Wångenhoppet

Nu börjar Wångenhoppet närma sig och det ska bli såååå kul!
På helgen efter skolavslutningen ska vi måla hinder, sponsorerna är på ingång och vi kommer ha fett bra priser ;)Sen ska ju vi ungdomar fixa en ryttarfest vilket vi fortfarande inte riktigt vet hur vi ska göra. Men något blir det ju definitivt.
Hoppas på jävulskt bra tävlingar i alla fall.

För övrigt så går det inte så bra nu, vilket ni kanske märker på uppdateringen. Alltså, hästarna rullar på men jag är så himla trött så energin räcker inte riktigt till bloggen. Men snart, snart är jag på g igen! :D


Hemma

Nu är vi hemma från tävlingarna och jag är hur trött som helst...
Ingen vidare blogglust men okej.

Har varit stolpe ut hela helgen. Ett tidsfel i LB, men rundan var helt underbar och han var sinnesjukt fin. Lite surt med tidsfel, men jaja.
I LA så vet jag inte vad jag gjorde på 1:an, men där rev vi. Inget konstigt språng eller så, han bara tappar ett framben. Då blev jag ganska ofokuserad eftersom det var det enda jag ville klara av, det första hindret. Skitsur blev jag och var irriterad hela banan runt. Men vi var felfria efter 1:an igen.Så det blev en till jääääääkla fyrafelsrunda.
Det är så himla onödiga riv vi får nu! Det känns ju så himla lätt och jag vet att riven beror helt på mitt mentala. Himla irriterande är det i alla fall, mer orkar jag inte analysera just nu. Men Y hoppade fint!

Kerrie var jättefin i 90 men tittade lite på sista hindret så vi kom lite nära och rev. I 1m så var både hon och jag trötta, men det blev en ganska bra runda med 2 ner.
Haha, ni kanske märker att jag inte riktigt är på humör ;)

Hörs när jag har kommit på bättre tankar.


Outfit


Näset

Har tillbringat hela m in dag på Näset, 9 timmar för att vara exakt, i stekheta solen! Tog tillfället i akt att köra med shorts & linne för att få lite färg!
Det resulterade med ett inbränt Gina-linne och Converse, haha! Dkönt att få lite färg i alla fall. Har bränt mig lite i ansiktet bara, men det får man väl räkna med antar jag. Har faktiskt aldrig varit bränd innan!

Klippt och ridet

I dag så fick Yankees vinterpäls ryka än en gång. Han har blivit så himla långhårig och eftersom det skulle bli så varmt i helgen så blev vi tvungna att klippa honom ;)
Nu är han väldigt fin och slimmad igen, tycker att han blir sååå snygg när allt ludd kommer av!

Det blev för övrigt två dressyrpass på Yankee och Kerrie idag, båda var fina. Med Kerrie så körde vi 5 bommar på böjt spår och lite galopparbete.
Yankee fick gå i s-bågar runt hinderstöd, så att det blev förvänd galopp i varannan båge. Han var galet pigg och jag kunde inte sitta ordenligt, men utöver det så var han fin!Men den här veckan blir jävulskt tuff må jag säga. Jag har 4 prov kvar att göra, varav 3 jag inte har en aning om vad det handlar om. På fredag ska jag på fest och måste alltså försöka bada båda hästarna+packa på torsdagen ;)
Blir knepigt. Men jaja, vad vore livet utan utmaningar!

Nu ska jag ta och lyssna på lite najs musik och sen blir det sängen. Måste dessutom tillägga att jag ÄLSKAR det fina vädret, jag är verkligen inte gjord för snö och kyla!
Sol är nog den bästa terapin man kan få :DSammanträffande

När vi åkte från kliniken i tom transport, tårar i ögonen och radion sattes på, hördes dessa ord:

You’re out of my life, it cuts me like a knife
I’m wounded and it hurts, it hurts, it hurts
Since I can’t tell you
You’re out of my life, but did you have to die?
And now it’s too late, too late, too late to say I’m sorry

Det gjorde inte situationen bättre då, men nu i efterhand så känns det rätt .. inte komiskt, men ah ni fattar. ;)


I only miss u when I'm breathing

Besiktningen idag gick .. helt utmärkt! ;) Inte en enda anmärkning förutom några hakar på tänderna och ärret på hoven som hon haft sedan föl.
Vi åkte hem med tom transport och nu ska hon vara på nya stället i någon vecka så att allt fungerar som det ska innan de betalar allt osv. De är 99% säker att de ska köpa henne, så länge hon inte blir helt jäkla bananas och brallar eller nåt ..? Men det lär ju inte hända, hoppas jag, haha.

Det var sjukt jobbigt att se henne åka iväg, helt klart. Vissa kanske tror att jag tar det här helt känslokallt och jag inte bryr mig om henne. Faktum är att jag inte har blameat något av det här beslutet på henne, utan jag har fått sett framåt och bara insett vad som är bäst.
Flera krokodiltårar kom både igår och idag, men när man får sitta helt själv och tänka lite så blir man genast på bättre humör. Jag glädjer mig åt att hon var helt frisk i alla fall, hon står inte långt härifrån och hon kommer få det så himla bra hos sina nya mysiga ägare! :) De gillar henne så himla mycket och det gör mig så glad innuti.


bus, <3


No wordsTACKTACKTACK bästa Johanna!

Lånad bild av Carro.


En ponny från varje kategori

Tänkte plocka ut en fin ponny från varje kategori som ligger ute på Hastnet!
Eftersom jag trots allt hänger på Hästnet dygnet runt, så är det lika bra, haha ..

B-PONNY
S kat B Pony fra Danmark. Hästar säljes
C-PONNY
Ior. Hästar säljes
D-PONNY

  Kort presentation

Johanna ville att jag skulle gärna en kort presentation av mina hästar, med ålder, mål osv osv.
Och visst kan jag göra det!Munsboro Yankee
Storlek: D-ponny
Kön: Valack
Född: 2006, 6 år gammal.
Tävlar: LA hoppning
Mål 2012: Kvala Msv och bli supersäkra i LA
Mål långsiktigt: Rida SM i hoppningKerrie Ek
Storlek: 160 cm
Kön: Sto
Stam: Orlando-Recruut
Född: 2006, 6 år gammal
Tävlar: 1m hoppning
Mål 2012: Starta 110
Mål långsiktigt: Junior SMVanessa
Storlek: 167 cm
Kön: Sto
Stam: Winterwald-Ako I, imp. Lettland.
Född: 2006, 6 år gammal.
Tävlar: 1m hoppning
Mål 2012: Bli säkra på 110
Mål långsiktigt: Ska säljasSilver Aisha
Storlek: Bara bebis än så länge!
Kön: Sto
Stam: Eldorado vd Zeshoek - Accord II
Född: Juli 2011Salsa (lånehäst)
Storlek: ca 160 cm
Kön: Sto
Stam: Casall - Accord II
Född: 2003, 9 år gammal.
Dräktig med Gaillard de la Pomme (Nabab de Reve - Darco - Chin Chin).

Så, det var nog hela bunten!
Taggar järnet inför juli då Salsa ska föla. Finns nog inget mysigare än just fölisar!Våra LA:er

Här är de LA:er som vi har gjort än så länge. Jag räknar dock inte med den i Östjämten, eftersom han hade ont då och stannade med all rätt ;)
Här tyckte jag att han var väldigt fin, dock tappar jag fokus mot slutet och gör en misssberäkning på ett hinder som ni ser ;)
Men där hade vi en jäkla tur, Yankee lyckades dra upp benen så där blev det ju en nolla.Här var vi inte riktigt i gång i början, så det blev ett ganska grovt riv på 2:an. Blää då resten av banan var riktigt bra!


