;)
Gick väl bra antar jag, lite osäker på avsprångspunkten men han var glad och jättelydig!
Vi uppfyllde målen tycker jag.


Johanna Ledström har fotat!

3 saker jag gjorde bra:

* Satt mitt över, eller försökte hålla mig mitt över hästen hela tiden.

* Hade ett rätt så jämnt stöd i stigbyglarna.

* Red väldigt mjukt och koncenterat i början

1 sak jag gjorde mindre bra:

* Avståndsbedömningen var inte på topp, kan bero på flera olika saker men jag tror de största bovarna är dålig sömn och att jag inte har ridit på bommar sen i typ, juni? ;)Mai
Typ av ridpass: Hoppträning på ÅWngen
Syfte med ridpasset: Att hon skulle vara fin och få hoppa några bra språng tills i morgon
Mål: Att hon skulle byta galopp högst 3 galoppsprång från hindret och att jag skulle fokusera på att vara konskevent och tydlig med galoppombytet.
Så här gick det:

Nja.
Hon var ganska sur och trög, mest beror det nog på att hon sätter päls. Men framförallt red jag henne inget bra. Jag har liksom nolltolerans med Mai, hon ska gå perfekt hela tiden annars är hon en kärring.
Så det var mest bar abråk och slit och jobbigt i början. Sen sa Annika åt mig att rida som om Mai var Yankee, och vips så förändrades hela hästen ;)
Blev med ens mycket rundare i formen, helt avslappnad och öronen kom fram.

Haha, kul att man är rättvis med ponnyerna! :P
I alla fall så fick vi ett par ganska fina språng i slutet, lite sådär i framåtläge men ändå helt okej.3 saker jag gjorde bra:

* Red mjukt och rytmiskt i slutet och lät henne galoppera på

* Satt någotsånär rakt över hästen

* Försökte tänka på min ridning och varför det inte funkade som det skulle.


1 sak jag gjorde mindre bra:

* Förväntade mig att hon skulle gå perfekt från början till slut och började bråka och bli arg på henne istället för att bara flyta på.Så, jag fick mig en rejäl läxa. Sluta särbehandla hästarna och tro att Mai är någon jäkla maskin, samt att plugga på avståndsbedömningen med en otäck mängd galoppbommar.
Jippie! :D

Fälttävlan i morgon

Haha, kom på att jag inte nämnt överhuvudtaget att jag ska tävla fälttävlan i Åsarna i helgen ;)
Men det ska jag sörni!

Det blir P80 för båda ponixarna, ska bli rejält spännande att se vad dom säger när det är dags för terräng för första gången på 2 månader.
Roligt att jag har ridit igenom dressyrprogrammet EN gång...Men det ordnar sig säkert, det blir ju säkerligen inte sämre än förra året i alla fall då jag hade typ, 48% högst?
Såå, det blir helt enkelt att ta sig runt det där eländiga dressyrbanan, skutta över miniminihindren i hoppningen och försöka få ner Mai i vattnet.
Och Yankee ska bara få göra sitt jobb!

Tyvärr kan förvänta er ännu ett inlägg fullspäckat med mål och annat sånt där ni tycker är tråkigt x)


Rätt svar är...

... 1,60! :)
Det var bara Maria som prickade rätt!
Men Kerrie ser faktiskt bra mycket större ut än vad hon är, jag kan tänka mig att hon ser ut att vara i alla fall 1,65 för vissa.Duktigt gissat allihopa ;)
Några var riktigt nära också.


Haha, failad fiaskoridning

Igår fick hon gå ett rätt hårt galoppass i form och fick verkligen jobba i olika tempon, väldigt lyckad så jag tänke a idag skulle hon inte vara så pigg så då skulle det passa bra att rida lite barbacka och rikta in sig lite på balans och connection liksom.
Jo tjena, vad får man istället? Världens piggaste krutpaket som mycket hellre vill ta tag i bettet och springa och göra lite bocksprång än en ponny som är lite trött och tuffar på i form.
Visst, det är ju et jag vill, men varför just idag när jag skulle rida barbacka? Haha.
Gjorde lite galoppbommar och tänkte att jag kunde köra lite bjudning eftersom hon var på så bra humör, och det gick kanon fast det var väldigt mycket bockning.
Bara det att hon bockade innan ett minihinder så jag tappade balansen och när hon sedan skulle skutta så vart hon osäker när jag inte sat ordentligt så hon stannade, och precis när jag skulle "trycka" upp mig från halsen, så måste hon böja ner huvet såklart, så jag slog hakan i backen. Auch.
Gjorde som tur inte så ont, jag skrattade bara och kollade så att ingen sett mig ;)
Nu sitter jag här i min älskade morronrock och ska fica lite tidsinställda och något annar inlägg! :D


Dyonchaps ja tack! :D

Men hur mycket dog jag inte när jag ser de här helt underbara chapsen?
Sååå jäkla snygga :DLackad topp, krokodilskinn, dyonsignatur, alltså hur mycket bättre kan det bli? ;)
Jag ska absolut köpa ett par, däremot är jag inte säker på att det blir just dom med lackad topp. De här som bara har signaturen är också väldigt snygga, men lite mer åt det stilrena hållet.Fast det kanske är lite coolare med krokodilskinnet i och för sig ;)
Vad tycker ni?God morgon ;)Sitter i köket, äter salamimacka och väntar på att klockan ska bli kvart över 7.
Helt underbart att man har sovit i 5 timmar och det ska bara bli såååååå kul att gå i skolan. ATt vi dessutom har prov första timmen OCH att jag kommer att komma hem runt cirka 11 i kväll pga mina underbara hästar gör ju bara saken bättre :D

Nej då, men det går nog bra. Tror jag.


Citatet"Smile and pretend it's normal"

- Anky van Grunsven


Hahaha, så rätt!
Precis så känns det när jag rider dressyrprogram och det går skit. Det är det enda som hjälper ;)


Vakna, skola, stallet, sova, vakna ...

Ungefär så är mitt liv just nu, nästan ingen fritid alls, eller jo; den går till läxor .. :(
Tänker rida så ofta jag bara kan nu för att kunna vara på topp tills näset, skulle vara grymt ja0.
Just nu känns det galet bra också en träning på det = (y) skulle vara superbra.
Saknar bloggen sjukt mycket men det finns verkligen ingen tid :(

Ungponny SM

Åka eller inte åka?
Det är frågan.

Jo, ni vet ju att vi är färdigkvalade till ungponny SM, Yankee och jag. Men vi tänkte ju då egentligen inte åka eftersom det är så långt och det inte precis är gratis.
men sen tänkte vi lite till och kom fram till att det faktiskt är jäkligt coolt att få vara där på inomhus SM och verkligen få lite erfarenhet av en lite större tävling.
Själva hoppningen, det klarar Yankee med förbundna ögon, men det är just det här runt omkring som känns lite tveksamt.

Så jag tänkte väga lite anledningar till varför man borde åka och varför man inte borde åka.
Varför man borde åka

* Det skulle bli en grym erfarenhet både för mig och Yankee, tänk alla fina hinder man skulle få hoppa ^^,

* Man får vara med där nere på inomhus SM och titta på alla duktiga ryttare, inte så himla dumt :D

* Jag är stensäker på att det finns en massa snygga grejer att köpa!

