Holland i höst!

Bokat resa till Holland, känns lagomt bra! :D
Åker som ni ser 22 november och stannar i en vecka. Åh vad jag längtar!
 
 
 
 
Glad tjej,
 

Haha, sant

"Det bästa sättet att barrera en häst är att sätta en amatör på ryggen"
- Ted
 
Måste tyvärr säga att jag känner igen mig väldigt väl där ;) 
De gånger man har klantat till det för hästen är oräkneliga. Men som tur är så lär vi oss (får man hoppas) av våra misstag och blir en bättre ryttare för varje gång vi gör fel. Hade det inte varit på det viset hade det bara varit att lägga ridhjälmen på hyllan, haha...
 
Utmärkt exempel på bra ridning, lol..
 
Vilken är den värsta tabben du har gjort mot din häst? Jag måste säga att min egen var när jag skulle debutera LA med Mai. Jag kollade nämligen på de andra (Msv) ryttarna på framridningen och såg att de satt tungt ner i sadeln med väldigt höga och starka händer. Tänkte då - smart som jag var - att aha, det är så man ska rida. Sagt och gjort, upp på känsliga lilla Maisan och red som ett arsel. Otroligt nog kom vi runt med 16 fel. Stackars hästen visste inte vad som flugit i idioten på ryggen, haha.
Men efter det har jag aldrig gjort om just det lilla misstaget ;)
 
 

Ett vanligt ridpass

Tänkte beskriva hur jag brukar ett lägga upp ett helt vanligt ridpass, vad jag brukar fokusera på och så.
Jag brukar lägga upp passet i 3 faser - uppvärmning, arbete och nedvärmning.
 
 
Uppvärmning
Först så skrittar jag alltid fram på långa tyglar i cirka 5 min. Sen börjar jag trava ganska tidigt, då på hängande tygel och under lättridning. Så den första kvarten av ridpasset är bara ren uppvärmning för att hästen ska bli varm i kroppen och börja få lite blodcirkulation. Men redan då kollar jag att hästen är framme för skänkeln och iinte går och drar benen efter sig ;)
Sen börjar jag med att kolla igenom hästen. Vad jag alltid börjar med är att gå igenom alla tygeltag i skritt. På tygeln, ställande, böjande, ledande, oppositionellt och "rollkur" (riktigt rund och låg). Därefter går jag igenom alla skolor, skänkelvikning och checkar att hästen vänder som den ska.
 
Därifrån fortsätter jag med att höja och sänka formen lite snabbt och avslutar den här första delen av arbetet med tempoväxlingar i skritt - samla upp och släppa fram. Sen gör jag hela proceduren i skritt och trav, men ganska mycket nedkortat och förenklat.
I bland gör jag också lite ryggningar om det känns som att det behövs.
Vid det här laget brukar hästen vara helt genomriden och behaglig att sitta på (om man har tur och har gjort allt rätt dvs ;).
 
 
Arbete
Då är det dags att sätta i gång med vad det nu är jag tänkt fokusera på just den dagen. Det kan vara galoppfattningar, övergångar, öppnor, samling, bommar - ja vad det nu är som behöver finslipas.
Det kämpar jag på med ett tag tills det fungerar bra.
 
 
Nedvärmning
Efter det klappar jag om hästen och börjar värma ner. Travar av i rund och låg form, mycket volter och ser till att inte bara ge hästen hela tygeln och låta den bli lång och tråkig. Till sist så skrittar jag hästen i 10 minuter på lång tygel.
 
 
Som ni kanske märker så lägger jag väldigt lång tid på uppvärmningen. Framförallt skrittarbete är jag himla förtjust i, att ta det i långsam takt så att man hinner förstå vad man håller på med. Men nu vill jag veta, hur brukar du lägga upp ett vanligt ridpass?
 

Fina, fina, FINA häst! <3

Åh jag trodde aldrig att det här ridpasset skulle komma. Hela sommaren har det bara varit motigt, speciellt i hoppningen. Men nu äntligen känns det som det har släppt!
Jag red, ursäkta franskan, ÄNTLIGEN bra igen. Äntligen så slutade jag störa mig på detaljer, ratta med händerna och leta avstånd. Idag red jag bara framåt i rytmen och fyfan vad fin pållen var!
 
