Varför kan jag inte skriva?

Jag sitter och läser lite gamla inlägg från i somras och jag blir så arg.
jag skrev så mycket bättre då, uppdaterade flera gånger per dag och hade mycket mer fantasi och ideér. Nu sitter jag bara och svamlar känns det som, skriver världens tråkigaste inlägg och ja, mina inlägg blir skit helt ärligt.

I alla fall så - jag hoppas på att blogginspirationen återvänder tillsammans med sommaren. Som tur är så är jag i alla fall sjukt taggad på hästarna och ridningen nu, även om det tryter lite på bloggfronten ;)

Nej, nu ska jag på årsmöte. Hörs väl i veckan, haha. Ingen bild blev det heller.Tack för att ni gör mig så glad! :D

Gud vad jag är glad och nöjd med livet just nu. Jag kom också på hur tacksam jag är för allt jag har!

Jag tänker satsa till 110% i år - köra mitt eget race och sluta jämföra mig med andra. Jag tror ju på det jag gör och det går ju bara ut över mig själv när jag sitter och irriterar mig på andra.
Så 2012 ska bli mitt eget år. Jag ska göra allt jag gör för min egen skull, sluta ge till personer som ändå aldrig ger något tillbaka och utveckla mina hästar och min ridning till max.Tack Padraig för världens finaste ponny, tack för allt du lärde mig på Irland.
Tack Linnea och Anna för att ni alltid finns där och för att ni är så bra.
Tack Ted för att du har lärt mig att rida.
Tack Annika för att du hjälper mig i ur och skur och för att du har lärt mig att rida dressyr.
Tack Cecilia för att du lärde mig att man har en yttertygel.
Tack Maggan för att du är så rak, för att du är en sån jäkla bra tränare och för att du alltid tror på mig.
Tack alla underbara människor på Näset som alltid är lika glada och roliga på träningarna.
Tack Christelle för att du alltid gör mig så glad och ger mig tips.
Tack alla ni på torsdagsträningarna som är så trevliga.
Tack mamma för att du har satsat allt på mig, för att du kör mig överallt och för att du har köpt rätt hästar åt mig.
Tack Kajsa och Gaby som hjälper till med hästarna.
Tack Yankee för att du gör mig så glad, varje dag.
Tack bloggen, för den har stärkt mig så otroligt mycket.


Ja, man kan aldrig tacka för mycket. Jag kom bara på att det är så många som faktiskt bidrar till att jag är så glad. Det kommer bli svårt, men i år ska jag försöka ge tillbaka och sluta slösa energi på människor som inte tycker om mig för den jag är. Det är så inte värt det, för idioterna i den här världen kommer aldrig att ta slut.

Ha ett fantastiskt sportlov allihopa, tyck om era hästar och var er själva! :DFilmen på Kerrie

Såg nu att jag hade lagt upp Yankees film två gånger, men här kommer filmen på Kerrie.
Hon är sååå duktig, bara att jag inte riktigt hänger med så hon får dras med mig ett tag tills jag har lärt mig att sitta ordentligt på henne. Haha, stackars häst.

Tur hon är så modig säger jag bara.Det kändes väldigt ovant att höra Ted säga "fram, fram, fram, fram" mot hindren istället för lugn, vänta, samla, men det blev en helt annan rytm än innan. Jag måste lära mig att rida med lite mer jävlar anamma så och då, Yankee har ju som kraften i sig redan medans Kerrie behöver lite mer hjälp.
Haha och jag är så himla ovan vid hur hon hoppar så jag far som en vante i sprången. Men jag hoppas jag lär mig tids nog ;)

Ingen ridning idag

I dag så blev det en riktigt mysdag med hästarna. Tyvärr fick jag inte rida eftersom jag var förkyld, men i stället så tog jag och borstade upp Vanessa lite.
Himlarns vad mysigt det var att bara stå och gosa med henne, man märker verkligen hur skönt hon tycker det är :)Hon har ju vilat i ca 1,5 vecka nu på grund av sin mugg och eftersom hon har gått rätt hårt i januari-februari. Det är nog välbehövligt med lite vila så hon får tänka över vad hon har lärt sig.
Men vi ska nog sätta i gång lite smått i veckan när mamma har tittat till henne lite, mitt mål är att kunna starta 90 på tävlingen i april. Det blir dock ingen Pay and Jump för henne.

Jag borde verkligen göra mer såna här dagar då man bara gosar och borstar på hästarna, det glöms lätt bort tycker jag. Det blir liksom den vardagliga skötseln och sen blir det inga såna där lyxdagar då man står och borstar i timmar och bara har lite kvalitetstid med sin häst.
Nästa gång är det nog Yankees tur, han behöver lite uppfräschning tror jag ;)


Svar på kommentar

Fast om man tänker efter ett steg till så undrar jag va du menar med okunskap i ponnyakuten?

Du får gärna ge detaljerade exempel (konkret på vad okunskapen är?)

Tänker på några deltagare typ Shirin var är hennes okunskap?

Johannes har ridit sin ponny i 5 år(och det går superbra i vanlig dresserträning Källa: www.bjorkebacksgarden.se. För övrigt är ju inte ponnyn köpt åt honom heller utan den har varit hans moster men han gilar den så mycket att han ville ta över den) men har undvikit att hoppa förren nu då hon drar i hoppningen.

Martins ponny vill inte hoppa vatten mattor.

Skulle vara roligt att höra vad du menar.


