Filmen från i tisdags

 
Här har ni filmen från i tisdags. Jag är nöjd även om han är långt i från vad han var förut, men det kommer med lydnaden och styrkan som ska byggas upp nu under vintern med massor av studs och serier.
Det tekniska i den här lilla banan tyckte jag inte blev några problem, i alla fall inte på de här små hindren! Vi får väl prova på en lite högre höjd lite senare då han är mer i gång.
Det var en sjukt kul bana att rida i vilket fall som helst.
 
Och visst är han söt? Så himla glad att få hoppa igen. Okej, han går i väg och länger sig på flera hinder men det blir bättre i takt med att jag rider honom mer.
Otroligt kul var det i alla fall, han är så himla fin! :')
 

God kväll!

Hej på er! Haft en fin jul? Själv fick jag massa fina julklappar. Fick ett treadatoneträns, kavaj och skjorta. Fick även en iPhone 5 så nu kan Hagbergs lite bättre :)

Vad fick ni i julklapp?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5320ddf2b32cd3005bbb.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5320ddf2b32cd3005bbb.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5320ddf2b32cd3005bbb.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5320ddf2b32cd3005bbb.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5320ddf2b32cd3005bbb.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5320ddf2b32cd3005bbb.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5320ddf2b32cd3005bbb.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5320ddf2b32cd3005bbb.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2589238/images/2012/pic_50da5a70ddf2b32cb900600d.jpg" class="image">


Mina fina

 
Gammal ful iphonebild, men vafan.
 
Fortfarande finaste motivet. 2013 kan inte bli annat än grymt med de här två pärlorna. Så himla glad för att dem är mina, de är verkligen mina två drömhästar! ;)
Eller ja, det inbillar jag mig i alla fall. Och jag måste säga att jag tror väldigt mycket på Kerrie inför nästa år. Hon är så lätt att rida och hon bara växer i mina ögon för varje dag som går!
 
 
 

Banan för i morgon

Imorgon ska jag då äntligen göra vad jag tänkt på i minst 2 år. Nämligen bygga upp delar av en världscupbana (efter bästa förmåga..) och hoppa den hemma på lagom höjd.
Jag har då valt ut några linjer från banan som de red i Genéve för ett par veckor sen. Jag tror det blir en riktig utmaning både att bygga fram och rida, även om det blir på minihinder. Men vi gör det bara för att få känna på linjerna och ja, det ska faktiskt bli riktigt kul!
 
Så här ser banskissen ut för i morgon då:
 
Jag tänker nog börja med att hoppa fram på den första linjen. Räcket, sedan ta kombinationen och hoppa upp dom lite på utsprånget. Avstånden i kombinationen stämmer dock inte eftersom det är meningen att det ska ligga på 160 när jag ska hoppa den på kanske 80-90 ;)
Men det får jag lösa på plats helt enkelt.
Sedan tar vi helt enkelt linje för linje tills det funkar. Jag tänkte avsluta med att sätta i hop det hela till en liten bana. Som sagt tar vi det dock väldigt piano i morgon. Det blir kanske på 90 höjd, om ens det.
 
Men, skulle ni vilja se film? Det kan säkert gå att ordna i så fall :)
 

God jul på er!

Hoppas ni får en trevlig dag! Än har jag inte fått några julklappar .. :)

Hästen har tappat en sko så jag kan inte rida nu när jag äntligen har ridit igång honom, suck. Hoppas verkligen att hovslagaren kommer snart för skon är helt böjd .. Drog ut två lösa sömmar så han kan inte skada sig i alla fall.

Vi hörs! /Annasåhär ser jag ut idag :)

Visste ni att..

.. jag ska till Scandinavium! Vi har bokat in hela veckan och det kommer bli grymt. Jag tror att det blir jag, mamma, Christelle, Ingrid och Unni som åker med. Det är dessutom världscupfinal som blir väldigt kul att se! Längtar som bara den ska ni veta :D
 
... jag ska gå natur NIU på Wargen. Sorgligt men sant. Hade mer än väldigt väldigt gärna dragit till Holland istället men det blev fetnej hemma.. Konstigt nog ;)
 
... jag har tre hundar, varav en knäpp enögd Jackrussel och två efterblivna pointrar.
 