 
 
Hoppas ni fattar min mästerliga skiss (a)
 
I alla fall så hoppade jag fram henne på de diagonala räckena och den lilla bomserien. Sen började jag med linjerna. Hon kändes helt sinnessjukt bra, allt flöt på super och vi fick i princip bara bra språng. Jag är himla nöjd med min ridning också, jag lät det bara flyta på och red väldigt aktivt och fokuserat.
Som avslutning på det här grymma passet så höjde jag upp det sista räcket till 1.30. Och det blev ett heeeelt perfekt språng, hon var inte i en bom och det kändes så lätt! :D
Riktigt häftig känsla var det faktiskt, för notera att det högsta jag och Kerrie har hoppat förut är 1.15 ;)
 
Jag bara log som en idiot i minst en halvtimme efteråt. Eller, vad fan, jag ler än. Bästa ridpasset på väldigt, väldigt länge :D
 
 
 
 
 

Skadad ponny men laddad häst!

Eftersom Yankee kändes så himla knepig i helgen och dessutom var väldigt stel när jag skulle trimma i tisdags så blev det hästkliniken i går. Böjde och hade oss och det visade sig mycket riktigt att han var halt, så nu är han behandlad och står på boxvila!
Tokigt av honom att inte börja stanna när han har ont, men som tur är så visade han det på andra sätt. Annars är det ju lätt att man nöter vidare och inte fattar att hästarna är halta.
 
Så ja, vi kommer nog inte i gång igen förrän oktober så det blir lite strykningar. Men då det inte är en så allvarlig hälta så ska vi nog kunna hoppa ett par tävlingar i oktober, om han känns bra igen dvs.
Men nog om det.
 
För Kerrie är verkligen på uppgång! Hon känns gudomligt fin just nu, otroligt fin på backen och börjar hoppa bättre och bättre för varje tävling. Klart man blir sugen att kliva upp på 1.10 då det verkligen kändes plättlätt med 1.05 men man måste ju ha i åtanke att hon bara har blivit riden sen i julas.
Sen så råkar den stackaren ha en glad amatör på ryggen, så det gör ju inte saken bättre ;)
 
 
Så vi rullar på med 1m i år och sen bygger vi massamassa styrka under vintern så att vi kanske kan få hoppa 120 nästa sommar. I nuläget känns det långt i från omöjligt i alla fall!
Haha, sen måste jag erkänna att jag är riktigt otålig just nu... Vill så himla gärna börja hoppa lite högre klasser, men man kan faktiskt inte skippa grunderna. Varken jag eller hästarna är redo för några höjder, så det är bara att nöta på 1m-1.10 tills det sitter som berget!
 
Men sammanfattningsvis så är allihopa i stallet taggade (utom möjligen stackars Yankee) och det ska bli väldigt roligt att avsluta säsongen med fina resultat (hoppas vi) ;)
 

Bett och bett

Vilken djungel, va?
Jag är jäkligt vilse i alla fall. När jag började rida sture gick han på ett tvådelat, men senare bytte vi till novabett eftersom han blir så jäkla bakom hand. Sen gick jag tillbaka till tvådelat för han blev lite stum på novat och nu funkar inget längre. 
Eller han går jättebra på novat i galoppen ända tills han drar mig ur sadeln och inte lyssnar på tygeltag. På det tvådelade blir han lite känsligare så då skakar han på huvet när det blir för skarpt.
 
Hackamore funkar halvbra, men jag kan inte kontrollera galoppen och inte styra så bra.

Har ingen aning om vad jag ska ha. Är lite sugen på ett tredelat med gummi och fasta ringar, för han är jättekänslig i mungiporna. Det är så sjukt svårt när man har sjukt sålig koll på bett, som jag har ..
 

Ridstövlar?

Har ni några tips på snygga ridstövlar?
 
Mina gamal trotjänare gick ju sönder i både dragkedja och läder nu i helgen och jag har länge tänkt byta upp mig till ett par lite fräschare ;)
Så nu är min fråga om ni har tips på några riktigt snygga kvalitetsstövlar som inte är för "insvängda"?
 
Provade ett par Veredus Guarnieri i Vännas, helt sjuka stövlar. Så extremt sköna, satt perfekt och riktigt bra kvalitet. Sen kostar de ju därefter..
Men vi kunde kanske få en bra deal på Equeen, så vi får väl se helt enkelt om jag vill lägga alla mina pengar på ett par ridstövlar.. ;)
 
 
Sen är jag ganska slut på ideér. Som sagt så har jag ganska konstiga ben också. De är korta, tjocka och raka så det är ju ett helvete att hitta en stövel som faktiskt passar.
Men jag älskar stövlar, även om det är bekvämt med chaps. Så nu får ni helt enkelt bomba med förslag! :D
 

Allting var så enkelt då

 

Dagen

Har bestått av tidig uppgång (klockan 9), ridning och marknad!
Det är inte min ponnyprick som blivit riden, utan jag följde min vän Fredrika för att rida hennes pålle! Det är en riktigt fin häst hon köpt sig, underbart trevlig. Trots att mina erfarenheter för storhäst inte är alltför breda, haha.
 