Hej! Jag drog lite alla över en kam där, jag menar inte att allihopa är okunniga på det viset. Rädsla är ju klart inte okunskap, haha.
Ett väldigt ogenomtänkt och dåligt inlägg, men det jag tänkte mest på okunskap som den att några av ryttarna lägger väldigt mycket skuld på hästarna istället för att tänka hur de själva reagerade.
Jag har lärt mig att man utvecklas mycket snabbare när man själv inser hur man påverkar hästen med sitt humör och sina tankar. Och man blockerar ju sig själv lite när man istället pratar om hur hästen var - för det kan ju egentligen bara du påverka genom att ändra på dig själv.
Man kan ju inte bara bestämma att hästen ska vara si och hästen ska vara så, man måste ju bemöta hästen på ett sätt SÅ att den gör vad man vill. Tänker jag rätt?

Och av vad jag har lärt mig av just min tränare så är det aldrig någonsin hästens fel. Alla problem kommer i från ryttarens kropp och sinne.
Om någon har något bra argument mot varför det inte skulle vara så så lyssnar jag. Men hästar är ju gjorda för typ två saker: Äta gräs och springa på ängar.
Alltså tycker jag inte att hästen har speciellt stort ansvar. Sen är ju vi ponnyryttare bara barn, och det är ju självklart att vi får problem eftersom. Det är ju klart att man inte kan kunna det man aldrig lärt sig!

Men jag tycker ändå det borde poängteras lite mer i programmet att hästen och ryttaren är ett team och problemet löser vi tillsammans, det är inte hästen som "fixas till".
Ändå ett skitbra program, med väldigt duktiga deltagare, hästar och tränare!
Så jag hade väl egentligen mer kritik riktad mot hur problemen vinklas än hur själva deltagarna bär sig åt.

Jättesvårt att förklara i en text, men hoppas du blir lite mer klok på hur jag tänker i alla fall.
Teknikskydd?

Har ni provat teknikskydd på eran häst någon gång?
Hur reagerade den i så fall?


Själv har jag inte provat ett par regelrätta teknikskydd som på bilden ovan, så jag vet ju inte riktigt hur de fungerar.

Jag hörde Ted säga i dag att för att göra bakbenstekniken bättre så ska man bara höja energin och skapa lite mer tryck i hästen, samt att hästen självklart måste vara avspänd mentalt för att kunna hoppa med fina bakben som vänder runt så där flashigt :)
Och han sa då ingenting om teknikskydd, utan där var det bara bra ridning som gällde. Låter logiskt, helt klart.

Men vad säger ni, har teknikskydd någon effekt och är det i så fall ett bra sätt för att göra bakbenstekniken bättre?


Uppvärmningen hädanefter

Så här ska uppvärmningen se ut hädanefter.

5-10 min skritt på långa tyglar - inga krav, avslappnat och allra helst utanför ridbanan.

5 min trav i båda varven med tyglarna lösa i en hand - få i gång blodcirkulationen och bara se till att bjudningen finns där.

5 min skritt-travövergångar, sidvärtesförflyttningar - nu kortar jag upp tyglarna något och börjar göra skolor och skänkelvikningar. Börjar lite smått med tempoväxlingar.

5 min galoppjobb i båda varven, tempoväxlingar, skolor, volter - börjar jobba lite mer med tempoväxlingar och samling, gör lite skolor, volter och får hästen på hjälperna.

Skrittpaus på långa tyglar

5 min lydnad - högre samling i alla gångarter, variera formen och göra halter och ryggningar.


Bild från i somras

Sen är det dags att börja hoppa fram. Totalt blir det alltså ca 30 minuters uppvärmning, vilket är helt lagom enligt mig.
När jag hoppar fram gör jag det antingen på galoppbommar eller låga hinder och fokuserar på att få runda, avslappnade språng. Lägger gärna hästarna lite nära så de får hoppa upp sig, sätter inte så mycket tryck i hästen än så länge.
Allt eftersom så gör man lite mer krävande övningar eller börjar hoppa bana - då lägger man upp ett högre tempo och sätter mera tryck.


Jag tror det blir jättebra faktiskt! :)
Eller vad tror ni?


Tedträningen

Åh helvete vad bra det har gått.
Åh HELVETE vad bra det har gått.

Jag hade ett mål för det här året - att få höra honom säga "fantastiskt" till mig. Men nu är det målet redan avklarat!
När jag hade hoppat klart på Yankee i dag så sa han exakt så här:

"Fantastiskt. Fantastiskt."

Vilket kändes bara så himla underbart skönt. Fan vad jag har velat höra det länge från honom!
Vet ni varför rundan blev så bra (bortsett från att Yankee är bäst)? Därför att jag var så himla avslappnad och nöjd med livet. Jag blev inte så där "aaaaah varför kan inte jag rida så där" när jag såg hur duktiga de andra var. Jag koncentrerade mig på mitt, och uppskattade det jag gjorde bra och såg verkligen de positiva sakerna.

Nä, nu går vi vidare till vad vi egentligen gjorde på träningen, haha ;)

Lördag
Kerrie var först ut och hon skötte sig faktiskt super!
I markarbetet var hon fin och avslappnad, rätt så lugn i munnen och jag fick i hop henne helt okej. I hoppningen var hon också grymt fin, lite laddad och vi fick väldigt fina språng.
Red två rundor på 80 ungefär. Jättefin på båda, riktigt rytmiskt och inga kråksprång. Orkar inte göra filmen till det just nu, haha ;)


Yankee var riktigt, riktigt fin. I markarbetet var han super - uppe i riktigt hög form och jäklar vad han kom i hop. Ska skriva ett separat inlägg om uppvärmningen! Sen gjorde vi en jätterolig övning där man ska vända runt två hinderstöd upp mot hindren. Det blir som små piruetter, eller så nära man nu kan komma ;)
Avslutade med att hoppa banan (som för övrigt var sjuuuukt lång och jag tappade bort mig typ 70 gånger) på 105-110, superfin och felfri! behövde inte heller börja om en enda gång, hehe.
Dock tappade jag koncentrationen på en oxer, som ni ser, och sen på sista linjen så kom det några i vägen så det är därför det är som inklippt där ;)

Film:Söndag
I dag var det däremot Yankees tur först. Och som han hoppade!
Riktigt avspänd hela tiden, på banan var jag också himla nöjd med honom. Lugnt, fint och riktigt enkelt bara.
Nu känns 1m väldigt säkert måste jag säga :)

Film:Kerrie kändes bra i dag också, däremot fick jag lära mig en liten läxa. Hon fick ett par kråksprång eftersom jag satt och kortade utan någon energi. Till slut fick jag sätta upp en ordentlig galopp och rida lite mer aggressivt, hehe.
Men då blev det fart på henne, det blev mycket bättre flyt och finare språng.

