Bästa Kyra

Läste i Ridsport Special om några riktigt bra tips från Kyra Kyrklund. Haha, hon är helt klart min idol i dressyrvärlden tillsammans med Ulla Håkansson!
Hon är liksom rättfram, ärlig och känns helt enkelt bara sund. Inget knussel, liksom. I alla fall, först ett citat som jag tyckte var sjukt rätt:

"If you keep doing what you always did, you will keep getting what you always got"



Och sen var det 7 saker man INTE ska göra i ridningen som jag också tyckte var riktigt bra!

1. Tro inte att hästen inte vill lyda, det finns alltid en orsak om den protesterar. Hästen står inte i stallet och funderar på hur den ska förstöra för ryttaren.

2. Sluta inte att vara nyfiken på att bli bättre. Tro inte att du hittat nyckeln till ridningen - försök alltid att lära mer.

3. Inse att du inte kan rida alla hästar på samma sätt. Det finns ett generellt språk, men sedan är hästar olika individer.

4. Om du har problem med en rörelse blir den inte bättre av att du tränar den dåligt. Plocka ner rörelsen i enklare beståndsdelar och var inte för istadig.

5. Träna inte bara på det som är svårt. Träna så att det blir positivt för hästen och att den får känna att den lyckas.

6. Analysera varför det går fel. Våga springa upp med din häst för hand: problemet kan vara något som behöver lösas av veterinär.

7. Håll nerverna i styr, träna inte för mycket inför en tävling. Tänk på till exempel en friidrottare som trappar ner på träningsdosen inför en tävling och vilar kroppen i form. Låt hästens kropp vila och ladda.


Hon är ju för härlig alltså. Skulle såååå gärna vilja träna för Kyra!
Måste införskaffa hennes bok "Dressyr med Kyra" så fort som bara möjligt. Hon har så mycket kloka tankar.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Riktigt bra tips!

2012-05-09 @ 11:55:45
URL: http://dressyrfux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0