... den värsta månaden jag vet är februari. Då vill jag bara krypa in någonstans och aldrig behöva krypa ut. Den bästa månaden jag vet är september. Då har man precis börjat skolan, träningarna är i gång och man får äntligen lite rutiner igen :)
 
... jag är kär i Panda da Panda. På riktigt.
 
... om jag inte skulle bli proffsryttare så vill jag bli forskare. Helst inom medicin, genteknik eller biokemi.
 
... jag har alltid velat åka till Australien och Argentina. Typ coolaste länderna någonsin.
 

Framöver

tisdag tänkte jag åka upp till ridhuset med Kerrie och Yankee och bygga upp lite linjer.
I själva verket tänkte jag välja ut några linjer från världscupen i Geneve och sedan träna dom på en låg höjd. Blir väldigt intressant att se hur det går ;)
 
Jag har en känsla av att Yankee kommer vara taggad till tusen. Jag hoppade honom för första gången på nästan 4 månader i torsdags och han var helt crazy. Så, det blir nog bra att få jobba igenom honom ordentligt och få honom att tagga ner lite ;)
 
Onsdag blir det dressyrträning för bästa Annika.
 
 
Kerrie känns för övrigt klockren, hon mådde bra av sin vila. I torsdags var hon så himla jämn och fin tills orken tog slut, så nu är det bara lite styrka och kondition som vi måste jobba tillbaka! 
Ni förstår inte hur glad jag är att få börja rida mina favoriter igen. Jag skiner som en sol hela dagarna, haha. Och nu är det inte länge kvar tills nästa Tedträning som är 5-6 januari, helgen efter nyår. Det blir så enormt bra att inleda året med!
Så nu ligger både jag och hästarna i hårdträning tills dess. De är båda två lite yrsliga och olydiga och jag är väl inte precis i mitt ess heller. Men snart är vi tillbaka på banan och då jäklar! ;)
 
Tyvärr måste jag också träna inför dressyr-KM som är på torsdag. Kerrie är raggigare än någonsin, klippmaskinen är trasig och både hennes och Yankees man ser rent ut sagt förjävliga ut.
Och som sagt är de verkligen inte i toppform när det gäller dressyren ;)
Men helt ärligt så blir det bara en kul grej. Jag älskar att trimma men dressyrtävlingar är VERKLIGEN inte min grej.. Så jag tänker bara försöka rida rätt väg och genomlida hela spektaklet. 
 
Jaja, wish me luck! :D
Och god jul på er. 
 
 

Hur Yankee är att rida

Yankee är alla gånger den härligaste hästen jag vet. Han är rolig att rida varje dag, oavsett om det är ute eller på ridbanan.
Det första intrycket man kanske får om man rider honom första gången är att han är lite stark och svår att rida i hop. Det är sant, det tar ett tag att vänja sig vid honom, även för mig om jag inte har ridit honom på ett tag. Han är vääääldigt mycket häst och är så energisk att han ibland inte riktigt vet vart han ska ta vägen ;)
 
 
Därför är det, speciellt i hoppningen, lätt att man bara drar i handbromsen och då blir han väldigt tråkig. Man får helt enkelt en heffaklump i händerna och han slår ut de flesta bommar. Där tror jag också svaret till varför han har rivit så mycket den här säsongen ligger. Jag har helt enkelt ridit med händerna, ajabaja på det!
Om man däremot rider honom framåt och använder sig av skänklar och säte så blir han som en dröm. Mjuk, energisk, känslig, lydig och väldigt lättreglerad.
Då är det verkligen ingen svår konst att sitta på den hästen! Sen är det nog mycket tack vare att han är arbetsvillig som han är så rolig att rida. Han har ju inte precis någon exteriör att tala om ;)
 

 
Så ja, generellt sett så är han väldigt lättriden och samarbetsvillig. Hittar nästan aldrig på något dumt och gör han det så är han bara lite överglad.
Men om han är rolig att rida på marken så är det ingenting mot hur han är att hoppa. Han är spänstig och man känner verkligen vilken höjd det är i sprången. Jag tror aldrig att jag har hoppat något som har känts högt eller stort på honom, och det är verkligen en känsla! :)
 
Fast nu blir det här inte särskilt objektivt eftersom jag är en liten aningens kär i min pålle, men aja. Han är bäst etc etc! ;)
 
 

2013

I alla år har jag varit en riktigt planeringsmänniska. Jag fullkomligt älskar att sätta upp långsiktiga mål, att bestämma 6 månader i förväg vilka tävlingar jag ska på och jag bygger vanligtvis upp skyhöga förväntningar på varje tävlingssäsong.
På grund av detta så blir det en så enorm prestationsångest senare på året. Då vill jag så himla gärna uppfylla alla mål att det blir ett krav och jag ser det som ett misslyckande om jag inte har klarat av allt jag hade planerat.
 