Lånad bild!

Måste bara påpeka vilken rejäl skillnad på ponny och storhäst, även fast cm inte skiljer alltför mycket. Men nä, jag ångrar inte att jag köpte en liten skitponny! ;)
Får tagga 2015 då jag kanske också skaffar mig en hoppare som överskrider 148 cm i mankhöjd!

Resultat Umeå/Vännäs

Nu är jag hemma från Norrlandstävlingar i strålande sol och med trevligt folk!
Har varit stolpe ut med Yankee, som vanligt, men Kerrie har varit helt otroligt fin i helgen och har verkligen kämpat på. Och i överlag så har det varit väldigt trevliga tävlingar, fina anläggningar och bra banor.
 
Fredag
Vännäs - Kerrie - 1m: 0 fel
Kändes riktigt bra. Hon hoppade riktigt fint och hela banan flöt på riktigt bra!
Nöjd med min ridning också, jag var positiv och red väldigt aktivt hela banan runt.
 
Södra Umeå - Yankee - LA: 8 fel
Den här rundan kändes faktiskt väldigt bra, trots att vi fick två riv. Jag red honom lite lång och stor på 2:an och 3:an så då blev det riv där. Men efter det så plockade jag i hop honom och då hoppade han väldigt bra!
MEN. Han tappade en sko på framhoppningen vilket vi inte märkte förrän jag red ut från banan. Och hela hovväggen var söndertrasad, jippie..
 
Som tur var så hittade vi en hovslagare som kunde slå på skon på lördag morgon. Då skulle det funka, trodde vi ja ;)
 
 
Lördag
Vännäs - Kerrie - 1m: 4 fel
Hon kändes lite trött och tom i galoppen den här rundan, så vi fick ett litet pet på 2:an men i överlag en väldigt härlig känsla banan runt. Inga tveksamheter alls! :)
 
Södra Umeå - Yankee - LA+5: 12 fel
Ja, vad säger man. Kändes inget bra när jag red fram, men hade bestämt mig för att vara positiv så jag startade i alla fall. Blev väldigt orytmiskt och jag kunde varken få honom fram eller tillbaka. Så 2 riv i trekombinationen eftersom jag tryckte på in, och ett riv på ett plank eftersom jag tittade på det.
Inga stopp eller så, men inte så bra känsla heller.
 
Men sen när jag travade av honom så tyckte mamma att han såg halt ut på vänster bak. Då hade ju så klart skon som vi slog på klämt åt så att han hade haft ont hela tiden :(
Så det var ju himla schysst av honom att hoppa runt hela den där långa banan. Beundrar den där ponnyn, han bara gör sitt jobb.
 
Så på grund av hans hov så strök vi söndagen, ville inte göra det värre än vad det redan var.
I stället så anmälde vi kerriesen till 1.05.
 
Söndag
Vännäs - Kerrie - 1.05: 4 fel
Jättenöjd med den här rundan! Visst, hon var lite trött och kröp in i oxrarna lite men hon hoppade sååå fint! Lite krånglig bana var det också, men hon bara rullade på.
Det blev ett riv på 5:an för att det blev lite galoppstrul, men annars så var hon verkligen jättefin.
 
Så Kerrie har ju verkligen skött sig! Första tävlingen hon går mer än en dag, och första 1.05. Tror  verkligen mer och mer på den här lilla hästen, hon har verkligen ett hjärta av guld! :)
 
 
Tyvärr så har jag inte filmat någon av ritterna eftersom jag har bestämt mig för att bara känna ett tag, men det får ni leva med ;)
 
 
 

Självkänsla & Pepptalk

Måste ge mig själv lite mer självförtroende. Jag är alldeles för rädd om vad andra tycker, men nej - inget sånt mer.
Jag ska vara stolt över den ryttare jag faktiskt är och känna att jag faktiskt är riktigt kapabel till att komma riktigt långt med min fina ponny.

Jag har rätt till att se ut hur jag vill, ha vilka grejer jag vill och ändå känna mig självsäker. Jag ska kunna hålla huvudet högt och vara säker på min grej.