Här satte jag lite för mycket tryck i början, så det blev ett riv på 1:an. Resten av banan var helt okej, lite springigt kanske men annars så.
Den här rundan tycker jag är den bästa. Det finns inte med på filmen, men jag gör värsta dumma misstaget på första hindret och kommer i världens segaste galopp. Y fattade nog inte ens att han skulle hoppa ;)
Sen skärpte jag mig och då blev det ju en riktigt bra runda!

Allt som allt så tycker jag att rundorna har blivit lite bättre för varje gång. Huvudsaken är ju att det känns lätt, och det gör det verkligen!
Sen får nollorna komma när de kommer. Han är ju trots allt bara 6, så det är ju ingen brådska.

Vad tycker ni?Liten frågestund

Eftersom jag är hemma sjuk och har fett med tråkigt så tänkte jag dra i gång en liten frågestund. Fråga vad ni vill, hur ni vill och när ni vill!
Avslutar frågestunden i kväll eller i morgon, beroende på hur många frågor som kommer in.


Fina Y får stå för bilden!

Fråga på nu! :)Fota?

Jag har panik för att jag använder samma bilder hela tiden och det skulle vara ganska så gött att få lite nya, fräscha vårbilder.
Så är det någon vänlig själ som skulle vilja fota mig och hästarna?Jag älskar Lilly Blomkvists bilder som hon tog på Sundsvall Summer Pony Show förra året!

Tyvärr bor jag i ödelanden, dvs Jämtland, så ni måste ju tyvärr bo här eller tänka er att åka hit. Och så måste ni vara gratis. Och väldigt, väldigt uthålliga. Och helst ganska duktiga.
Någon frivillig?


Kval

Kval är nog bland det värsta jag vet!
Man känner sig så himla pressad och man vill så gärna nolla att det helt enkelt inte går.
Just nu till exempel så vill jag så gärna kvala Msv och Ungponny-SM. Så jag blir helt låst och bara MÅSTE nolla alla LA jag rider.
Och det värsta är ju att jag verkligen känner att vi kan. Det känns pyttelågt och som en mycket bättre klass för oss än LB. Då är det så himla frustrerande när man känner att säsongen bara rinner fram och en förbannad bom ska ramla och man ska klanta sig.

Men nu vill jag bara släppa på allt det där och försöka rida alla LA:er precis som en vanlig LB. Det bästa hade varit om man inte fick veta vad som krävdes för respektive klasser innan man hade alla kvalen färdiga...
Jag tycker så himla synd om er som vill kvala till SM, vilken press det måste vara att behöva nolla Msv A:er! Sen om man dessutom bor här i Norrland, där vi har så få nationella tävlingar.Klart att det är bra att vi har kval så att man inte startar för höga, men jag tycker bara att de stressar en och försämrar ridningen. Det märks ju så tydligt, för när man inte bryr sig om att nolla (till exempel i en debut) så går det hur lätt som helst.
Nu måste jag bara försöka få den där utgångssituationen i varje klass jag rider.
Och sen har jag bara en fråga.

Måste man kvala Msv även om man startar Avd B? Maggan vill nämligen att jag ska rida Msv, men jag tror inte att jag får förrän jag har mina 3 nollor. Och sen så är TR väldigt luddigt när det gäller detta.
Någon måste ju veta?

Det hade ju verkligen varit super om man inte behövde det, för då skulle jag inte känna någon press att nolla eftersom jag då kunde starta Msv när jag kände mig redo.
Ibland kan jag faktiskt tycka att en fyrafelsrunda kan vara mycket bättre än en nolla! Så det bästa hade varit om det var mer som i fälttävlan, där en tränare får göra ett utlåtande om denna tror att man är redo för en högre klass.

Antar att detta aldrig skulle hända, men ändå!
Planering

Maj
26-27 - Näset. Yankee LB-LA på lördagen, Kerrie 90-1m på söndagen.

Juni
2-3 - Fälttävlan i Bollnäs. Kerrie H90 och Yankee P80.

9-10 - Sundsvall Summer Pony Show. Yankee LB-LA båda dagarna.

16-17 - Ingenting inplanerat än så länge. Anna? ;)

18-20 - Ted sommarkurs med båda hästarna.

Juli
5-8 - Wångenhoppet! Yankee LA på fredagen, LA-Msv B på lördagen och LA på söndagen.

10-23 - Holland förhoppningsvis!
Sen är det inte så jättemycket mer inplanerat. Taggar lite så där lagom mycket då då ;)
Och nu känns det äntligen som att jag har fått ett nytt grepp i ridningen igen. Första dagarna i Bollnäs så var hela ridningen lite obalanserad.
Det blir som att när det blir en ny miljö (i det här fallet utomhus) så får jag värsta hjärnsläpp och kan inte få till några distanser alls. Men nu känns det som tur är som att det har gått till sig och jag kan börja rida ordentligt igen ;)Word


"Det blir som det blir tills det blir som man gör det"


En tanke bara

Ni vet ju att man alltid suckar när man ser duktiga ryttare och bara "varför kan jag inte rida som henne/honom" eller önskar att man bara kunde bli exakt som dom.
Men nu har Maggan fått mig på bättre tankar!

Nu inser jag ju att du kan aldrig bli någon annan än dig själv. Ju mer du försöker ändra på din grundpersonlighet, alltså bara hur du är född, desto sämre mår du. Det är som att skrika sitt DNA rakt i ansiket att det inte duger.
(haha, ursäkta min extremt naturvetenskapliga liknelse (a))

Så istället för att försöka vrida och vända på sig själv för att helt enkelt radera ut sina sämre sidor så tycker jag att man ska helt enkelt lära sig sina styrkor och sina brister och sen bara försöka komma på ett sätt att lyfta fram det bra och tona ner det mindre bra.
UTAN att försöka förändra sig själv.Jag menar, om du är en riktig tävlingsmänniska eller någon som är väldigt känslomässig så kommer du förmodligen alltid att vara det, hur mycket du än försöker dölja det.
En sak som Maggan sa var att de egenskaper som tar dig framåt kan samtidigt vara de som håller dig tillbaka.
Man måste helt enkelt lära känna sig själv och inte låta sig dras ner av sina svackor. Låt dina brister inspirera dig att hitta nya vägar och se det som en rolig utmaning istället för att deppa i hop och tänka att det aldrig kommer bli något av mig ändå.
Tvivel tar dig ingen vart!

Jag må vara manisk, extrem, övertaggad och alldeles för hetsig men jag är jäkligt bra ändå. Jag kan ju faktiskt vara lugn, metodisk, fokuserad, otroligt konsekvent och väldigt inspirerad däremellan.
Alla har brister men alla har styrkor!
Anledningen till detta lite överinspirerade inkägg är nog att jag verkligen känner att jag kom ur min svacka i dag. Varför?
Jag deppade inte i hop utan tog tag i det och redde ut alla orsaker. Det som hade kunnat blivit en flera veckor lång period av besvikelse och ilska blev i stället en konstruktiv och lite halvfilosofisk tid. Jag tog mig tid och tänkte efter helt enkelt!

"Du kan aldrig vara jag och jag kan aldrig vara du."
Enkelt men o så sant.