Film:I allmänhet - en grym helg. Tyvärr den sista på HELA vårsäsongen, nästa gång är inte förrän 18-20 juni på sommarkursen.
Så nu blir det hårdträning fram tills dess kan jag säga er ;)


Förresten, vill ni se filmen från markarbetet  vi gjorde också?
Yankee var riktigt fin faktiskt! :)
Min blivande ponny! :D

Aah, har hittat en asfin ponny som jag bara måste visa.
En 7-åring från Irland, haha lite ful kanske men gud så charmig!
Ser i alla fall jättehärlig ut, kolla frambenen (y)

Förhoppningsvis förhoppningsvis så ska vi provrida den, lycklig tjej! :D


Tedträning på g

Nu har jag precis kommit in efter ett par timmar av packning och putsning, har även ridit Yankee och Kerrie. Inget avancerat, jättelugnt pass. Men Kerrie fick göra några tempoväxlingar i skritt där jag bara försökte hålla näsan framme och motorn i gång.
Hon var jätteduktig faktiskt, hon har blivit så sjukt mycket starkare nu än vad hon var för ett par veckor sen. Otroligt hur hästarna utvecklas, det känns som att det inte händer någonting och så vips så bara skjuter de i väg.

I alla fall så är det Tedträning i helgen, det ska bli galet kul och jag ska tänka positivt och vara nöjd ;)
Det blir i vilket fall som helst Kerrie och Yankee som åker med, egentligen skulle jag ha med Vanessa men hon har vilat i veckan eftersom hon har känts lite ofräsch.
Hoppas på att det inte är något allvarligt bara, mamma ska kolla henne i veckan så att vi får veta säkert :)


Jättegammal bild, första gången jag red Yankee hemma. Haha, jäklar vilket dressyrekipage liksom (a)

Självklart blir det film, jag ska även försöka få mamma att filma uppvärmningen och markarbetet. Jag behöver verkligen få se EXAKT hur vi gör, så att jag kan göra likadant på tävling.
Hästarna blir så galet genomridna och mysiga, så jag måste verkligen försöka kopiera den och göra den varje gång jag ska hoppa.
Visst har jag en någorlunda plan när jag värmer upp i vanliga fall, men den är absolut inte lika bra och strukturerad som Teds ;)

Har ni någon speciell uppvärmning ni brukar göra med era hästar?
ProblemSe inte problemen, se lösningarna.
Svar på kommentar

ida
annie om Tränare:
Bara för att en tränare inte har resultat själv i ryggsäcken betyder ju inte det att han/hon är okunnig?
Min tränare har 40 års erfarenhet och var stallchef på Strömsholm ett tag + ridskolechef på flertalet ställen, samt föder upp egna hopphästar. Han har dock aldrig tävlat själv, men har ALLT annat av erfarenhet man kan behöva för att vara en bra tränare...Deras hästar går 120-130 hoppning med hans egen dotter på ryggen - som han tränat alla år.

Bara för att man inte haeter sr egna resultat som ryttare kan man vara en bra tränare!

Nej, visst. Men om jag dömer från mina egna erfarenheter får jag ut mer av träningen när jag tränar för någon med resultat.
För mig gör det tränaren trovärdigare än någon som aldrig ens varit ute på tävlingsbanorna. Tränaren får ju lättare att relatera till eleven och guida denna upp till sitt mål om tränaren själv har varit där förut, tycker jag då.

Sen har jag nog uttryckt mig klumpigt, eftersom man självklart kan vara en duktig tränare även om man inte har ridit på hög nivå. Men JAG personligen upplever att tränaren ser det mer ur ryttarens synvinkel och kan förmedla "känslan" bättre.
Samtidigt finns det ju fantastiska ryttare som tävlat höga klasser, men som har väldigt svårt att instruera och föra över sina kunskaper till någon annan.

Ah, vad rörigt det blev, men vad jag vill komma till är att SJÄLVKLART kan en tränare vara bra fast att den inte har egna resultat, men för just mig så fungerar inte detta :)

Börjar närma sig...Kom på att det är bara 2 veckor kvar tills Amsterdam nu, längtar som bara den! Jag hade inte riktigt tänkt på det förut, men nu börjar det verkligen kännas som att det faktiskt kommer att hända.
Pirrigt men det är tur att jag har mamman med mig på vägen dit i alla fall ;)
I vilket fall som helst kommer det att bli jäkligt kul och en riktig motivationsboost.

Och på tal om brödrost, minns ni att jag åkte till Irland och provred för snart ett år sen nu? Vi åkte i mars då också, fast någon vecka senare bara. Och det var såååå fint väder, får hoppas på att Holland håller måttet på den fronten :P
Sol och värme är vi ju som sagt inte bortskämda med i det här landet...


Tränare

Hur ska en riktigt bra tränare vara?