* Man får en fin klisterlapp att sätta på sadelskåpet (a)
Varför man inte borde åka

* Det är sjukt långt, 115 mil är faktiskt en ganska big deal.* Det blir väldigt tråkigt att sitta i bilen och det blir väldigt jobbigt för Yankee.

* Jag har nyss kommit hem från Irland och ponnyn kommer vara tokpigg och dundra över varenda hinder, människa eller blomkruka som kommer i hans väg!
Om det är bra eller dåligt återstår att se.


Rebecka Ledström har tagit bilden, verkligen jättefin :D


Fast helt ärligt, den där klisterlappen avgör det nästan...
Men ni, våra kära läsare, får avgöra saken:
Ska vi eller ska vi inte åka till Ungponny SM?Kerrie

VETNIVETNIVETNIVETNI?
Vi ska hämta Kerrie på måndag :D

Äntligen, äntligen ska hon sättas i träning och nu jävlar så ska det gå vägen.
Det ska bli rejält spännande att se vad vi kan åstadkomma och dessutom ska det bli kul att se hur kaxig den här damen har blivit efter att hon har fått vara mamma ;)
För tillfället tror hon att hon äger världen, så man får väl hoppas att den där kaxigheten går att vända mot oxrarna istället för på mig.Någon som kan ge sig på att gissa hur hög hon är i mankhöjd? :P
Bara för att jag har lite smått tråkigt. Först att gissa rätt, eller att gissa närmast får en länkning!


Teori med Ted

En bild jag har lagt upp förut, men jag tycker att det är superviktigt att komma i håg teorin också efter Tedhelger.
Självklart är teorin hunda miljoner gånger bättre i verkligheten, jag menar inget slår Teds demonstrationer! ;)

Men helt enkelt sammanfattat så handlade det om det här förra träningen i juli:FråganTror ni att talang är nödvändigt för att bli en framgångsrik ryttare?
Eller kan man lyckas även om man inte har ett uns begåvning?


Upplägget inför hösten

Så här ser månaderna ut inför hösten, när det gäller träning. Jag älskar att sätta teman på varje månad och jobba med det genom månadsmålen och ridschema.
Och inför hösten hade jag tänkt träna det här:

September
- Ridbarhet och samling, mycket lydnad. Jag ska träna min sits lite och även få tillbaka känslan i handen.

Oktober
- Styrka och kondition, men samtidigt en hel del fokus på systemet och avståndsbedömningen.

November - Kondition och rytm, mycket grundträning. Jag ska fokusera på rytmen och att rida på känslan.

December - Ridbarhet och energi, börja träna på att sätta mer tryck i galoppen. Jag ska fokusera på att vara med hästen.Att ha en sak man fokuserar på, och sen komma tillbaka till det 3 månader framåt tycker jag är jättebra. Man kan ytterligare höja kraven och bli ännu bättre på det.
Sen gäller det att verkligen ta sig i kragen och göra månadsmålen, att göra dagens ridning-inläggen.

Det blir jobbigt, det vet jag, men det finns inga genvägar. Följer man inte upp målen så går hela månaden och vips har man inte åstadkommit ett skit.
Men nu kommer jag dessutom ha någon annans ponny i träning, och där kan jag helt enkelt inte slarva med målen. Där är det ju ännu viktigare att ägaren blir nöjd och faktiskt tycker att jag har gjort något bra!

Men jag tycker att det blir ett bra upplägg med det här och jag tror faktiskt att det kan bli riktigt bra.
Planka stilenNågot jag gillar är att kolla på hur de stora ryttarna klär sig och sina hästar. Jag har gjort en sån här tidigare på Kevin Staut och Edward Gal men nu blir det en ny, tänkte jag skulle börja med det igen ;)
Den här gången blir det på Charlotte Casiraghi!

En duktig ryttare och hon har en riktigt snygg stil.
Men i och för sig, vad kan man förvänta sig av en prinsessa sponsrad av Gucci? ;)Elegant, lyxigt och stilrent.
Mörka klassiska färger och inte precis särskilt utstickande, men man måste nog kalla henne stilrent personifierat.
Så här fixar du stilen:
En enkel och snygg svart kavaj med bra passform är ett måste.
Inte nödvändigtvis från det inte alls billiga märket Cavalleria Toscana, men den här därifrån är ett riktigt bra exempel på snyggt men stilrent.

Schabrak och huva från antingen Equiline eller Kingsland sätter stilen fint, för även om Guccisetet är galet snyggt så finns det inte att köpa, och om det ens gjrode det så skulle det nog kosta en bra bit över våran budget.
Återigen, mörka klassiska färger och snygga med diskreta loggor.Repnosgrimma från Dyon är också en fin detalj.


Vackra och tokdyra stövlar från Parlanti. Underbart läder och perfekt passform, dessutom smälter det fint i hop med resten av Casiraghis sofistikerade stil.
Finns att köpa här.

Och sen, har din stil blivit en fin fast kanske lite billigare och mindre glamourös kopia av Charlotte Casiraghis.

Inte så dumt nej.

Sälja hästar

Visste ni att jag har nemas problemas med att sälja hästar?
Har aldrig varit så där supersentimental när hästar har kommit och gått. Inte när Armani åkte, inte när Lucifer åkte och det känns inte ens jobbigt att Mai ska åka snart.

Självklart älskar jag alla mina hästar jättemycket och de är absolut inget slit-och-släng gods, men av någon anledning stör det mig inte att hästarna inte är mina länge. Jag tänker då och då på hur de har det hos de nya ägarna, men jag har liksom alltid vetat att ingen av mina hästar kommer att vara kvar för alltid.
Istället för att tänka att man äger hästarna, brukar jag tänka att man har dom till låns. För mig är hästar ingen vara som man betalar lite för och sen äger man den, för mig är det bara mellanhänder, det där med pengarna.
Man köper helt enkelt sig själv ett par år av erfarenheter och vänskap.Hästar är helt enkelt för fantasiska för att räknas till några varor, som någon jävla bil. JAG tycker att man inte kan äga en häst, en häst är aldirg "sin". En häst är en egen individ som inte tillhör någon.
Man får helt enkelt hästarna till låns, och det ska vi vara jäkligt glad för.
För vart skulle vi vara utan våra hästar?EM i Madrid

Just nu sitter jag hemma och glor på EM i Madrid live på FEI TV, känns rätt så bra faktiskt ;)
Än har bara 3 rytare ridit, men det ser ut som en grymt kul bana som absolut ska provas någon dag. Kanske nån söndag kan vi kanske fara upp till Wången och bygga!Mindre kul är att jag är sjuk och får då egentligen inte alls sitta vid datorn, men mamma jobbar så det man inte vet mår man inte dåligt av! :P

Ska ni kolla på sammandraget i kväll?
Börjar klockan 21.30 på TV4 Sport.


