Dröm


Instagram

Följ mig på insta, uppdaterar bättre där än här. :)
@annastaaf
tävling!

Nollade LD och sista ner i LC på grund av en hemsk olycka som hände innan, läs nedan.
Ponnyn är ju bara bäst!!
Bakom.stallet är en plan, där står massa bilar och släp parkerade.
Sen på nersidan så är det en nedförsbacke, jättebrant.
Jag står på sidan, så ser jag att ett släp rullar mot kanten, min tanke var att någon bara backade för jag såg bara släpet.
Sen fortsätter släpet att rulla nerför backen, slår över och ställer sig rakt upp med draget rätt up, sen slår den över och hamnar upp och ner. I samma sekunder som den står rakt upp så inser jag att det är hästar i.
Detta var några minuter jag skulle in.
Det blir kaos, fullständig kaos. Barn grinar, folk fattar ingenting, KAOS.
Jag går in på banan, helt kall och illamående, ville bara grina.
Folk grät, folk hade panik. alla var helt blockerade.
Folk skrek och barn grät under hela min ritt och jag var helt blockerad.

Det var helt sjukt, har aldrig varit med om värre.

/Anna
Yankee

Min stackars ponny har det riktigt jobbigt just nu. Han har nämligen stått i nästan en månad pga att han har visat hälta när vi har böjt och dessutom sett knepig ut i vänstervarv. Meeen det konstiga är att vi hittar ingen hälta!
Dom har behnadlat och bedövat och röntgat och gud vet vad men vi hittar ingenstans där han har ont. Men nu så får han vila i 2 veckor till och se om han blir bättre.
Det här gillar dock inte Yankee. Han gnäggar konstant när man går förbi och försöker alltid tränga sig ur hagen så att man ska ta honom och inte Kerrie. Lilla gubben är så taggad man kan bli alltså.
 
 
 
Och jag saknar att rida honom så in i helvete. Men förhoppningsvis så kommer det vara väl värt väntan att rida honom när han kommer att vara helt frisk och fräsch.
Jag tror att jag ska ta och borsta och mysa med honom riktigt ordentligt i dag för att han inte ska tro att jag har glömt bort honom! ;)
 
Tråkigt så klart att hela hösten är körd, men vi kommer igen nästa år helt enkelt. Vi får hålla tummarna för att han blir frisk den här gången! :)
 

Plugg

Har varit hemma idag, för att plugga ikapp. Första världskriget är inte riktigt min grej och jag kan inte påstå att så mycket fastnar .. :/
Har ni några bra studietekniker?


/Anna

Oboymissbrukare

Som många av mina vänner vet, så är jag en riktig oboymissbrukare!
Nu har jag kommit på.hur jag ska lösa mina behov även under skoltid!
En liten "saltburk" innehållande det ljuva pulvret! Haha, ja jag må vara skadad./Anna

Woho, bloggapp för android :)

Allting rullar på, har haft lite tungt nu på sista tiden, vi får väl se on det släpper.
Tävlar till helgen också, LD & LC. Och kanske träning imorgon, beror på hur jag "mår".
Vi hörs,/Anna

Musik

Musik är något som är extremt viktigt för mig och har varit det genom hela min uppväxt.
Ändå sen jag var lten har jag haft ganska konstig musikstil, eller i alla fall en väldigt bred och blandad sådan. Jag kan gå från dubstep till Johnny Cash utan att tänka något närmare på det ;)
 
Nej, jag gillar inga speciella genrer. Eller artister för den delen. Jag gillar musik som får en att känna, oavsett om det är ilska, kärlek eller saknad. Bara
 
Jag letar ständigt efter nya vägar inom musiken, något jag aldrig hört förut. På senare tid har jag blivit mycket mer öppen för nya och mer annorlunda låtar än vad jag var förut. Och det är jag så glad för, för det har lett mig till så mycket nya favoritlåtar!
För tillfället så är de här de artister jag lyssnar på mest. Men som sagt så ändras det hela tiden, man hittar nytt och tröttnar på gammalt. Men låtarna som jag har länkat är väl de som går 24/7 på min Spotify för tillfället, haha.
 