Jag är redo till att utveckas till en ännu bättre ryttare, men både min hjälp och tränares hjälp. Men främst ska jag gå på känslan, för trots allt så kan man inte ha en tränare i örat hela tiden som säger vad man ska göra.
Känslan tror jag är det absolut viktigaste inom ridsporten. Att man känner vad som behöver göras. Kanske lite mer tryck i sitsen eller lite mer yttertygel för att få hästen balanserad - utan att man inte riktigt tänker på det. Det är väl så jag skulle kunna definera känsla på ett väldigt, väldigt klart sätt. 
 
Talang & känsla, det kanske hör ihop ändå när det gäller ridsporten - och alla andra sporter. 
 
Jag tror på mig själv och mina träningssätt, även fast jag många gånger lurar mig själv och ser ner på mig. För jag ska alltid jämföra mig med andra. Det har jag alltid gjort, men jag måste försöka sluta med det och acceptera mig själv och kunna göra det bästa av mina förutsättningar då denna sport är väldigt grupperad. Det mesta handlar om förutsättningar, och jag får känslan av att det blir lite omedvetet grupperat på t.ex. en tävlingsplats, eller varför inte på en träning.

Jag kan själv erkänna att jag också grupperar, och kanske har lite fördomar osv. Jag kan i alla fall erkänna att om jag ser ett ekipage på en tävlingsplats med tipptopp utrustning, animo hit och veredus dit, så känns det som en självklarhet att det lätt är ett ekipage som placerar sig topp 3. Något jag kanske skäms över, jag vet inte men det är i alla fall fel. Det är denna syn jag måste kunna träna bort, och se kapacitet och möjligheter i mig själv och andra, oavsett förutsättning.
 
Jag duger som jag är. Du gör också det. Alla har olika förutsättningar och du är inte den enda som ser ner på dig själv. Jämför dig inte med andra, för alla är vi unika, Lite på dig själv, tro på det du gör så kommer du komma långt. Jag också.


 
 
 

Fokus

All fokus i min ridning ligger just nu på lydnad och att min köra ponny ska våga ta tag i bettet. Galoppen funkar bäst, skritten är helt okej men traven är hemsk! Jag har ingenting i handen. Dock så är han inte seg på något sätt så det kompenserar upp allt. Hade han varit sådär känslig i galoppen hade jag nog slitit av mig håret.
Så jag funderar på att sätta på honom ett hackamore imorgon när han ska galopperas på ängen, bara känna av liksom. Han är så känslig och vill så gärna gå i rätt form, att han blir helt ihoptryckt och vågar inte sträcka ut. Det har varit så sen jag fick honom, mer eller mindre.
 
Så det är bara att jobba oss fram, och om han får lite bättre ork så kommer det bli märkbart bättre!


Såhär ser det ut, och han bara lunkar på utan någon action i bakdelen. Nej, jag måste jobba fram honom till handen, men just nu orkar han inte så han drar tyglarna ur handen när det tar emot lite.
 
 

TAGGA!

01fca7cc32c901655c5bded5a024269b 
Så sjuuuukt taggad! KAn verkligen inte så några problem, men jag tänker bara ta det chill, inte stressklättra. Ponnyn är det verkligen inga fel på, det är mig han måste lära.
Sen siktar vi mot den 1 augusti, eller den 9 som är en klubbtävling. Om jag skulle hoppa den om två veckor, så skulle jag behöva hoppa 90 .. vi får se helt enkelt!

Bilder del 2

Har maaaaassa fler bilder, men de kan jag visa någon annan gång :)

Tack till Fredrika som fotade dessa med min kamera! Jag tror att du får bli min privatfotograf ute på tävlingar, haha!
Vad tycker ni om min fina prins? ;)
Det enda jag vill klaga på är hans hängben, men han har inte alls orken att hoppa igenom kroppen. Han bara hoppar, på fart och that's it. Mycket galoppträning för den här killen är påbörjad!
 
 
 

Träningen idag

Gick väl sådärr. Han var väldigt ofokuserad och det var galet varmt. I markarbetet var han flängig och jag bara åkte med och hade ingen kontroll alls.
Det gick lite bättre när vi började hoppa lite övningar med en bom och några galoppsprång till hinder. Beundrar även hans kapacitet, han var aldrig i en bom en enda gång, trots att jag lägger han väldigt nära ibland.
 
Mina vänner Anna & Fredrika var med och fotade. Här kommer bilderna som Anna fotade, så lägger jag upp bilderna från min kamera imorgon!
 
Tack så hemskt mycket för bilderna!

Träning imorgon, wehå

Imorgon drar jag och Sturson på träning! Första gången med en helt ny tränare, blir minst sagt spännande!
Fredrika hänkar på, ska tvinga henne eller min mamma att fota, behöver lite nya bilder :) Ska även bli roligt att träffa lite folk också.
 