Min ridning då och nu

Så här red jag för 1 år sen:Så här rider jag nu:Jag känner framförallt att det är en stor skillnad. Visst, det kanske inte ser ut som någon gigantisk skillnad, men saker har hänt inuti mig, så att säga.
Jag rider säkrare och har mycket bättre självkänsla. Jag rider inte på slumpen, som på första filmen, utan på ett system och jag har en plan.
Inte bara det - jag kan även sätta mig själv i den sinnesstämning där jag rider bäst. Det har jag kommit på alldeles nyligen, bara de senaste veckorna, men det är så himla skönt. Man kan liksom alltid sätta sig själv till att rida hyfsat, även om det känns förjävligt just den dagen.
Jag har också tränat för Ted så pass mycket att jag har fått en ökad förståelse för hästarna, för sambandet mellan häst och ryttare, för hur viktigt markarbetet är.
Och en till sak som verkligen känns är hur mycket bättre Mai har blivit. Hon är mer avspänd, lösgjord, spänstigare, mycket bättre kvalitet i sprången och är hundra gånger lydigare.
Jag tramsar inte längre runt i ridningen utan har alltid ett stenhårt syfte och mål, med allt jag gör. Ordningen i stallet är också på en helt ny nivå.

Men mest av allt så rider jag med mer känsla. Jag känner vad jag ska göra istället för att tänka ut vad jag ska göra.
Inte alltid, självklart, men allt eftersom lyckas jag bättre och bättre med det.
En sak som är lite rolig är att ju mer man lär sig - desto fler saker som man måste lära sig upptäcker man.

Helt ärligt så är jag jättestolt över mig själv och hur jag har jobbat det senaste året - för jag har dessutom lyckats med att göra prestationer på tävling. Jag har lyckats övervinna hjärnan och släppa kontrollen.
Jag tycker att det är riktigt bra att göra såna här tillbakablickar på året som gått, för att få en bild av hur mycket man faktiskt har utvecklats. Det är nog viktigt att få känna sig stolt och tycka att man har gjort något bra, att man har uppnått något.
Det gör det så himla mycket roligare att få sätta tänderna i något nytt! :D
Något väldigt spännande

Något väldigt spännande kommer att hända mig framöver, utöver den nya ponnyn dårå...
Får inte skriva vad det är på internet än förrän det är helt bestämt, men jag kan ge er en ledtråd.
Det har med hästar, Holland och den här tjejen att göra ;)
Jag är sjukt glad och om det blir som jag vill kommer det bli väldigt lärorikt :D


Ridschema

Nu har jag gjort upp ett skriftkligt ridschema den här veckan, känner mig duktig faktiskt.
Kommer inte riktigt ihåg, men det var ungefär;

Måndag: Styrka, hon ska bära upp sig.
Tisdag: Vila
Onsdag: Långa galopper på travbanan
Torsdag: Klättring
Fredag: Vila
Lärdag: Gymnastikhoppning + bjudning
Söndag: Vila / skogen

Som ni ser har hon ganska mycket vila, hon behöver det när hon går ganska hårda pass, annars blir hon bara negativ och skitseg. :)
När styrkan och konditionen har byggts upp lite mer så kanske det bara behövs en vila i veckan, men just nu är hon liite tjock, haha.Tävling inplanerad


Fråga

Härmar TeamLantliga lite, hoppas det va okej :)

Nyss inkommen

Nu har jag nyss kommit ut från en mysig ridtur i regnet, det var faktiskt rätt mysigt för det regnade inte så jättemycket. Passade på att inviga mitt regnställ jag fick i somras, och det var jättebra. Köpt från Hööks :)
Red på plan och tände lamporna för det var himla mörkt. Hon var superfin och jätteframåt om man jämför med igår. Då red jag med dressyrsedeln och hon var jättelång, låg och seg.
Idag var det tvärt om. Hon var pigg och lydig, fast jag fick ligga på lite extra med skänkeln för att hålla powern uppe.
Tränade lite på min hand, att den ska vara buren och hålla upp henne fram till hindret, som i det här fallet var ett 40 cm hinder.
Ganska nöjd är jag, hade ju inte så mycket krav men det gick som det skulle om man säger så! :)

Hästmaterial för vintern

I höst/vinter kommer dessa hästar att stå i stallet.
Jag kommer inte att rida Salsa förmodligen då hon har en skada på bäckenet, men annars ska jag rida de andra.

Munsboro YankeeDen bästa stannar kvar förstås, han behöver lite träning. Framförallt så är det styrka och kondition på planeringen i vinter, men också en massa teknikträning. Med honom har jag som mål att befästa systemet och få tillbaka det där att han väntar och inte länger sig när jag rider 1-2.
Sen blir det också en hel del styrka i intervall och bakträning, och en hel del gymnastikhoppning.


Mulvin BoscoMulvin, eller Mulle som han kallas kommer bli ett nytt tillskott i stallet, om än bara för en tid ;)
En femårig irländare med riktigt bra teknik men lite stark för sin ryttare som behöver en stadig läromästare att få tävla och vänja in sig lite på.
Så då ska hon få ha Maisan, och jag ska få ha den här riktigt trevliga D-ponnyn.
Vi kommer nog att träna lite samma som Yankee, fast med lite mer lydnad och dressyr inlagt. Fast i stort sett ganska likadant upplägg, med konditionsträning och styrka.


Kerrie EkKerrie är väl det största projektet jag har att jobba med. Hon kommer nu i veckan och då ska jag börja känna in hur det ligegr till med henen och vad som är det största hindret.
Men framförallt är det styrka, kondition och självförtroende som behövs. En massa uteritter och när vi väl hoppar ska det vara lågt, enkelt och roligt.

SalsaSalsa är ett väldigt fint avelssto efter Casall - Accord II som ska bo hos oss ett tag. Dräktig med Gaillard de la Pomme (Nabab de Reve - Darco - Chin Chin) och förväntas föla i juli 2012.
Väldigt spännande stam är det ju, så det kommer att bli kul att se hur fölet tar sig ;)

Sen kommer då Aisha och Eclipse stå på lösdrift med andra bebishestar för att de ska få den motion de behöver.
Tycker att det är ritkigt tråkigt om dom måste låsas in i stallet på nätterna och inte få gå ute och leka istället ;)
Men ni ser, de tär en hel del nytt. Förra året så hade jag ju bara Armani och Mai i stallet, så det blir en stor förändring, inte bara att det är nya hästar, men också att det är en till häst att rida varje dag.

Vilka hästar kommer ni träna i vinter?Innebär ju också att det blir mindre tid för blogen, men det är det värt!


Färgnyheter från Spooks

Såg nyss att Spooks hade kommit ut med nya färger på sina riktigt snygga kavajer.
Mest av alla gillar jag den röda tror jag, även om den turkosa had evarit grymt koll till ett svart schabrak med turkos passpoal eller något liknande.Vad tycker ni om dom nya färgerna? Något ni kommer köpa?
Själv planerar jag inte att köpa någon kavaj, jag tycker att det är onödigt med en kavaj för 3000 när den ändå inte syns under västen. Jag väntar nog tills junioråren är slut!


Stenhård ponny man har!Tuffare ponny på prisutdelning, gilla minen där Yankee ;)
Om ni undrar över uppdateringen förresten så kan jag säga att jag har varit hos Linnea i helgen och därför har jag inte hunnit uppdatera. Men det ska bli riktigt kul att börja uppdatera igen, jag får typ abstinens när jag inte bloggar :P
Och i veckan ska vi dessutom hämta hem Kerrie, det ska verkligen bli hur kul som helst.