För mig handlar det mycket om förtroende och kompetens.
Man måste lita på sin tränare, lita på att denne vet vad han/hon håller på med. Det är också viktigt för mig att tränaren bevisligen kan sin sak. Jag tar aldrig råd i från människor som inte har resultat i ryggsäcken.En sak till som är väldigt viktigt för mig är att tränaren brinner för hästarna. Att kärleken till hästen och engagemanget verkligen lyser igenom i allt tränaren gör.
Också självklart, att man kan ha en öppen dialog med sin tränare. Man ska kunna ställa frågor, säga till när något inte känns rätt.

Slutligen, så måste tränaren ha en röd tråd i allt den gör. Jag vill att träningen hela tiden ska falla tillbaka på samma grunder :)


Men vad tycker ni? Hur är en riktigt bra tränare enligt er?


Sealtex latextejp

Har du en häst som blir väldigt avknäppt och vek i munnen?Då kan det vara en jättebra idé att köpa lite latextejp. Linda ett tunt lager runt bettet och hästen får lättare att ta stöd på bettet. Det blir ungefär samma effekt som på ett gummibett, men mycket billigare och hållbarare.
Ett gummibett måste ju bytas ut så fort det blir tuggmärken på det, men använder man latextejp är det bara att linda ett varv till.
Perfekt!

Man kan köpa olika varianter, men Sealtex är vanlig och beprövad. Finns att köpa här.


Inspiration

Vad tycker ni om den här lite mer nedtonade trenden?
Vi vet ju att det är väldigt mycket färgstarkt i vår, men det verkar som om Schockemöhle har satsat helt på de här lite mer jordnära färgerna. Ljusrosa, dovt brunt, beige och grått.
Själv tycker jag att det är jättefint!HahaNahahahaha stackars ponny.


Mål för mars

Ni vet ju att jag släppte målen helt ett tag för att tagga ner lite. Och nu känns det absolut som att jag är redo för lite nya mål igen!
Men den här gången blir det 3 mål, inte 15 ;)


Jag
* Jag ska få en låg och mjuk hand som jag kan använda i olika rörelser och i olika syften.

Kerrie
* Hon ska bli mer framme på bettet och mer "näsan framme".

Yankee
* Han ska kunna behålla mer energi i samlingen.Och nu jobbar jag BARA på de här grejerna, inga utsvävningar. Jag kollar att jag nått målen sista mars.
Har jag inte gjort det, så analyserar jag varför och sätter upp ett nytt mål som är enklare att jobba med.

Jag känner mig till och med så där lagomt taggad, lite chill så där. Det ser ljust ut kort sagt! ;)

Men jag måste bara kommentera att det här målet med min hand är mycket välbehövligt. På torsdagsträningen förra veckan satt jag med händerna i magen och rattade åt alla håll. Ni kan få se på filmen jag tänkte lägga upp i kväll, det är rätt så illa ;)
Annars är jag är väldigt nöjd med livet för tillfället. Hästarna är mig mer kära än någonsin, det börjar komma upp tävlingar, det är ljust ute, våren närmar sig och det känns som att jag börjar hitta mig själv lite.

Något säger mig att det här kommer bli ett fantastiskt år.det var som ett annat liv

det var så förbannat fint
Pärlan ute på Annons

Här är länken till annonsenFråga till er

Ser man väl på en häst om den är sto eller valack?Själv tycker jag att det kan vara så ibland. Vissa hästar ser ju väldigt feminina ut, tex Vanessa och Linneas Alexa, medans vissa ser mer manliga ut, typ Yankee. Sen finns det ju väldigt många valacker och hingstar som är nätta och små, samtidigt som det finns ston som är stora och tunga i kroppsbyggnaden.
Jag tror också att ögonen gör en stor del, jag tycker ofta att hästar med stora ögon och långa ögonfransar ser väldigt feminina ut.
Men vad tycker ni? ;)


Nationella sommartävlingar

I går fick vi ett mejl från Ridsportfördbundet där det klart och tydligt stod att det är Alsenbygdens kör och ridklubb som ska få anordna en av deltävlingarna i Ridsport Ponny Cup.
Så nu är i alla fall jag grymt taggad att ordna en helgrym tävling för alla som vill komma upp till oss på Wången.
Alltså passar jag på att uttnyttja er, våra stackars bloggläsare och göra lite reklam för våra tävlingar i sommar ;)
Datumet ni ska komma i håg är 5/7 - då börjar härligheterna!
Fyra dagar med nationell ponny och hästhoppning på våran fina utebana. På ponny kommer vi ha klasser från LB upp till Msv A, förhoppningsvis ett derby, Ridsport Ponny Cup och ett fett meetingpris. På häst blir det klasser från 110 upp till 140, även där hoppas vi på ett derby och ett meetingpris.
Eftersom det är vi tävlingsryttare som ordnar med framhoppning, priser och hur själva tävlingsmomentet går till så hoppas vi att ni blir nöjda.
Banbyggare blir Mikael Fröjdholm.

Vi kommer även ha roliga kvällaktiviteter och förhoppningsvis någon föreläsning eller clinic.
Så förbered er på en hejdundrans hästfest i sommar och bjud in alla ni känner. För er norrlänningar som vill samla poäng i Ridsport Ponny Cup så är det ett utmärkt tillfälle eftersom det är den enda deltävlingen ovanför Dalälven.
Just nu är jag i full gång med att ragga priser från Sveriges alla hästaffärer och jag tänker inte ge mig i första taget ;)
Hoppas att ni vill komma och vi får hoppas att det blir riktigt mycket anmälningar nu då!


PS. Alsenbygdens kör och Ridklubb ligger i Mittsvenskas distrikt ;)

DS. There will be flashiga klisterlappar.


Tävlingssäsongen

Nu har vi mejlat lite med Erika och bestämt hur vi ska bo när vi är där nere och lite annat. Och jag börjar jag verkligen tagga inför Holland nu, ska bli grymt kul :D
Sen så får vi pussa lite på lilla Eclipse, vi får se hur mycket han har växt. Aisha är ju himla stor nu och hon är ju ändå 3 månader yngre.