Och jag rider INTE bra när jag är rädd för att misslyckas. Och då menar jag verkligen inte alls ;)
Så jag har inför 2013 inga som helst förväntningar. Inga mål, inga tävlingar inplanerade. Jag ska helt enkelt bara ha så himla roligt och njuta av en sista sommar innan 3 helvetiska gymnasieår inleds. Ta varje tävling som den kommer.
 
 
Men det är en sak som jag verkligen, verkligen vill. Och det är självklart att åka tillbaka till Holland. Den sammanlagda månaden som jag har varit där har varit den bästa månaden i mitt liv.
Jag älskar atmosfären, alla fantastiska hästar och ryttare och det alltigenom roliga jobbet i stallet. På något vis känns det som att Holland är en plats att lyckas på.
 
Så jag tänkte höra med Erika här efter jullovet hur det ligger till. OM jag för Erika får ta med mig båda hästarna ner, vilket jag måste då jag inte kan lämna en häst hemma en hel sommar, så återstår frågan hur man ska ta sig i väg på tävlingar. Och det är inte precis billigt att köra två hästar från Norrland till Lierop tur och retur. Ja, det är mycket frågor som behöver besvaras helt enkelt.
Men jag kan ärligt talat inte tänka mig en bättre plats att spendera en tävlingssäsong på. Så om det skulle kunna gå vägen skulle hela mitt 2013 vara gjort. Jag skulle nog kunna leva på en sådan sommar ända tills jag åker tillbaka  för gott efter gymnasiet! ;)
 
Mitt år ska bli så roligt och lärorikt som det bara kan, längre än så tänker jag inte.
 
 
 
 
 

Jag lever

Jo. Jag kom på att jag faktiskt har en blogg ;)

I alla fall så skrev jag nyss ett ganska långt inlägg, men precis när jag skulle publicera det så försvann allt -.-
Så nu blev det inget vettigt inlägg i dag heller.
Men jag är snart tillbaka på banan. Nu är det ju lov och allt så jag borde kunna klämma ur mig något inlägg ;)

Ha de,
/Sara

Fyller ut med en bild på världens finaste Panda. Den kan ni få titta på tills jag orkar skriva några vettiga inlägg ;)


Porträtt

Blev riktigt nöjd, kommentera gärna vad ni tycker! :)Film från ridhuset

Hoppade lite i ridhuset igår och Olivia filmade lite, och sedan fixade hon ihop en film :D Assnälllt :')

Länkbyte?

Tänkte köra ett litet länkbyte här, lite win-win där vi kan tipsa varandras läsare om varandra! :)
 
Om ni skriver ett inlägg och länkar till oss, så tänkte jag göra detsamma om er! Skriver en liten text vad jag tycker om er blogg samt en länk.
 
Så kommentera om ni är intresserade av länkbyte så skriver jag ett inlägg om dig såfort jag hinner! :D Och hör av er om ni har några önskemål om eran länk/text. :)
 
KÖRKÖRKÖR!


Ni kan använda denna om ni vill! :)
 
 
 

Mot stallet

Tjo! Ska ut i stallet nu och packa iordning lite saker tills på tisdag, brukar inte vara aå effektiv på måndagar så jag börjar nu. :)
Nyss kommit hem från birsta och jag var in på Hööks för första gången på länge och ja gtycker faktiskt att de har skärpt sig, hittade massa saker jag faktiskt skulle vilja ha. Riktigt snygga prylar om man jämför med andra dyra märken i dagsläget. Många märken går utför faktikst, kolla bara på Kingsland! 

Kollade lite på en skjorta och en blå kavaj, har provat Animo och denna kavaj kan faktiskt mäta sig med Animo utan problem. Riktigt, riktigt snygg på! Vill ha den tillsammans med samsield, sjukt classy. 
 
