Älskar min skola! (Ibland...)

Jo ibland är faktiskt min skola helt okej, hur jobbigt allt är. Eller, typ hela tiden jättejobbig men läxor, porov och ännu mer läxor.
De tre sista dagarna innan jul har vi Student Choice (Elevens val), och då kunde man bland annat välja ridläger!
Visst, det är antagligen inte världens träningsläger deluxe, men det är ju roligare än att sitta på skolan och skriva en uppsats. Kan ju inte annat än bli roligt, antar jag?
Det kommer vara i tre dagar, på Näset och en lärare som heter Maria Elf kommer vara tränare. Om jag kommer med på det så ska jag och Pärlan sova över där.
Hoppas att Olivia också kommer mid isf, kulkul! :D
Vy över näset som ligger naturskönt på en halvö
Bild lånad från Killigrew.

Tedträning, woopwoop! :D



Det blir Tedträning i helgen, mycket välbehövligt ;)
Tar med mig ponnysarna, Kerrie är inte tillräckligt stark i galoppen än. Tror dessutom att det blir lite för jobbigt flr henne, nu när hon är så himla på och tycker det är så kul att hoppa så vill man ju inte förstöra det där genom att börja hoppa för mycket på en gång.

Nä, hon ska nog få vara med i januari istället.
I alla fall så ska det bli grymt kul som vanligt och vi får hoppas på bra ridning och glada hästar! :D



Rida lätt i galoppen?

En sak jag har lagt märke till på både tävlingar och träningar är hur många ryttare som rider lätt i galoppen. Själv tycker jag bara att det ser allmänt kul ut, fnissar alltid lite när jag ser en ryttare som studsar upp ner i sadeln. Och försöker man sig på något sånt på en Tedträning, så får man inom 5 galoppsprång frågan:
"Sitter du eller står du upp?"
Alltså, antingen eller. Vilket jag håller med om, eftersom Ted alltid har rätt enligt mig ;)


Väldigt dåligt bildexempel, eftersom jag varken står eller sitter ner - jag hänger bara i tyglarna. Men hittade inget bättre, så det får duga.

Jag har absolut inga tankar om att det är fel på något sett och gör ridningen sämre eller så, jag tycker bara att det ser lite smått underhållande ut. Men jag kan verkligen inte förstå nyttan av det.
Så nu får ni lättridande hoppryttare förklara er - VARFÖR rider man lätt i galoppen?

Är det för att hålla rytmen, är det helt omedvetet, finns det någon tanke bakom det?
Skulle bli väldigt glad om någon ville förklara detta för mig ;)


Maria Alfredsson

Måste bara berätta om banbyggaren som var på SM och byggde alla banor, både för ungponnyerna, Mountain Horse och "riktiga" SM, nämligen Maria Alfredsson! :)



Hon byggde absolut bland de bästa banor jag någoonsin ridit, de var verkligen roliga att rida och väldigt tekniska. Så där schysst svåra, inte så att hon sätter ekipagen i skiten, men utmanar ändå.
Maria är också Sveriges första kvinnliga internationella banbyggare, den ni! Mamma försöker få henne att bygga på Alsens nationella tävlingar nästa år, det skulle ju bara vara hur grymt som helst ;)

Jag tyckte i alla fall det var superbra banor. Utslagsgivande utan att vara för svåra. Dessutom väldigt rytmiska och inbjudande.

Så om hon bygger på någon tävling - ÅK DIT! :D


Filmen på Mulle

Så, nu har jag fixat filmen från i söndags!
Ni ser ju att jag inte byggde som jag hade sgat, men mamma hade vissa invändningar mot att släpa fram 30 stöd, konstigt nog ;)



I alla fall så var jag jättenöjd med Mulle. Han börjar faktiskt slappna av och ta stöd på bettet nu, och jag känner mig mycket säkrare på honom. det är inte perfekt och det finns mycket att jobba med, men det är mil bättre än hur det såg ut förra veckan ;)

Vad tycker ni? :)



Snön är borta ..

Snön var borta imorse när jag vaknade, vilken såklart är tråkigt. Men en bra sak är att då kan man hopppa på plan! :D

Ska göra den här övningen i alla fall, kuuul :)
Målet är att hon ska vara lydig och ta svängarna bra, och hon ska vara rak! Sist tuffade hon bara på ..

Brukar ni hoppa ute på vintern?



Anna lever, woo.

Har jättedåligt samveta för att jag inte skrivit något om ridningen på jättelänge. Vet inte riktigt var jag ska börja men i alla fall så har tränigarna uppehåll sen några veckor tillbaka.
Drog ner lite på ridningen, sedan började jag träna upp mig i tre veckor inför KM:et. Ag, ni vet ju hur det gick då, sen fick hon stå typ 4 dagar och nu är vi igång igen. Vi har bytt foder och det syns verkligen på henne, på så kort tid!
Hon har blivit lite slankare och fått bättre kondis + muskler.
I söndags när första snön kom var jag bara tvungen att rida, lycklig var hon ♥ Gjorde bocksprång 24/7 och typ "stegrade"/hoppade iväg för minsta lilla. Det är ju absolut inget dålig, visar ju bara att hon är med och pigg, hon hade öronen framåt hela tiden.
Har bett mamma att vi ska åka in till stadion och hoppa någon dag. Mamma läser du detta? ;)
Längtar sjukt mycket efter att hoppa just nu!
Annars har det inte hänt så mycket mer, eller ju Sara kommer eventuellt över 3:e Advent! HISSHISSHISS! :D
Haha, charmig bild ...



jag gjorde det jag gjorde




Jag stannar kvar och väntar,
jag tror du kommer snart
Jag ligger kvar här,
så blir nog allting bra.
Jag stannar upp och flämtar
nu har jag inget kvar
Jag slutar upp att kämpa
nu vill jag lägga av

visst skiter jag i dig men inte i mig.


Önskelista till jul

Det här vill jag ha i julklapp. Kände att det var ovanligt realistiskt, nu är jag faktiskt inte sååå långt ute ;)
De där Dyonchapsen kanske är lite avlägsna, men jag tror på pannlampan och understället, haha min pappa älskar att köpa dyra underställ och pannlampor och sånt användbart, så där har jag nog chans i alla fall!



Väääldigt rörigt blev det, men jag är galet trött så nu fick det bli så! ;)


1. Dyon Croco chaps, bruna

2. Crw ridskor, bruna

3. Kari Traa underställ

4. Silva pannlampa

5. Hööks ridvantar

6. MASSA musik på iTunes, hoppas på en insats av Dan därdå...

7. PENGAR!!! :D


Så, nu tänker jag sova. Klart slut hej.