 Hare gött!
 
 

Tävling tävling

Jag är så himla tävlingssugen nu, lagom till att tävlingssäsongen ska ta slut ;)
Och även om jag har gett upp ungponny-SM så är det klart att det hade varit kul att sätta i alla fall en nolla till nu i höst.
 
Så nu har vi planerat in två stora tävlingar till, som vi tänkte åka på.
Först så är det Södra Umeå Ryttarförening nu i helgen, då jag dessutom ska hoppa Kerrie ett par klasser på Vännäs tävlingar. Som också är nu i helgen. Multitasking kallas det ;)
Då ser klasserna ut så här.
 
Fredag
Kerrie - 1m
Yankee - LA
 
Lördag
Kerrie - 1m
Yankee - LA+5
 
Söndag
Yankee - LA
 
 
Det blir alltså debut i LA+5 om han känns bra, annars så stryker vi och anmäler LB+5 istället.
Sen den 7-9 september så är det nationellt i Gagnef, där Yankee hoppar LA alla dagar. Det blir bra att avsluta med ett stort meeting, och sen bara rulla på med lite mindre tävlingar resten av säsongen.
Blir jättebra tror jag!
 
Men nu måste jag ge mig ut i stallet för att börja packa i ordning. Det är mycket som ska med när man ska vara borta i 4 dagar och eftersom vi åker i morgon så är det dags att börja fixa oss i ordning.
Nu får ni helt enkelt förlita er på att Anna uppdaterar, haha. Det kanske blir fler inlägg i kväll, men jag skulle nog inte ställa in mig på det ;)
 
 
 
 
 

Haha

Läser de senaste inläggen jag har skrivit och skrattar högt, haha...
Förlåt, jag har bara så himla svårt att komma i gång med normala inlägg när jag inte har bloggat på ett tag ;)
 
Men det brukar bättra sig ju fler inlägg jag gör, så ni får hålla ut ett tag till.
Nu tänkte jag massproducera lite halvdåliga inlägg så att ni har något att skratta åt i alla fall! :)
 
hörs,
 
 
 
 
 

Nytt

Nu har jag faktiskt köpt hästsaker för första gången på 3 månader! ;)
Kanske finns hopp för mig ändå!
 
I alla fall så blev det först en martingal från Herve Godignon åt Kerrie eftersom martingalen jag hade innan gick sönder på träningen.
Den ser lite annorlunda ut men jag gillar den! Sen så är själva martingalstropparna elastisk så att det inte blir så himla stumt för hästen.
 
 
Så här ser den ut, fast på min så är det en platta emellan remmarna också. Ni får se en bättre bild någon annan gång så ser ni hur den ser ut egentligen ;)
 
Sen bar det i väg till Hööks.
Där köpte jag den här luvan som jag skrev om förra veckan, i marinblått. Riktigt fin var den och jättebra passform, tro det eller ej!
Jag vet inte hur bra den håller sig efter tvätt, men just nu är den himla fin i alla fall. Och vilket kap sen då, 99 kr!
 
 
Till slut blev det också ett blingpannband och ett spö...
Nu planerar jag bara att köpa ett marinblått schabrak med silvrig kant, sen är jag ganska nöjd ;)
 
/Sara
 

En tankeställare

Nu är jag hemma efter en helg med Tedträning på Näset, där det har varit väldigt mycket blandade känslor.
På lördagen så gick det sådär med Kerrie och jag blev lite (lite) deprimerad och patetisk. Men sen så fick jag mig en uppsträckning av Maggan, och det var tur vill jag lova!
 
Behöver inte gå in på vad hon sa så mycket närmare, men det här sista som Maggan sa sammanfattar nog det hela ganska bra!
Shut the fuck up och rid.
 
 
 
Jag ser på saker på ett helt annat sätt nu och är såklart väldigt taggad för att träna järnet fram tills nästa träning. Älskar verkligen den där känslan när ingenting känns omöjligt! :D
 
/Sara
 

Untitled video

 

flyger i väg som ett pappersflygplan

 
 
 
<3
nånstans där så finns vår plats.
 
/Sara
 
 

Hööks höst/vinter

Såg att Hööks har kommit ut med lite nytt nu inför hösten och tog mig en titt. Ni kanske har märkt att jag har coolat ner rejält på utrustningsfronten, haha, men nu blev jag allt lite köpsgen!
 