Uppdaterar mer senare i kväll! :)


Earth & Red


Hos Linnea

Om ni undrar över den klena uppdateringen så beror det främst på att jag är hos Linnea och det är ju rätt så osocialt att sitta och blogga hela dagarna x)
Men vi har haft jätteroligt!

I alla fall, så har jag fått rida Linneas sjukt fina C-ponny Alexa.
En väldigt annorlunda typ av ponny om man jämför med mina, väldigt kvick och het.
Men en verkligt fin häst som har en jävla kapacitet.Vi jobbade mest på markarbetet, att få henne att vara kvar med mig och inte försvara sig med att springa, studsa eller knäppa av.
Och hon har det verkligen i sig, för hon går helt sagolikt fint när det släpper.
Vi hoppade även några språng och då kom det ju fram väldigt tydligt när hon inte riktigt använder bakbenen och springer i från dem istället.
Vi provade en hel del teorier och kom fram till att det bästa var at vara konsekvent och tydlig med att det INTE är okej.

I dag hoppade vi lite mer, och hoppade upp henne lite för att verkligen få henen att jobba med ryggen och bakbenen.
Gick super!

Nu ska jag strax hem, och då jäklar ska jag nörda data!
Tänkte väl rida min knephest först, Yankee har något med överskottsenergi som ska göras av med.
Men sen - då jäklar ska det uppdateras! :D


Hiss & Diss

4044734-1.jpg
Champion Grand-Prix.
Allvarligt, finns det roligare passform för en hjälm? :P Snacka om big-svamp-head, haha xD

Oseriös bild och hjälmen är inte riktigt längs ner på huvet, men ändå :Pjag lever ;)

jo, jag lever, men det har varit riktigt fullt upp och jag har tränat till riktigt sent på kvällarna.
snart kommer nog mamma och mördar mig lite för att jag bloggar, men jag saknar det så mycket :O

hoppas på att jag kan uppdatera lite mer i helgen!


Måste tillägna ett inlägg till Sara

Detta kommer säkert låta som åriondenas fjäskinlägg; men jag är helt ärlig och måste bara få skriva detta.
Sara betyder nog mer för mig än vad hon, och ni tror. Jag har aldrig träffat Sara, jag har aldrig pratat med Sara, men hon är så himla underbar och omtänksam.
Jag brukar inte bara så lätt att "imponera" på, har ganska svårt för att öppna mig och jag har inte så många vänner när det gäller just hästarna.
Sara är precis som mig, vi tänker lika och har samma syn på ridningen och hästarna och ja, det mesta.
Hon vill altid hjälpa såfort jag får ett problem, vilket är typ alltid, men ändå. Hon har alltid ett tips, en förklaring eller en allmän lösning.
Du förstår inte hur mycket jag lärt mig bara av att läsa allt du skrivit, och främst av allt har du fått mig att se på ridningen på ett annat sätt.
Jag har blivit mer seriös och mogen än jag var innan, rider på ett mycket mer seriösare sätt och vill hela tiden bli bättre.
Tack vare dig Sara!

Jag längtar verkligen tills vi träffas, jag kommer antagligen kackla på om allt och ingenting, men det ska bli sjuukt kul, och jag hoppas du förstår vad jag menar med det här inlägget :)

Jag känner mig så dum son inte ger dig något, men säg bara till så fort det är något, I'll be there for u! :]


Prestationsångest

Just nu lider jag av en enorm prestationsångest, något inte haft av tidigare, i alla fall inte nämnvärt.
Nu mår jag så sjukt dåligt, jag duger ingenting till. (Om ni undrar varför jag är så off också ..)

Länge har jag funderat på om jag verkligen vill hålla på med hästar, jag har tvekat då det kommer till vad jag vill göra i livet.
Nu är jag helt säker på att jag vill hålla på med hästar; jag vill (ska) bli bäst.
"Jag ska bli bäst" - Det knäcker mig totalt.
Jag tänker på alla andra, ryttarna som är görduktig och placerar sig i sin första LB med sin nya ponny som hon haft i två veckor, de där som tränar flera gånger i veckan för en supertränare och bara är allmänt grym.
Vad är jag? - Jag är en 14 årig tjej som ridit i 10 år men inte kommit någonstans. Jag har 4 år av ponnyägande bakom mig och jag har inte kommit någonstans.
Jag har aldrig fått möjligheten och vara sådär grym, jag har aldrig fått chansen att rida andra hästar än mina egna, och jag vet att Pärlan inte är någon häst som kommer klättra sig uppåt i klasserna.
Idag har jag suttit hela lektionerna och funderar hurvuda min framtid ska se ut, om jag fick bestämma.
Sälja, köpa en till ponny, byta tränare, ngn som kan rida till, ska jag sluta?

Jo, detta är det som pågår i mitt huvud, dygnet runt ärligt talat, vad är bäst för min framtid för att jag ska bli bäst, liksom?
För att jag ska kunna mäta sig med dom där som hoppar MSV på sin nya ponny?
Jag kämpar varje dag, för jag vill verkligen bli bäst, men det är så mycket hinder, förstår ni?


Min fina, underbara snällponny ♥
What's our future?
det här är värt att dö för

Jag satt nyss och tänkte på hur glad jag är för alla ni underbara människor som ger  mig så mycket.
Jag tror inte att ni förstår hur mycket det betyder att ni ens sitter och läser det jag skriver, att ni ens bryr er. Att ni skickar så himla underbara kommentarer.
Och jag insåg hur mycket de människor jag har runt mig betyder.

Ingen tar sig till toppen själv, så är det. Alla behöver stöd, alla behöver hjälp.
Man kommer långt med en järnhård vilja men jag tror inte att man kommer hela vägen utan hjälp och stöd från människor som tror på en. Det blir som ett pussel, alla gör en liten bit mot nå framgången tillsammans.
Så jag tror att man måste uppskatta de människor som hjälper en och aldrig ta det för givet.
Jag kan bara räkna upp ett par människor som bara gör mig så himla inspirerad och glad, som verkligen tar mig vidare i ridningen.Annika, som har hjälpt mig i flera år med dressyren och dessutom alltid fiunnits där.
Alla underbara klubbmedlemmar i Abkor, ni är världens goaste ;)
Anna, som orkar lyssna på alla mina "tips" och långa teoriföreläsningar xD
Ted, du fantastiska tränare, som alltid har ett svar och alltid får både hästar och ryttare att tro på sig själva.
Maggan, du som tog reda på mig och alltid får mig att sluta lipa och rida istället ;)
Padraig, som lät oss köpa världens underbaraste oponny.
Cecilia, som utför mirakel på hästryggarna och är så jäkla bra på att förklara.
Och så klart min underbara mamma som är bäst av allihop. Hon vet allt om min riding, både det sämsta och det bästa, hon skjutsar mig land och rike runt och hon har köpt helt underbara hästar åt mig.Och så klart, de som allting handlar om. Dessa helt underbara djur som man kan bygga upp ett helt liv runt.
Nämligen hästarna. Varenda häst jag haft, varenda häst jag ridit, är som alla dessa människor tillsammans fast 10 gånger om.
Ni är de största stödet, drivkraften och hjälpen jag någonsin kommer att få.