The walking dead



Har nyss kollat på The Walking Dead med Dan, andra säsongen har ju börjat sändas nu så man är ju så där lagomt sugen att bara sätta sig och titta på allihopa på en gång ;)
Älskar verkligen den serien, så jäääävla läskig men ändå sjukt bra. Det enda jag egentligen är rädd för att se i typ skräckfilmer är just zombies, jag klarar verkligen inte av dom :S

Så det är lite kul, oftast sitter jag bara och glor när vi tittar på skräck, men när vi tittar på walking Dead så är det jag som sitter och skriker och blundar och kramar i hjäl valpen jag har i knäet...
Egentligen borde det inte vara så läskigt, jag menar det är ju inte precis verkligt, men någonting med dom får det bara att krypa i skinnet ;)
Speciellt när det kommer hundratals kutande och gapande, haha då jag vill bara slå runt omkring mig och jag får verkligen panik. Och så när personerna verkligen drämmer till dom så att dom håller käft - då är det jag som sitter och ropar "JA DET ÄR BRA! DÖÖÖ! DÖÖÖÖ ERA FANSKAP!"

Haha, ja man är väl normal...



Dagens ridning - 27/11

Vi var ju som sagt uppe i ridhuset och hoppade lite studs i dag, och det gick sjuuukt bra! :D

Yankee skötte sig bra, han var lite svår att få i hop galoppen på i början men i slutet funkade det bra. Sitsen gick det rätt bra med, fokuserade dock inte lika mycket på just sitsen som jag hade velat, men det gick helt okej det med.
På studsen fick han verkligen jobba och han blev riktigt trött, blev både styrketräning och konditionsträning det här ;)
I morgon får den stackarn ut och skritta, han lär nog vara rätt mör i morgon.

Mulle
var helt outstanding i dag! :D
Red fram med goguen för att få honom att söka sig framåt-neråt och bli lite avspänd, han blev superfin och hade nästan huvudet i backen och frustade duktigt!
Inte en minsta spänning någonstans. Sen tog vi av goguen och började hoppa, skötte sig lika bra där och var riktigt mjuk och avspänd. Gick till och med att korta galoppen och ställa höger, sensation liksom.
Han är ju så himla fin när han väl är fin ;)



Tänkte klippa i hop en film på Mulle sen i morgon, det kan ju vara kul för er att se. Jättenöjd med båda två i alla fall! :)


Det bästa med Yankee

Yankee är ju bra på många sätt, men det som är det allra allra bästa med honom måste nog vara hans inställning. Den där ponnyn ger aldrig, aldrig upp. Han kämpar på oavsett hur tungt, hur högt, hur svårt och jobbigt det är, hur dåligt jag än rider.

Jag har aldrig ridit en ponny med sån personlighet - man känner det när man sitter upp på honom, vilken attityd och kraft han har i sig. Han är rättfram, hård och viker aldrig ner sig.
Så han passar absolut inte alla, för om man någonsin låter honom få övertaget eller visar minsta svaghet så är det tack och adjö ;)
Då är snälla, fantastiska Yankee väldigt långt borta...



Jag har nog aldrig träffat en valack med en sån sjujäkla personlighet och vilja. De som säger att valacker inte har någon personlighet och är jämna, de har inte träffat Yankee ;)
När jag sitter på honom känns det som att ingenting är omöjligt. Och man träffar inte på alltför många hästar som får en att känna så, så Yankee håller jag i med näbbar och klor!
Det är faktiskt inte många ponnyer jag skulle vilja byta bort honom mot. Nej, för mig är han faktiskt den bästa ;)

Vad gillar ni allra bäst med era ponnyer/hästar? :)


Eclipse ut i stora världen!



Ja, Eclipse har faktiskt flyttat, det var därför han följde med ner till Helsingborg. För han skulle fortsätta ner till Holland ;)
Han ägs nu av Erika Lickhammer och förhoppningsvis så har han alla förutsättningar för att bli en riktig stjärna i framtiden! Jättekul tycker jag och Erika verkar vara supertrevlig, så det blir nog bra.


Erika och Hip Hop på Falsterbo.

Just nu står Eclipse på lösdrift i Asten tillsammans med åtta andra fölungar, skönt för honom att slippa stå på box i alla fall :)


Det jag köpte i Helsingborg

Jag köpte faktiskt en hel del saker i Helsingborg, även om det inte riktigt var tänkt så ;)
Allt var kanske inte 100% nödvändigt, men vad gör de!
Sämst bildkvalitet, jag tog med mobilen så bilderna blev ju inte precis världsklass!

Animo kavaj


Den har jag ju redan berättat om, men köpte den i Equipes monter för en femhundring. Svart med bruna detaljer, modellen är från 2010.
Skitnöjd med den, galet skön och verkligen jättefin! :D

Eskadron Air Easy benskydd



Ett par benskydd blev det också. Jag hade tänkt köpa ett par nya benskydd ett bra tag eftersom mina Prestige inte passar på Yankee och Kerrie (om någon är intresserad av att köpa dom för en billig peng så hör av er!).
Det stog mellan Eskadron och Veredus, för det var extrapris på båda. Veredus är ju allra snyggast tycker jag, men jag har redan haft de en gång + att de kostade i alla fall 500 kr mer än Eskadronskydden. Så det blev Eskadron!

Dom är ändå riktigt coola, även om färgen är lite mörk. Har ju också hört att spännena kan börja krångla efter ett tag, men just nu är de i alla fall helt underbara, sitter som en smäck och går verkligen att anpassa precis efter hästens ben. Köpte i Skara Hästsports monter :)

HV Polo schabrak



Det här inköpet var bara såå oplanerat - det blev helt enkelt så eftersom mitt Equeen schabrak tydligen hade för stor logga. Det fick vi reda på en halvtimme innan jag startade, haha då var man heeeelt lugn kan jag säga er ;)
Så jag köpte det mest för att jag ville ha ett brunt schabrak med guld på, som var ganska stilrent. Dessutom var det inte alltför dyrt.

Jättebra kvalitet och helt okej passform!


Magic Brush



Jo, nu har jag typ ett år efter alla andra fått för mig att köpa Magic Brush. Eller köpa och köpa, jag fick dom faktiskt, men jag ville ha dom för att dom verkade så bra mot smutsen.
Och ja, vad ska man säga. Magi vet jag inte om de tär, men dom är sjukt bra mot lera och jättesköna för hästen :)
Dessutom är dom lätta och sköna att hålla i, så det är ett plus. Men det här med att man ska ha en borste för varje kroppsdel - päls, ben och hov, det tror jag inte gör så stor skillnad. Alla borstarna både känns och ser likadana ut, och jag har då inte märkt någon skillnad på dom.