Bollnäs

Ja, jag kan ju i alla fall börja med att skriva att jag har uppfyllt mitt mål med råge!
Jag bestämde ju att jag framförallt skulle ha ROLIGT, och roligt har jag haft. Haha, om man bortser från mitt mindre sammanbrott på fredagen över att jag aldrig kunde göra något lagom ;)
Men som tur var så var Maggan där med sina grymma metaforer och hon lyckades prata mig ur det. Jag ska helt enkelt sluta vara så manisk och svarvit och helt enkelt bli lite mer relaxed och inse att jag inte ska träna bort mig själv i ridningen.

Men åter till ämnet.
Vi tar det dag för dag!

Torsdag
Inledde med att hoppa Kerrie på terrängbanan där i Bollnäs. Supersupersuper fin var hon, hoppade nästan allt helt klockrent och hon tyckte att det var riktigt kul!
Uli gav oss tummen upp så nu blir det fälttävlansdebut för hennes del nästnästa helg :)

Yankee och jag hoppade en LB. Kändes väl helt okej, ingen superkänsla då han blev lite lång och jag blev lite passiv. Ett lite onödigt riv blev det på fyran.
Men det är som Maggan säger, att hoppa LB på yankee är som att sätta en tredjeklassare i en försökoleklass. Han tycker att det rent ut sagt suger.
Men ja, en helt okej runda!

Sen var allt lite långsamt och det blev lite för mycket balans och lite för lite kom till ridning.

Fredag
Idag däremot så var det lite tvärtom!
Jag satte jävulskt med tryck för nu skulle det bli ändring. Vilket resulterar i ett satans pet på första hindret...
Resten av banan gick smärtfritt, inga kanonsprång med klart godkänd och det var någon slags rytm i det hela ;)
Däremot hade jag ju glömt gå hela banan, så jag bröt av efter 8:an och trodde det var färdigt och gick ut.
Egentligen skulle jag ha hoppat 2 hinder till, så det är därför det står Utg. i resultatlistan.Och sen var det ryttarfest!
Haha, den otroligt vackra bilden får tala för sig själv...


Lördag
Viiiiilken dag! Kände mig så himla lycklig och avslappnad hela dagen igenom. Hoppade fram like a pro, alla språng blev bra, Yankee var svinigt fin och allt kändes grymt!
Sen går jag in på banan och blev lite för avslappnad, haha...
Kommer på första hindret med världshistoriens sämsta galopp och Yankee fattar inte alls. Blev ett ganska pinsamt stopp alltså. Sen garvade jag lite och började om ;)Och vilken runda sen då! Så fin var han. Hindrena kändes minimala och vi fick i princip bara bra språng. Jag höll i men hade ett ordentligt tryck. Jättenöjd med min ridning, ännu nöjdare över min otroliga ponny. Han gör sitt jobb no matter what!
Jättefina distanser blev det också, särskilt nöjd med 5-6:an över trippelbarren. Koooolla bakbenen! ;)Otroligt onödigt med stoppet (5 fel blev det), men jag är ändå riktigt nöjd med rundan. Han kändes riktigt spänstig och kvick så det gjorde egentligen inte så mycket :)
En sjukt rolig helg sammanfattningsvis!

Sen måste jag bara passa på att gratta väääääärldens bästa Saga och Flora! Först kommer dom tvåa i LB+5, bara ett riv i lagklassen, VINNER deras andra Msv B med enda nollan och avslutar med en andraplacering i LA!
Hur grym är dom inte? :D
Mina idoler hette det ja!


Hej hästen

Jag gillar dig så där äckligt mycket! <3Och pållen var förresten helt fantastisk i i dag. Det har kanske inte sett så bra ut i resultatlistorna, men jag är gaaalet nöjd med tävlingarna och det har bara varit lite stolpe ut för min del på varje runda ;)

Bäst bildkvalitet hette det ju också. Var det ngåon som var och fotade i Bollnäs?
Skulle bli sjukt glad om man kunde få se bilderna! :)


Gissa!

Gissa vad jag och mamma var och beställde på Equeen idag ? ;)
Den som gissar rätt får en länk i nästa inlägg :D
You don’t know what you got ’til you’re missing it a lot

På Måndag.
Minns ni inlägget jag skrev för ett litet tag sedan? Att det hade hänt massa saker osv ..

Vissa kanske redan har listat ut det, eller i alla fall anat. Det är i alla fall Besiktning på måndag. Går hon igenom så tar de henne direkt.

Nu får vi bara håll alla tummar, tår och allt som går att hålla - att hon går igenom. Känns dock inte som några problem eftersom hon varit helt problemfri i snart 3 år.


Erik Hassle får citera bilden.


Sista fixet

Nu är ponnyn badad, tofsad och skrittad och jag är taggad till tusen!
Har bestämt mig för att det här meetinget ska bli awesome och att jag ska ha sjukt roligt. Jag tror verkligen på det här med glädje, jag måste helt enkelt hitta tillbaka till dit där det är helt underbart roligt att tävla och man bara är på sprudlande humör.
Oavsett hur det känns.Och till min hjälp har jag ju förstås världens bästa Yankee, Maggan och en massa härligt folk! Så det borde ju inte bli allt för svårt ;)
Jag tänker helt enkelt inbilla mig att det känns bra tills det gör det!
I morgon rullar vi i alla fall mot Bollnäs klockan 7.00, och sen tror jag att jag rider runt 2-halv 3.
Om ni vill följa resultaten är det bara att kolla Equipe.

Hör kaaanske av mig om känslan om jag får telefonen att samarbeta med blogg.se:s efterblivna app, ananrs så får ni helt enkelt vänta tills på lördag.
Sammanfattningsvis så är humöret på topp och allt känns så där äckligt kul! :D

Återkommer senare i kväll med lite fler inlägg, bland annat så tänkte jag göra ett inlägg som en läsare önskat.Lite ändrade planer

Nu har vi ändrat i planen inför Bollnäs lite. Kerrie ska nämligen hänga med och träna fälttävlan på deras fälttävlansbana på torsdagen, innan jag startar LB med Yankisen.
Blir sjukt roligt!Sen så hoppade jag båda två i går och de kändes riktigt fina. Jag har väl ridit bättre i mina dagar, jag är fortfarande i den där lilla svackan som jag försöker klura ut hur jag ska ta mig ur.
Men Kerrie kom i hop sig riktigt bra och hoppade väldigt fint. Yankee kändes väldigt pigg och fräsch, hade lite svårt att hålla i hop vänstergaloppen men det blev många fina språng! :)

Så nu taggar vi järnet till Bollnäs!
Vilka ska dit?


Pjolter
Två hästar jag gillar

Det kanske syns rätt väl vilken typ av ponny jag gillar?
Detta är två stycken jag fastnat lite för, och jag tror har kapacitet. Den nedre ser dock väldigt orutinerad ut, men den verkar väldigt fin!
Sorry guys

Hade planerat att blogga både igår och idag, men bägge dagarna blev FULLBOKADE helt oplanerat. Ligger nu i sängen och kastar in ett inlägg från telefonen. Kan ju i alla fall avsluta.inlägget såhär - Jag är så jävla lycklig! Kommer berätta.så fort det går. Åh, jag längtar tills jag får berätta!! :) /Anna - gladchey.se. Btw, kanske beskriver rätt bra att jag tog ett stort skutt upp för mååånga trappsteg efter lite prat med mamma nyss .. ;) Glädjeskutt alltså ..