Nu kände jag att hela det här inlägget blev väldigt sentimentalt och klyschigt, men det struntar jag i. Det är så jag känner och det står jag för! :P

Vilka är de största stödet och hjälpen som ni har?
Både människor och hästar ;)
Tävling!Länk till inlägget

Fatta bra om jag vinner! :D
Ddet är ju verkligen precis en sån väst jag vill ha.

Så håller tummarna nu då! :P


Tre uterittstips!

Vet ni vad?
Jag rider ju ute väldigt mycket på hösten och vintern eftersom underlaget blir så dåligt på hösten och vintern. Dessutom konditonstränar jag mycket på vintern och det går ju inte att göra på en ridplan precis ;)

Så här är lite tips på vad man kan göra för att få uteritten lite roligare och enklare!

1. Använda bra rida ut-skydd!
En sak jag verkligen har märkt är hur jobbigt det är när man tar de vanliga benskydden med resår och foder som alltid blir helt dyngsura efter ridturen. Eller så har de ramlat av längs vägen någonstans.
Så jag brukar använda benskydd i plast!
Ett par Pessoaskydd verkar jättebra, men Davis har jättebra fälttävlansskydd som funkar perfekt.
Bara att spola av efter ridturen och torka av.

Själv anvädner jag antingen Davisskydd eller Eurohorse plastskydd. Har aldrig någonsin ramlat av och torkar på några minuter!


2. Sätta på pannlampan på nosgrimman

Jag brukar alltid sätta fast pannlapman på nosgrimman istället för på hjälmen. Då tycker jag att man får ett mycket stadigare ljus och dessutom ser hästen vart den sätter fötterna.
Det enda man måste se till är att själva bandet sitter slätt och ordentligt fast så att den inte stör hästen.
Men det är bara att tvinna fast pannlampan runt nosgrimman och ge sig ut ;)

Fast man måste nog ha en pullar eller en aachen, för med en remont blir det nog lite jobbigt för hästen.3. Rida dressyr ute
Jag tycker att det är jätteenkelt och bra att rida dressyr när man rider ute!
Det är perfekt för att träna övergångar, tempoväxlingar och till exempel skänkelvikning. Dessutom kan man inte bara fastna på en volt. Ett plus är att de flesta hästar får mycket bättre framåtbjudning!
Hästen får även lite varierat underlag och det är så mycket roligare för den att få jobba ute i naturen :)Bara lite tips som faktiskt är riktigt användbara!
Sen brukar jag också se till att vara jättenoga med att hästarna får lite mys efter ett hårt pass ute när det regnat/varit kallt. Då brukar jag skölja av all lera, värma upp musklerna med varmt vatten, massera med liniment, kyla benen med lera, smörja mungiporna och i bland så lindar jag även benen.
Det blir riktigt mysigt både för häst och ryttare! ;)
PololookenOm man ska ha en speciell stil i hästmodet tycker jag att det argentinska polomodet är väldigt snyggt.
Det här krävs enligt mig för pololooken:

1. Piketröja med siffror
En pikétröja med stora siffror på och gärna från HV Polo eller Ralph Lauren.

2. Ett argentinskt skärp
Argentina är ju kärnan i polotrenden, så ett sånt här skärp med argentinskt mönster är ett måste.
Gäran från Kingsland eller HV Polo.

3. Repnosgrimma
Sen kan man knyta i hop det hela med en repnosgrimma. Väldigt snyggt och stilrent.
Gärna från Dyón eller John Whitaker.


Ja, om man orkar bry sig om att ha en lite egen stil så tycker jag att pololooken är en av de snyggaste!
Jag skulle absolut inte ha något emot en repnosgrimma, ett skärp eller en piké.
Riktigt coolt och dessutom finns det lite historia bakom det med alla argentinska gauchos som levde och lever på den argentinska stäppen.
Dagens ridning

Yankee

Typ av ridpass: Dressyrträning för Annika på ridplanen.
Betsling: Tredelat
Syfte med ridpasset: Rida igenom honom och träna på galoppkvaliteten.
Mål: Få honom lugn i samling och att jag ska sitta rakt och avslappnat.
Så här gick det:

Jättebra! Han var riktig lätt i handen och lösgjord. I bland i traven när jag ville att han skulle ta i mer och skjuta på med bakbenen så försökte han slippa undan genom att fatta galopp. Men han gav sig ganska snabbt när han insåg att det blev ännu jobbigare att galoppera ;)
Han var inte riktigt lika fin i sidorna som för Cecilia, men vi tränade inte på det så. Efter ett tag tränade vi på att få honom att hålla i hop sig bättre i galoppen och så att han inte faller i sär och blir tung i handen som han brukar bli.
Det gjorde vi genom att rida öppna på långsidorna och jag jobbade mycket med överskänkeln, att låta han jobba med ryggen och att lätta på innertygeln.Till en början så visste han inte riktigt vad jag menade, så då gjorde han galoppombyten istället ^^,
Men efter ett tag så blev han jättefin och bärig.
De sista sprången i vänstergaloppen så hade han nästan all vikt på bakbenen och han var jättelätt och fin i framdelen.

Jättenöjd med passet! :DVad jag tycker om outfits

Jag måste erkänna att jag inte är världens största fan av matchning. Förut älskade jag schabrak+huva och ville ha matchande boots, matchande tröja, ja men allt skulle matcha.
Men på senaste tiden har jag bara tyckt att det ser lite oproffsigt ut med en övermatchad riktigt stark färg.

Jag tycker att det blir snyggast om man bara matchar typ 2 och kanske 3 saker. Sen är resten i en basfärg som typ svart eller brun.
Huvor tycker jag faktiskt inte är det snyggaste längre, främst för att ingen av hästarna behöver det och så för att jag av någon anledning tycker att den täcker över huvudet på hästen så att uppmärksamheten dras från hästen till luvan. Men är den enfärgad och utan passpoal så tycker jag att det är rätt snyggt.
Vet inte hur och när jag fick för mig det, men...

Men om man bara skulle ta att jag fick välja en röd outfit, så skulle jag ju lätt välja nr 1.
Den andra blir för plottrig och tar liksom över hela hästen och det blir som inget fint helhetsintryck.

1.


2.

Bilder från ponnyryttarna.blogg.se och från flicans.shapemeup.se. Hoppas det var okej.


Av mina egna outfits tycker jag mest om min röda outfit med Scapat och min marinblå med Schockemöhleschabraket. Jag tycker att de är lagom med matchning i dom, det blir inte för mycket och massa grejer över hela hästen så att man knappt kan se ponnyn där under.
Vad tycker ni är snyggast, nr. 1 eller nr. 2?Ryttarens & hästens svagheter & styrkor

Hästen

Svagheter
Dålig balanserad galopp med bakbenen
• Dåligt tryck i galoppen alltför ofta
• Blir superhängig eller tar inget stöd alls
• Känslig i munnen vid anridning och saktar av för minsta lilla
Ryttaren

Svagheter
Dålig balans i lätt ridning
• För mycket fix i munnen på henne
• Att stå upp i galoppen samt driva
• Hitta rätt galopp
• Tänker för mycket
Hästen

Styrkor
Säker i sig själv
• Fint steg
• Alltmer lydig för sporren
• River nästintill aldrig
Ryttaren

Styrkor
Blivit modigare
• Korrigerar på rätt sätt
• Har blivit stenhård för hjälper
• Lyssnar bra på tips
• Gör alltid mitt bästa
Oj, det där var väldigt svårt. Lätt att man låter väldigt ego, haha.
Tycker ni att det här stämmer någorlunda?