Men de är trots det mina nya favoritborstar ;)


Så jag har shoppat mig mätt för ett litet tag, haha jag är redan sugen på en dunväst och Dyon Croco chaps, men det får bli till att önska sig i julklapp!






Rundorna i Helsingborg

Tänkte beskriva hur det kändes, runda för runda, i Helsingborg. Inga milslånga utläggningar om hur det kändes på varje hinder, men lite kort och koncist så där ;)


Warm up - LC+5
Första klassen kändes faktiskt ganska bra, även om jag var lite nervös så det blev ganska passiv ridning och jag fick aldrig något riktigt flyt.
Men vi nollade i alla fall, så det var ju skönt! Han var inte det minsta tittig på alla konstiga hinder, inte heller brydde han sig om de två bilarna som stog i hörnen ;)
Grymmare ponny!



Kval 1 - LB
Haha, här gjorde jag bort mig något. Han kändes superfräsch på framhoppningen (tack Maggan förresten, du är bäst som hjälpte mig att gå banan och hoppa fram, det betydde verkligen) och han var taggad till tusen, men jag var rätt nervös så det blev några dåliga spårng på banan. Jag tänkte typ "nu är vi snart framme" på de flesta hindren och plockade bort glaoppsprång. Därav rivet på 6:an - det skulle varit 7, men jag fick panik och tryckte i väg. Klantarsel säger jag bara.

Men pånixen hoppade f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t. Jämför sprången från den här rundan med finalrundan - han var ju inte så lite trött där sista rundan.



Kval 2 - LB
Den här rundan kändes faktiskt super bortsett från några små missar. Jäkligt surt att riva första hindret, men det är sånt som händer ;)
Jag tänkte "nu ska jag rida perfekt på första hindret" och vad gör hjärnan då? Jo, precis tvärtom.
Jaja, kändes bra i alla fall.



Final - LB
Den här rundan var lugnt bäst, även om jag kan tycka att det var lite småflackt och jag kunde fått bättre spångkurva. Men det var ett väldigt fint flyt och det klaffade helt enkelt.
Så till slut en nolla! ;)



Sen omhoppningen, som ni egentligen inte vill se xD



Jag blev något vild, så jag plockar aldrig upp honom innan oxern och kraschpang så hoppar han av ett galoppsrång tidigt och där ramlade den bommen. Men jag red 7 sekunder snabbare än tvåan, så något får man väl vara nöjd över ;)
Sen vann jag ju faktiskt ändå, för den andra tjejen hade två riv, men jag var verkligen säker på att jag skulle komma tvåa när jag gick ut. Blev en glad överraskning kan jag säga er! :D





Min ridning

Sen jag kom hem så har jag varit i en riktig svacka. Jag har varit missnöjd med min ridning, tyckt att den var forcerad och ostrukturerad, missnöjd med mig själv helt enkelt.
Men nu så gjorde jag en riktigt bra jämförelse, då jag väger upp styrkor mot svagheter och låter inget överskugga det andra.
Man får verkligen tänka igenom och rannsaka sig själv: Vad är jag bra på? Vad måste jag bli bättre på för att nå mina mål?
Det här kom jag fram till i alla fall.

Styrkor
Mjuk hand
Bra känsla för takt
Modig
Ser linjer väldigt bra
Lätt för att ta instruktioner
Väldigt noggrann och strukturerad när jag är inspirerad
Vill ha förändring och förbättring
Analyserar
Ambitiös

Svagheter
Jämför sig med andra
Perfektionist
Vill ha resultat snabbt
Har höga krav
Dåligt tålamod
Ostadigt överliv
Långa ögon
Tappar fokus ibland
Ostadiga skänklar

Ja, en hel del saker helt enkelt.
Det är verkligen bra att göra sånt här när det känns tungt och oinspirerat Men nu ser man verkligen hur det är - och vad man måste träna på.
Det är väldigt skönt att vara ärlig mot sig själv och att inte försöka sopa problemen under mattan eller att bli alltför självkritisk. 


Mitt mål med min ridning fram till jul är att få en stadig och stilla underskänkel, både i markarbetet och över hinder.
Hur: Jag tänker på det varje ridpass, att trampa ner hälen och ha skänkeln under höften. Och att verkligen komma i håg att hålla om hästarna med skänkeln utan att klämma.
Och nu SKA jag klara av det här!


Morgondagen

I morgon tänkte vi åka till Wången med Mulle och Yankee och styrketräna hästarna lite. Jag tänkte väl mest träna min sits, men hästarna ska få jobba lite över serier och verkligen snabba upp reaktionerna :)
Så här tänkte jag bygga i morgon:
Blir nog nyttigt för dom, speciellt Mulle behöver en riktig genomkörare, han har ju mest gått och harvat på ridplan den stackaren ;)
Sen ska det faktiskt bli väldigt kul att verkligen fokusera på sitsen, det är ju verkligen perfekt att koncentrera sig på det i serier! Mamma ska filma, så då får jag ju verkligen se vad jag gör med kroppen.
Jag tänkte framförallt fokusera på balansen och underskänklarna - att ha en avspänd, låg hand, rakt och balanserat överliv, stilla underskänkel och en stadig blick. Inte allt på samma gång då, men något av det vill jag i alla fall verkligen ta tag i. Blir nog ändå underskänklarna eller överlivet - de är de svagaste delarna i min sits enligt mig då.

Dagens ridning

I dag började jag med att konditionsträna Yankee tillsammans med mamma som red Kerrie, vi red ut Röde-Buan men det var så hårt på vägen så det blev tyvärr inte mycket galopp. Travade rätt mycket i vägkanten däremot, det var lite mjukare där. 
Gick väl helt okej, jag hade lite höga krav på honom och blev lite frustrerad i galoppen, han kändes tung i handen och sprang bara fortare och fortare, och där satt jag och envisades med att få honom på bakbenen och så vidare.
Alltså - förbannad Yankee ;)
Trots allt har han rätt att vara ur form, det är ju jag med så att jag klandrar honom inte!

Mulle longerade jag först i en halvtimme, först på lina sen lös. Han var ganska spänd när jag longerade, men sen satt jag upp och då kändes han väldigt lugn och avslappnad.
Skrittjobbade i en halvtimme ungefär, mycket halter, volter och vändningar. Han kändes väldigt avspänd och frustade som bara den ;)
Så jag var riktigt nöjd med honom!

Mulle på Irland

När hästarna var ridna blev det en hel del putsning och städning, så skönt att få det gjort när man inte hunnit på hela veckan! Hatar verkligen när grejerna är skitiga, det finns inte mycket som ger mig så mycket panik som oputsade grejer ;)



Film från Helsingborg, finalen

Här kommer filmen då, till slut ;)



Älskar Dans "yeah" i slutet ;)


Om Mulle

Svarar lite snabbt på en kommentar om Mulle ;)

Anonym om Mulle:
Jag fattar inte riktigt, har du köpt honom eller bytt honom mot Mai?