Bollnäs

Så här kommer nästa vecka att se ut för våran del:

Onsdag
Packar och tvättar Yankee, sen åker vi mot Bollnäs på eftermiddagen. När vi kommit fram så skrittar jag nog Yankee lite och masserar.

Torsdag
Hoppar LB.
Kommer att se till att vi får en ordentlig framridning där han verkligen känns avslappnad och framme. På banan tänker jag inte rida fort överhuvudtaget, utan satsar bara på en jämn och fin runda med bra känsla.

Fredag
Hoppar LA.
Samma sak där, ser till att han är mjuk och genomriden innan jag börjar hoppa. Sätter upp ett bra grunstempo och försöker bara få en bra rytm hela banan runt.

Lördag
Hoppar LA.
Och där har jag i princip samma upplägg som fredagen. Sen åker vi hemåt igen!Mitt främsta mål är bara att vi ska ha roligt och att det ska kännas lätt :)
Ska bli sjukt kul i alla fall!
Vilka ska till Bollnäs av er läsare, och vilka klasser ska ni rida?Minnen
Sometimes you just know.
Älskar dig hästen.


Hur kommer det sig...... att varje gång man ska få något gjort så fastnar man alltid på Facebook?
Aja, nu måste jag ta och fixa en packlista inför Bollnäs. Wish me luck (a)Yankee!

I dag var det ju som sagt upp till bevis för Yankees del, Bodil var ju då här och kände om hon trodde att han skulle kunna åka till Bollnäs.
Och som tur var så var det stooooor skillnad från förra gången! Han kändes mycket mjukare och var inte det minsta upprörd. Jag har ju också känt när jag har ridit att han har blivit mjukare och mjukare.Jag red en kortis efteråt, skrittade ut en stund och kände sen lite på honom på planen. Där var han riktigt fin och loss i sidorna, bjöd framåt ordentligt också och svepte med svansen precis som han brukar ;)
Så det var så himla skönt att han kändes som vanligt nu och förhoppningsvis är helt fräsch. Vi åker till Bollnäs alltså och där får vi helt enkelt se hur han går, känns han inte okej ändå så far vi hem.
Men det känns riktigt bra nu och jag tror inte att det blir några problem överhuvudtaget.

Nu är stjärnan på g igen!


Förbättringar

Vi har ju alltid saker som vi måste bli bättre på. Så jag tänkte bara liksom sortera alla olika saker jag måset förbättra, med hästarna, min egen ridning, skolan osv osv.

Min egen ridning

- Min vänstersida.
Jag har en svag vänsterskänkel som gör att jag jobbar för lite med den och istället kompenserar med handen. Alltså håller jag nästan alltid lite mycket i vänstertygeln istället för att få upp hästarna på högertygel med hjälp av skänkeln.
Hur: Träna på att lägga fram vänsterskänkel och påminna mig själv om att lätta i handen hela tiden.

- Disciplinen.
Förut har jag varit så himla ordentlig och disciplinerad, med mål och allt var det var. Men nu under den här vintern så har det varit så himla mycket runt om hästarna och jag har helt enkelt klappat i hop när jag försökt med målen. Men nu när skolan lugnar sig så tänkte jag göra ett nytt försök med månadsmålen. De är ju väldigt bra när jag tar tag i mig själv och gör dom!
Hur: Skriv ner i boken, red ut problem och börja analysera mera. Red ut dåliga situationer och lyft fram bra.

- Överlivet.
Jag har väldigt lätt för att kasta fram överlivet i språnget. Så helt enkelt att bli lite stadigare och mer stilla i sitsen och mer upprätt i sitsen. Sen är väl detta inget jag prioriterar just nu, men det är ju alltid bra att vara medveten om det.
Hur: Titta upp mer, mjuka upp kroppen och sitt stilla men ändå i rytmen.

- Mentalt.
Vi har ju alla svackor i det mentala. Just nu, de senaste tävlingarna, har det bara knutit sig i huvudet och jag har helt enkelt inte KUNNAT samla mig och fokusera.
Jag blir bara förtvivlad och blir stel, spänd och passiv. Självklart kommer jag inte rätt på ett hinder när jag inte ens tänker klart. Så jag måste helt enkelt jobba på att hitta tillbaka till det där fokuset jag hade de första tävlingarna i år och förra året.
Hur: Reda ut känslor och sitautioner. Jobba med självkänsla. Musik. Hitta igen självförtroendet.
Yankee
- Lösgjordhet.
Jag måste få honom längre, lägre och rundare. När jag tävlar så mycket så blir det ju lätt att man bara rider runt i samling och tävlingsform. på tävling vill jag ha honom hög i formen, explosiv och väldigt samlad, men sån ridning funkar ju inte hela tiden.
Han blir ju både trött i kroppen, uttråkad och det blir jobbigt med så mycket press.
Hur: Jobba mycket med lösgjordhet. Sidförflyttningar, böja och stretcha, mycket skrittjobb och volter.

Kerrie

- Rytmen.
Kerrie har en väldigt bestämd takt och är i allmänhet väldigt lätt att rida på hinder. Men det blir väldigt lätt att man bara sitter och finrider och blir passiv. Men jag måste komma i håg att verkligen rida fram mot hindret, utan att rida av henne. Liksom bara sätta trycket och våga galoppera på.
Hur: Tänka på att galoppera genom svängen och att vara aktiv hela vägen fram till hindret.

Vanessa
- Avslappning.
Som alltid, så behöver V chillaxa lite. Hon är ju väldigt uppe i varv och speciellt på hidnren då hon ofta sänker ryggen och hoppar gärna framåt.
Det är ju väldigt svårt att ändra på, men jag måste lägga ner mer tid på dressyren och att få henne lägre och friare i formen.
Hur: Mycket dressyr med tempoväxlingar. Träna på att få henne längre i halsen och att få henne att kunna gå i en friare form när hon hoppar.

Blir nog bra det här om jag verkligen tar mig i kragen och gör något åt detta. SJälvklart behöver jag inte fixa allt på en gång, men något av det borde jag ju kunna fila till.
Vad behöver ni träna på just nu?This or that?

Kör en liten diss or that. Skulle vara kul och se vad just ni väljer!


Bästa Kyra

Läste i Ridsport Special om några riktigt bra tips från Kyra Kyrklund. Haha, hon är helt klart min idol i dressyrvärlden tillsammans med Ulla Håkansson!
Hon är liksom rättfram, ärlig och känns helt enkelt bara sund. Inget knussel, liksom. I alla fall, först ett citat som jag tyckte var sjukt rätt:

"If you keep doing what you always did, you will keep getting what you always got"Och sen var det 7 saker man INTE ska göra i ridningen som jag också tyckte var riktigt bra!

1. Tro inte att hästen inte vill lyda, det finns alltid en orsak om den protesterar. Hästen står inte i stallet och funderar på hur den ska förstöra för ryttaren.

2. Sluta inte att vara nyfiken på att bli bättre. Tro inte att du hittat nyckeln till ridningen - försök alltid att lära mer.

3. Inse att du inte kan rida alla hästar på samma sätt. Det finns ett generellt språk, men sedan är hästar olika individer.

4. Om du har problem med en rörelse blir den inte bättre av att du tränar den dåligt. Plocka ner rörelsen i enklare beståndsdelar och var inte för istadig.

5. Träna inte bara på det som är svårt. Träna så att det blir positivt för hästen och att den får känna att den lyckas.

6. Analysera varför det går fel. Våga springa upp med din häst för hand: problemet kan vara något som behöver lösas av veterinär.