Riktigt snygg jacka

När jag såg denna jackan första gången på tyras blogg i höstas blev jag störtförälskad, och nu är jag sjukt sugen att köpa mig en! Gillar båda färgerna lika mycket och jag tror faktiskt att jag ska klicka hem den efter jul någon gång. Ska ha den som vardagsjacka då såklart. Tycker det är synd att jag redan nyss hunnit köpa en jacka, men aja.
 

Outfiten

Tror det blir kalassnyggt!
Förut ville jag enbart matcha i två färger, nu tycker jag det är finare om man har fler färger och matchar genomtänkt. Matchat, fast ändå inte liksom :)
Stövlarna passar västen och västen passar hjälmen, hjälmen passar schbraket och schabraket passar pannbandet. Bryter av med blått för det är jäkligt snyggt till det bruna och där har vi outfiten! Sture kommer bli dösnygg, hihi.


 
 
 

Glad Lucia!

Eller hur säger man? :)
Min Lucia har varit jättekul, två uppträdanden imorse med skolan sen en chill skoldag efter lunch. Julstämning och mys, känns verkligen att julen är på väg nu.

Ponnyn motioneras bara för tillfället, drar iväg på praoen på tisdag så jag ska rida och jobba han i helgen så vi är liiiite mer igång med trimningen tills dess. Om inte kommer jag har en osammarbetsvillig, galen ungponny med öppen mun under alla praodagar, det skulle inte gillas.

Och vet ni? Jag har inga bilder men jag och Olivia ska fota under praon, najs vaaa?! :D Tänkte slänga upp nån outfit jag tänkte ha under photoshooten.
Bjuder på dessa bilder sålänge, från idag. Såhär bra var min lucia!

 
 
 

Film från timrå

 
Vet inte om ni kan se denna? Här är filmen från timrå iaf, helt okejnöjd! :) LC.
Det är väl på tvåan som jag inte hinner få koll på grejerna så det blir lite knas, men annars är jag jättenöjd med tempot och att han faktiskt kom rätt på alla hinder och jag plockade ingenting. 
Vad tycker ni? 
 

Problem, problem

Har sjuka i-landsproblem. Har bestämt mig för att önska mig en Samshield i julklapp, den matta modellen. Tycker den är grymt mycket snyggare än sammetsverisonen faktiskt.
Men då får jag problem, vad passar bäst till stövlara? Blå eller Svart?
Skulle bli sjukt glad om ni tog er tid att slänga iväg en kommentar :D
 
 

Globenshopping!

Tapis de selle Cornell HV PoloTapis de selle Oxford HV Polo
 Rhinestones Smokey Topaz
 
Dethär inhandlade jag! Var sjukt taggad på mässan och jag och Fredrika yrade runt i folkmassan i flera timmar. Inget kunde stoppa oss. Stenarna är tänkt att jag ska sätta på hjälmen, har börjat lite smått och det blir sjukt snyggt.
Det rosa shabraket är sååå jag, grått med guldiga och rosa detaljer och broderat "Ladies Polo Team", tror ni inte Sture blir snygg i  det? ;)
Fyndade det andra HV Polot för 400:- i en Tysk monter, tror jag det var. Så det var lite kul.

Sen nämde jag att jag ville ha ett guldigt pannband, då så Fredrika att jag kunde få köpa hennes Swarovski.
Saknar dock en hundralapp så det ska nog inskaffas i veckan, riktigt najs kommer det bli!
 

Munsboro Nicholson

Såhär har årets tävlingar varit, den lilla tiden vi faktisk hann! Vi valde att bara hoppa 80 & 90 året ut för att bara träna på att tävla. Var riktigt sugen på att hoppa LB på någon av sista tävlingarna, men jag ville avsluta säsongen rolig och lätt. 2013 satsar vi mer på höjden och han ska tränas och bli biff under vintern, han är fortfarande väldigt svag i kroppen.
 
Vi börjar nerifrån. Andra tävlingen för oss var på Sundsvalls Fältrittklubb.
LD, stil. hanvar helt sjukt, och banan var simpel. 0 fel och stilpoäng 46, red helt sjukt fult och hade ingen koll på grejerna!
Bestämde genast för att anmäla till LC. Var lika simpelt i denna klass och det blev en nolla! Behövde bara ännu en nolla för att kvala avd. A.
 