Den här luvan som Anna köpte blev jag också riktigt sugen på ;)
Har länge försökt köpa en liknande från Eskadron men de har aldrig funnitsd i lager.. Och den här för 99 kr verkade som ett riktigt kap! Säkert sämsta passformen ever, men jaja.
Tycker fortfarande riktigt mycket om enfärgade luvor. Så diskret och så snyggt!
 
 
De här schabraken a la Equiline såg också rätt fina ut.
 
          
 
Sen så har jag spanat in det här tränset, som jag vet är från en äldre kollektion, men det är fortarande snyggt för det. Kerries träns börjar sjunga på sista versen och jag gillar släta remmar, det är klassiskt och fint. Sen är det här bra mycket billigare än Dyons variant.
 
 
Ja, sen var det väl inte så mycket mer att höja på ögonbrynen för min del i alla fall. Ni får usäkta att jag är så himla knagglig på de här utrustningsinläggen, jag har trots allt inte skrivit ett på 3, 4 månader? ;)
Jag har blivit så fruktansvärt funktionell och praktisk, haha.. Anna är förtvivlad på mig eftersom jag rider med trasiga Hööks-ridstövlar, bettplattor och fula remontträns.
 
Jajaja, så nu ska jag göra ett försök att bättra mig i alla fall! ;)
 

Taggad till tusen

Min motivation är defintivt på uppåtkurva just nu. Kaaaan möjligtvis ha lite med OS att göra, haha, men oavsett hur det är med det så är det ju positivt.
Mer motivation innebär bättre ridning, mer fokus och mer utveckling. Som i sin tur leder till ännu mer motivation. Så förhoppningsvis så kan jag få fastna i en god cirkel, värsta flowet, i höst. Jag känner verkligen att jag och hästarna behöver en bra och lärorik höst nu efter den här lite motiga sommaren.
 
För inget har ju blivit riktigt som jag tänkt mig den här säsongen. Så är det med det, punkt.
Men ångest och mindervärdeskomplex leder ingen annanstans än längre ner i skiten, så nu är det bara att blicka framåt och att se till att nästa säsong inte får samma mönster.
Upp på hästen alltså och börja om från början. Bygga konditon, styrka, grunder och snäppa upp allt ett litet steg. Öva upp min ridning som verkligen behöver sig en upprustning.
 
Och jag vet inte riktigt varför, det kan vara att jag är smått hög på motivation, men det känns inte det minsta tungt. Tvärtom. Jag är hundra gånger mer taggad nu än vad jag var inför tävlingssäsongen.
Haha, känner verkligen vilken inbiten tävlingsryttare jag är..
 
 
Men det kan nog vara väldigt bra att komma in i nya rutiner och lägga ner min energi på det som faktiskt betyder allra mest för mig - ridningen.
Slut med facebook, det slösar bara tid. Slut med planlös, ostrukturerad och dålig ridning. Slut med "jag orkar inte" och kärringbeteende.
Nu ska jag bli en bättre ryttare helt enkelt!
 
Så, för att göra en lång historia kort - jag är bara så väldigt, väldigt motiverad inför hösten. Verkligen. Och, om inte det är att svära ikyrkan, så längtar jag till och med efter att få börja skolan igen.
Och som om det inte vore nog med det goda så verkar det dessutom på att det kanske kan finnas lite nya projekt på horisonten! ;)
 
Lycklig tjej,
 

Så inspirerande

 
Är det bara jag som blir så himla motiverad av att titta på hoppning på TV?
 
Det är något med att se alla dessa extremt skickliga ryttare och hästar som bara får en att vilja kasta sig upp på hästen.
Det känns på något sätt lite lite närmare till toppen då, man ser ju att det faktiskt är möjligt att bli så bra! Det är människor där av olika ålder, kön, ekonomi, bakgrund och erfarenheter och allihopa har tagit sig hela vägen till OS.
Man behöver nog inte vara tysk för att bli bra. Man behöver nog inte vara snuskigt rik för att bli bra (men det hjälper självklart til, kolla bara på saudiaraberna). Man behöver nog, hoppas jag i alla fall, inte heller vara överbegåvad för att bli bra.
Jag tror att det som man verkligen behöver är hårt arbete, mycket kärlek till sporten och sina hästar och att nöta, nöta, nöta. Många språng i kroppen och många erfarenheter.
 
 
Eller ja, jag har helt enkelt inget annat väl än att tro på det för att det ens ska vara någon mening. För jag har varken särskilt mycket pengar eller talang. Då återstår bara ett alternativ och det är arbete.
 