7. Håll nerverna i styr, träna inte för mycket inför en tävling. Tänk på till exempel en friidrottare som trappar ner på träningsdosen inför en tävling och vilar kroppen i form. Låt hästens kropp vila och ladda.


Hon är ju för härlig alltså. Skulle såååå gärna vilja träna för Kyra!
Måste införskaffa hennes bok "Dressyr med Kyra" så fort som bara möjligt. Hon har så mycket kloka tankar.


Finare hästar
Ganska grymma hästar ja. Nu är det bara för mig att ta itu med min ridning och faktiskt kunna ta att jag är i en svacka just nu.
Bara att rycka upp sig och bita i. Hoppas in till döden dock att Maggan hjälper mig i helgen, finns ingen bättre när det gäller att få en att sluta tjola och rida. Jag tänker däremot inte säga att jag är helt värdelös och att jag rider så sjukt dåligt, för det vet jag att jag inte gör. Däremot red jag som ett riktigt klantarsel i helgen, men det är en annan sak ;)

Vad jag ville komma till är dock att jag är så himla glad för mina underbara hästar! Tack Hults för att jag får rida Vanessa och tack mamma för att du har köpt så otroligt fina små hästar :)Sommar <3

Vill så gärna ha sommar, hav, Tedträning, glass, shorts, jordgubbar, meeting, gräs, fölisar, Yran, Håkan, fest och allt därtill.
Typ nu.
För övrigt en galet söt bild på Aisha och Vilda. Ni skulle bara veta hur stora och kaxiga dom har blivit ;)
Och om nästan precis 1 månad så får vi ännu ett tillskott till hästfamiljen, nämligen Salsas bebis!

Kan inte skolan ta slut NU?
Kommentarer

Ville bara lägga in här lite snabbt att jag tror att i alla fall jag tänker sluta svara på kommentarer som är anonyma. Tyvärr, det tar för mycket tid och oftast så är ju kommentarerna som är anonyma negativa.
Så vill ni ha svar så får ni länka till eran blogg så går vi in och svarar där! :)


Smink?

Nu ställer jag en ganska ovanlig fråga.
Brukar ni sminka er på tävlingar, träningar eller bara allmänt när ni rider?Själv gör jag inte det. Jag tycker det känns lite ovärt att sminka sig när det ändå kommer bli fult när man rider, sen är jag ganska lat också ;)
Men sen så sminkar jag ju mig till skolan, och ofta så rider man ju med smink bara för att man inte har tvättat bort det.


Saker som behöver finslipas

* Hålla ett bra tempo genom hela banan.
* Buren hand
* Kunna samla innan hindret
* Min inverkan med sitsen
* Bjudningen
* Attityden

Aa, typ det. Kommer inte bli lätt och jag måste verkligen lägga upp det på bra sätt.
Svar på kommentar

själv har jag som mål att inte förstöra någon häst jag rider..

Tror du missuppfattar lite. Jag menar inte att man förstör i att göra hästen helt oridbar eller ja, helt enkelt utbilda hästen helt åt helvete så att den inte ens kan gå lätta klasser.
Jag menar att tills man är proffs, eller en riktigt duktig ryttare så måste man få göra misstag på sina hästar. Slår vad om att dina hästar inte är perfekt utbildade?
Det finns ju alltid någon som rider ens hästar bättre. Sitter  RGB upp så är det väl klart att hästen går som en klocka.

Jag skulle i dagsläget aldrig kunna utbilda en häst på bästa sätt, från 3 års ålder och sen till hästens absoluta maxkapacitet. Inte på miljonen!
Och det är inget konstigt med det, eftersom jag inte är något proffs. Om jag då ändå sen får en 3-åring så gör jag ju självklart mitt bästa, men det skulle ju självklart bli en helt annan femma om Rolf-Göran satte sig och red.

Förstår du hur jag tänker? :)


Svar på kommentar

själv har jag som mål att inte förstöra någon häst jag rider..

Tror du missuppfattar lite. Jag menar inte att man förstör i att göra hästen helt oridbar eller ja, helt enkelt utbilda hästen helt åt helvete så att den inte ens kan gå lätta klasser.
Jag menar att tills man är proffs, eller en riktigt duktig ryttare så måste man få göra misstag på sina hästar. Slår vad om att dina hästar inte är perfekt utbildade?
Det finns ju alltid någon som rider ens hästar bättre. Sitter  RGB upp så är det väl klart att hästen går som en klocka.

Jag skulle i dagsläget aldrig kunna utbilda en häst på bästa sätt, från 3 års ålder och sen till hästens absoluta maxkapacitet. Inte på miljonen!
Och det är inget konstigt med det, eftersom jag inte är något proffs. Om jag då ändå sen får en 3-åring så gör jag ju självklart mitt bästa, men det skulle ju självklart bli en helt annan femma om Rolf-Göran satte sig och red.

Förstår du hur jag tänker? :)


"Förstöra" sina hästar?

Jag har tänkt på en sak. Alltså, man säger ju att man förstör sina 10 första hästar och lär sig lite mer för varje gång så att nästa häst kan få lite bättre förutsättningar för att bli en duktig och framgångsrik häst.
Men kom i håg att du inte har några krav alls på att utbilda din häst perfekt. Du kommer att göra misstag med den och det är okej!

Man är inte proffs förrän man är proffs.
Jag brukade få ångest förut för att jag hade för fina och för unga hästar. De hade ju varit såååå mycket bättre om någon duktigare haft dom.
Men det är ju klart som fan att dom skulle vara! Varje häst man får möjligheten att rida är ju ett steg längre i din egna utveckling. Man förstör varje häst lite mindre för varje ny häst man får, eftersom man samlar på sig mer och mer kunskap för varje häst man rider. Haha, låter kanske lite hårt att man "förstör" sina hästar, men i princip är det ju det man gör...

Det tror jag i alla fall. Jag tycker att man lär sig grymt mycket på att rida olika sorters hästar.
Sen så har jag många gånger önskat att jag haft rutinerade hästar, läromästare, som jag hade kunnat lita på och lärt mig av. Det hade varit bättre för både mig och hästarna.
Men nu är det ju så att läromästare kostar rejält med pengar och det är en vara vi har ganska snålt av. Alltså, blir det min lott att ta itu med unghästar istället.
Det är väldigt ofta ganska mentalt påfrestande eftersom man vet att vad man gör nu påverkar vilka förutsättningar hästen får senare i livet. Speciellt med storhästarna kan jag känna så, eftersom jag inte alls är van att rida storhäst och oroar mig rätt ofta för att jag ska kapitalförstöra någon av dom ;)Men nu börjar jag inse att det är en del av lärandet.
Självklart ska man göra sitt allra bästa för att ge hästen en bra utbildning och ta hjälp av andra duktiga ryttare och tränare, men man kommer inte undan det där "om bara h*n hade ridit hästen hade den varit mycket bättre". Bara att acceptera det och lära sig av det i stället för att gräma sig över att hästen hade hoppat bättre med någon annan ryttare. Var istället glad över att hästen är så bra som den är, för det kunde ju ha varit enormt mycket värre!
Det är DIN häst, det är DINA val och det är DU som har tagit hästen dit den är i dag. Ingen annan, klart slut hej.