Vi har inte köpt Mulle, utan vi bytlånar. Unni ska rida Mai fram tills nästa säsong och jag ska rida Mulle tills dom vill ha tillbaka honom ;)
Sen hoppas vi ju att Unni och dom vill köpa Mai i sommar, det hade varit toppen. Men vi varken har köpt eller ska köpa Mulle :)
Han ska bli Unnis stjärna han!




Min Animokavaj!

Nu för tiden är man ju faktiskt ägare till en helt underbar Animokavaj!
Det blev faktiskt en sån i Helsingborg, men det var ett sånt JÄKLA fynd så ni tror mig inte. Jag och mamma var i alla fall i Equipes monter och kände på alla svindyra grejer som fanns där inne, och medans jag kollade bland kavajerna så hittar jag det ofattbara: En Animokavaj för 500! :O


Inte riktigt den här modellen, men ni får en bättre bild i helgen där man verkligen ser hur färgen blev!

Det fattades inte en nolla och inte heller var den sliten till bristningsgränsen. En svart, begagnad Animokavaj i jättefint skick.
Saken var bara den att den inte riktigt hade sin ursprungliga färg. Något hade hänt i tvätten, så att kragen och fickorna hade blivit mörkbruna. Jag trodde att det var meningen att det skulle vara så, för det var verkligen jättesnyggt, men tydligen inte.

Fast det gjorde bara kavajen ännu snyggare, ingen kommer ha likadan i alla fall ;)
Helgens fynd blev det! Skön som tusan var den dessutom.


Mulle

Det har ju varit rätt mycket om och men med Mulle. Jag insåg det inte själv förrän senare, att jag faktiskt blev rädd när han var sådär knäpp på hoppträningen. I alla fall så var jag spänd och tyckte det var väldigt obehagligt att rida honom nu när jag kom hem, vilket så klart resulterade i en spänd och okontrollerbar Mulle.

Men i går på dressyrträningen så släppte det ÄNTLIGEN! Jag var inte det minsta rädd eller nervös, han var stencool hela passet och jobbade på jättebra. I galoppen var han superfin, lugn och bara sökte sig framåt-neråt. Inte en enda tvärvändning eller att han rusade i väg! :D

Så det kändes verkligen jättebra. Jag tror inte alls att det blir något problem att gå vidare nu, vi ska bara befästa det här med förtroende och lydnad några veckor till innan vi börjar träna på riktigt.
Tyvärr går det inte att rida ut honom - jag vill inte prova det förrän jag har full kontroll på honom på ridbanan och när jag hoppar. Förra gången så slutade det med att alla 3 hästar skenade, så det får vänta ett tag.

Fast erkänn att han är rätt söt ;)


Han är ju egentligen en väldigt fin ponny med jättebra gångarter, mycket ridbarhet och hoppar super, men det är bara hans huvud som  sätter stopp.
Han är så himla himla känslig,
både för det runt omkring men framförallt på ryttaren. Man får absolut aldrig ta handen bakåt eller börja hålla, då är det adjö. Och det är ju lätt att man börjar hålla när man känner att bromsarna är ur funktion, speciellt när man är rädd och spänd.
Men i går som sagt så gick det faktiskt jättebra :D

Ja, jag kommer lära mig sjukt mycket i alla fall ;)





Så här är det!

Jo ni, jag lever fortfarande ;)
Och jag saknar bloggen till döds bara så ni vet, men så här är det. Jag kommer hem klockan 4 varje eftermiddag då jag har tre hästar att rida och så måste jag mocka och göra stallet för fyra. Om jag går ut till stallet direkt när jag kommer hem, skyndar mig allt jag kan när jag gör stallet, rider hästarna en timme per häst (och då blir det ingen tid för varken rykt eller putsning) och då hinner jag inte heller äta någonting, så kan jag som allra snabbast göra det på 4 timmar.
Då är klockan 8, så ni kanske förstår att jag inte hinner blogga ;)

Dessutom har jag skolarbete som måste göras där på kvällen, sen ska man hinna sova också. Men det blir ett jäkla högt tempo, och jag är helt slut på kvällarna så jag ska försöka planera det så jag inte rider 3 hästar varje dag, utan kanske att de får turas om lite mer.
Det hade verkligen varit roligt att blogga, för jag har så himla mycket inlägg i huvudet, men det GÅR inte som det ser ut just nu. Om jag inte då lyckades göra dygnet längre, vilket tyvärr är ganska omöjligt :P

Men jag hoppas på att jag hinner uppdatera i helgen! :D
Då ska ni få se filmen från Helsingborg och allt det jag köpte, lovar.


Dressyr-KM 2011

I söndags var det dags för Dressyr-KM, kom aldrig iväg på hoppningen.
Hon var väldigtväldigt fin på framridningen så jag red väldigt sparsamt för att inte trötta ut henne. LC:n var hon spänd och okoncentrerad, och jag blev likadan. tänkte inte alls på programmet och LC har alltid varit svårt för mig.
Fick tre 7:or som högst och jag kom trea i den klassen. Laddade om för LB:n och tog åt mig alla kommentarer. Tänkte främst på att inteinte felställa. (Min högerhand är olydig ...) Allt flöt på suveränt och längningarna satt klockrent.
Placerade mig som tvåa och slog Felicia Hedlund med typ 0.40%. Är så sjukt glad att jag valde LB som min KM-klass, så jag blev tvåa i KM, helt underbart var det! Fintjejen! :)

Första filmen är LC:n, sjukt onöjd! 
LB:n är jag sjukligt nöjd med. Piffade till sista galopplängningen med lite snubbel dessutom. action liksom! :)



Vad tycker ni? Tar emot alla kommentarer & kritik! :D


Elitsits?

Tycker det är roligt att titta på olika klipp, och jämföra ryttares sits.
En jag gillar är ju såklart Angelica. Hon rider sjukt bra och så stadigt!
Nick är dock en ryttare jag inte gillar sitsen på. Han blir väldigt yvig, Tyvärr :/
Vad tycker ni om för ryttare, och vilka gillar ni inte? Kul och höra :D

Bra gjort Hööks!

Hööks har nu kommit med ett nytt "märke" eller hur man säger. Det heter JH Collection och de har gjort schabrak och täcken.
HISS HISS HISS!






Stövletter för hästgalningar, bokstavligen.

På Scorett.se hittade jag dessa stövlar. För dig som är hästgalen, bokstavligen ..
Hiss eller diss?
Själv skulle jag aldrig ta på mig dem, haha
Manchester 0029 ridstövel

Läget nu (Bad news)

Bloggen läggs lite åt sidan. Skolan är helt överdriven just nu och oron i klassen är stor. 7 läxor denna vecka varav ett prov och två presentationer och två uppsatser.
Detta är något vi tagit upp med rektorn då jag är så sjukt stressat och har inte gjort klart allt ..