 
 
 
Nästa tävling var Näset. 
Riktigt fin i LD. Lite knackigt men han var fin, det var jag som krånglade till lite. Nolla. Nästa klass var kaos. Det hände en riktigt dramatisk händelse på plats, några minuter innan jag skulle in. Kan ju säga såhär: Jag var illamående, gråten i ögonen, barn skrev och grinade .. Red inte alls och hästen hoppade hela banan felfritt fram till sista hindret som hade lång anridning och jag samlade inte upp honom. 4 fel.

Sen var det dags för Sundsvalls ridklubb.
LD, nemas problemas.
I LC:n var han lite trött, hade ridit fram på tok för länge. Var nonchalant på framhoppningen så jag var lite irriterad på banan. Han blev stretig och jag hade ingen koll på varken gasen eller bromsen. Tappade honom helt i en sväng så jag var tvungen att lägga en volt - alltså 4 fel. Nolla på hinder i övrigt.

Hemmatävlingen, sist men inte minst. Timrå Hästsportförening.
Hoppade bara LC. Han var helt sjukt fin efter några veckors träning efter tävlingen i Sundsvall. Hade fokuserat mycket på lydnad och styrka i övergångarna så på denna tävling lyssnade han sjukt bra! Var klockren på hinder vilket visade sig även på banan. Han var lite småspänd men nolla och helt sjukt fin var han. Så sista tävlingen för året blev också ett kval till avd. A i LC! :)
 
 
Just nu vilar han. Motionerar honom någon gång i veckan i skritt och trav för att han inte ska bli helt sinnig! ;) Living the life as Norrlänning dessutom, han tycker det är lite för kallt! :( Ser ni att vi har skaffat oss en ny sadel dessutom? En Prestige Versailles, passar både honom och mig perfekt. Men jag måste skämmas för jag har inte skaffat brunt läder än! Har inte prioriterat det ärligt talat, har inte brytt mig. (Omgomgomg, stilmiss!?)
Det är allt jag har att säga för tillfället, men vi får höras! :D

LÄNGTAR!

Några dagar innan jul kommer jag och sture befinna oss på Näset för några roliga Praodagar! Med mig har jag faktiskt Olivia och hon ska ha nog ha med båda sig sina sjukt fina hästar! :D
 
Har saknat bloggen sjukt mycket, tänkte skriva nåt inlägg till, samt lägga upp bilder från globen-shoppingen. :)
 
Oliva och DrumCong! På näset ..

Och den här känner ni förhoppningsvis ihåg, om ni inte glömt? ;)


be young, be dope. be proud

 
kärlek.
 
 

Yankee <3

Under helgen har jag tagit mig i kragen och klippt min vackra ponny. Han har verkligen sett förjävlig ut, långhårig så det räcker och blir över. Han hade så mycket päls att han blev svettig av en skrittur..

Så det var extremt skönt att få det gjort. Däremot tappade jag klippmaskinen så att skäret gick sönder. Efter det så klippte den jätteskevt och då blev "mankanten" alldeles ojämn och hackig. Fulaste jag någonsin sett.
Jaja, han blev i alla fall väldigt snygg i övrigt. Jag brukar alltid klippa hela hästen, inklusive huvud och ben, så att nu ser han ut som en tävlingshäst igen ;)
 


 
Och till min stora glädje har vi äntligen börjat trava. Han är så galet galet fin att rida, det är bara att sitta på ryggen och leka lite. Känslig, mjuk, energisk och fantastisk på alla sätt och vis. Jag kan bara fortsätta här och ösa superlativ över min lilla ponny, men det vill ni nog inte höra på!
Herregud, han är verkligen mitt livs kärlek.. ;)
 
Glad är jag i alla fall att få rida honom och jag taggar verkligen inför första sprången efter vilan! Ska bli himla intressant att se hur han hoppar den här säsongen, jag vill se om det var frambenen som ställde till det i somras. Ja, det får vi se med tiden helt enkelt.
 
Nu har jag två fördjupningar att skriva så det blir inga fler inlägg. Det är massor i skolan just nu och jag måste ju faktiskt sova någon gång ibland ;)
 

RSS 2.0