Regina Spektor, The xx, Avicii, Skrillex, Rebecca and Fiona, Icona Pop, First Aid Kit, Nause, Johnny Cash, M83, Swedish House Mafia, Kent, Håkan Hellström, Lana del Rey, Iron and Wine, Bon Iver, Tracy Chapman, All time low, Lykke Li, Timbuktu, Maskinen, Newkid, Melissa Horn, Norlie och KKV, Ansiktet, Den svenska björnstammen, LMFAO, Oskar Linnros, U2, Panda da Panda, Marina and the Diamonds, Mash Up International, Adrian Lux osv osv osv.
 
 
 
Ganska blandat som ni ser.
Så, nu vet ni lite vad jag gillar för musik. Vad lyssnar ni på?
 


Grym låt

 
 
did I hold you too tight?
did I not let enough light in?
 
we used to be closer than this.
 


Grym Kerrie slår till igen

Vilken helg det har varit!
Bara hoppat Avd B så inga placeringar så, men ohlalala vilka rundor. Hon hoppade såå fint!
Och jag red precis som jag hade tänkt mig, lugnt och avvägt. I alla fall så var vi nolla i båda klasserna vi hoppade, kändes riktigt riktigt bra alltihop.
Inte i en bom på hela helgen och alla höjder kändes minst 10 cm lägre än vad de brukar. En väldigt bra helg att avsluta utomhussäongen med!
 
 
Men det är ju typiskt, så fort jag börjar få till ridningen utomhus så är det slut på säsongen ;)
 
Jättenöjd med helgen alltså och tack tack tack Idun och Christelle som hjälpte mig på framhoppningen! Det var guld värt verkligen :)
 

Storhäst

Det bästa jag har gjort i år är helt klart att börja tävla storhäst. Visst, jag har fått backa bandet och ta det från början igen, men jag har lärt mig så mycket!
Sen tycker jag att det har gett en ödmjukhet som inte fanns där förut. Atmosfären på strohästtävlingar är så annorlunda mot den på ponny. Det är seriöst och proffsigt men ändå trevligt.
 
Nu i Hudiksvall så tittade vi på 140n. Och tänk att så lite kan vara så lärorikt och inspirerande! Att se de där sjukt duktiga ryttarna och fina hästarna på nära håll och se hur de hanterar olika situationer gjorde mig verkligen sugen att lära mig mer och att hamna på den nivån så fort som bara möjligt.
 
 
Än är det långt kvar innan jag får glida runt i 140, haha, men den dagen längtar jag verkligen till och det ska jag jobba för varje dag fram tills dess!
Men vad ska man säga, det känns som att jag har insett att det är faktiskt inte omöjligt och helt utom räckhåll. Även om det är många år framåt i tiden.
 
Vad jag ville komma till var att tävla på storhäst har fått mig att reflektera över mig själv och vad jag egentligen vill med ridningen. Fått mig att verkligen inse att det här är precis vad jag vill göra och ingenting annat.
 
SÅ om du funderar på att gå över til storhäst skulle jag absolut säga GÖR DET. Det är så himla lärorikt och annorlunda än att rida ponny. Man kanske inte får räkna med en massa placeringar de första åren om man inte kan köpa en riktigt erfaren och fin häst, men man lär sig så mycket att det inte gör något. Så det bästa är ju egentligen att rida ponny parallelt med storhäst så länge man kan.
Då kan man använda kunskaperna man skaffat sig på häst sen när man tävlar sin ponny ;)
 
Ja, det var väl bara det.. Ha det bra, vi hörs när jag har lust
 

Inga ord

Hela bloggvärlden har blivit så jävla lame.
Jag läser inga bloggar längre och ingen bryr sig riktigt. Hästbloggar var populart för två år sedan, nu är det bara så himla lame. Jag har ingenting att skriva om och jag känner inget som helst behov av bloggen längre.
Bloggen har betytt otroligt mycket för mig och jar gett mig massa nya möjligheter, men inte längre.
Vi får se om bloggen fortsätter, men förvänta er inte särskillt mycket från min sida.
Bli vän med mig på facebook eller följ mig på instagram om ni vill veta nåt om mig och sture, men någon större ansträngning är på bloggen vill jag inte lova.
 
Tack bloggen, tack ni - vi får se om det bli något mer än såhär. Jag älskar fortfarande er som hjälpt oss att komma så långt som vi faktiskt gjorde, och trott på oss.
 