Scapa schabraket

På onsdag när jag kommer till pappa så tänkte jag beställa det här schabraket ;)
Jag har ju funderat på det en längre tid och jag kan bara tänka mig vad snygg Yankee kommer bli i det!
Det är ju så himla härlig färg, det lyser verkligen om det och det kanske är lite fel nu mot hösten men det tycker inte jag. Det ska vara glada färger även på hösten :P
Först tänkte jag om jag skulle spara och köpa något större, men jag kan helt enkelt inte hålla mig, jag MÅSTE bara ha ett nytt schabrak...

Sen ska jag matcha med ett par Proffessional's Choice boots, men de ska vi köpa av Häst e Bäst om det går att få i den färgen.
Och så ska väl jag ha en svart tröja och kanske ett turkost spö eller någon sån liten detalj.

Jag tror i alla fall att det kommer bli galet snyggt! :DFilm från dressyrträningen

Haha, återigen har jag ont om tid så ni får se på filmen hur det gick istället ;)
Vi tränade mycket på att motställa för att få eftergiften i sidan helt enkelt. Som ni ser får hon riktigt trevliga och mjuka gångarter när hon är sådär härligt i genomriden! :D
Cecilia satt i princip upp och hästen var magiskt fin resten av ridpasset.Ni får film på Yankisen i morgon tror jag!
P.S. Visst var pikén snygg? ;)Filmer från Wången

Som jag lovade, här kommer filmerna från Wången.

LC på Maisan:Jättenöjd med den ritten, den blev väldigt mjuk och omkomplicerad. Blev ju till och med en vinst, även om jag inte red så snabbt ;)

LB på Yankee:Här var jag också supernöjd, både med Yankee och min ridning, utom möjligen på de två sista hindren då jag blev lite väl galen :P
Men han hoppade riktigt bra och han börjar chilla ner lite, han överhoppar sig inte och han är helt bekväm på 1m höjder. Den här rundan kändes helt enkelt riktigt okomplicerad och det bådar gott inför nästa år, tycker jag ;)

LA på Mai:Den här rundan var jag jättenöjd med precis efter, med tanke på att vi hade hoppat ett räcke som framhoppning (jättebra) och att jag bara red på känslan.
Men det ser verkligen inte vackert ut alltså x)
Jag har henne inte alls på hjälperna, vilket inte heller var meningen, men när hon inte är på hjälperna så ser det ut sådär.
Men jag startade inte något krig med henne utan höll handen låg och red helt enkelt rytmiskt om än inte så stiligt.

Så jag är faktiskt ändå riktigt nöjd med rundan, med tanke på hur det gick i Brunflo så är det här riktigt bra xD
Om 25 dagar...

...så åker Mai :(

Det känns såklart lite ledsamt, men jag får faktiskt tillbaka henne i vår och det känns ju självklart ganska awesome att ha 3 fina femåringar att rida :D
Jag vet att de kommer ta hand om henne jättebra och att hon inte kommer ta någon skada, men det blir det längsta jag någonsin varit i från Maisan :P

Vi kommer träffa Unni och Ingrid på Näset dagen innan Tedträningen 1-2 oktober. Då kommer vi att rida för Maggan och diskutera lite om maten, hur hon ska ridas osv.
Sen ska vi rida för Ted båda två, fast jag ska rida Mulle och Yankee och Unni ska rida Mai.Jag tror att det blir jättebra, för Unni är en riktigt duktig liten tjej som dessutom är väldigt mjuk och fin i handen, precis som Mai vill ha det ;)
Skulle inte förvåna mig om hon rider Maisan bättre än vad jag gör, för jag och Mai drar inte alltid jämnt och hon är inte riktigt min typ av ponny.

Fast jag kommer verkligen att sakna henne :/ <3


Pärlan - 5 September

Typ av ridpass: Vanligt ? :p
Betsling: Vanligt tvådelat
Syfte med ridpasset: Inte så lång häst med stöd på bettet.
Mål: Bra stöd och bra galopp
Så här gick det:
Hade inte så höga krav, lyckades inte så bra med stödet, hon blev bara tjurig och lång i galoppen, suck.
Tar nya tag imorgon!

Tedträningar

Jo, ni minns ju att jag frågade om någon var intresserad av att träna för Ted. Och det var det ju en hel del folk som var ;)
Så mamma ringde Ted och frågade när han hade möjlighet att komma. Då sa han att han vill ju inte komma upp bara en gång och sen inte igen.
Han har ju träningar både över Sverige, nere i Europa och i USA som han åker till regelbundet, och då blir det ju lite halvt onödigt att pallra sig till Wången en gång och träna ryttare som bara ville "prova" och sen slutar dom och tränar för en annan tränare.
Då blir det ju ganska meningslöst och inte ens han kan väl göra några fantastiska ryttare på en enda helg.Så blir det något så måste ryttarna vara beredd att träna minst 4-5 gånger och då blir det i så fall efter jul eller i vår någon gång eftersom han har hela hösten fullbokad.
Men jätteroligt om det blir av!

Och mitt råd är, att om ni bara vill prova att träna för Ted innan ni bestämmer er så ska ni åka till Näset och vara med på en träning.
Det är absolut värt att testa innan man bestämmer sig för om man vill börja rida för honom, och vi kommer ju inte att ta upp Ted till wången om ryttarna bara vill prova rida en gång.
Alltså, kan ni tänka er att köra till Sundsvall och prova träna en gång?

Om ni fortfarande då vill fortsätta träna för honom, då kommer vi göra allt vi kan för att få upp honom regelbundet på Wången.
Hoppas verkligen på det i alla fall! :DDressyrträningen...

...gick magiskt bra! :D
Måste sova nu men ni ska få se både film och längre utläggning i morgon, men Cecilia satt upp på båda två och de gick som klockor.
Jag var inte precis så van vid dressyren så jag satt som en kråka, men det sket jag lite i.

Sen är det en väldigt rolig sak som kommer hända framöver, jag kan ju säga så hjär mycket:
På nästa Tedträning, 1-2 oktober, ska jag rida en irländare, och en kompis till mig ska rida Mai. Sen ska vi se om vi ska byta häst i några månader ;)
Hon vill ha en lite tryggare häst som är lugn och inte är lika het som hennes ponny. Så hon ska få rida och tävla Mai tills i mars och jag ska rida och tävla Mulle som han heter då.
Det ska bli väldigt spännande i alla fall. Ni kan få lite mer info om hästen i morgon, men den är ganska lik Yankee fast lite snyggare.
Skäck, 5 år, 148 cm hög och hoppar som fan :DRiktigt spännande att se vad man kan göra med den ponnyn!