Haha, vet inte riktigt vad det här blev för inlägg. Men men, hoppas jag fick fram något vettigt i alla fall ;)


Skam den som ger sig

Okej, eftersom vissa läsare hävdar sig att jag inte kämpar nog med Pärlan, hade jag tänkt att göra ett litet projekt, eller vad man kan kalla det.
Inte för något typ av bevis, utan för skojs skull.

Om allt går bra för mina föräldrar så siktar jag mig in på Näsets Vårtävling den 26:e Maj. Då hoppar jag en LD.
Hur jag tar mig dit, ska jag uppdatera så gott det går har på bloggen så får vi se slutresultat på plats, Näset den 26:e.

Eftersom vi inte direkt är i bästa (tävligns)form just nu så kommer det inte bli lätt och jag har mycket jobb som ska upptas efter våran lilla paus.

Återkommer senare ifall det gick.Projekt Rumpmuskler

FulrubrikN.
Pärlan har tappat mycker rumpmuskler över vintern. Eftersom man bor här i de Norrländska skogarna så hittar man inte de mest optimala ställena att rida på när det är sjukt mycket snö.

Men nu jäklar är snön borta och marken har torkat upp någorlunda. Min favoritbacke kan man faktikt rida i nu helt riskfritt!
Eller egentligen är det väl ingen backe, mer en svacka skulle jag kalla det. Brant ner - brant upp. Måste slänga in någon bild på den någon dag, den är verkligen braaaant, därför är den så grym. ;)

Ska rida i den så ofta jag kan nu för att få fram lite rumpmuskler nu. Pärlan har förövrigt blivit jättefin i kroppen nu och nästan tappat all vinterpäls! :)En bild så nära rumpa jag kunde hitta .. ;)


Bloggen <3

Är så otroligt glad att jag har bloggen, att vi har bloggen!
Jag och Sara, också alla våra fina läsare. Utan läsarna hade bloggen inte varit som den är just nu.

Hit kan jag komma, jag kan skriva ner läget och dela mina tankar, val och funderingar. Det är alltid någon som ska kommentera något supergulligt och dela sina tankar.

Idag funderade jag ganska starkt, på om det var värt det att egentligen blogga. Värt alla smällar, alla hat-kommentarer och folk som ska veta bättre. Visserligen har vi inte alls haft så mycket såna händelser, men det kommer pikar lite här och var.
Men allvarligt, jag funderade faktiskt på att lägga av idag, främst nöär jag märkte att folk inte kuna acceptera mina tankar på en ganska stort och seriöst inlägg som var skrivet helt från hjärtat.

Jag tänker sjutton inte ge vika för svaga personer som inte kan låta mig ta mina val.
Jag måste lära mig att se de andra fantastiska personerna som verkligen tror på mig och håller med mig i vad jag tycker. Jag måste lära mig att blunda för det dåliga och minnas det bra.

Jag tänker alltså inte sluta blogga, även fast det är en rätt svår period just nu, med diverse val samt lite halvdålig ridning (= inget att skriva om.)

Vill så gärna ge er en kram, ni som peppar och tror på mig. <3


Bräcke...

... gick inget vidare. Eller jo, hästarna var fina och så men känslan var på botten.
Haha, efter 110 storgrinade jag och sa till mamma att vi måste träna för Maggan i helgen. Så nu blir det troligtvis Näset på lördag! :DI alla fall så kan jag kort berätta att Kerrie var felfri i både 90 och 1m, trots ryttarmissar av astronomisk storlek. Vanessa hade ett ner i 1m i omhoppningen men var fin utöver det och 110 kom vi runt med 2 stopp och 2 riv.
Däremot så red jag som ett arsle hela dagen. Pratade med Maggan sen och jag kom fram till att jag verkligen skulle behöva träna lite banhoppning för att bara bli säker på min ridning igen.

PÅ kvällen var det sedan dansgala i Nälden från 7-2, så det var därför jag inte uppdaterade där på lördagen.
Vill ni se film förresten? :)


Haha..

Hej!! Kan inte fatta att någon skriver sånt??

Haha, det var ju du som skrev det?
Smart där...
Du vet väl att man kan se IP-addresser? ;)Svar till "Annonym"

Hej!!!!!
Jag tycker ni är sjukt bortskämda som bara får köpa nya saker HELA tiden!! Jag är inte svartsjuk eftersom jag har 5 egna hästar. Jag tävlar på msv så jag tror att jag äger er VÄLDIGT mycket!!!!!

Hej! Vi vet vem du är eftersom du har kommenterat med din blogg tidigare och jag känner igen IP-numret :)
Så bara så du vet så kan du lika gärna kommentera med ditt riktiga namn.
Förresten, det stavas "Anonym" :)Har vi blivit länkade?

Statistiken har dragit iväg otroligt mycket, har vi blivit länkade någonstans eller kom bara massa folk hit? Jättekul i alla fall! :)

Letar en Ayr8

Vill så gärna ha en brun hjälm!
Söker en Ayr8, mittdelen spelar ingen roll. Ska vara i bra skick. 56 eller 57.
Skriv en kommentar eller mejla mig på annastaaf@live.se

"Rida den häst man har."

Fick en kommentar, kändes smått som en liten pik.
Tog faktiskt åt mig, fast jag inte borde med tanke på vad det egentligen var om. Det var om att denne tyckte att jag borde rida den häst jag har, men nej.

Har du en häst som du är "klar" med och du vet ska iväg när som helst, som du kämpat med i tre år, då är det inte att "rida på det man har."

Motivationen är helt bortblåst och det är inte kul att rida längre. Jag har häst för att jag ska kunna göra det jag vill mesta av allt. Tävla, träna, kämpa och utvecklas.

Om du inte har varit med om detta själv, tycker jag inte att man ska bry sig faktiskt. Du kommer förstå den dag du står där.
Att se alla med så otroligt fina hästar åka ut på tävlingar den här tiden, är inte lätt. Jag är så jävla avundsjuk faktiskt. Fast inte på ett dåligt sätt och tycka de är dåliga, nej de är självklart värd det och de har ju lagt ner otroligt jobb.

Haters gonna hate. Nu kommer folk tycka att jag är egoistisk och otroligt dryg som inte kan vara tacksam över det jag har.
Att det är fel att jag bara vill tävla och att jag inte ser hästen som en individ eller min bästa vän. När man har insett att man inte passar varandra och inte tycker ridningen är kul längre, ska man inte hålla på. Jag rider för jag tycker det är kul och grädden på moset är ju tävlingarna. Och nej, jag tänker inte tävla dressyr för det är inte roligt och jag vill inte det.

I vissa lägen måste man faktiskt känna efter vad som är bäst för en själv, och detta är ett sånt läge. Det är ju trots allt vi ryttare som har valt att rida på våra hästar och då är det upp till oss att bestämma hur vi ska ha det för att vi ska bli så tillfredsställda som möjligt. Man ska inte bli påtvingad en häst för att sedan "göra det bästa av situationen - no matter what."

Man måste våga göra val, och inget val är fel så länge någon annan tar skada av det.
Sen vad andra tycker, borde man inte bry sig om, men man kan alltid försöka få andra att förstå hur man tänker.

Jag har gjort mitt val och jag tänker alltid fortsätta göra det. Hur mina val ser ut och hur jag tar mig dit är också mina val, utöver de förutsättningar jag har.