Flera i klassen mår dåligt och får sluta i sporter de håller på med för de vill ha bra betyg. (!)

Hoppas ni har förstålse, känner att bloggen inte nödvändigtvis måste prioriteras i detta läge :/



Hej.

Hej alla, jag förstår att ni är frustrerade över att våran uppdatering är i botten. Men jag har verkligen jättemycket att göra i skolan, jag har vart ledig i 4 veckor som ni kanske vet och 3 hästar att rida när jag kommer hem.
Sen känns det inte alls lika viktigt att blogga längre, jag försöker mest hämta mig lite ;)
Jaja, ni får helt enkelt ha tålamod!

Parfym

Det kända modemärket Gucci inspireras av ridsporten, som de flesta kanske visste. Var inne på Kicks idag och kunde inte hålla mig borta när jag såg denna coola flaskan, med en bettbit dessutom. Den luktar helt underbart!
Stöter du på den ska du helt klart lukta på den. Det är en fräsch lite julaktig doft, lite kanel kanske? :)
Ca 700:- kostar den.

Scapa vs. Scapa

Helt klart de allra snyggaste scapaschabraken just nu!
Vilket scapa tycker ni? :)

Dagen

Var inte den bästa, hade nästan glömt bort hur mycket jag hatar Änge ;)
Nej, tacka vet jag efter nian, då drar man långt härifrån...

I alla fall så red jag Mulle på ridplanen, försökte bara känna honom lite och se vad han gjorde. Och han var faktiskt riktigt fin i skritt och trav, lyssnade och började ta lite stöd på bettet och inte stövla i väg i 180. Men sen när han jobbade på som bäst så skulle jag så klart prova lite galopp. Och han var jättefin där med i två varv, sen helt plötsligt så fnyser han till och drar iväg som en avlöning mot närmsta hörn. Upprepas minst 5 gånger när jag försöker rida längs långsidan, yippie kay yey liksom...
Resulterar i att jag blir både arg och rädd.

Aja, mamma hjälpte mig lite så han lugnade sig och i alla fall kunde galoppera hyfsat i ett par språng. Suck, den där hästen är inte lätt alltså, han är så himla opålitlig. Han kan vara hur fin som helst, och sen helt plötsligt får han ryck och blir helt blockerad.
Bara att jobba vidare!



Kerrie var jättefin i dag, tränade skänkelvikningar och att korta galoppen, hon var riktigt fin i munnen och jobbade på bra. Sen fick jag rida runt lite på Annikas treåring Accent, stor men väldigt snäll kille ;)


Nu skriker mamma på mig som vanligt, så jag måste avrunda. Hörs i morgon om datorn fungerar!
Då kan ni få höra om hela Helsingborg i detalj...



En riktig Annaponny

Fick önskemål om att skriva om en riktig Annaponny.

Den får se ut hur den vill, men den ska absolut inte vara het. Den ska vara framåt och ha jättemycket power i steget. Den ska inte vara hög i formen, men inte heller jättelång. När man sitter upp ska man bli alldeles glad i kroppen av den power och possitiviteten som finns där.

När man hoppar ska den ha en stadig, lite lång och lugn galopp och knappt anstränga sig över hindren. Inga hängben, riktiga framben som är i magen, åh, en riktig annaponny ♥

Helst skäck eller guldbrun ;)

Hoppas ni uppskattade inlägget : D


Presentation - Anna Staaf

Tänkte skriva en presentation för er nya läsare, så ni vet lite om mig! :)
Jag heter då Anna Staaf är är född 21 Februari 1997, alltså 14 år gammal i dagens läge. Jag har brunt axellångt hår som inte alls vill bli lång och grön-bruna ögon. Jag är ca. 160 lång och väger ca 50 kg.
Jag bor i en liten by på min gård med min familj; Mamma, pappa & lillebror. Vi bor 2 mil utanför Sundsvall och jag tävlar för Timrå Hästsportförening där jag tränar för Nina Wengelin.
Vi har två hästar, två hundar och tre katter.

När jag var 5 år gammal började jag på ridskola och där började det. Red regelbundet på ridskola tills jag var 10 år gammal då mamma under hela tiden hade lovat mig en häst.
Mamma har under hela sin bardom hållt på med hästar och har haft egna själv.
Sommaren när jag var 10, 2007 hittade vi en lockande liten vit b-ponny som vi åkte och provred - vi Jag var helt fast, den ponnyn skulle jag ha. Efter massa tjat så övertalade jag och pappa min mamma att vi skulle ha den ponnyn, och på det viset är det.

Två år med en galen ponnyhest som lärde mig allt, när vi sedan valde att ta hem en D-ponny.
Dakirs Sweet Pearl - min nuvarande ponny.
En guldbrun ponny född 2000, 50% Arab - 25% Fullblod och antagligen Connemara.

Hon är världens snällaste som gärna vill göra rätt men är lite lat av sig och gör inget i onödan. Något jag har fått jobba med otroligt mycket är att hon ska gå fram för skänkeln; något som verkligen inte är "slutfört".
Hon busar aldrig i hanteringen och skvätter aldrig för något, enda gångerna hon blir busig är när man galopperar och bockar gärna, och vill jättegärna tävla när man rider med någon så lägger hon sig på bettet och drar iväg 180, haha :')

Hon är LA nivå i dressyr och har gått LC med mig.
Problemet med hoppningen är att hon blir spänd. Hon kan verkligen och hoppar 1m språng utan problem. Det ä'r enda anledningen att jag fortsätter kämpa med henne, för att jagvet han hon kan.
Hon blir så spänd och stel i galoppen och det gör henne svår i hoppningen. Den dag hon har en lång rytmisk och stark galopp, kommer hon hoppa banor på 1m utan några problem.
Nu vill jag verkligen inte skryta eller så, eller bara säga att min ponny är bättre ön din. Men såhär vet tror jag att det verkligen är.

Det bästa, är att jag lär mig så sjukt mycket på min fina Pärlan! :)














Ovanligt scapa

Hittade detta scapa, väldigt speciellt faktiskt.
Hiss eller diss?




I Kumla

Nu har vi hunnit till Kumla och ska sova en natt, både jag och påni är dödströtta så det blir bara ett snabbt livstecken nu. Kan fortfarande inte riktigt fatta vad som hänt, men så här mycket kan jag säga:

Jag har en asgrym ponny!



Ni får höra resten när jag har kommit hem ;)
Tack för alla gratulationer förresten, ni är så snälla så!