Har ni sett?

.. Dagens failbild på Ponnysanning? ;)

Tre små träningstips

Galopparbete barbacka!
Superbra träning både för sig själv och hästen. Gör gärna detta på volt och jobba med formen och farten. Du kommer mycket närmare hästen och kan använda hjälperna bättre.

Hoppa över tunna
Ni som hängt med vet att jag har blåa tunnor att hoppa över.
Har ni möjlighet till en sån, använd den liggandes och hoppa över den! Det är jättekul och jättesvårt, då både fart och kontroll är ett måste.
Det kanske verkar lätt, men försök själva att få hästen att hoppa över mitt på.
Rida utan skor
Hur galet det än låter, är det en riktigt härlig känsla, och man måste använda en helt annan balans.
Riktigt kul & lärorikt! :)

Min fotohemsida

Nu är min fotohemsida klar, besök gärna den! :)
http://annastaaf.weebly.com/
Lämna gärna ett spår i gästboken också .. (:

MS termometer - AUGUSTI

Lite sent kanske, men bättre än aldrig ;)
Det känns som att det har hänt ganska lite i augusti i ridsportvärlden, så det blev lite svårt att komma på något att sätta upp på den.

Men här är den, augustitermometern :P
Frågan

Hur lång tid tar det för er att göra stallet?

För mig brukar det ta runt 10 min att mocka, göra i ordning hö, fylla på vatten, fixa kraftfoder och sopa när jag har två boxar att fixa i ordning.
Men då skyndar jag mig ;)Ibland om jag är seg tar det över en timnme. Haha, men då tar jag små pauser då jag sitter och filosoferar i höet. Inte så effektivt kanske.


Silver Aisha

Jag var och hälsade på i Dvärsätt hos våra fölisar som går på bete där, och shit vad dom har växt :O
Tog lite kort på dom, och framförallt Aisha då, min lilla älskling ;)
Det verkar som om Aisha tänker bli gigantisk, för hon har växt om alla andra fölisarna.


Goshästarna ;)vet att ni gillar minen! <3Åh, jag längtar så himla mycket tills jag får börja rida henne. För på nåt konstigt vis känns det som om vi hör i hop.
Vacker är hon i alla fall.


Resultat Wången

Jo, kom på att jag kanske kunde skriva hur det gick i dag också x)

LC
Mai var först ut, och jag var, tro det eller ej, JÄTTENÖJD!
Jag försökte bara låta henne ha nosen framme och helt enkelt inte kräva något av henne utan bara låt henne galoppera på.
Det resulterade i en superfin runda som till och med räckte till en vinst :D
Och vad vann jag då? Jo, en sjukt snygg Equilinepiké! :DRyggen:Den blir finfin i morgon på dressyrträningen ;)

Yankee var faktiskt fin han med, lite väl lågt tempo kanske men en helt okej runda. Ett riv på 6:an och ett tidsfel, men jag red jättelångsamt så det var väl inte så konstigt :P

LB
Yankee var, ja, helt GALET fin! <3
Jag lät han bara galoppera på i lätt sits hela banan runt i princip och var riktigt stilla i handen. Och som han hoppade ;)
Blev en hel del nya repor i magplattan...
Jag var supernöjd med min ridning ändå fram tills 7:an, då red jag i väg honom som fan och jag knep i hop ögonen och hoppades på det bästa. Men bäst som han är så klarade han det som ett proffs :PSå det blev en felfri och riktigt bra runda för hans del, vilket dessutom innebär att vi är färdigkvalade till ungponny-SM! :D
Inte för att vi ska dit eller så, men det är ändå kul att veta att man skulle kunna vara med om man ville.

LA
Jag är faktiskt riktigt nöjd med rundan. Jag satte ett bra grundtempo och hade en massa tryck i henne och försökte bara rida helt på känsla.
Det lyckades jag med! :D
Jag red alla avstånd på känsla utan att planera eller tänka. Så himla skönt att man ser att det faktiskt sitter i ryggmärgen när min hjärna väl tillåter det att agera.


Foto: Lilly Blomqvist

Däremot glömde jag att räta ut henne på 4:an och blev kvar i innerhanden, så då stannade hon. Hindret efter tänkte hon också dra på en nit, men jag fick över henne med ett riv.
Efter det flöt banan på superfint :)

Med tanke på hur ponnyn var i torsdags så är jag hur nöjd som helst. Hon var inte alls genomriden och helt mot hand, men jag fick runt henne och hon hoppade riktigt bra.


I överlag är jag jättenöjd med min ridning!
Den var mjuk, rytmisk och jag red på känsla. Dessutom kunde jag släppa av alla tankar och känslor när jag gjorde halt, så jag tycker att jag har uppfyllt målen gott och väl :D
Skönt att jag fick en sån här dag efter Brunflo -.-

Och nu är livet underbart, för jag lyssnar på Johnny Cash och äter praliner.
blir det bättre eller?Lite saker som ska säljas

Jag har lite grejer som jag tänkte sälja eftersom de inte passar på hästarna ;P
Maila eller kommentera om du är intresserad!

Glen Gordon förbygel
Välvårdad förbygel från Glen Gordon, Classic heter modellen. Brun med mässingsspännen, släta remmar.
Storlek full, väldigt fint skick och endast använda på 2-3 tävlingar eftersom det är för stor för mina hästar.
Nypris 1400, köpt på Equeen förra sommaren.
Pris: 800 kr + fraktGlen Gordon set
Ljusblått schabrak + huva från Glen Gordon. Marinblå passpoal, storlek full på schabraket och ponny på luvan.
Jättefin färg som verkligen lyser och i bra skick. Inte tvättat på bilden, säljs självklart tvättat.
Pris: 500 + fraktClaridge House förbygel
Förbygel från Hööks med stenar på bröstan. Mörkbrun med silverspännen, storlek ponny.
Mycket fint skick. Passar C-ponny eller liten D.
Pris: 200 kr + frakt
Allt kan skickas, men då via internetgirot eller postförskott så att ingen blir lurad.
Maila mig på mai.lucifer@gmail.com eller kommentera.

Hoppas jag får det sålt då ;)


Ingen ridning

Är fortfarande sjuk, så ingen ridning idag :(
Imorgon måste jag rida, så jag struntar i hur jag mår ;)

Elin Jansson prao

Jag och mamma har pratat lite om att jag kanske ska höra med Elin Jansson om jag får praoa där i vår. Då kan jag ju åka dit på praoen och sen kanske vara kvar över påsklovet.
Och då kanske man till och med skulle kunna få ta med sig Kerrie ner dit och få rida lite för henne ;)Mamma är bekant med deras familj och Elin har dessutom en halvsyster till Aisha, en fölunge efter Cornet Obolensky som Acadia har fått tidigare.
Så det finns kanske en chans att man får åka ner dit! Om inte så ska jag tänka ut någon annan ryttare att praoa hos som tävlar på lika hög nivå.Sen tänkte jag också att jag kanske skulle ta och fara ner till Maggan veckan innan jag åker till Irland, eftersom jag ändå inte har någon skola då.
har ju praoat där i 5:an och hade med mig Maisan, och det var riktigt kul ;)
Så jag får väl höra med Maggan om jag kan åka ner dit. Får väl se om jag tar med mig Yankisen då.