Så nu är jag verkligen taggad inför en höst fylld av träningar och lärdomar! Man utvecklas hela tiden och även om det bara är en bråkdels bråkdel så kommer man kanske lite, lite närmare sitt alldeles egna OS för varje höst som går.
För det hade ju varit förjävligt om det gick käpprätt bakåt, eller hur? ;)
 
 
 

Kerries utveckling

Nu börjar ju tävlingssäsongen 2012 gå mot sitt slut, och jag har börjat reflektera över hur det faktiskt har gått. Och framförallt så tänker jagh på Kerrie. Hon gjorde ju sin allra första tävlingssäsong i år och jag måste säga att hon har verkligen svarat upp!
Alla de riv vi har fått har varit enbart mina misstag, för Kerrie har verkligen gjort sitt jobb inne på banan. Jag hade ju mina funderingar i höstas om hon verkligen hade blivit starkare mentalt och om hon verkligen hade "slutat" stanna. För 1,5 år sedan så stoppade hon så fort det blev en oxer eller högre än 80 cm.
 
Första tävlingen april, 90 cm:
 
Synd att jag aldrig la upp en film från tedkursen, då hon var så himla fin då! Men det kommer garanterat film nu i helgen då jag ska träna igen. Då har ni något att jämföra med! ;)
 
Men hon har alltså svarat upp till varje förväntning jag någonsin haft på henne!
I år har hon växt så mycket i mina ögon. Från att fullkomligt få panik för ett litet islag så kan jag göra världens tabbe och krascha i oxrar på både banor och framhoppningar. Men hon bara kommer igen, gör allting enligt skolboken och rättar mina misstag.
Vilken liten tiger det är! Hon älskar att vara på banan, hon är så fantastiskt hinderklok och försiktig, samtidigt som hon har ett hjärta av guld.
Än så länge sitter varken ridbarheten, tekniken eller styrkan - men jag känner på mig att allt det finns där.
 
 
 
Ibland, vissa språng eller vissa halvhalter, så kan man urskilja en enorm potential i hästen. En gnista helt enkelt!
Även om jag i år inte lyckats ta fram den otroligt fina teknik hon faktiskt har när hon löshoppar, så hoppas jag att vi kan lyckas med det tills nästa år.
Ted sa att "när hon använder sin hals och sitt huvud så har du en fantastiskt trevlig häst". Så ja, nu ligger väldigt mycket fokus på just det.
 
Sen så märker jag en himla stor skillnad på just vilken höjd hon börjar få i språnget. I april så var ett enstaka hinder på 1m en kraftansträngning, nu tar hon ett hinder på 120 med lätthet.
Men som jag skrev tidigare så är det mycket jobb innan vi kan få jämna, rytmiska banor och börja gå upp i höjd på banor. Hon är väldigt känslig för detaljer på både gott och ont, så det är för mig inte en av de lättaste hästarna jag har ridit. Sen så är jag såpass oerfaren att det är himla onödigt att pressa i klasserna innan jag känner mig helt trygg i hur jag ska rida henne på banan.
Men hon har lärt och kommer att lära mig väldigt mycket än så länge och jag tror att det kan bli riktigt bra så småningom!
 

Färdigridet

Det blev precis som jag skrev tidigare en riktig långritt. Vi var ute i minst 2 timmar och galopperade en hel del, kan säga att Yankee var måttligt trött efteråt ;)
Nu sitter jag och Anna och nördar Dragoncity på Facebook, YOLO liksom...
 
 
I morgon blir det dressyrpass med båda hästarna, och sen ska jag deppa lite mer över att yran är slut samt njuta sönder min lediga dag.
Vilket högst intressant inlägg, kände jag nu, men herregud vilka krav man har på sig nuförtiden! ;)
 
Så tack och hej vi hörs i väntan på bättre inspiration.
Nu ska jag lira Dragoncity,
 

Dags för långtur

Snart åker jag mot Brunflo (där jag har hästarna för tillfället) och ska ut på ett långt 2 milapass i regnet med min moster Eva. Det blir Yankee som får ställa upp, han har gått så himla lite på senaste tiden så det blir bra för honom.
Kerrie ska nog få göra galoppintervaller i backen sen, inte så jätteånga men sådär mittemellan.
 
 
Det är bra att det inte finns någon ridplan där, för då blir man faktiskt tvingad att rida ute på vägarna i stället för att harva på volter! ;)
Men det säger ju inte att man inte kan rida dressyr, det är ju ett perfekt tillfälle att träna öppnor ute på en landsväg istället för inne på en ridbana. Nog känns det lite ovant och så där men det blir nog super!
 