Önskelista Jul 2011


Liksom realistisk. Den kan göras hur jäkla lång som helst, men detta är den realistiska, eftersom mina föräldrar inte har guldbyxor eller så. ;)
Liksom det jag mest vill ha och behöver :)

Hittade min Jacson-kavaj


Hittade igen min gamla Jacson kavaj igår faktiskt. Den är stl 140 och är därför ganska liten, men den satt skitsnyggt! (Just för att den är så liten.)
Skulle faktiskt kunna tänka mig att ha den till något grått schabrak på tävling, om man inte vill matcha allt för mycket.
GLOBAL


PROTECTOR


GRÅTT JW



Team MS har en Ungponny-sm vinnare!

Har inte varit hemma över helgen, men nu är jag tillbaka i alla fall! :)

Som de flesta vet så var Sara & Yankee sjukt duktiga och kammade hem hela alltet. STOORT GRATTIS!
Sara får väl skriva mer senare, det är trots allt inte jag som vunnit. ;)





Lycka till Sara!

Önskar Sara lycka till! :) <3 Kanske ringer ikväll, hihi :)

KOM IGEN NU BLOGGEN!
NU ÖSNKAR VI ALLA SARA LYCKA TILL PÅ UNGPONNY-SM!

On the road again!

Nu är vi på väg till Helsingborg med Yankisen och Eclipse i lillbussen, och allt känns helt grymt bra! :D Om 4 timmar är vi på plats och då blir det att låta hästarna boa in sig på Bäcka Gård, där vi ska stå. Sen ska jag nog rida igenom Yankee lite, red honom i går kväll en kortis och ja, det var lite annorlunda ;)
Det blev en liten kulturkrock för att uttrycka sig milt. Jaja, kul var det iaf :P
Hörs i kväll då,

Tråkigt, stelt och nopprigt läder?

Mitt Hööksträns har på den senaste tiden varit jätteful. Kan ju kanske bero på att jag är så bra på att smörja .. Hehe ;)
Men vilket fall, så brukar jag väldigt ofta använda Ekol Olja till mitt läder. Lätt att bara smörja på också är det bara att torka bort överflödigt.
Visst, det kan bli  lite väl kladdigt (eller typ blött) och jobbigt men det är helt värt det.
Min sadel mår jättebra av Ekolen i alla fall, den blir jättefräsch.
Kostar ca 40:-, stooor flaska.
Till saken nu!
Det står att man inte ska överdriva mängden, men jag trotsade flaskans ord och hällde upp ca. ½ cm i en "glasslåda" (tom såklart ..)
Tog isär tränset och doppade alla delarna i oljan, och hängde upp de så att de fick dropptorka.
Gjorde det två gånger och nu är tränset som nytt!
Lädret är jätteglansigt och noppret är nästan helt borta. Bäst av allt är ju att det blev sjukt mjukt!
Dock ska man nog inte göra detta alltför ofta då oljan sägs slita på sömmarna, men inget jag upplevt i alla fall.
Prova detta, säger jag bara! :)

Mina stigbyglar

Eftersom jag fick en fråga om mina stigbyglar med dubbla bågar så kan jag ju lika gärna göra ett inlägg om alla mina stigbyglar, eller hur?

Soft Up


Mina absoluta favoriter är så klart mina Soft up i vanilj/brunt. Så snygga och så sköna!

Safety Rider

Sen har jag då mina gamla säkerhetsstigbyglar, som min mamma köpte för några år sen. De funkar jättebra, även om de kanske inte är riktigt lika snygga som Soft Up ;)


Hööks


Och sen har jag två par från Hööks, ett par svarta i plast som jag har sprayat röda. Men de använder jag nästan aldrig eftersom de inte är säkerhetsstigbyglar. Dessutom blev färgen helt fail, så det gjorde inte så mycket :P

Det andra paret är vanliga i stål som jag har på dressyrsadeln. När jag rider dressyr är den enda gången som jag rider utan säkerhetsstigbyglar, visst kan det hända saker när man rider dressyr också men det brukar gå lite lugnare till så ;)
Fast i fälttävlan och hoppning har jag alltid säkerhetsstigbyglar.



Man har sett så himla otäcka olyckor när folk har fastnat i stigbygeln, så den risken att rida utan tar jag inte. Ordentliga säkerhetsstigbyglar ska det vara dessutom, enligt mig så duger inte stigbyglarna med gummisnodd. Framförallt så är det för att min mamma fastnade med foten i stigbygeln en gång och blev nästan ihjältrampad, så hon har ju till och med vart med om det.

Har ni säkerhetsstigbyglar eller rider ni med vanliga?




Nya stallfavoriterna...

... är dom här urmysiga ridbyxorna från JW!
Köpte ett par på Sundsvalls tävling eftersom det var rea på dom, och om är supermysiga. Lite stora sådär och ganska lösa i passformen, men det gör dom bara ännu skönare att ha i stallet. Det bästa är ändå att det inte syns om dom blir smutsiga tack vare jeanstyget.
Och en liten detalj som gör stor skillnad är lycramuddarna nere vid benen, inga jävla kardborreskav här inte ;)

Dom rekommenderas i alla fall :D

¨

Startnumren

Så ser startnumren ut på torsdag om någon brydde sig ;)


Ungponny SM, lite regler

Fredrika undrade om jag inte kunde berätta lite om reglerna och vad det är för bedömning på SM:et för ungponnyer. Och jo, det är klart jag kan!

Först av allt då så gäller det att kvala, så man måste ha gjort 3 felfria rundor i respektive klass. 5-åringarna, som Yankee är då, går LB så där krävs det 3 nollor i regional LB. 6-åringarna behöver 3 felfria LA och 7-åringarna 3 felfria Msv B.
Väl på finalen så är allt uppdelat på tre dagar.


Torsdag
Warm up, uppvärmningsklass för ungponnyerna. LC+5.
Uppvärmningsklassen är inte obligatorisk, där får man vara med om man vill visa hästen banan och få en mjukstart.

Kval 1. Går i respektive klass för 5-åringarna (LB), 6-åringarna (LA) och 7-åringarna (LA). Här gäller det att få så lite fel som möjligt så klart för att få en bra slutplacering, men alla som inte blir uteslutna och tar sig runt går vidare till kval 2, som rids på fredagen.

Fredag
Kval 2. Här rider alla ekipage som tog sig runt kval 1. Här gäller det att hamna bland de 10 bästa i sin kategori/klass, för då går man vidare till final. Om fler än 10 är felfria så är det tiden som avgör. Alltså gäller det tyvärr att rida fort också, något som jag i alla fall inte kommer att göra.

Lördag
Final. Nu avgörs allt, och fortast och med minst fel vinner. Sen sammanräknas resultaten från kval 1 och 2 såklart, så bara för att man är bäst i finalen betyder det inte att man har vunnit.


