Kerrie

Har tänkt att skriva ett sånt här inlägg rätt länge, men aldrig tagit mig tid liksom.
Ni vet ju att jag har skrivit rätt mycket om hur Kerrie har varit osäker på hinder, ganska lat, inte tyckt det vart så kul att hoppa och så.
Men nu när vi har kommit i gång igen är det en helt ny häst! Hon har galet mycket framåtjudning, har blivit mycket mognare och tar faktiskt tag i hindren.

Nu när jag vänder upp mot en oxer, kanske 1 m hög och rätt bred, så laddar hon på jävlar anåda och klipper till så man får svansen i hjälmen ;)
Förut hade hon bara blivit skräckslagen och nitat.
Och de senaste gångerna vi har hoppat så har det varit väldigt nära att jag ramlat av då och då, för att hon hoppar så satans högt och mycket med ryggen.
Hon tycker verkligen att det är så himla kul nu, det är det som är roligt! Det är en riktigt temperamentsfull häst egentligen.



Men däremot är styrkan ett problem. Hon orkar inte bära sig i galoppen, så hon blir lätt springig och flack mot hindren så att man bara får en galet hoppglad och springig häst i händerna.
Att hon sen hoppar så att man halvt flyger av gör inte saken lättare. Så vi måste träna mycket galopp ute, bygga upp styrkan och bärigheten och jag måste definitivt träna min sits så att jag kan sitta stadigare och följsammare på henne över hindret.

Jag tror ändå att det kan bli riktigt bra nästa år, med lite träning så! :D



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0