Dessutom är jag taggad som tusan inför tävlingssäsongen, har suttit och följt resultaten från Timrå på Equipe och bara dööör. Hade så himla gärna velat tävla i helgen istället för skidåkning, men man får ju inte alltid som man vill tyvärr...
Jaja, jag och mamma har suttit och lagt in alla tävlingar för säsongen och anmält till de som går att anmäla till.
Det ger ju en liten tröst i alla fall ;)

Men så här ser helgerna ut för tillfället:

25-26/2
- Tedträning med Y och K

3-4/3 - Dressyrträning för Cecilia med V och K, Pay and Jump på söndagen med Y, K och V. Eventuellt kommer Anna upp! :D

7-19/3 - Holland :D :D :D

25/3 - Sundsvall lok/reg hopptävlingar, ponny. Yankee 90-1m.

8-9/4 - Sundsvall reg/nat hopptävlingar, ponny. Yankee 90-1m.14-15/4 - Timrå lok/reg hopptävlingar, häst. Kerrie 90-1m, Vanessa 90-1m.

21-22/4 - Abkor lok/reg hopptävlingar. Häst på lördagen, Vanessa 90-1m och Kerrie 90-1m. Ponny på söndagen, Yankee 90-1m.

28-29/4
- Östjämten lok/reg hopptävlingar. Ponny på lördagen, Yankee 1m-110. Häst på söndagen, Kerrie 90-1m och Vanessa 90-1m.

5-6/5 - Bräcke lok/reg hopptävlingar, häst. Kerrie 90-1m, Vanessa 90-1m.

17-19/5 - Lilla Högbospelen, reg/nat ponny. Yankee 1m-110-1m.

26-27/5 - Näset lok/reg hopptävlingar. Ponny på lördagen, Yankee 1m. Häst på söndagen, Kerrie 1m- ev. 110 och Vanessa 90-1m.

2-3/6 - Bollnäs fälttävlan häst och ponny. Kerrie H90 och Yankee P80.

8-10/6 - Orsa lok/reg ponny. Yankee 1m-110-110.

18-20/6 - Ted sommarkursSen efter det så är det några nationella till och själva sommarsäsongen. Men det är lite jobbigt att planera så långt i förväg tycker jag ;)
Klasser är självklart preliminära, men de jag har skrivit ned nu är de jag absolut helst vill kunna rida.

Yankee ska få ta det lugnt och stadigt upp på LA, han har känts lite ringrostig på senaste tiden så jag vill befästa 1m i vår igen innan jag går upp på 110.
Ted tyckte inte vi skulle debutera något inomhus eftersom han är så ung. Och Teds ord är min lag, så jag debuterar LA i Östjämten om allt går som det ska :)

Storhästarna som inte har varit ute på tävlingsbanorna något ska få tralla runt på 90-1m ett bra tag. Hoppas att de blir lite varma i kläderna snart så att de kan börja hoppa på lite större banor i sommar, men allt får ta sin lilla tid :)
Vad tror ni om det här?


Tjena

Hej bloggen, det var ett tag sen ;)
Jag ville bara låta er veta att jag jobbar stenhårt med prestationångesten. Och det går framåt!
Nu har jag fått lite KBT papper så jag vet hur jag ska vända de här negativa känslorna och tankarna.Hästarna rullar på.
Kerrie är på topp, i går gjorde vi galoppfattningar från halt (!!!) så det är väldigt kul att det börjar bli lite pli på henne. Yankee känns hyfsad, Vanessa har utvecklats helt sjukt mycket men just nu så har hon mugg så hon får vila ett par dagar tills det läkt igen.
Och Kajsa har ridit Mulle lite, han ser ut att trivas bra med henne och jag är glad så länge jag slipper rida honom på Wången. Hoppas att Kajsa vill ta honom ett par veckor framöver, det skulle nog vara jättebra för både mig och Mulle ;)

Annars händer det inte så jättemycket här i livet. Jo, det är 2 veckor kvar tills vi ska till Erika :D
Och att det är Tedträning nästa helg med storhästarna.

Fan vad jag känner mig ovan med att blogga nu, men det är kanske bättre än inget?


Stop / Paus

Från och med nu, och en tid framåt slutar jag blogga.
Kommer uppdatera lite ibland, kommer antagligen bli hästlös.
berättar senare när jag känner lust och ork. Det är jobbigt just nu.
/Anna

Lite ändringar

Det har varit riktigt slitigt nu ett tag, så jag har pratat med mamma om hur vi ska göra med hästarna. Jag klarar inte av fyra hästar, det är alldeles för mycket.
Jag känner att jag inte har någon kontroll, jag kan inte sätta mål, det är inte ens roligt att rida när det bara blir ett stort måste och ett jäkla fläng.
Och när glädjen försvinner, då är det bäst att leta upp den illa kvickt. Så vi ska förmodligen skicka bort någon av hästarna ett tag, i alla fall tills våren.


Det kommer inte bli Yankisen i vilket fall som helst ;)

Jag måste känna att jag når mina mål, att jag utvecklas och att jag har roligt igen. Det är verkligen ett hemskt val att göra eftersom jag VILL så himla mycket. Jag VILL ha fyra hästar, jag VILL rida allt hela tiden, men det går bara inte i praktiken.
Så jag måste backa tillbaka, hitta glädjen och börja rida med känsla igen.

Ha det så härligt så länge, jag hör av mig när jag vet vilken av hästarna det blir och hur det blir.