I alla fall - jag tror att det är väldigt lärorikt att åka och provjobba lite hos duktiga ryttare för att få se lite hur det är.
Vilken ryttare skulle ni vilja praoa hos och varför?


Vilket Scapa är snyggast?

Vilket Scapa tycker ni blir snyggast på Yankee?

Turkost Scapa Basic


Oranget Scapa GlobeTänkte eventuellt köpa ett schabrak till fälttävlan och då må man ju ha en stark färg ;)
Jag vet inte riktigt vilket som är bäst att köpa, men jag tycker att det turkosa är mycket coolare och syns verkligen på långt håll.

Med det orangea är galet fint också.
Vad tycker ni? ;)Säljer du en Ayr8? :)

Har du en Ayr8 du skulle vilja sälja till bra pris? :)
Hör gärna av dig till mig på Annapanna.staaf@hotmail.com
Är intresserad av svart/silver, men svart/guld kan också funka.

Mål till Wången

I morgon är det dags att tävla igen för första gången sen efter vilan, och som tur är är det på våran hemmaklubb Alsenbygdens Kör och Ridklubb ;)
Jag rider LC-LA på Mai, då jag bara tänkte hoppa ett par 3 hinder i LA för att sen utgå, eftersom jag tycker att det är oschysst att sätta henne i svåra sitautioner när hon inte riktigt har kommit igång med hoppningen ordentligt.
Yankee går LC-LB mest för att han ska hinna rasa av sig lite i LC, han är nästintill mordisk på hindren så jag skulle gärna vilja ha en klass så att han hinner bli lite avtrubbad :PMen, hästarna är galna, Mai går inte ens att styra och Yankee dundrar i väg i 180 knyck och hoppar ur mig ur sadeln.
Tror på vinst här jag ;)

Nej då, jag har väldigt låga mål. Både för mig själv och hästarna.

* Yankee ska jag bara hålla lugn och inte tagga upp honom, och jag ska bryta av efter varje hinder, samla och fatta ny galopp.

* Mai ska jag bara låta flyta på, låta henne ha lite kul och inte bråka med henne. Helt enkelt bara låta henne sköta hindren som hon vill och bra få ett jämnt och fint tempo.

* Jag ska helt enkelt vara i mitt "happy place". Lugn, koncentrerad och bara ta saker som det kommer. Helt enkelt bara kunna gå in på banan, göra halt och släppa av alla tankar på backen och bara känna.
Mitt huvudmål är att jag ska rida i rytm med hästarna, rida med känsla och bara leka runt.
Då löser sig det mesta.


Sen är jag nöjd om jag klarar 3 hinder i varje klass som vanligt!
Vi har sjukt bra priser dessutom (vad sägs om en Equiline piké eller ett SNÖ-smycke?) så det hade ju varit kul med en placering på Maisan, men det är absolut inget jag ska satsa på eftersom hon är som hon är just nu.
Typ, såhär någonting:damphesten <3
Jaja, nu blir det sängen nästa och så hoppas vi på en super tävlingsdag i morgon! :DHV Polo benskydd

Åh, jag blev bara så himla sugen att köpa de här HV Polo-skydden :O
De är typ världshistoriens snyggaste och jag har velat ha dom jättelänge.Och, ni kanske undrar över fårskinnet, men det går som tur är att ta loss och tvätta vilket är underbart ;)
1699 kr kostar dom vilket är ganska saftigt ändå, så om jag ska lägga pengar på något större i år så blir det på de här.
Jag vet inte, det kanske är lite väl mycket för ett par benskydd. Men de är ju bara sååå snygga ;P


Mäh.

Förlåt, men jag vara bara så himla arg och trött i dag. Besviken på mig själv för att jag inte kunde ha tålamod med Maisan, besviken på Mai för att hon var helt emot mig och inte hjälpte till ett skit, och besviken på att kroppen inte gör som jag vill. Jag övertänker helt enkelt, kräver för mycket av både mig själv och hästarna och så går det helt enkelt åt skogen med allt.
Men mamma hjälpte mig med Yankee, det gick väl faktiskt bra utom det att jag har ridit i väg honom på två förut och nu så bär det i väg när man vänder upp. Så klart kul att han tycker att det är roligt att få hoppa ordentligt, han nästan mördade hindren ;P
Mai vill jag inte ens tänka på, de få språng som blev bra var det helt enkelt min insats och de andra sprången var både hon och jag värdelösa x)
Men jag blir så himla besviken på mig själv, även om jag vet att det bara är tillfälligt och att jag bara behöver lite träning.

I alla fall, inte alls sugen på att göra någon vidare utläggning.
Hörs kanske i morgon.Pärlan - 31 Augusti

Typ av ridpass: LYDNAD med några skutt i slutet.
Betsling: Vanligt tvådelatSyfte med ridpasset: Tempo & lydnad.
Mål: Att hon skulle vara elektriskt för skänkel, och stick iväg när jag lättade handen
Så här gick det:
Väldigt väldigt bra. I början var hon superseg, men efter uppvärmningen så var det att plocka fram starkbenen, haha. Som tur är så får hon ju respekt efter bara några minuter, och då blir hon galet fin. Hon brukar inte vilja ta stöd på bettet, men hon blev nästan lite för hängig i munnen, men hon vart väldigt pigg i alla fall, så det funkade ju kanon.
Dock red jag med mina stigbyglar med gummiband på, och de suger ju, verkligen. Först gick gummibandet av så jag bara flög åt sidan, ramlade inte av, men det var nära.
Sen gick jag och hämtade ett nytt band, men det lossnade i en sväng i galopp, jippie. (Också hittade jag den inte ..)
Aldrig mer säger jag bara! :P

Tog ett eller två språng på 90 cm, jättebra bjudning och hoppade jättefint.

Jag lever!

Hej på er! Nu är jag tillbaka efter några dagar, tid till dator har inte funnits ..
Idag har jag blivit förskyld *yay*, eller inte. Red Pm igår, i tisdags och i söndags, idag blir det ju ingen ridning då .. Blir hemma imorgon, så jag kanske rider på kvällen, om jag känner mig bra. :)
Tänkte även klargöra en sak :)
Bara för att jag inte skriver om varjevarje gång som jag rider, så betyder inte det att jag kanske inte rider en gång på en vecka, det betyder heller inte att det gått dåligt.
Jag rider nästan varje dag, men jag gillar inte att skriva om det, fråga mig inte varför, för det vet jag inte.
Jag drar ändå på mig själv lite att ni uppfattar det som att jag bara har tankar, men inga handlingar sker. Det kan jag förstå eftersom jag nästan aldrig skriver särskilt mycket om det, jag är för lat och jag tycker det är så himla tråkigt att skriva nästintill samma varje dag ..
Det finns ingenting jag skäms över, och det ska ni veta!
Att ni fortfarande inte kan släppa att jag aldrig får hästprylar som jag redan har, kan jag inte göra något åt. Då menar jag schabrak, hjälm, stövlar osv.
Det får jag köpa själv sålänge jag verkligen inte behöver det för att det är trasigt eller nåt. :)

RSS 2.0