Sen kommer jag inte att tänka på så mycket fler regler eller så. Men jag kan ju bara säga att jag tycker det är sjukt dåligt att man har tidshoppning på 5-åringarna - de ska man väl absolut inte rida fort på, de ska ju bara få bra erfarenheter. Jag tänker i alla fall inte rida för att få en snabb tid, jag är jättenöjd om Yankee funkar hyfsat och inte lackar ur totalt när han får syn på alla flashiga hinder ;)




Det ska bli något kul i alla fall! :D
Ni får heja på oss norrlänningar nu, vi har ju Hilda och Moonisen i 6-års och Saga, Rebecca, Isabella, Annie och Filippa i MHPC-finalen. Någon av oss borde ju kunna ta en placering, eller hur? :P


Klippa hästen

Hur brukar ni klippa era hästar på vintern?

Själv så klipper jag i princip hela hästen. Jag tror vi brukar lämna "framsidan" av huvudet, så att det blir en kant precis där man han sidstycket på tränset. Det tycker jag i alla fall är både snyggast och lättast.
Det verkar så krångligt att klippa runt ögonen och sen att hålla på med en klippmaskin på insidan av öronen känns lite småtaskigt :P


Så hur brukar ni klippa?
Hela hästen, allt utom huvudet, allt utom huvudet och benen, halvklippning eller kanske ni inte klipper överhuvudtaget?
Tell me about it!


Unni och Mai!

Huuur duktiga?
Mai och Unni startade sin första tävling i helgen, en LC i hoppning där det också var stilbedömning.
Hoppningen gick grymt bra som ni kanske ser på filmen, nolla och en fjärdeplats! :D



Jag är så himla glad att dom passar så bra i hop, Mai trivs jättebra med Unni och jag tror Unni trivs lika bra med henne. Unni rider henne perfekt och jag tror dom kommer bli ett riktigt team i hop.
Önska dom lycka till nu i helgen, för då ska dom nämligen debutera LB i Umeå!
Jag kommer i alla fall sitta som klistrad på Equipe :P

Att ha hästen rak

Är det något jag lärt mig på Irland är det hur otroligt viktigt det är att hålla hästen rak på hindren. Jag har inte tänkt på det förrän nu, men jag brukar nästan ALDRIG ha hästarna rak på hindret. Det blir bara en innertygel som fastnar, och en svag yttersida, och vips så är hästen förböjd och hoppar med bogarna åt fanders. Självklart inte medvetet, men jag har aldrig riktigt fått känna hur man håller hästen rak.
Så jag har lärt mig nu att rida med innerskänkel mot yttertygel och att göra raka fyrkantiga hörn. Låter ju barnsligt enkelt, men det är faktiskt svårare än vad man tror, i alla fall för mig.





I och för sig är det väl rätt logiskt att hästen hoppar bättre när den är rak. Då kan den ju använda bakbenen på ett naturligt sätt, då kan den trycka i från jämnt med båda bakbenen och först då kan den väl egentligen använda hela sin kapacitet.
En sak som jag också fick förklarat för mig är att man ska försöka hålla all ridning så nära hästens natur som möjligt. Målet med hoppningen är att kunna störa hästen så lite som det bara går och låta hästen hoppa som den gör när den löshoppar. Återigen låter det självklart, men speciellt vi svenskar krånglar till det för både oss själva och hästen genom att göra det svårare än vad det egentligen är.

På Irland är det helt enkelt mer på hästarnas nivå.

Keep it simple, square corners and ride with leg to the hand.
Det är väl ungefär det som jag lärde mig ;)


Skor och chaps

Är det något jag verkligen har fått upp ögonen för så är det ridskor med chaps. Det är skönt, man får bra fäste och det är enkelt att bara sätta på sig chapsen när man ska rida.
Så till vardags så tycker jag att chaps är det absolut bästa. Det är inte bara praktiskt, det är faktiskt riktigt snyggt också!

Så alltså tänkte jag önska mig ett par skor+chaps i julklapp.
Och allra helst bruna, för jag har ju redan ett par svarta ridstövlar och då kan det ju vara kul med en annan färg på chapsen.
Här är några snygga chaps som jag funderar på:


Dyon Croco
De här är ju lätt de snyggaste chapsen på marknaden om man frågar mig, så jag lutar nog allra mest mot de här. Krokodilskinn utan att vara för mycket, hur snyggt liksom? :O



Parlanti
De här chapsen är riktigt stilrena och de kanske inte är de mest flashigaste, men jag tycker att de är riktigt fina och enkla. Superkvalite och garanterat inga som blir omoderna ;)



Dyon Original
Dom här chapsen har ju funnits ett bra tag nu, men de är fortfarande riktigt snygga och de verkar dessutom hålla bra. Enda problemet med de här är ju att jag inte kan ha de normala storlekarna (-.-') så man måste måttbeställa. Och då kan man ju lika gärna köpa Crocochapsen, för de är ju ändå snyggast :P



Veredus
Veredus har ju ett par väldigt genomtänkta och sköna chaps, har provat dom tillsammans med Veredus skorna och dom är nog dom skönaste chapsen jag någonsin provat!
Sen tycker jag nog att Dyons är snäppet snyggare, men de här kan jag absolut tänka mig ;)
Sen gillar jag verkligen sporrhållaren på hälen, den är absolut en uppskattad detalj!
Freejump
När jag såg de här för första gången tänkte jag i princip bara WHAT? Vad vill dom med trollsländan, den är ju inte snygg på något sätt? Men nu har jag faktiskt vant mig vid dom och tycker att dom är riktigt coola. Väldigt annorlunda och nytänkande design dessutom, kan tänka mig att dom är riktigt sköna.
Absolut värt att tänka på ändå! :)


Vilka tycker ni är snyggast?




Tillbaka! :D

HEEEEEJ SVERIGE!