Nej, nu ska jag ta på mig regnkläder och ladda inför lite kvalitetstid med hästarna.

Ha det gott, uppdaterar i kväll. Jo, jag lovar.
 

OS-tider på TV

Som ni kanske har märkt så är det inte det lättaste att försöka se ridsport-OS på TV. Konstiga tider och jag har i alla fall himla svårt att komma i håg sånt.
Så för främst min, men kanske också eran skull, vad vet jag, så tänkte jag lägga upp alla tider som hoppningen går på.
 
Lördag 4 augusti
11.30-15.20 SVT Play - Hoppning omg 1
 
Söndag 5 augusti
12.00-15.15 SVT Play - Nationshoppning omg 1
 
Måndag 6 augusti
15.00-17.55 Kunskapskanalen - Nationshoppning omg 2 (final)
 
Onsdag 8 augusti
13.00-17.15 SVT Play - Hoppning final omg A
15.45-17.00 SVT1 - Hoppning final omg B (sammandrag?)
 
 
Så såg det i alla fall ut nu när jag kollade. Lite tråkigt så klart att det mesta går på SVT Play, men nu ska vi inte klaga här, de visar ju i alla fall finalen! :)
Vi får helt enkelt hålla tummarna för fler svenska medaljer under de här dagarna, det blir väldigt roligt att kolla på i alla fall. Heja Sverige! :D
 
Missa inte heller dressyren som börjar i dag kl 13.10 på SVT1.
 

Tävlingsdebuten

Debuten är inte riktigt inplanerad, men den förväntas ske denna månad. Isf hoppar jag endast en klass, en 80. Ponnyn skulle kunna gå in och hoppa en LB utan problem, men det är jag som måste få lite självförtroende och lite känsla tillbaka när det gäller tävlandet/hoppandet.
Jag har som mål att hoppa LB innan året är slut.
 
Debuten blir 19 eller 26 Augusti, outfiten är redan planerad.
Lite layed back, men ändå fin. Vad tycker ni? :)
 
Dock vet jag inte hur det blir med skydden, kanske hinner skaffa dem! :) Annars blir det vanliga blåa i, men skulle dock behöva nya!


New in


Clardige House
Ashford
Ett nödköp, typ! Har ridit på nåt gammalt, förlitet remont två gånger och han blir en helt annan häst! Känner att han är värt ett nytt fräscht träns! Men detta är bara tillfälligt tills jag vet hur det blir med läderfärg ;)
Helt klart värt sina 359:- i alla fall, än så länge. Det är mjukt och fint och helt okejsnyggt!
 
Huva
Var ju bara tvungen att köpa, för att testa. Sjukt mycket snyggare IRL dessutom, insåg jag nyss.
Blev lite tveksam först när den verkar väldigt sladdrig i materialet. Köpte en i storlek COB till Sture, och det blev perfekt! Måste hissa denna huvan för det otroliga priset på 100:-, den är lång baktill så den sitter bra under nackstycket, vilket jag har problem med annars. På bilden ser den kort ut, men den går långt ner i pannan, i alla  fall på Sture.
Ska lätt köpa svart och marin också! :)
 
 

Jobb jobb

Tjena snyggingar, och nej jag tänker inte be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat, bara så ni vet.
 
I alla fall så sommarjobbar jag på Djursjukhuset hos min pappa med min störda "vän" Linnea.. Vi går upp fem varje morgon, wihoo. Dessutom så städar vi i princip hela djursjukhuset varje dag+ att vi är fett sjuka efter Yran..
Men jaja, inte klagar man väl (eller hur var det).
 
zääär ryttare, haha
 
I morgon anländer i alla fall mina söta hästar till Östersund, så då blir det lite rörelse på hästfronten igen. Nästa helg är det ju trots allt Tedträning så nu är det bara att börja trimma i gång pållarna!
Tyvärr är det här inlägget det bästa jag orkar åstadkomma för tillfället, men vem vet, jag kanske bättrar mig.
 
En sak kan jag tillägga - shit vad jag vill rida SM just nu.. ;)
Men det var dessvärre allt för denna gång. Hoppas det inte dröjer lika länge igen tills nästa gång, haha.
 

Jävligt grym på att blogga!

Eller hur det var?

Jag har faktiskt en anledning, haha! I torsdags följde jag med Sara hem efter tävlingen på Näset, och över helgen gick på på Yran, jääääklar vad roligt vi hade! Helst sjukt grymma artister och grymt sällskap med Östersundfolk. Måste göras om helt klart! :)

 

RSS 2.0