En liten text jag skickade iväg nyss: "
Tolkningsfråga.
Man måste kunna släppa taget. Efter tre år med slit och tränat för huuur duktiga tränare som helst och även de börjar höra om jag inte funderat på att byta ut.
Ja, de flesta har slitit hårt med sina hästar, men de har UTVECKLAS.
På ett år kan de har gått från LD till LA med sin nya ponny. Inga speciella stjärnhästar där, inte alls.
Jag menade inte att jag HAR blivit påtvingad en häst, jag menar att man inte ska behöva bli det. Jag känner att jag inte kan fortsätta med det jag har och det är för min skull, helt. För att kunna vara lika framgångsrika som många andra.
Jag rider ju för jag tycker det är kul, och jag väljer att göra det som krävs för det. Jag kanske är taskiga mot mina föräldrar, men de accepterar det. De står bakom mig i allt detta och stöttar mig till 100%. De är beredd att betala 100 tusen kronors summor för att göra mig nöjd efter alla slit. Påtvingad häst eller inte, det måste få ett stopp.

Det kanske är provocerande, ja. Det är min blogg och jag har den för att skriva om mitt hästliv. Jag skriver som jag tycker och är helt ärlig. Hade jag inte velat tävla hade ju har lätt som helst haft kvar min häst. Men nu är det ju inte det jag vill.
Om du hade haft en häst som går klockrena 150 banor och du vill satsa på dressyr, då kan du ju inte ha kvar din hopphäst. (Om vi tänker oss att det är världens hetaste som aldrig gått i form eller ens kan hålla en jämn trav.)
Det handlar om vad man satsar på och om man är villig att sätta sin egna karriär i första hand."

/Anna

Snabb update

Skyndar mig att lägga ut ett snabbt inlägg så här när min pizza är i ugnen. Haha, hos mig är det bara att kasta i sig maten och sen skynda ut i stallet igen ;)
Tur att man gillar det!I alla fall så är 3 hästar ridna och nu är det bara tvättning, tofsning och packning kvar. Det blev trimningspass på planen för hela bunten, ganska korta och enkla pass men tyckte ändå att de var hyfsat fina!
Vanessa var rätt så fin, tog mycket stöd och var ganska avslappnad. Riktigt riktigt fin i galoppen var hon i alla fall!
Kerrie var inte på sitt bästa humör och dessutom hade jag tagit det raka bettet vilket hon blir superkäftig på. Hon gick mest med nosen i vädret men stundtals så gav hon efter och då var hon helt okej.
Yankee red jag barbacka i mestadels skritt och lite trav. I början var han riktigt stel och irriterad, men jag jobbade mycket med att böja och flytta samtidigt som jag var lätt i handen och red framåt.
Till slut släppte han lite och var faktiskt riktigt fin!

Aja, vi kanske hörs senare i kväll. Förmodligen inte då jag har rääääätt mycket kvar, men man vet aldrig! ;D


Jag vill ..

.. Blogga, Rida, Satsa, Träna, Tävla, Sätta mål .. mitt liv suger rent ut sagt och jag har ingen ork alls till ridningen. Jag vill så mycket men jag har.inget att satsa på. Vill så gärna ha en ny ponny nu!! Har ju inget alls att blogga om heller .. -.- Hata mitt liv nu.

Yankee massage

Nu har Bodil varit här och känt i genom ponnyn!
Det visade sig att han hade en rätt rejäl sträckning i vänster sida. I muskeln ovanpå korset, om ni fattar vad jag menar.
Sen hade han en lite mindre spänning i höger bog som förmodligen hade kommit när han försökt kompensera för spänningen i vänster sida.


Efter massagen gick vi ut på en liten skogstur - mysigt!

I alla fall så var det inte så konstigt att han inte var så hoppsugen i helgen, det hade inte jag heller varit!
Jag har fått order om att massera varje dag och rida honom som vanligt med mycket dressyr och lösgörande.
Sen kommer Bodil igen nästa vecka och så får vi se om han är bättre.
Håller tummarna för att han läker i hop sig till Bollnäs, men Bodil trodde inte att det skulle bli något problem! :)


Holländska knoppar?

Har ni sett såna här "holländska" knoppar?
De är, som ni ser på bilderna, stora och bulliga så att de liksom sticker upp över mankammen. Jag har aldrig sett det i verkligheten, men det är inte riktigt i min smak av vad man kan se på bilderna ;)
Jag gillar många och små knoppar, det är finast enligt mig.
Men vad tycker ni, hiss eller diss?
Själv håller jag nog på gamla hederliga Flyingeknoppar! ;)trying to find the inbetween
Längtar

Åh, jag hatar att jag är värsta "längta" personen. Jag kan aldrig njuta av nuet utan längtar alltid efter nästa helg, nästa tävling ;)
Men skit i det nu. Det finns en massa saker som jag längtar efter just nu och det här är bara några av dom!

* Tedkursen.
OMFG. Tror inte att jag har längtat efter något så mycket i hela mitt liv. Sååååååå välbehövligt!
Nej, jag överdriver inte. Tre dagar, 5 ridpass, med alla 3 hästarna. Ja, jag kommer vara helt slut därefter men det kommer vara så värt det!
Senaste gången jag var med var sommaren 2010 med Maisan. Grymt roligt var det och man lärde sig så sjukt mycket! Och i år så får jag allt det gånger 3 ;)
Absolut en av sommarens höjdpunkter.* Holland i sommar
Jo, jag ska med nästan alla säkerhet till Holland i sommar igen. Eller om jag ska vara helt ärlig så vet jag faktiskt inte vart jag ska. I alla fall så ska jag följa med Erika och teamet en eller två veckor, förhoppningsvis till någon tävling.
Hur kul blir inte det? :D

* Yran
Yran, yran, yran. Behöver nog ingen närmare beskrivning...

* Bollnäs
Om ponnixen är fräsch tills dess så ska vi på ett sjukt roligt meeting i Bollnäs. Oavsett hur Yankisen går så kommer det bli riktigt kul att få se alla duktiga ryttare, och så klart att få följa världens bästa Näsetlag i Elitfinalen.
Wihoo!

De är väl de "stora" sakerna som jag går runt och tänker på 24/7 för tillfället. Sen blandas det med funderingar över Yankee, skolan osv osv.
Men sen kan jag faktiskt längta över lite små saker däremellan. Till exempel en springtur, en burk Skyryoghurt (godaste yoghurten i denna värld) eller kanske något så enkelt som att få sova i sin egen säng.
Haha, man är väl normal...

Vad längtar ni efter JUST NU? :DVill ha den här ponnyn tillbaka...Här i Sundsvall var han riktigt fin och då kändes allt verkligen plättlätt!

Ni har ju nog märkt att jag har skrivit att Yankee inte har varit på topp de senaste veckorna.
Senaste veckorna har han mest känts motvillig och han har som gjort det jag bett honom om men utan glädje. Speciellt i Östjämten, jag menar han försöker ju verkligen att göra rätt men det är något som tar emot. I dag kommer i alla fall Bodil och masserar igenom honom och är det inget muskulärt så åker vi in på kliniken och böjer.

Lilla gubben, jag vill verkligen inte att han ska ha ont så jag hoppas att vi reder ut det här så fort det bara går!
Fast det är klart, har han inte ont någonstans så kan han ju mycket väl bara ha en svacka. Med facit i hand så har han ju faktiskt gått som en klocka i ett år, och då kan han ju med all rätt få ha en lite sämre period.
Jag känner mig faktiskt inte så stressad över det.