Nu är jag äntligen tillbaka på svensk mark, efter 2 sjukt jobbiga men lärorika veckor på Irland.
Jag har fått rida massor, och lärt mig massor. Undrar hur det kommer kännas att rida mina ponnyer nu när min ridning har ändrats så pass mycket, hoppas alla fall att det ändrats till det bättre dådå ;)
Just nu hänger jag med mina kusiner i Örebro och i morgon kommer mamma med ponnyn. Blir väldigt kul att träffa Yankisen i alla fall! <3
Tänkte dessutom rida honom lite på kvällen i morgon, kan ju bra att känna igenom honom lite sådär lagom innan Helsingborg ;)

På torsdag hoppar jag första klasserna i alla fall, först en LC+5 som uppvärmningsklass och sen kval 1, en LB.
Ni får följa på Equipe om hur det går då, för då tror jag inte att jag orkar uppdatera. Ni får önska oss lycka till i alla fall! :D

Kul att vara tillbaka,


Röstinlägget

Haha mobba på ni. Låter som världens mupp på inspelningar, också är det jättepinsamt tycker jag så jag pratar jättespänt xD
Diggar mitt slut, eller inte. Det bara kom :(



Dagen

Hej :)
Förlåt för dålig uppdatering, men jag har gjort massa annat idag. Först var Alice här, syrrans dotter så vi umgick lite med de.
Senare åkte vi in till Birsta för att storhandla mat. Inget speciellt roligt hände.
Red inte idag heller, hon fick stå.
Imorgon ska jag tillbringa all tid efter skolan i stallet, rida och bara chilla, jag behöver det.
Håller på att ladda upp mitt fina videoinlägg, (röstinlägg) dessutom, :)



Slööööööööösa

Vet ni vad jag just kom på?
Jag kommer få massa pengar snart, eller få och få, jag har gjort mig förtjänt av de!!
Och vad gör man när man har pengar? Jo, HÄÄÄSSTPRYLSHOPPAR :D
Men då äre ju de vanliga ilandsproblemen, vad ska jag köpa? x)

Måste fundera ett tag, men här är lliite prylar som jag funderar över :]
1. Röda Tretorn, för att de är så sjukt coola helt enkelt!
3. Scapa Schabrak, för att det är Scapa (♥), det är stilrent och "ingen" har det.
Detta är de som det står mellan :)

3. Ljusblåa Tretorn, galet tuffa till rätt matchning!
4. Eller bara massa "småprylar", haha :)



Hos kompis, som ni kanske såg ...

Är hos en kompis, därför usel uppdatering. Känns lite osocialt, haha.
Uppdaterar imorgon i alla fall, gör nog en videoblogg kanske .. Om jag får tillfälle :D




Annas absoluta förebild gästbloggar.


Hej!
Sanna* heter jag, jag är annas förebild och jag ska gästblogga här nu!
Jag tänkte skriva om vad jag anser och tycker om ridning över lag.
Själv red jag när jag var typ 6 år, sen övergav jag ridningen för att fortsätta min karriär som gympare. Jag tog mina efterlängtade SM- och OS-guld och slutade efter det. Nu är jag en pensionerad 14 åring som går på IESS i annas klass. (Jag och Anna lärde känna varann när vi gick på samma dagis och har hållt ihop sen dess) :o

Ang. ridning - det ämne jag faktiskt skulle prata om.
Jag anser att det är en konstig sport... Visst det är kul att rida ute på somrarna med friends och så. Men hoppning suger babianröv, min egen åsikt.
Jag brukar rida ibland med anna och anna, på embla* <3333333333333
hon är sås snabb så jag kan inte ens hålla mig kvar på hon :o
och ++ enligt anna är att hon verkligen brinner för hoppningen.

Jag har inte så mycket mer att tillägga mer än att dethär inlägget är det mest oseriösa jag nånsin skrivit och jag nog inte är annas förebild...

* Embla
Islandshäst
Ljusbrun
Tankar: Mat, inte springa
Personlighet: Mat??
Anna Å: inget illa menat. ;)

*Sanna
Människa
Vitlök
Tankar: MAT
Personlighet: Konstig och Snäll, ständigt hungrig.
Anna Å: Jag har inget att säga.

nu har jag skämt ut mig :'D

KOMMENTERA

Ser ni något nytt i menyn?

Jo, nu har jag suttit in en FB knapp, så ni lätt kan gilla Team Mittsvenska på FB, bara genom att klicka där på Gilla ->
Bra va? :D



Nu blir jag lite ledsen

Här sitter jag och skriver massa inlägg och nästan ingen kommenterar? :(
Vet ju att ni kan, ni kunde förut i alla fall :D
KOMMENTERA MERA! Som man säger, haha ;)

Läsarfråga


Träningsupplägg

Träningsupplägg

Vet inte riktigt om jag har något direkt tränigsupplägg, men det största är väl:
Variera övningar, underlag & "arbetstid"

Tillexempel;
Ridpass 1: Plan | Galopparbete i form 1h
Ridpass 2: Grusväg | Varierat 40 min
Ridpass 3: Grus/asfalt | Skritt 20 min
Ridpass 4: Tarvbanan (grus) | Galopparbete (intervaller) 30 min
Ridpass 5: Plan | Lydnad Varierat 50 min
Typ så brukar jag tänka :)
Hoppas det var till någon hjälp!

Hur går det?

En läsare undrade hur det går med Pärlan just nu.
Och ja, vad ska jag säga? Det rullar på fast hon är i värsta surperioden. Hon är grinig hela tiden och inte sammarbetsvillig alls.
Det är nästan bra att det har kommit nu, efter all utveckling över sommaren. Ska inte tävla nåt mer iår, förutom LC:1 och LB:1 på KM också hoppar jag en 80 som en kul sistagrej på året.
Så vi tarppar ner lite nu, hon får tjocka på sig lite ( ;) ), så drar vi igång lite mer seriöst i slutet - i början på året då hon även ska få klippas, för att inte frysa när det är som kallast :( .
Så ja, det var väl lite det jag ville berätta idag :D
Höre gött,
Vet att ni diggar älgis :D <3
R.I.P :(



Nice träns :)

Hittatde ett supernajs träns på Cheval faktiskt.
Påminner lite om Dyon och Hööks Dyonkopia och helt i min stil. Lagomt stilrent med massa fina detaljer - I löve it :D
800:- Kostar det, inte allt för dyrt heller.
Träns HrM Snap med aachennosgrimma från Hansbo Sport

Nej men gud

Nu åste jag ta tag i bloggandet. Nu ska verkligen kommentarerna och statistiken bara skjuta iväg.
Ska hitta på massa grejs att skriva om, som ni kanske gillar :D
Annars kan ni ju bara höra av er om det är nåt speciellt ni vill läsa om :)

Träning

Imorgon är det träning.
Har inga speciella mål eller förväntningar alls.
Återkommer typ på kvällen hur det gick, lite kortfattat.

Ge mig!

W1RHS - Young Rider Shiny ridhjälm från Whitaker
Tycker dne här hjälmen är så sjukt cool, och typ ingen har den! :)
Har aldrig provat den, men jag tror att jag skulle passa i den faktiskt, det är typ bara GPA jag inte kan ha, haha.
Kostar också runt 2000, så det är inte så superdyrt.
Har ju redan en ny hjälm, så det blir ju inget för mig i alla fall, om jag inte skulle ramla på huvudet och göra sönder den, fast risken är rätt liten, för jag ska ju inte tävla nåt mer i år ;)

RSS 2.0