Rida lätt i galoppen?

En sak jag har lagt märke till på både tävlingar och träningar är hur många ryttare som rider lätt i galoppen. Själv tycker jag bara att det ser allmänt kul ut, fnissar alltid lite när jag ser en ryttare som studsar upp ner i sadeln. Och försöker man sig på något sånt på en Tedträning, så får man inom 5 galoppsprång frågan:
"Sitter du eller står du upp?"
Alltså, antingen eller. Vilket jag håller med om, eftersom Ted alltid har rätt enligt mig ;)


Väldigt dåligt bildexempel, eftersom jag varken står eller sitter ner - jag hänger bara i tyglarna. Men hittade inget bättre, så det får duga.

Jag har absolut inga tankar om att det är fel på något sett och gör ridningen sämre eller så, jag tycker bara att det ser lite smått underhållande ut. Men jag kan verkligen inte förstå nyttan av det.
Så nu får ni lättridande hoppryttare förklara er - VARFÖR rider man lätt i galoppen?

Är det för att hålla rytmen, är det helt omedvetet, finns det någon tanke bakom det?
Skulle bli väldigt glad om någon ville förklara detta för mig ;)


Kommentarer
Postat av: Louise

Det är något som lata ungdomar hittat på ;) De tycker det är jobbigt att sitta ner och orkar inte stå upp längre sträckor - enligt mig då :P

Det kan vara bra att kunna göra det, om man behöver hjälp med rytmen, men det ska bara vara korta bitar, sedan får man bestämma sig - enligt mig då :P

2011-11-30 @ 19:47:13
URL: http://ubrkryttare.blogg.se/
Postat av: elin

Hej, har en liten fråga, hur menar du med rida lätt I galloppen? Är det att verkligen att resa Sig upp I sadeln som I trav elr är det att "följa" hästens gallopp? Liksom att man slappnar av och aa du fattar säkert. Svara gärna I ett inlägg.

ps! Yankee e såååå fin;-)

2011-12-01 @ 22:22:24
Postat av: Linda

Man rider inte lätt pga av svaghet eller nåt sånt dumt! Tror knappast de i världscupen 'r fär svaga för att orka stå upp... Man rider lätt i galoppen för att få mer tryck i galoppen!! Så nu vet ni det=)

2011-12-02 @ 21:53:03
Postat av: Lina

Håller med Linda där! Vissa hästar kan det hjälpa genom att rida lätt om man vill ha mer tryck i dem. Vissa blir springiga när man står och tillbaka när man sitter, så en blandning fungerar alltså bäst!

2011-12-03 @ 01:12:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0