Svar på kommentar

Jennie om 2 små saker jag vill ha, men inte kommer få.:
Hejsan! Har en fråga till er båda! :) Vilket bett skulle passa en stark häst bäst? Min ponny drar bara upp huvudet i luften med tredelat men han accepterar ett pessoa bett och går jättefint med det.. :/ Vilket bett tror ni skulle passa honom? :)

Det är ju jättesvårt att säga när man inte har sett hästen, men jag skulle säga att kolla upp hästens mun först hos en veterinär.
Sen när man vet att hästen inte har ont i munnen så kan man börja spekulera i vilka bett som ska användas. Jag gillar raka bett till hästar som är tjafsiga, men  är den stark så kan man prova ett pelham, oledat med så kort skänklar som du kan hitta. Men då får man komma i håg då är det väldigt viktigt att du rådgör med din tränare och ser till att bettet används som det ska.

Det är väldigt lätt att man får en falsk eftergift på ett pelhambett, så att man tror att hästen går bra och går på tygeln när den i själva verket inte ens går fram för skänkeln. Rid mycket dressyr i första hand och använd bara ett skarpare bett när du känner att du måste.
Men mina främsta tips är att prata med din tränare, prova dig fram och kolla upp din häst.
sanna <3333333333

sanna äger!!!!!!!!!!!
min absoluta förebild.
typ, looooove heeeeer <333333333333333333333

SANNA DU ÄR AMAZING,
fin hon är!

Helg

Tänkte skriva lite om helgen. Denna helg är fullpackad med konfa, kompisar & träning :D Askul, synd bara att man inte kan blogga eftersom datorn inte har kommit tillbaka .. :(
Saknar bloggen jättemycket!

Träning för Nina imorgon klockan 2, ska be min moder filma så kan jag lägga upp på bloggen via mobilen, dock inget lång inlägg eftersom det är så jobbigt och svårt att uppdatera från mobilen.
Cya later alligator :D
in a while crocodile


Bjuda på sig själv, eller hur vare? :)2 små saker jag vill ha, men inte kommer få.

Här kommer två saker som jag hemskt gärna vill äga, men inte kommer få. Bootsen är slutsålda och har utgått. Har letat begangnade i över en månad utan resultat. Huvan hittar jag inte någonstans på svensk sida, och är ju bara limited från denna kollektion. Aja, jag kan ju dregla över dem i alla fall ! :)  
/Anna

Vilket skulle ni valt ?


Vilket av dessa godingar skulle ni ha valt? Själv gillar jag nog bägge lika mycket! :)  /Anna

3 sanningar


* Jag har inga problem att sälja hästar. Oavsett hur mycket jag tycker om dom så har det aldrig varit någon big deal för mig att sälja. Vet faktiskt inte varför men det är väldigt skönt att jag inte bryter i hop så fort en häst försvinner ur mitt liv.
De är faktiskt inte som familjemedlemmar på det viset för mig. Jag ser dom mer som vänner och "business partners". Man lär varandra vad man har att lära varandra - sen går man vidare.* Jag är en romantisk, naiv och drömmande person. Jag har stora drömmar, blir lätt inspirerad och blir väldigt lätt passionerad och går in för saker med allt jag har. På både gott och ont.* Jag vill ha en iPhone 4S ;)


Bloppis

Jag har rensat lite i sadelkammaren och har hittat en hel del saker att sälja!
Priser kan diskuteras, jag vill mest bli av med grejerna ;)

Jacson skydd
Svarta benskydd från Jacson i storlek shetland. Bakskydden passar utmärkt som terrängskydd!
Använda men i fint skick. Pris: 50 kr för båda.Catago Pro benskydd
Senskydd från Catago, svarta i storlek ponny. Passar stor B till liten D. Använda men i bra skick.
Pris: 100 krClaridge House pullarträns
Brunt träns med pullarnosgrimma i från Claridge House. Aldrig använt, storlek full.
Nypris ca 700 kr.
Pris: 250 kr.Pannband med blingstenar
Pannband med blingstenar i olika färger, svart läder. Aldrig använt, storlek ponny.
Nypris ca 200.
Pris: 100 kr.Royalblått HKM-schabrak
Tjockt royalblått schabrak från HKM med guldpasspoal och något ljusare kantband. Sponsorlogga på ena sidan. Storlek ponny.
Pris: 100 krGlen Gordon schabrak
Brunt GG schabrak med rosa och vit passpoal. Storlek ponny.
Använt men i fint skick!
Pris: 300 krGlen Gordon set
Ljusblått Glen Gordon set med marinblå och vit passpoal. Schabraket är storlek full och luvan är storlek ponny.
Fint skick!
Nypris ca 800.
Pris: 500 kr.Tattini set
Marinblått/rött/vitt set med schabrak, luva och stigbyglar. Storlek full på schabrak och luva som är från Tattini.
Stibyglarna har jag spraymålat själv, de är lite nötta i färgen på sina ställen men inget som syns när man ride rmed dom.
Schabraket och luvan är använda men i bra skick.
Nypris ca 700.
Pris för allt: 400 krCentaur brösta med martingal
Brun brösta med resår och mässingsspännen. Jättebra kvalitet, riktigt fin men är för stor för mina hästar. Storlek x-full.
Aldrig använd. Nypris ca 1000 kr.
Pris: 500 krPrestige Dinafit benskydd
Bruna benskydd från Prestige, jättefina! Super passform och i fint skick. Storlek ponny, passar stor B till liten D.
Nypris 1300 kr.
Pris: 800 kr.
Om ni är intresserade av något, skicka en kommentar eller mejla mig på mai.lucifer@gmail.com.
Som sagt, allt ska bort så kom med skambud!