Han är ju trots allt bara 6 år och vi har många år på oss att klättra i klasserna. Om det behövs så rullar vi på med LB-LA hela året, det är ju ingen brådska! :)
Det är ju som sagt lätt att man stressar på med riktigt begåvade hästar och hela tiden pressar vidare. Rätt som det är har man tappat glädjen och hästen vill inte längre.
Jag tänker inte låta det hända, så nu får det här ta den tid det tar.


Träning vinter/sommar

Jag vet inte hur ni gör, men jag tränar mina hästar helt olika beroende på säsong. Det är ändå lite intressant eftersom nästan alla har sitt eget lilla upplägg och vissa gör kanske helt tvärtom?
Men så här brukar vi göra i alla fall.Vinter

På vintern så läggs nästan all fokus på just träningen. Mycket grundträning, kondition och styrka, mestadels ute i det fria.
Det är i det hrä stadiet man bygger upp hästens hållbarhet och för att underlätta för hästen när man börjar med hårdare markarbete och högre höjder. Vi brukar säga att den grundträning man gör på vintern avgör om hästen håller under tävlingssäsongen!
Utöver grundträningen så rider jag i ridhus två gånger i veckan, en gång dressyr och en gång hoppning.
Hoppningen är väldigt mycket gymnastiserande övningar och lydnad, låga höjder och mycket tekniskt. Dressyren går ut på att träna mycket lydnad och följsamhet samt sucessivt öka på kraven.

Sen cirka 1 gång i månaden åker vi på Tedträning där vi kör mycket grunder, teknikträning och banhoppning.Sommar
På sommaren däremot är ju det mesta fokuserat kring tävlingssäsongen. Man tävlar i stort sett varje/varannan helg och hästarna måste ju vara sitt allra bästa de där få minuterna på banan.
Alltså kan man självklart inte kräva så mycket prestation från dom hemmavid. Så tänker jag i alla fall! Ridningen jag gör hemma när det är tävlingssäsong är väldigt kravlös och går mest ut på att hålla dom på gott humör.
Så de brukar mest få gå på bete och ha det gott. Men däremellan blir det kanske max 3-4 pass, där det mest är skritt/joggturer och lättare markarbete.

Det tycker jag funkar väldigt bra på mina!
Hur brukar ni göra, rider ni likadant på sommaren som på vintern?Några sanningar om mig

* Jag är en väldigt spontan och rastlös person som hatar rutiner. Och då menar jag HATAR.

* Jag älskar shorts.

* Jag är ganska kreativ och älskar konst.

* Jag är ganska stressad.

* Jag klarar mig inte utan musik.

* Jag vill inte gå gymnasiet.

* Jag ska flytta till Holland eller Frankrike så fort jag får chansen.

* Jag hatar Facebook nuförtiden med alla dessa jääääävla "Share if you know who this is" eller "Like if you would help this poor child" eller "Like if you believe in god" eller värst av dom allihopa "Like and then check your friend requests".
No shit liksom, jag skulle helt klart lämna en svältande afrikansk unge på vägen om jag såg den. Och bara för att jag gillar den där jävla bilden så blir inte ett skit bättre, utom att det kanske lättar på det egna samvetet en aning. Och vem fan vill ha 1000 vänförfrågningar?

Haha, bara jag som stör mig otroligt på det där?Betforbloggen


Erika har ju en blogg  tillsammans med Cecilia Dorselius Andrén (tror jag hon heter) som kallas Betforbloggen där hon lägger upp väldigt intressanta och bra inlägg.
Det jag verkligen gillar är att även när hon gör ett "vanligt" inlägg så lägger hon in små tips som verkligen hjälper en!
Samma sak när jag var nere i Holland. Både när man bara pratade med henne vanligt, när man frågade saker, när man hjälpte till när hon hoppade eller när man red själv så fick man ständigt små tips och råd som man vverkligen suger åt sig som en svamp! ;)
Finns nog inget bättre än att vara runt riktigt bra ryttare, man lär sig så sjukt mycket!I alla fall så är det här inlägget väldigt bra tycker jag. Det handlar om vilka bett hon använder till sina hästar.
Jag har ju själv lite bettfunderingar men har inte riktigt hittat det där bettet som hästarna verkligen funkar på. Eller jo, Kerrie går fint på ett vanligt tvådelat men blir för käftig på rakt, Vanessa har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska stoppa i munnen på och Yankee går lite halvbra på det mesta.
Jag tyckte i alla fall att inlägget klarnade upp saker och ting. Läsvärt!
Sjuk - story of my life

Ja, då har man gått och blivit sjuk IGEN då. Story of my life, säger jag bara.
Men om vi ser det från den ljusa sidan (vilket vi borde) så innebär ju det mer bloggning åt folket! :D

Ska försöka komma på något fyndigt att skriva om, det är ju bara det att jag är lite rostig i fogarna så här när jag uppdaterar typ 1 gång i veckan. Det blir ju som en ond cirkel, ju mindre man uppdaterar desto mindre blir blogglusten och desto sämre blir inläggen.
Och tvärtom när uppdateringen är bra.

Så är det för mig i alla fall.
Men som sagt tänkte bara ge er lite nödvändig info, det vill säga att jag är sjuk, och sen så får ni väl se vad som ligger framför er.
Jag kanske drar till med en 5-6 inlägg om ni har tur! :D

xoxo


Bloppis - Schabrak


Showmaster, Hööks.
Mycket fint skick, inte använt mycket. Huvan använd 1 gång. Lite nopprigt runt sadelgjord, inget som syns.
Absolut i superskick.
Klargrön färg och mörkblåa detaljer.
Stort ponny på schabraket, ligger bra på 17". (stor d-ponny.) & Full på huvan.
250:- + frakt.
Hansbo schabrak & huva.
Mer mörkrött än klarrött, som bilden visar. Guldpasspoaler.
Fint skick, endast svarta märken av sadelgjord. Ej tvättat på bilden. Huvan använd ca 2 ggr, nyskick.
Ponny på schabrak & Full på huva. Ligger bra på 17"
200:- + frakt. Skickas nytvättat.
Gold Medal, Hööks.
Använt men i fint skick. Mellanblå färg med vit och röd passpoal. Bra kvalité och passform. Märken efter sadelgjord och passpoalen är lite "noppig" vid manken. inget som syns. Huvan i nyskick. Ej tvättat på bilden.
Full/Full
150:- + frakt. Skickas nytvättat.Gold medal, Hööks.
Chokladbrunt med ljusgrön rand på båda sidor. Guldlogga på ena sidan.
Mjukt och fint, bra passform. Fin i färgen, ett litet rött märke vid sadelgjorden på andra sidan, inget som märks av när man använder det. Ej tvättat på bild.
Full
150:- + frakt. Skickas nytvättat.Showmaster, Hööks.
Grått med ljusblå kant och vit/grå/blå passpoal. Fit skick, lite nopprigt på vissa ställen, inget som syns.
Ponny
100:- + frakt. Skickas nytvättat.Showmaster, Hööks.
Använt men i fint skick. Ljus Limegrön/Olivgrön i färgen. Mörkgrönt kantband och mörkgrön&ljusgul passpoal.
Använt men i fint skick. Sadeln har färgat av sig lite men är otvättat på bilden. Bra passform.
Full
100:- + frakt. Skickas nytvättat.
Gold Medal, Hööks.
Mörbrunt och Oranget set. Lite använt, fin passform och kvalité! Huvan är använd ytterst lite.
Otvätttat på bilden.
Full / Full
200:- + frakt. Säljes nytvättat.

Intresserad? Kontakta mig på: annastaaf@live.se

RSS 2.0