Tacktacktack, för allt stöd och för allt ni har uppmuntrat oss med varje gång vi har loggat in.
Sen vill vi inte ha kommentarer om att våran blogg suger, vi är faktiskt medvetna om att vi inte uppdaterar.
 
Den här kan ni få kolla på, 57789 gånger om ni vill, i väntan på att något händer.
 
 

Ny häst!

Förlåt att jag bara glider in sådär helt utan att ursäkta mig för våran helt värdelösa uppdatering, men jag tänkte att det kanske hade varit intressant för er att veta att vi har fått en ny häst i stallet! :D
 
Eller häst och häst, rättare sagt en viss C-ponny vid namn Alexa. En ponny jag alltid tyckt jäkligt bra om och som ni kanske vet så är det min bästa kompis Linnea som hade henne förut.
Men nu så bor hon alltså hos oss! Det ska bli jättekul att rida henne och jag tror att hon har väldigt mycket kapacitet bara man får pli på henne ;)
 
För hon är ju en liten tokfia med extremt mycket energi och lite egna ideér, haha, men jag tror faktiskt inte det blir några problem bara jag lägger ner lite jobb och får hjälp av mina tränare :)
 
 
Men här kommer lite nödvändig info om henne, så ni vet lite vad det är för en!
Hon heter då Alexa, tysk ridponny f-2004. 140 cm prick. Väldigt fin dressyrstam, kommer inte ihåg några namn men det är många meriterade dressyrponnyer i stamtavlan.
Alexa har alltså dressyrgener, och det märks! Väldigt vacker, massor av ridbarhet och fina gångarter. Så det blir nog en himla bra fälttävlansponny det där ;)
 
Just nu vilar hon, men hon ska sättas i gång i oktober och då får vi se vad det blir av henne helt enkelt! Ska bli väldigt kul i alla fall :)
 
 

Resultat Timrå

I dag har vi varit i väg och tävlat med Kerrie på en av mina favorittävlingsplatser, Timrå. Jag hade egentligen bara tänkt att hoppa 1m, men hon kändes så otroligt fin så jag bestämde mig för att debutera 110 också och bara gå ut om det kändes halvbra.
I alla fall så hoppade jag först 1m, våran första Avd A dessutom ;)
 
Där var hon var grymt fin! Det var bara att galoppera på och styra, hon kändes väldigt balanserad och vi fick bara bra språng. Stundtals så blir hon lite lång och flack eftersom jag rider henne så, men hellre det än för nära just nu eftersom hon gärna kryper in på hindren och kortar i hop sig för mycket.
Men det blev bra flyt hela banan runt. Vi hade dessutom en hyfsat snabb tid i omhoppningen, inget jag hade planerat men det gick tydligen ganska fort ;)
Tyvärr så fick vi med oss sista bommen i omhoppningen för jag blev lite vild, men jag var väldigt nöjd ändå!
 
 
110 så hoppade jag inte fram så mycket till eftersom hon kändes lite trött. Var lite smått nervös innan jag gick in, om jag ska vara helt ärlig så kändes det lite högt.. ;)
Men hon var sååååå fin! Väl på banan gick allt väldigt lätt, det kändes inte alls högt och vi fick väldigt bra språng. Och det var ju faktiskt våran första bana på den här höjden, jag har bara hoppat enstaka på 110 förut men det gick ju bra ;)
I alla fall så hade vi ett pet på 2:an där jag höll in henne lite för nära, men resten var vi nolla och det kändes väldigt enkelt.
 
Men jag måste säga att jag verkligen älskar att tävla Kerrie! Hon är så jäkla okomplicerad. Bara går in på banan och gör sitt jobb, och är man osäker så kämpar hon på i alla fall.
Och nu känns det faktiskt inte så där fasligt avlägset att debutera 120 nästa år. Hindren känns (och är, haha) väldigt låga just nu så vi får hoppas att den känslan håller i sig! ;)
 
Nu blir det förmodligen en ledig helg utan tävlingar nu 7-9 eftersom Yankee är halt och inte ska vara med i Gagnef. Sen ska jag eventuellt till Hudiksvalls nationella om jag får skjuts. Så nu får Kerrie helt enkelt åka runt och få lite extra tävlingsrutin innan träningen drar i gång.
 

RSS 2.0