Förresten, funderar lite på att sälja mitt Scapa... Är det värt det?Nytt från JW

JW har kommit med lite nyheter, bland annat den här ridbyxan som jag verkligen fastnade för!
Sjukt fina, lagom diskreta och jag råkar ju vara i stort behov av ett par nya vita ridbyxor ;)

Som vanligt har JW väldigt bra pris på sina ridbyxor, dom här kostar 799 kr på Charlies.
Kanske något att fräscha upp tävlingsgarderoben med? :)

Vad tycker ni?

I hagen

Fredrika undrade hur vi gör med våra hästar när de går i hagen. Vi har ju inte så jättestora hagar på vintern, så de har två mindre hagar där de går. På vintern har de dessutom fri tillgång på hösilage.
Och när det gäller kompisar så brukar vi helt enkelt para i hop dom enligt temperament och rangordning, sen får man se vilka som funkar bäst i hop.Just nu har vi Yankee, som är väldigt ranghög och tuff, tillsammans med Vanessa, som är väldigt låg i rang och mjuk.
Mulle, som också är väldigt ranghög, går med Kerrie, som är lägre i rang.

Det funkar bra och de har aldrig fått några skador av de kompisar de går med nu! :)
På sommaren går allihopa på bete tillsammans, oftast med en lite större flock med fölston och unghästar.

Hur gör ni med era hästar? Går de ensamma, bara ston eller bara valacker, går de i en stor flock?ta mig till kärlek

ta mig till dans
ge mig nåt som tar mig någonstans.
Ingen ridning i dag heller...

Jag blir tokig! I dag hade jag kanske kunnat dra på mig svinigt mycket kläder och försökt rida intervaller på V, men det blåste och -23, kändes lite övermäktigt ;)
Tur att alla är så unga och spralliga, de kutar som bara den i hagen så jag antar att de får lite motion där. Haha, dom är jäkligt söta när dom leker måste jag säga!


Så här ser Y ut på morgnarna, inte bara jag som är trött på kylan kanske? ;)

Så alla vildingar har fått ladda energi tills vi ska till Wången i morgon - hoppas de sköter sig någorlunda i alla fall!
Jag ska försöka få till någon film. Kajsa hjälper mig att rida Y och K, jag rider M och V.
Blir förhoppningsvis lite banhoppning med storhästarna.

Men ha det bra så länge, jag ska se om jag kan få till någon bloppis lite senare i kväll! :)


Älskade Thermobar!

Den bästa investeringen vi har gjort åt hästarna måste nog vara våran Thermobar. Den är verkligen underbar!
Man behöver aldrig gå med hinkar ut i hagen och hästarna behöver aldrig gå törstiga. Tack vare att thermobaren är eluppvärmd så fryser ju aldrig vattnet, inte ens när det är så kallt som här.
Och när hästarna dricker så fylls det på med vatten automatiskt. Den är dessutom lätt att rengöra!

Så här beskrivs den modell som vi har på Thermobars hemsida:

Thermobar TB-130 220 W är för extremt kalla förhållanden ner till -43 grader. Rymmer 130 liter.
Formen gör att den kan stå under ett staket och betjäna 2 hagar.
TB-130 har handtag infälld på sidorna och bottepropp som underlättar rengöring av karet.
Verkligen värd varenda krona! :)


Det går framåt!

Jo ni, jag har faktiskt märkt skillnad nu när jag lagt ner målprojektet för en tid.
Jag hade 15 mål i januari - kan ni fatta att det är rätt svårt att uppfylla allihopa? ;)

Så jag har ridit en vecka helt utan mål, förväntningar eller speciella känslor. Och tamigfan om det inte gett resultat. I torsdags blev jag inte arg på mig själv eller missnöjd en enda gång! Jag andades, gjorde om och gjorde rätt. Och so what om 50 procent av sprången gick åt helvete? Hälften gjorde ju INTE det. Det var det bästa - jag tänkte inte längre på det som inte gått bra. Jag tänkte på det som gick bra, varför det gick bra och hur jag ska göra det igen.
Trots att jag inte red som en stjärna och att hästen kändes oengagerad. Jag gjorde mitt jobb och tänkte bara efteråt:
Ja, jag gjorde det bra. Inte fantastiskt, men det var okej.DET VAR OKEJ. Och jag blev inte upprörd eller ens lite "måste hem och träna måste hem och träna" av den tanken. Det fick helt enkelt vara okej, det behövde inte vara perfekt. Det tar den tid det tar.
Känner att med den här nya attityden så kommer det bli en helt ny vår! Ska försöka bibehålla den här avslappnade stilen en vecka till, sen kommer jag att börja införa 1-2 mål i månaden. Inget mer.

Sakta så ska jag låta perfektionisten komma fram, men det måste vara i perfekt balans mellan det här "okej, jag är bra, det blir som det blir"-delen och den här "tränatränaträna, måste bli bättre, det måste bli perfekt"-delen. Först då tror jag att jag kan börja rida bra på riktigt.
Okej om det blir lite ostadig ridning i början, men i det långa loppet så tror jag att jag vinner på den här taktiken.

Vad tror ni? Låter det vettigt?


VINTERHELVETE.

Tack vare att vi bor på fucking jävla nordpolen så blir det ingen träning i morgon, jag är sjuk, förmodligen ingen Pay and Jump heller, hästarna är less, vattnet i stallet fryser så man må gå med hinkar och värmefläktar dagarna i ända och det går inte gå utanför dörren utan två skoteroveraller. Minst.Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag ska såååå flytta till Frankrike när jag blir stor.
Orkar varken vara inspirerande eller motiverad i dag, för mitt goda humör har sjunkit tillsammans med temperaturen.

Så chillin' i vardagsrummet med en varm kopp Oboy, the Walking Dead och tre filtar och väntar på bättre tider. Hur har eran dag varit?


Är det bara jag...

... som blir riktigt vårpepp när man ser dom här härliga färgerna?

