Älskar min skola! (Ibland...)

Jo ibland är faktiskt min skola helt okej, hur jobbigt allt är. Eller, typ hela tiden jättejobbig men läxor, porov och ännu mer läxor.
De tre sista dagarna innan jul har vi Student Choice (Elevens val), och då kunde man bland annat välja ridläger!
Visst, det är antagligen inte världens träningsläger deluxe, men det är ju roligare än att sitta på skolan och skriva en uppsats. Kan ju inte annat än bli roligt, antar jag?
Det kommer vara i tre dagar, på Näset och en lärare som heter Maria Elf kommer vara tränare. Om jag kommer med på det så ska jag och Pärlan sova över där.
Hoppas att Olivia också kommer mid isf, kulkul! :D
Vy över näset som ligger naturskönt på en halvö
Bild lånad från Killigrew.

Tedträning, woopwoop! :DDet blir Tedträning i helgen, mycket välbehövligt ;)
Tar med mig ponnysarna, Kerrie är inte tillräckligt stark i galoppen än. Tror dessutom att det blir lite för jobbigt flr henne, nu när hon är så himla på och tycker det är så kul att hoppa så vill man ju inte förstöra det där genom att börja hoppa för mycket på en gång.

Nä, hon ska nog få vara med i januari istället.
I alla fall så ska det bli grymt kul som vanligt och vi får hoppas på bra ridning och glada hästar! :DRida lätt i galoppen?

En sak jag har lagt märke till på både tävlingar och träningar är hur många ryttare som rider lätt i galoppen. Själv tycker jag bara att det ser allmänt kul ut, fnissar alltid lite när jag ser en ryttare som studsar upp ner i sadeln. Och försöker man sig på något sånt på en Tedträning, så får man inom 5 galoppsprång frågan:
"Sitter du eller står du upp?"
Alltså, antingen eller. Vilket jag håller med om, eftersom Ted alltid har rätt enligt mig ;)


Väldigt dåligt bildexempel, eftersom jag varken står eller sitter ner - jag hänger bara i tyglarna. Men hittade inget bättre, så det får duga.

Jag har absolut inga tankar om att det är fel på något sett och gör ridningen sämre eller så, jag tycker bara att det ser lite smått underhållande ut. Men jag kan verkligen inte förstå nyttan av det.
Så nu får ni lättridande hoppryttare förklara er - VARFÖR rider man lätt i galoppen?

Är det för att hålla rytmen, är det helt omedvetet, finns det någon tanke bakom det?
Skulle bli väldigt glad om någon ville förklara detta för mig ;)


Maria Alfredsson

Måste bara berätta om banbyggaren som var på SM och byggde alla banor, både för ungponnyerna, Mountain Horse och "riktiga" SM, nämligen Maria Alfredsson! :)Hon byggde absolut bland de bästa banor jag någoonsin ridit, de var verkligen roliga att rida och väldigt tekniska. Så där schysst svåra, inte så att hon sätter ekipagen i skiten, men utmanar ändå.
Maria är också Sveriges första kvinnliga internationella banbyggare, den ni! Mamma försöker få henne att bygga på Alsens nationella tävlingar nästa år, det skulle ju bara vara hur grymt som helst ;)

Jag tyckte i alla fall det var superbra banor. Utslagsgivande utan att vara för svåra. Dessutom väldigt rytmiska och inbjudande.

Så om hon bygger på någon tävling - ÅK DIT! :D


Filmen på Mulle

Så, nu har jag fixat filmen från i söndags!
Ni ser ju att jag inte byggde som jag hade sgat, men mamma hade vissa invändningar mot att släpa fram 30 stöd, konstigt nog ;)I alla fall så var jag jättenöjd med Mulle. Han börjar faktiskt slappna av och ta stöd på bettet nu, och jag känner mig mycket säkrare på honom. det är inte perfekt och det finns mycket att jobba med, men det är mil bättre än hur det såg ut förra veckan ;)

Vad tycker ni? :)Snön är borta ..

Snön var borta imorse när jag vaknade, vilken såklart är tråkigt. Men en bra sak är att då kan man hopppa på plan! :D

Ska göra den här övningen i alla fall, kuuul :)
Målet är att hon ska vara lydig och ta svängarna bra, och hon ska vara rak! Sist tuffade hon bara på ..

Brukar ni hoppa ute på vintern?Anna lever, woo.

Har jättedåligt samveta för att jag inte skrivit något om ridningen på jättelänge. Vet inte riktigt var jag ska börja men i alla fall så har tränigarna uppehåll sen några veckor tillbaka.
Drog ner lite på ridningen, sedan började jag träna upp mig i tre veckor inför KM:et. Ag, ni vet ju hur det gick då, sen fick hon stå typ 4 dagar och nu är vi igång igen. Vi har bytt foder och det syns verkligen på henne, på så kort tid!
Hon har blivit lite slankare och fått bättre kondis + muskler.
I söndags när första snön kom var jag bara tvungen att rida, lycklig var hon ♥ Gjorde bocksprång 24/7 och typ "stegrade"/hoppade iväg för minsta lilla. Det är ju absolut inget dålig, visar ju bara att hon är med och pigg, hon hade öronen framåt hela tiden.
Har bett mamma att vi ska åka in till stadion och hoppa någon dag. Mamma läser du detta? ;)
Längtar sjukt mycket efter att hoppa just nu!
Annars har det inte hänt så mycket mer, eller ju Sara kommer eventuellt över 3:e Advent! HISSHISSHISS! :D
Haha, charmig bild ...jag gjorde det jag gjorde