Nästan så att man kan börja inbilla sig att det finns ett slut på denna eländiga, hemska vinter. PEPPA VÅR! <3Presentation av hästarna

En läsare bad mig att göra en presentation av varje häst, så det kan jag absolut göra!
Det blir ju lite virrigt med alla hästarna ;)


Munsboro Yankee
Valack 6 år, imp. Irland.
Mankhöjd: 148 cm.
Utbildningsnivå: 1m hopp, LB dressyr.
Långsiktigt mål: Rida SM i hoppning
Det här har han gjort innan mig: Tävlad 90 cm.
Ägare: Silverforsens AB. Våran egen alltså! ;)
Yankee är min favoritponny, i vått och torrt. Han är nästan alltid rolig att rida och har en massa personlighet!
En framåt och tuff ponny som hatar att riva, men han har minsann en räv bakom varje öra. Man måste hålla honom kort för att han inte ska ta befälet ;)
Just nu går jobbet ut på att bygga om systemet lite - förut har han fått hoppa på fart, men nu försöker vi utveckla så att han måste hoppa på samling och styrka i stället.
Det har resulterat i lite protester och påhitt från hans sida, men det går framåt!

Jag har haft Yankee i 9 månader.


Kerrie Ek
Sto 6 år, Orlando-Recruut.
Mankhöjd: 160 cm.
Utbildningsnivå: 90 cm hopp, LB dressyr.
Långsiktigt mål: Tävla upp henne och sälja.
Det har har hon gjort innan mig: Ingenting, vi köpte henne som 2-åring.
Ägare: Silverforsens AB. Våran egen alltså! ;)
Kerrie är den vi har haft längst av allihopa. Vi köpte henne som 2-åring från Eklunda Stuteri och red in henne själva. Det är en kaxig men samtidigt väldigt snäll och cool dam som man måste lirka lite med.
Men när man har henne med sig så går det av bara farten!
Lättriden och okomplicerad i det mesta, perfekt som juniorhäst. Just nu jobbar vi på markarbetet och styrkan, få henne lite lydigare och starkare i galoppen.

Jag har haft Kerrie i 4 år.


Mulvin Bosco "Mulle"
Valack 6 år, imp. Irland.
Mankhöjd: 148 cm.
Utbildningsnivå: 90 cm hopp, LC dressyr.
Långsiktigt mål: -
Det har han gjort innan mig: Tävlat 90 cm
Ägare: Ingrid Ragnarsson, Northern Jumping.
Mulle är en väldigt snäll och välvillig ponny med stort hjärta, men det fattas bara lite hjärnceller om man säger så ;)
Fantastisk teknik och en massa kapacitet, men det behövs mycket markarbete och kommunikation innan vi kan börja klättra i klasserna. Men ställer man ett hinder framför honom så vet han sin uppgift, den saken är klar.
Just nu jobbar vi på grunderna och markarbetet, så att vi kan börja träna på riktigt.

Jag har haft Mulle i 3 månader.


Vanessa
Sto 6 år, Winterwald-Ako I
Mankhöjd: 167 cm
Utbildningsnivå: 90 cm hopp, LB dressyr
Långsiktigt mål: -
Det har hon gjort innan mig: Gått clearrounder
Ägare: Tomas och Maj Hult


Vanessa är nog den snällaste hästen jag ridit. Hon vill verkligen göra rätt och är aldrig elak, även om hon blir lätt uppstressad. Mjuk på alla sätt och vis, men är känslig och studsig och behöver en lugn och trygg ryttare.l
I hoppningen har hon mycket kapacitet när hon har fått lite mer rutin, men är i allmänhet väldigt lättjobbad.
Just nu jobbar vi med dressyren, att rida henne fram till bettet och få henne att spänna av i alla situationer.

Jag har haft Vanessa i 1 månad.


Har ni frågor om hästarna är det bara att slänga i väg en kommenter! :)

Lite av det som kommer hända...

Här är lite av det som kommer att hända framöver.

* I dag är jag hemma så jag tänkte gå ut och rensa i sadelkammaren. Kommer en bloppis senare i kväll samt en uppdaterad presentation om alla hästarna!

* I morgon är det Ceciliaträning i Svensta med Vanessa och Mulle.

* På söndag är det Pay and Jump med alla fyra (förutsatt att vädret blir lite mildare, annars blir den inställd). 60 med Mulle, 70 med Vanessa, 80 med Yankee och 90 med Kerrie.

* Mulle kommer troligen att stanna här hos oss hela året!

* 11-12 ska jag och en kompis till Duved - ingen uppdatering alltså.

* 18-19 skulle jag egentligen tävla, men det sket sig för Dan hade planerat in en puderhelg i Kittelfjäll. Ingen uppdatering där heller alltså...

* 3-4 mars så är det Ceciliaträning igen, den gången med Y och K.

* Sen, på onsdagen 7/3 så åker jag, mamma och Linda söderut mot Lierop, Holland till Erika. Inleder vistelsen med att titta på nationella tävlingar där nere - svinigt kul.
Mamma åker hem på måndagen, jag stannar en vecka till och praoar.

* Första tävlingen blir alltså inte förrän 8/4! Tråkigt men då hinner jag ju träna desto mer ;)


Så så ser det ut alltså!


Hööks boots

Förra veckan (trot jag att det var) var jag in på Hööks en sväng. Hittade dessa boots och kunde inte hålla mig.
Dom är sjukt bra, eller i alla fall för de pengarna. Har använt de varje dag och de är fortfarande som nya.
De finns även i färgerna blå och svart, måste nog köpa någon av de också.
Enda dåliga är nog att det ena snurrar sig, men det är pga. av att Pärlan har en liten "bulle" på ena kronranden :P

RSS 2.0